ציטוט השבוע

drall

New member
ציטוט השבוע

שוב הייתי באיזה חופש והאמת ששכחתי מכל העניין מישו יכול לעזור לי בשליפה מהמותן? דרול

drall

New member
אוי אל תעלב בארס

אני לא התכוונתי לשום דבר רע כשלא לקחתי את הציטוט שלך. במקרה תפסתי טרמפ עם איזה זוג וזה מה שהבחורה פלטה תוך כדי נסיעה. אלוהים הוא התפיסה של עצמו , כנראה. אין לי מושג מה זה באמת. כנראה הכוונה כאן לזה שאלוהים מכיל את הכל ולכן הוא מכיל גם את התפיסה של אלוהים. או שאדם שתופס אטת אלוהים למעשה מתאחד איתו. אני אשמח לשמוע עוד רעיונות.
דרול

בארס

New member
להעלב ???

אללי, זה סותר לחלוטין את הציטוט שהבאתי . פשוט קצת נדאגתי מהקריאה הבהולה משהו, לעזרה עם הציטוט, אני בהיותי מעריץ נלהב של הטאו (רב מעללים ותעלולים) תמיד נהנה להתרגש מאיתגוריו.
אז ככה , הסתירה הראשונה שמתעוררת אצלי בעקבות המשפט היא שבתפיסתי אלוהים הוא המכלול, כלומר השלם האחד. ונדמה שתפיסת עצמו אמורה להיות נגזרת ממנו, אז איך ייתכן שהאלוהים הוא נגזרת של עצמו? איך ייתכן שאלוהים הוא תפיסת עצמו, להבדיל מעצמו ? כלומר אני מבין את המשפט כאילו הוא מפריד בין אלוהים גופו ותפיסת עצמו. אבל עניין התפיסה הוא לא עניין של מה בכך בכלל, נושא חמקמק , ערמומי, מסתורי ומהתל במיוחד. א´נלא מזלזל בו לרגע. מי יכול להתייחס או להמשיך להגג ?

מלאווח

New member
כל נסיון לתחום להגדיר

או לתפוס רק מרחיקים אותך מהדבר האמיתי. כתבת: " בתפיסתי אלוהים הוא המכלול, כלומר השלם האחד". מי אתה ? מי זה אלוהים ? מה היא תפיסתך זו ומאין שאבת אותה ? זו המחלה שלנו... חיים לפי תפיסות, אמונות, רעיונות, ובכך אנו "מקשים" על עצמנו את החיים. "לא תעשה לך כל פסל וכל תמונה" - כל רעיון, כל תפיסה היא פסל, כי היא גורמת לך לראות עצמך כנפרד מהכל, מ"כל הארץ כבודו". רק אדם שראה יודע מי ומה הוא \ אלוהים. כרגע כולנו עיוורים. אני מודע לזה שיש משהו, אבל אני עיוור. אני מגשש, לומד לראות. האמת היא פשוטה, פשוטה כל כך שהיא נמצאת לפני הרעינות ולפני המילים. ואותה ניתן לדעת רק על ידי התנסות ישירה. היטיב לתאר זאת דוד המלך : "אחת ביקשתי מאת ה´, שבתי בבית ה´ כל ימי חיי, לחזות בנועם ה´ ולבקר בהיכלו". חוץ מזה, מה עוד אדם צריך ?!

בארס

New member
מלאווחון !

האמת היא פשוטה, היא כאן, הכל מושלם טוב ויפה ולנו אין כלום. ומבלי לסתור את דבריך כלל וכלל ארביץ לך קצת עם המשפטים צא ולמד ודע את עצמך.

drall

New member
אם אלוהים הוא דבר בלתי נפרד

אז כל התייחסות אליו היא סתירה שלו כי התייחסות באה מבחוץ. ומכיוון שאין משהו שמחוץ לאלוהים הרי התייחסות אליו היא בלתי אפשרית חוץ מבתפילה כמו מלוואח ידידנו דרול

drall

New member
כי ההנחה של התפילה

זה שאתה לא מגיע לאלוהים עם התייחסות אתה מנסה לתקשר איתו ולא פוסל את העובדה שאתה חלק ממנו דרול

מלאווח

New member
כן

"לֵית אָתָר פָּנוּי מִנֵיה" - כל התייחסות אליו, היא ראיה לכך שהמתייחס אינו מתנסה במשהו מן האלוהי... אפילו אין לומר שאתה חלק מהחיים, או שהחיים נמצאים בך, אלא שאתה חיים. ביהדות מדובר על ה"אל חי וקיים", כלומר: שהחיים, הקיום, הם אלוהיים. ולא רק בתפילה... מלאווח

