ציטוט יומי

arcidea

New member
שיר סיפור ואגדה

כי תנומת התפוחים לנום חפצתי ואלמד אנחה, שמעפר תטהרני. כי לחיות עם הילד האפל חפצתי, שאת ליבו ביקש לדקור בים פתוח לורקה

dharmax

New member
אני מודה על האיחולים באהבה

ואני מקווה שאכן תעשה את אשר אמרת. ואני לא מתכוון להפגנת היתרונות של האלימות, שאתה שב ומשבח שוב ושוב, אלא לעזיבה של הפורום. לדעתי השפעתך היא שלילית בתכלית, על אף שפה ושם יש לך משהו שהוא כן נכון; אפילו תרנגול עיוור לוכד איזה גרגיר או שניים. אם יעשה לך טוב להאמין באוסף הקשקושים שפלטת עכשיו (או בכלל) יבושם לך. אתה משמיץ את הכתובים בעקביות... אני חושב בכנות, ובאהבה, שכדאי דווקא שתקרא אותם בהתעמקות ותנסה לישם את הדברים הלא אופנתיים האלה. ותתחיל מהדברים הכי פשוטים, הכי בסיסיים, הכי ברורים... אני כבר מזמן לא שם את עצמי כמורה, ולא כסולל של דרך חדשה. לי היא חדשה כמובן, מכיוון שכל שעל שאני עושה בה הוא חדש לי. אבל ברור לי שחוקי הטבע לא השתנו בזמן האחרון, והשיטות שחשפו המורים לפני אלפיים שנה ויותר עוד עובדות במקרה שלי. אולי זו ענווה, ואולי גישה מעשית או תבונה שבאה מניסיון וחקירה. לא יודע. לי זה עובד. זה עובד על כל מי שאני מכיר שניסה בכנות. ואני מדגיש - בכנות. סילה, סמדהי, פנייה. סילה, סמדהי, פנייה. אם אתה רוצה להוסיף תרגילים אנרגטיים מדי פעם - אחלה. לחיזוק הגוף והפראנה. אבל לא בתור ה"דרך". בתור מיזוג אויר באוטו. לא בתור מנוע, או שילדה. וגם לא בתור חלון. שלך, באהבה כנה (למרות הביקורת שיש לי לגבי גישתך ודבריך - אהבה לטבע-בודהא שלך) אום

drall

New member
אני לא רוצה לדרוך על יבלות

אבל נראה לי שיש לך בעיה מסויימת בהבנת הנקרא או בגלישה באינטרנט כי אני לא אמרתי שאני מתכוון לעזוב את הפורום. כלומר בוודאי שאמרתי , אבל כפי שאמרו בפרקי אבות "לא עליך המלאכה לגמור ואין אתה בן חורין להפטר ממנה." חוץ מזה הארי השתפר פלאים. סע לשלום. דרול

sidharta

New member
חבל :(

חבל שפורום מדיטציה הופך לפורום של התנגחויות למשחק "החוליה החלשה", ספיישל רוחניות. הפגנת כוחניות אגו התיימרות לידיעה חובקת כל של צפונות הרוח ואיומים? הזהו פורום מדיטציה?

dharmax

New member
ברכות

אם השתמע שאיימתי על מישהו, אז אני מתנצל מעומק ליבי. ממש לא התכוונתי לאיים. אם התקבל גם הרושם שאני פועל מתוך כוחניות - אז אני ממש לא מסכים. גם לא לטיעון בדבר האגו (לא שאני חופשי מאגו באופן כללי, אבל אני בהחלט עובד על זה). ברכות על האכפתיות. תודה!
באהבה עמוקה אום

sidharta

New member
התנצלות :)

דבר ראשון- הבהרה. בתגובתי לא התכוונתי כלל למה שרשמת אלא לשרשור כולו מתחילתו... התכוונתי להגיב, למעשה, ספציפית למסרים כשל אורג יקירינו המרמז שאלימות יכולה "לגאול" משתתפים מסויימים בפורום. לצערי, בשל חוסר תשומת לב, קבעתי את תגובתי מתחת לשרשור האחרון שלך, בעוד תכנו כלל לא התייחס לדבריך האחרונים, אלא לדברים שנאמרו לאחרונה בפורום כולו, ותחושת ההסחפות למלחמת תגובות של קבוצות מסויימות נגד קבוצות אחרות בפורום . עצוב פורום שעוסק ברוחניות מגיע למצב שכזה. ואם בענייני אלימות ואגו עסקתי- דווקא במקרה שלך אין לי טענות, להיפך. סליחה סידהרטה :)

