ציטוט יומי

dharmax

New member
ציטוט יומי

Let no one deceive another or despise anyone anywhere, or through anger or irritation wish for another to suffer. Khuddakapatha 9

אורג

New member
שם בארץ הצבי

שם במושבות אחינו שמה חיים חדשים יפרחו שם שירת האיכר , שירת דרור ומרחביה תצלצל באחו. תצלצל שפתינו כפעמון הכסף , נעימה כשירת הזמיר. מחגווי הסלעים הגבוהים לה יען , קול נפלא רם וטמיר.

mahashunya

New member
לא ציטטתי. אשמח אם תפנה אותי לשיר

של טשרניחובסקי. לפי הלכי הרוח שלי בימים האחרונים אני "מתגעגע" לאיזושהי הקלה או פריצת דרך גם "פה", ולא רק לארץ הצבי. מכל מקום רציתי לנצל את ההזדמנות לכתוב לך שאני מאמין גם בכוח של ה"פרוקובוקציה" ככלי הקיים כדי לעורר אנשים מכל התבוססות בביצה פילוסופית, פסיכולוגית או דתית כלשהן לעבר תובנות מחודדות ובהירות יותר על טבעו האמיתי של האדם וחייו. אלא ש"הפרובוקציה", שהיא כלי אחד מארסנל כלים נתון (יש גם רוך, יש גם עדנה ויש גם גערה ועוד) צריכה לבוא בעיתוי המתאים גם מבחינת מעורר "הפרובוקציה" שלא יבוא מהשלכות רוחו, מאשליית כוחו וידיעותיו, ומכל פרוייקציה פסיכולוגית, וגם מבחינת יכולתו של התלמיד, מושא "הפרובוקציה", בנקודת זמן לספוג את "המהלומה" לאגו שלו. אני אומר לך את זה. אני אומר לי את זה. מה עם צדוק? אתה שומע ממנו? אהבתי לקרוא את דבריו. כל טוב

drall

New member
נתחיל בצדוק

בפעם האחרונה שדיברתי איתו , הוא אמר לי שהוא מתכוון לפרוש ולכתוב ספר אז ייתכן שבקרוב תהיה לך הזדמנות לקרוא באופן מרוכז ונרחב. למעשה מי שמכנה את עצמו בשם "אורג" , הכי מזכיר לי את צדוק מבחינת הסגנון וחוש ההומור , אבל הוא קורא לעצמו אחרת עכשיו. עכשיו , לגבי הפרובוקציות וההתקפות , אני יכול להגיד לך כזה דבר. אין כאן שום מטרה למעט זאת שלמענה הוקם הפורום הזה שהיא קידום הידע והאיכות של נושא המדיטציה. באמת שלא , אני לא מרגיש שאני צריך להוכיח משהו למישהו. אבל ממה נפשך? הנימוס וההתפשרות לאן הם יכולים להוביל אותנו ולאן הובילו? לשום טוב. רק לעוד מבוכה ובלבול ולמצב ששיטות שראויות להוקעה קיבלו קרדיט לא מוצדק שיכול להפיל לפח רבים וטובים. לכן העבודה האגרסיבית היא לעיתים קרובות הכרח בל יגונה. תחשוב שאתה עובד בשיפוצים , אם אתה רוצה לשבור קיר אתה צריך לבחור את גודל הפטיש לפי עובי הבלוקים , אחרת לא תצליח. בכל הכבוד דרול

האינסוף

New member
אלימות

אינה כלי אלימות היא פרי התיסכול של אלו אשר אינם מגיעים אל נפש האחר מפני שמעולם לא הגיעו אל עצמם הנימוס והרוך אינם כלים הם אך הידיעה כי איננו אלא הקשר החי עם האינסוף זה שאינו יודע כיצד לעמוד ברוך על האמת נאחז באלימות במקום במדיטציה זה ששובר קירות צריך קודם כל לראות אותם במקום שאינם הווה אומר: לטפח אשליות (אום)

בארס

New member
עת זמיר הגיעה.

יופי לנו. עכשיו רציתי לשאול אותך ,ברוב חסדך, התואיל להסביר לנו מה אתה מבקש להשיג בדבריך אלו ואיך?

