ציטוט של דארווין

קצת קשה להיות האתאיסט הראשון

כשאינך אתאיסט. דארוין היה אגנוסטי. הוא העלה מדי פעם רעיונות אתאיסטיים, ואחרי מות בתו הקטנה הוא נטה יותר לכיוון זה, אבל לא שלל לחלוטין את האפשרות לקיומו של אלוהים. הפילוסוף דיויד יום היה אתאיסט עוד לפני פרסום מוצא המינים. מה שעוד ידוע לי לגבי יום זה ש: David Hume could outconsume Schopenhauer and Hegel

T r i v i n

New member
אבל איך אפשר להיו אתאיסט...

...לפני פירסום תיאורית האבולוציה? הרי אין שום אלטרנטיבה...

אין אלטרנטיבה למה?

אבולוציה בסה"כ מתארת את תהליך יצירת והתפתחות החיים על פני כדור הארץ. לאל/אלים יש תפקידים רבים בחייהם של אנשים מאמינים, ולא רק להסביר למה יש פה חיים.

T r i v i n

New member
אלטרנטיבה לבריאה...

נכון שלה' יש "תפקידים" רבים אבל אחד התפקידים העיקריים שלו הם להסביר מאיפה צץ האדם על פני האדמה...

לדעתי זה בכלל לא תפקיד עיקרי

בחיי היום יום של אנשים מאמינים, איך נבראו החיים זה בכלל לא חלק מהעניין. מהבחינה הפילוסופית הדיבור על כח עליון היה בעיקר מהחשיבה של מה מניע את האנשים, האם יש גורל, דטרמיניזם, גמול ועונש וכו'. ממש לא קשה להיות אתאיסט, ורבים בהם פשוט לא עסקו בעניין של מוצא החיים (או פטרו את זה בכל מיני תיאוריות חלופיות כמו התיאוריה של למארק, בריאה ספונטנית מתמדת וכו').

Wolverchenus

New member
"ממש לא קשה להיות אתאיסט"?

אולי בעולם שבו את לא נחשבת למיעוט נרדף (ראי מקרה מינסוטה) ושבו את לא מרגישה שאת הבנאדם היחיד בעולם שלא השתגע..

אני לא מתכוונת קשה מבחינה תרבותית

אלא מהבחינות שטריוין העלה, של חוסר אלטרנטיבה.

meteorite

New member
כן קשה להיות אתאיסט

אתאיסט שואל את עצמו הרבה שאלות, ומחפש עליהן תשובות. מי שמאמין- מקבל באמונה עוורת את האל ולא שואל יותר מדי שאלות ולא מחפש סתירות בתאוריה של עצמו. הרבה יותר קל להיות מאמין.

אולי תקפצי לפורום תאולוגיה ודתות

שונות? יתברר לך שגם מאמינים שואלים את עצמם ואחרים כל מיני שאלות קשות ומחפשים סתירות. ואיני בטוח גם שכל האתאיסטים שואלים שואלים את עצמם שאלות ומחפשים סתירות.

meteorite

New member
התכוונתי לאתאיסטים מבחירה

התכוונתי לאתאיסטים מבחירה אישית, לא לכאלה שסתם נולדו ככה ולכן הם אתאיסטים ולגבי- התאיסטים השואלים והחוקרים- אני מקבלת שיש בנמצא, אבל עושה רושם שהרוב מקבלים כל מיני פסקי הלכה ועובדות ללא עוררין ובלי הסתיגויות.

SilentMike

New member
גם אלה שנולדו כך...

הם אתאיסטים מבחירה. בוחרים נכון בכל יום מחדש. כיף להיות חופשי

meteorite

New member
נכון, אבל לא חסרים

כאלה שנולדו בבית אתאיסטי ולא הקדישו לזה רגע מחשבה בחייהם. כלומר, לא עצרו לרגע לחשוב מה זה אומר, מה המשמעות וכו'. נוח להם לחיות ככה וזהו.

יש היום די הרבה אתאיסטים

ובינתיים התשובה הטובה ביותר על השאלה מה גרם למפץ הגדול, אם אין אלוהים, היא 42. כמובן שגם התשובה לשאלה מה יצר את אלוהים היא 42, וגם התשובה לשאלה האם יש אלוהים.

22ק ו ס ם

New member
מה הבעייה?

גם אחרי האבולוציה תמיד אפשר לחזור לשאול את השאלה הבסיסית איך נוצר הכל. אין שום בעייה להיות מאמין אחרי האבולוציה ואתאיסט לפני כן. אמונה, כשמה כן היא, אמונה, היא לא זקוקה לשום הוכחות מדעיות.

abigaillovesmj

New member
לפי מה שאני מבינה.. יום היה אתאיסט

מכיוון שהוא הראה שאין כזה דבר "הכרח" (בעיית האינדוקציה).

למעלה