ציטוט מפורום שכן.

rigoletto111

New member
משמעות ה"גזע" בשנות הארבעים

הן בעברית והן באנגלית , תהיה לעיתים יותר קרובה למה שאנחנו נתייחס היום בתור "עם". בטפסים בריטיים שעיינתי בהם לאחרונה היתה רובריקה של "גזע" RACE והכוונה האם הנ"ל יהודי או ערבי וכו'

לפעמים צריך להיות גם אכזר.

וחוץ מזה שאני דוגל ב "ניאו פאשיזם"
(אחרי קריאת אותו הספר) כלומר, "הגזעים שווים אך שונים". דומה ל "נשים הן שוות אך שונות". כמאמר מצעה של "המפלגה הלאומית הבריטית" : "גזענות" פירושה "שנאה" לקבוצה אתנית אחרת. אנחנו איננו "שונאים" שחורים, איננו "שונאים" אסיאתים, איננו מתנגדים לכלל קבוצה אתנית בשל התכונות שנתן לה אלוהים, יש להם זכות לזהות משלהם, ממש כמו זכותנו שלנו, אנו מבקשים רק לשמר את הזהות האתנית והתרבותית של העם הבריטי. אנחנו תובעים את אותן זכויות המגיעות לכל..." כן בטח, ספרו לאח של סבא, שהנאצים לא "שנאו" אותו, הם פשוט היו בעד זכויות הגרמנים. נ.ב שכחתי לשאול אותך, אם אארגן "ערב שירי מחתרות (+ שירי א"י, כי אין מספיק למחתרות) יעניין אותך? נ.ב היום היארצייט של יאיר. אני לא הולך מסיבה מסוימת (אישית)

Le Fay

New member
אם יהיו קולות ששווה לשמוע

(כלומר - לא שלי), מניחה שכן. אבל אם כבר מחתרות, למה לא לכלול לצד המנון האצ"ל, הפלמ"ח ושיר הרֵעוּת גם שירי פרטיזנים, את "המחר שייך לי" (של ג'ון קנדר ופרד אבּ, המתעלה על מקורותיו ההיסטוריים), לילי מרלן, הורסט וסל ליד, די ואכט אם ריין, המרסייז, באנדיירה רוסה, האינטרנציונל ו"בלה צ'או"?

חוץ מהאינטרנציונל הכל הולך...

הייתי מוסיף גם את ההמנון הפולני כי אני יודע ת'מילים. בערך

rigoletto111

New member
נדיבים אנחנו לא, גאונים בטח לא

אכזרים ? טוב, תלוי אל מי. אז ממילא ז'בוטינסקי לא הצליח פה, מה יש לדבר...

uri80

New member
לא צריך להתיחס לכל חולירה.

ואם כבר מתיחסים אליה, רצוי שלא בצורה שתפגע באחרים.

היטלר היה צמחוני מסיבות בריאותיות

בלבד. אין קשר בין זה ליחסו לבעלי חיים.

למעלה