האינסוף

New member
שאלה נאה

אלו פשוט המילים שעלו בי לנוכח הגיגיו של הנ"ל :) ומה כבודו עושה בפורום זה, ומה מנסה להשיג בדבריו ואיך? (אום)

בארס

New member
ובכן

ניגש ישר לעיניין. אז ככה, מזה זמן רב, אני לא נוסע לשום מקום כדי למצא את מבוקשי אלא מחפש את מבוקשי במקום בו אני נמצא. והאל הטוב דואג לזמן בפני את המפתחות לפתרון התעלומות הצרות על עולמי. אבל הבעיות רבות הן והקושיות פתלתלות ורבות פנים. מבקש אמת אנכי כי לימדני השקר את מכשלותיו. מבקש שלום. כי לא יכול להיות לי רצון אחר. אבל עיניים להם ולא יראו , אזניים להם ולא ישמעו. והאמת את פניה מגלה רק לאלו שראויים לה. וכשרואה אני איך יוצרים שקר (ואלימות) תוך כדי שימוש במילים שבמהותן אמורות לתאר את האמת (והשלמות), תוהה אני. ואחת היא ואין שניה לה השקר נובע מהעיוורון והאלימות מהפחד. ומבין עד כמה קשה היא המשימה. כך כשנושא אני דברים, יהיו אשר יהיו שואל אני במה דברי יועילו לאדם? מה אוכל לתת לו? ואיך דברי יכולים לשרת בפועל את מטרותי? ע"פ רוב, יפה השתיקה כי השקר קורס מעצמו אולם קריסת השקר בעצמה, יוצרת הרס רב ואולי זה לא מן הנמנע? ואולי כן נדרש מאיתנו משהו למרות הכל. חידה.

שששלום

New member
כל שנותר לי להפנותכם

שוב לדבריו של בארס אודות צורה ותוכן. כמה דפים מאחורה. ירצו יאכלו לא ירצו לא ילמדו.
לא להטביע אותנו עימכם. גם ככה קר בחוץ.

האינסוף

New member
אם כך

פגשת קרן אור אלוהית מתוכך ואתה רוצה לחלק אותה עם אחרים אלא שעיניהם סומות ואזניהם סתומות לשמוע את הקולות שבליבך עצה לי אליך: שים עצמך במקומם. האם יוכל להפציע להם אור האלוהים מבחוץ? האם אי פעם יוכלו להקשיב ל´בארס´? :) (אום)

בארס

New member
שלילי.

זה מדהים אותי כל הזמן ה"יכולת" הזאת שלך לפספס את הנקודות החשובות. וזה מדהים אותי במיוחד כי בלי "זכוכית מגדלת" כמעט ולא ניתן לראות הבדל בין הגישות היסודיות שלנו. אבל יש שם איזה הבדל קטן קטן בבסיס, שאני לא יכול להצביע עליו בשלב זה, והוא הולך ומתעצם ככל שהוא מתרחק מהבסיס ההוא וגורם להבדלים הניכרים מאוד בכל הקשור למה שקורה על פני השטח, קרי ההתנהגות שלנו בסופו של דבר וכל תוצאותיה (הגלויות והנסתרות). וההבדל הקטן הזה בבסיס ,כנראה, עושה את כל ההבדל כולו. וכך שוב אני מוצא את ההודעה הזאת שלך מפספסת את כל התמונה כולה. ודאי שלא פגשתי שום "קרן אור" לא מבפנים ולא מבחוץ ואין לי שמץ של רצון לחלק אותה עם אחרים והדבר האחרון עלי אדמות שמעניין אותי הוא שאנשים ישמעו את הקולות שבליבי. אינני עוסק בללמד אנשים או בלפקוח את עיניהם אני פטור מהדאגה שאובן כראוי שירצו בתורתי. ותודה לאל הטוב, זו באמת הקלה גדולה עבורי במיוחד לאור העובדה שאני עמוס לעייפה , בדאגות אחרות. וכשאני חושב על הדאגות האלו, מהצד, יעזור לי האל, הן נשמעות מטורפות לחלוטין. תבין, להבדיל ממרבית האנשים כאן, אני לא מרגיש שאני נמצא כאן על במה פומבית ורחבת יריעה, והעיניין הישיר שלי (שהוא בכלל לא עיניין אישי שלי, שכן פרסמתי בעבר את העדפותי האישיות לגבי ניצול זמני הפנוי) מסתכם באותם אנשים שזימן הטאו בדרכי. והוא תמיד דואג לזמן אלי מגוון מאתגר של הלכים והלכות. ואני לא מזמין אותם ולא מערער על מנת חלקי בשום אופן. וביניהם יהיו מכל המינים והסוגים. והטרוף הוא, שחשובים לי כולם ! אבל אבוי לי ואבוי על פניו, רחוקהההההה הדרך אל המישור. כי האמת חסרת פשרות היא (השבח לאל) ולא יעבור איש בשער טרם שעתו. (ואבוי לנו אם כן) וההרים ! ישמרנו האל. וה"צרות"! עוד לא התחילו אפילו. וזה הזמן לדעתי לרענן את אמירתי הראשונה: בשהותו של אדם כאן יתרכז בעצמו. ולא יתפתה ל"הבין" את זולתו! והלואי ובאמרי זאת, תמה מלאכתי כאן. והלואי וכל אלו שטויות :) אבל לרוע מזל כל נפגעי דרול לדורותיהם (או אולי דוקא למזלם) אינני יכול שלא להכיר באמיתות ציטוטו האחרון. זה היה משהו מפרקי אבות? :) *** הארי !! תחסום אותי!!! , תעשה לי טובה בחייך, תציל אותי מהטירוף הזה, נשמה !!! הטאו התחרפן. תחסום אותי עכשיו! *** :))))

