ציטוט מתאים?

ציטוט מתאים?

שלום בקרוב אני אצא למסע בפולין וכרגע אנחנו מתכננים את חולצות המסע שלנו אני מחפשת משפט/ציטוט מתאים מה שבינתיים כבר יש לי זה- 'גם כי אלך בגיא צלמוות לא אירא רע כי אתה עמדי' {תהילים, כ"ג פסוק ד'} אשמח אם תוכלו להעלות ולהציע עוד פסוקים הנראים לכם רלוונטים תודה מראש והמשך יום טוב

בבקשה:

אנחנו כתבנו על החולצות: כִּי יֵשׁ לָעֵץ, תִּקְוָה: אִם-יִכָּרֵת, וְעוֹד יַחֲלִיף; וְיֹנַקְתּוֹ, לֹא תֶחְדָּל. [איוב, פרק י"ד, פסוק ז'] אפשר גם: "כי בשם קדשך נשבעת שלא יכבה נרו לעולם ועד" [אין לי מושג מה המקור, ואני לא יודעת אם זה בכלל מהתנ"ך, אבל שיר יפה...]

ST

New member
כתבו לך למעלה..

"כי בשם קדשך נשבעת לו שלא יכבה נרו לעולם ועד". זה לא פסוק, זה מברכות ההפטרה, כמו שבעלי אמר. אגב, על החולצה שלנו היה כתוב "בזכירה - סוד הגאולה". (זה של הבעל שם טוב)

יוסי ר1

Active member
אני הייתי בוחר בחמשת המילים

האחרונות מזכריה פרק ג פסוק ב "הֲלוֹא זֶה אוּד, מֻצָּל מֵאֵשׁ" להלן הפסוק כולו "וַיֹּאמֶר יְהוָה אֶל-הַשָּׂטָן, יִגְעַר יְהוָה בְּךָ הַשָּׂטָן, וְיִגְעַר יְהוָה בְּךָ, הַבֹּחֵר בִּירוּשָׁלִָם; הֲלוֹא זֶה אוּד, מֻצָּל מֵאֵשׁ". המשפט יכול לבטא את היות הנוער הנוסע לפולין, התקווה של מעט הפליטה שנשארו מהשרפה ששרפו בנו הנאצים ימ"ש בשואה.

למעלה