ציטוט של דארווין

meteorite

New member
ציטוט של דארווין

"הערצת ההשפעה המארגנת של האלוהות, הו, אתה, המאטריאליסט!... מחשבה המופרשת מן המוח, מדוע היא עניין מופלא יותר מו הכבידה כתכונה של החומר? הרי זו שחצנותנו, ההערצה העצמית שלנו." (דארווין) נכתב בהקשר של השכל האנושי- שאם אין לשכל קיום ממשי מעבר למוח, איך יוכל להיות אלוהים להיות משהו מלבד אשליה, פרי המצאתה של אשליה אחרת? (גולד) יפה לא?

C H 4

New member
אתה יודעת אולי מקור מדוייק של הציטו

ט? אני אשמח להכניס אותו לעבודה שאני כותבת

meteorite

New member
מצאתי אותו

מצאתי אותו בספר של גולד (מאז היות דארווין, עמ' 25), שם הוא כותב שזה נכתב באחת ממחברות הטראנסמוטאציה של דארווין, אבל מהביבליוגרפיה שבסוף לא הצלחתי להבין בדיוק על מה מדובר, אולי על האוטוביוגרפיה של דארווין, אבל אני ממש לא בטוחה (אם תרצי אשלח לך ציטוט מדויק של האוטוביוגרפיה).

meteorite

New member
אני לא יודעת מי היה הראשון אבל

זה לא היה דארווין, כי הוא פירסם את התאוריה שלו רק כשידע שיש מישהו שעומד להקדים אותו בכך.

22ק ו ס ם

New member
זה לא קשור

אלפרד ואלס היה איש מאמין. אין קשר בין קבלה של האבולוציה לאתאיזם. אפשר היה להיות אתאיסטיים לפני כן כמו שאפשר להיות איש מאמין גם עם קבלה שלה.

חיימוo

New member
לפי דעתי

האתאיסט הראשון היה האדם הראשון (לקח הרי זמן לאנושות עד שהמציאו את מושג האלוהות..) - ושלא ישתמע מהודעתי כי אני מאמין שהיה אדם ראשון במובן התנ"כי, כי אני לא.

C H 4

New member
אבל כאן אתה נכנס לבעיה

מי אמר שההומוספיאנס הראשון היה הראשון שהתגודד בקבוצות והעביר מסרים ארוכים וחיפש משמעות. יכול להיות (אני לא מומחית בכלל לכל נושא הקדומים לאדם) שכל השטויות האלו התחילו עוד מלפני שאנחנו היינו תוכנית גמורה.

T r i v i n

New member
טוב, קופים הם גם אתאיסטים...

אבל אם אפשר בכלל להגדיר יצור שהוא ה"אדם הראשון" אז הוא בפרוש לא היה אתאיסט... האדם מאז או מעולם יחס לתופעות הטבע משמעות אלוהית הוא לא היה צריך להמציא את אלוהים... כל מה שהוא היה צריך זה את הרצון להסביר תופעת טבע...

meteorite

New member
קופים הם לא אתאיסטים

הם גם לא תאיסטים מצד שני. איך אפשר לשייך איזושהי אמונה או חוסר אמונה ליצורים לא תבוניים?

חיימוo

New member
לא נכון,

הממים גם עברו תהליך אבולוציוני משלהם, ולקח זמן עד שהומצא ממ האלוהות.

המצאה של אחד שקוראים לו דוקינס

אנלוגיה בין דברים שזוכרים ובין גנים- זה קליט ולכן זה פופולארי מאד.

אז תגיד לי איזה ארטיפקט לא ממ?

שולחן? בודאי שהאידאל האפלטוני של שולחן הוא ממ. תורת היחסות? בלי ספק. צירוף האותיות כעםןפיםףעיולכוטגקט? למה לא? הרי הוא ישמר בזכרון של השרת של תפוז, וישכפל את עצמו כל פעם שמישהו יקרא את ההודעה שלי, אז כמובן שגם הוא ממ (שייכחד מהר מאד). כפי שכבר כתבתי, כאשר חשבתי פעם שאלקטרונים הם בעצם כמו כוכבי לכת המורה שלי אמרה לי שאני נורא חכם. מצד שני, זה היה כשהייתי בכיתה ג' או ד', והאנלוגיה שלי מעולם לא זכתה שייכתבו עליה ספרים, אולי מפני שמליוני ילדים חשבו עליה לפני.

T r i v i n

New member
אבל בשביל להיות לא להיות אתאיסט...

...אתה לא חייב להכיר את המושג האלוהות... אתה בסך הכל צריך ליחס למשהוא כוחות על טבעיים... ואפילו ה"אדם הראשון" יחס לכוחות הטבע כוחות על טבעיים...

למעלה