בארס

New member
טוב

אני אוהב להיות קלישאי וזו סיבה מספיק טובה בשבילי לספר לכם סיפור. על בודהה דוקא. כן, מהסיפורים השגורים. אבל הסיפור שברקע הסיפור הזה הוא יפה עוד יותר אז אקדים ואומר ששמעתי את הסיפור בראשית תקופת התחברותי לקהילות המקוונות. בתקופה ההיא נכחתי בעיקר בצ´אט פילוסופיה לכל, שם התאמנתי באופן אינטנסיבי בפינצ´ור מפלצות וירטואליות. (אאאך, איזו תקופה :) וגם , כמובן , יצא לי להתקל מעט באנשים יקרי מציאות, ולהיות בחברתם לרגעים ספורים אך נצחיים. את החבר שסיפר לי את הסיפור הזה, לא פגשתי מאז נפגשנו פעם אחת בלבד (באותו חדר צ´אטים) והחלפנו דברים במשך זמן לא ארוך סתם דיברנו על דה והא, (מיד אחרי "קרב" חסר סיכוי נגד ערמה של חכמי נפש) ובין יתר הדברים הוא סיפר לי את הסיפור. רק אוסיף ואומר, שהאהבה האנרגטית שהתחלפה ביניינו באותה שיחה, הייתה סמיכה כדבש, וכמעט שיכולנו לשמוע אחד את קולו של השני באופן ממשי. אז דובר על בודהה שהיה ישב במחיצת אחד מתלמידיו המלומדים מתבוננים להנאתם בעולם המופלא. בשלב מסויים עבר לידם אחד מהדמויות ה"שליליות" שמעטרות את הסיפורים האלו, וירק לבודהה ,יקירנו, מוחטה ירוקה ועסיסית שכיסתה לו את פרצופו. בזמן שהתלמיד המלומד רטט מזעזוע כעס ואימה. ניגב בודהה את פניו וחייך. והתלמיד כרע לפני בודה וביקש את רשותו להרוג את הפושטק. אז פנה בודהה אל הפושטק והודה לו מקרב לב. ואמר, תודה לך שהראת לי שלא נשאר בליבי שום כעס, תודה תודה. ועכשיו , יודה לך גם תלמידי המלומד, על כך שהראת לו שאצלו כן. נו, אז כנראה שגם בודהה ידע להעריך את חשיבותה של האמת. אבל כשהוא לא בסביבה , העסק הופך בעייתי. לחיי חברי הטוב ! וחייכם :)

אורג

New member
אני לא צדוק

אם כי כנראה שבדומה לו אני לא מוצא יותר מה לחפש כאן . דרול , אני חושב שגם לך אין מה לעשות כאן וייתכן מאוד שיש כאן עוד כאלו (בארס , מוטי וכו´) שלדעתי השהות שלהם כאן מיותרת ואפילו מזיקה. הרי מה הטעם לבוא ולדבר עם אנשים שעשו קורס אחד או שניים , או שקראו איזה ספר "עידן חדש" או שפשוט עישנו יותר מדי סמים? בשביל מה לרדת ולדבר איתם כשווים אל שווים , הרי אנו גורמים להם יותר נזק מתועלת. האם יש לנו צורך להרשים אותם בידע שנרכש באמצעים שהם לא יכולים להעלות על דעתם? האם דרוש לנן לרדת איתם לדקויות של מדיטציה והכרה מהסוג שהם לעולם לא יוכלו לתרגל? האם אנחנו צריכים לשבת כאן , להיות אורקאלים לשאלות קיומיות , בשעה שאלו להם אנו עונים משוללים את הבסיס האלמנטרי בכדי להבין את התשובות. זה חסר טעם ועקר! ואני לא חושב שתוכל למצוא לך כאן תלמידים , דרול , אני לא חושב שאנשים ששואבים את הסיפוק שלהם משיטוט בין אתרים הם חומר גלם ראוי להוראה בקנה מידה אמיתי. לאו צו אמר "לפיכך החכם מלמד באי דיבור ומדבר בשתיקה." אולי הוא טועה , (אני לא מהצטטנים) אבל איך נדע לבטח , אם לא ננסה? הבה נעזוב את המחשב ,נצא אל החיים וניתן דוגמא ומופת כאנשי טאו. אם זה גורלנו , ינהרו התלמידים בלי שנצטרך לקבצן אותם. ועכשיו בתור מתנת פרידה אני אעניק לך את המפתח שאתה מחפש כבר יותר משנתיים. החלוקה שעשית בין אנרגיה גולמית לשיתופנית היא גאונית ומהפכנית. אני חושב שהיא מעניקה לכל הספרים בסגנון "הנבואה השמימית " את עצם הזנב המעשית שהם כל כך זקוקים לה. אבל אין אנרגיית ביניים "אור חוזר" שאתה מסווג אליה את האנרגיה המדיטטיבית. אנרגיית המדיטציה , היא שיתופנית לכל דבר ובהתאם היא גם ממכרת , דועכת וכן הלאה. אבל ניתן לטנספר אותה , כל אנרגיה שיתופנית ניתן לטרנספר. זה מה שבודהא עשה! עזוב את הבודהיסטים , גם כן דת ! לסופים יש אותו מספר של מוארים בפחות זמן. בודהא עצמו על מה הוא ויתר בסאטורי? על הארמון ? על המשפחה? על הכבוד? הרי על כל אלו הוא ויתר הרבה קודם , בלי תמורה. הוא ויתר על האנרגיה של שש שנים של תירגולי מדיטציה! זה מה שהוא עשה וברגע שהוא הצליח לטרנספר אותה הוא נהיה לבודהא ולא משום סיבה אחרת. אפילו אושו רומז על כך "בנעל המתאימה". "המדיטציה היא כמו קפיץ." זוכר? טרנספר אותה , ולא תהיה פינה בשמיים שתהחיה חסומה בפניך (או בפני כל מי שיוכל לעשות את זה). הייה שלום