בארס

New member
זה בדיוק

מה ששלושתינו אומרים וזה כמובן נכון לגבי אלוהים כבודו. אבל אם אני עוזב לרגע את כבודו (חחח) ושואל את השאלה לגבי עצמי כלומר אני הוא התפיסה של עצמי ובשביל מלאווח היקר אספר שלא עוסק בפילוסופיה שכלית אנכי כי אם בשאלות חיות בפועל נטולות מילים ומושגים! אזי שאלת תפיסת עצמי המתעוררת אינה טריויאלית בכלל ומבלי להגדיר או להתעסק בנוסחאות מצמצמות איך למה ומהיכן מתעוררת תפיסת עצמי ובמה נבדלות איכויותיהן של תפיסות עצמי השונות הן שאלות מעשיות וקיומיות (מלשון חיים!) עד מאוד.

drall

New member
בוא נתחיל ממשהו

מקורה של תפיסת העצמי היא בהכרה. ההכרה היא מין קו שמחבר בין נקודה לנקודה. קו אנרגטי. מאיפה הוא מתחיל ואיפה הוא נגמר. דרול

בארס

New member
אז אתה מתכוון לקו ישר

(מהנדס או לא מהנדס) אני לא אתיחס אליו כמשהו דק וארוך (לקו) אלא באופן מטאפורי. אתה אומר שההכרה היא הקו האנרגטי ויש לנו שתי נקודות אם כך יש לנו שלישיה נקודה אחת, נקודה שניה, והקשר ביניהן. ואנחנו מדברים על הכרה ועל תפיסת עצמי, עכשיו איפה זה בפועל למען השם? ולא בראש ובמילים? אני חווה את עצמי לפרקים בצורה משתנה שום דבר קבוע פעם חושב פעם מרגיש לפרקים קטנטנים פתוח וקולט.

drall

New member
זה שיש שתי נקודות

לא אומר שאף אחת מהן קבועה. שתיהן משתנות. אתה יכול לקחת אחת ולקרוא לה "אני". אתה לא יודע עליה כלום אבל עדיין אתה יכול לכנות אותה בשם. השניה יכולה להיות משהו חיצוני או פנימי. זו ההגדרה של ההכרה שאתה תופש את עצמך בתור משהו ואת יתר הדברים בתור חיצוניות. תפיסת העצמי שלך היא ההגדרה של הנקודה הראשונה. דרול

בארס

New member
זאת הסיבה

שתפיסת עצמי שונה כמכלול יכולה להגיע רק ממקום גבוה יותר ומקום גבוה יותר פועל על אנרגיות גבוהות יותר אבל כדי שזה יתאפשר הרבה דברים למטה צריכים להשתנות. וכאן בערך מתחיל החיפוש.

drall

New member
כרגיל , אני לא מבין אותך

למרות שקשה לי להודות בזה כי אני מנהל הפורום וכן הלאה. אבל הנה האמת נחשפת , אין לי מושג אתה מדבר, עכשיו וגם הרבה פעמים בעבר. אז תסביר את עצמך יותר טוב אם אתה מייחל לתשובה ממני או סתם אם אתה מסכים שאני לא ארגיש כאן מפגר דרול

בארס

New member
אני אנסה

הדבר העיקרי שניסיתי לומר, הוא, שהאופן בו אני תופס את עצמי , משתנה. או יותר נכון לומר שהוא בעל אפשרות להשתנות. ואני לא מתכוון (לאנחת רווחתכם) להתחיל בהרצאות עכשיו. :) כבר הזכרתי את העיניין שאנחנו מדברים בשפות שונות לחלוטין, ולמעשה התופעה הזאת נרחבת הרבה יותר ממה שנדמה על פניו. ולא רק כאן כמובן. ואם רק היינו זוכרים לנגד עיינינו תמיד שאנחנו לא מבינים על מה מדבר זה שמולנו בכל מקום ובכל זמן ייתכן והכל היה נראה אחרת. היינו מסתכלים הרבה יותר פנימה. (אני מדבר בכלליות לגבי כל האנשים כרגע) בעייני החוסר הבנה הזאת שעולה כאן היא הבנה הרבה יותר חשובה ממה שאנחנו מנסים לדבר עליו. הרי אנחנו כל הזמן מזכירים שהלמידה היא עצמית ופנימית ומתבצעת כשהמכשולים מוסרים מעל עיינינו. אולי כל המטרה של האינטראקציה המילולית בין בני אדם תפקידה להאיר את השקר שמאחורי המילים. ובזמן שאנשים "מלומדים" מנסים ללמוד וללמד האחד את השני ערמות של מערכות יחסים ורבאליות המבוססות על היקשים לוגים. תלמידי חכמים מתגפפים מילולית רק בשביל לזכור להסכל פנימה ולמצא את האמת שבפנים. השקטה. וההבנה היא בת זוגתה הנצחית. אז כהרגלנו בזמן האחרון אסיים בתפילונת: הלואי ולעולם לא יחשוב אף אחד שהוא מבין אותי. מי יתן ולא אשגה לעולם "להבין" אף אחד . ונזכה לשבת יחדיו על אותה הקרקע, מתפוצצים מצחוק נוכח מגוחכות נסיונותינו לדבר. ונרים
לחיים.

למעלה