שששלום

New member
ירצו יאכלו לא ירצו...

והשאר היסטוריה. לכן ברמה מסויימת כולם צודקים. פיתרון הפרישות של המנזרים/איין ראנד לא ממש רלוונטי/עוזר. אז מה נשאר ? לקוות שכך או אחרת אפילו דרך כלי האינטרנט ולו אדם אחד יוכל לגאול עצמו מצורות חיצוניות. הדרכים אכן רבות ויכולות להוליך שולל. אז רק להתפתח למען עצמנו ולא לשכוח את האחרים בדרך. עד שבין כל הנתיבים הניפתלים נמצא את מקור הישועה המתאים לנו.

אורג

New member
הרשה לי לפהק

מה גם שהשיר הזה זכור לי ממעריב לנוער אי שם באמצע שנות השמונים. כתבה אותו ילדה בת שבע , פגועת מוחין שנפטרה בדמי ימיה ופטרה גם אותנו מהמשך יצירתה. כך או כך , אני מקווה שלי ולך יזדמן להיפגש אי פעם כך שאוכל להוכיח לך שהאלימות יכולה לגאול אפילו אותך.

dharmax

New member
אפשר באותה הזדמנות

אני אשמח לבוא גם! אפשר באותה הזדמנות להוכיח שאלימות כלפיך יכולה להקל על סבלו של העולם על ידי כך שנגאל את העולם מהתפיסות ההרסניות שלך? לא, ברצינות, מאיפה אתה מיצר את כל הזוהמה הזו? אני הייתי חוסם אותך מלכתוב בפורום הזה. יחד עם חצייך הסכיזואידי. בריאות אום

drall

New member
זהו רגע של חסד

בשעה שהקליפות הדקיקות , פרי שנים של תרגול מוטעה ותפיסות מוטעות , מתפוררות וחושפות מאחוריהן חייתיות אכזרית. בזמן בו החיוך הפלאסטי מתפוגג וחזית הנרוואנה מתרסקת ומגלה מאחוריה שאול תחתיות של אלימות , שנאה ורוע. זה רגע של חסד! זו שעה נפלאה , שעה של אמת. כיוון שרק האמת עשויה לשחרר והאמת אינה מתקיימת כל זמן שמתקיימות מסכות מזויפות המדחיקות את היצרים האפלים. האמת מתחילה מהאמת , היא אף פעם לא נובעת מאידאלים , מתורות או מסיסמאות , היא מתחילה מהאדם כפי שהוא על כעסיו , שינאתו וחוסר סובלנותו. אשריך דרמקס! התגלית לעצמך. ייתכן שאתה חש נבוך או אשם , אך אין בכך כל פסול. זאת פסגה. ישנן , כמובן , גם פסגות אחרות. אז בהצלחה בהמשך דרכך
דרול

למעלה