yaga1

New member
נו נו...

כנראה שגם אנשים ברמה שלך סובלים ממידת השיעמום לא כל שכן אנשים ברמה שלי אז... תרשה גם לי לפהק הבירבורים שלך על אנרגיות משעממים אותי מחץ אבל... זה כנראה מחוסר הבנה יוצא שאינך תורם דבר וגם אינני זוכר כי ביקשו ממך דבר ולפי דבריך אתה ועוד אחרים כמוך השוגים בעליונים אפילו מזיקים לנו אז מדוע אינך נעלם וחסל ?? למה אתה צריך לספר לנו את כל הסיפור הזה לפני שאתה נעלם כנראה שגם אנשים כמוך סובלים מחוסר תשומת לב

drall

New member
חכה רגע יאגה

הבנאדם הפנה את מרבית דבריו אלי ואל דומי (?) תן לי הזדמנות להשיב לו במטבע קשה במיוחד. אחרי הכל אני כבר ילד גדול. ראשית אללי , נפלה עטרת ראשינו , אבי אבי רכב ישראל ופרשיו. איך נקום ונעמוד באין אורג עימנו , חבל אל דאבדין ולא משתכחין. הדברים שנאמרו כאן על בודהא ועל האנרגיה הם מסוכנים ומוטעים. יש אנרגית ביניים , חייבת להיות. "לפיכך ידאג החכם ללחם חוקו ולא ילך שולל אחר מראה עיניו , ידחה את הראשון ויבחר באחרון." אז תגידו ש"לחם חוקו" זה הטאו. באמת? ממתי הטאו צריך שידאגו לו? חוץ מזה , מאז שהגדרתי את המונח "אנרגיה שיתופנית" פתאום אנשים מתחילים למצוא אותה בכל חור. "זה שיתופני" , "הוא שיתופני" "האוירה שיתופנית" וכן הלאה. ועכשיו השיא "המדיטציה שיתופנית!" בחיית ראבאק! מה לא שיתופני אם כך? בשביל מה ללמד מדיטציה בכלל אם היא שיתופנית? אבל עזוב שאלות רטוריות. אוכל הוא לא שיתופני , היית אוכל גם אם היית האדם היחיד בכל ההיסטוריה האנושית. הגוף שלך מעכל את זה , זה חלק בלתי נפרד מהמערכת שלך. מדיטציה זה אותו הסיפור רק שלא מדובר כאן במערכת שניתן לחוש. עכשיו דבר אחרון הנוגע לבודהא. נכון הוא לא טרינספר את הארמון ולא טרינספר את אישתו. הוא גם לא טרינספר את האנרגיות של המדיטציה כי מטבען הן לא דבר שמוטבע באגו. מה שהוא טרינספר היה האגו הרוחני שלו , כי הוא התאמץ ומאמץ חייב ליצור אגו. לכן אושו אומר שההארה של בודהא , התופעה הסינגולרית הזאת הייתה תוצאה של ייאוש. ואני אומר יותר מזה , זו הייתה התאבדות , התאבדות רוחנית, כי באותו השלב כבר לא היה לגוואטמה שום דבר בחייו למעט התרגולים הרוחניים שלו והנה הוא הגיע למבוי הסתום האולטימטיבי. וזה גם כל כך מתאים , הרי בודהא הינו תמיד הסמל לסאטורי השני , ואילו הצ´אקרת השלישית והרביעית הן אלו שמתפעלות את האגו הרוחני. אז הייה שלום אורג. ותמסור ד"ש דרול

yaga1

New member
ממ...עשה לי טובה דרול

כל הפיטפוטים שלכם על אנרגיות לא שונים בעיני במאום, אבל במאום מרעמי התופים של אותם דרבוקאים חובבי פסטיבלים אותם אתה כ"כ מחבב וכשאני אומר אינם שונים אינני מרמז אם טובים הם בעיני או רעים אין זה משנה כהוא זה...פשוט לא שונים... יבנה לו כל אחד את העולם הרעיוני שלו כאוות נפשו, יתפוס כראות עיניו עולם כזה חייב להיות כל עוד לא קרסה הישות שהיא כל כולה תפיסה מה שמטריד אותי אצל יצירים כמו אורג הוא ההתחברות לתחושת הפטטיות ואין לי שום אשליות שאם מצאתי אותה בחוץ הרי שקיימת היא בפנים רק שאינני יודע להגדיר אותה בינתיים במובנים אישיים הנהירים לי היה שלום

drall

New member
יאגה , אני מעריך אותך מכדי

לעשות לך פסיכואנליזה . באמת עזוב בבקשה את הדיון הזה ביני לבין אורג שכן הוא לטעמי לפחות , שולי בעליל. אם לתרגם אותו למדוברת הרי אני טוען שמדיטציה דומה לספורט והוא טוען שהיא דומה לרכילות. זה אולי נשמע כמו סיפור גדול , אבל לגביי הנושא העיקרי , שהוא הטרנספורמציה , הרי עשיית מדיטציה או אי עשייתה לא ממש משנה. בכל אופן , לו אני תחתיך והייתי דורש את טובת עצמי , הרי הייתי משקיע את כל כוחי ואוני בלימוד הנושא של האנרגיות הללו. פשוט כך. זהו הכלי החזק באמת ואם אתה משווה אותו לבומבלה , זו זכותך אבל לעניות דעתי דעתי אתה עושה לעצמך עוול. כאן האוצר. קח את ותחפור. דרול

שששלום

New member
לא אוהב להגיד את זה ובכל זאת

לפחות 4 סוגי אנרגיה אכן יש. לא היצלחתי לגלות עדיין איך ידיעה זו משפיעה על ההתפתחות. אבל כאמור

drall

New member
אויש ואת הכי חשוב שכחתי

הטאו וכן הלאה , המופת , הדיבור ללא מילים וכן הלאה. זה מה שנראה לי שאני עושה ויש לי המוני תלמידים אלא שכמעט כולם , לא מודעים לזה שאני מלמד אותם. ע"פ התיאוריה הטאואיסטית , זה מה שצריך להיות . ("את הטובים שבהם , אין מרגישים" וגו´) לא יכול להיות מורה טאואיסט. אם הוא טאואיסט ואתה מרגיש אותו , הוא לא ראוי להיות מורה. מצד שני , נו קיבינימט אתה צודק. אבל בשביל מה אנחנו מחזיקים אינטרנט בבית? בטח ישנה איזו סיבה. תן לי בינתיים להנות מהספק. נשיקות דרול

שששלום

New member
יתכן ועלית על זה שהטכניקה

לא משנה. ובכל זאת
קטנה. הגענו לעולם במתנה בלי שישאלו לרצוננו. קיבלנו את ה"חיים". מדוע שלא ניתן מתת זו גם לאחרים ? מה אנחנו עם סגולה, "סופרמנים"? עם ניטוש את כולם לא נחייה בעולם כי אם במנותק ממנו. חבל.

אורג

New member
אני חושב שכן

ומעבר לעובדה שהוא יפהפה , הוא גם המנון נושן לשפה העיברית. בחרתי לצרף אותו לכאן כי יש כל כך הרבה פורומים למדיטציה באנגלית ולכן אני סבור שזה מיותר לכתוב דווקא כאן באנגלית ועוד ציטוטים מספרים שלא נכתבו באנגלית וגם לא בשום שפה קרובה אליה. אם יש לכם משהו לצטט - תרגמו אותו.

למעלה