פשוט
כי ריטואלים הם... העבר

. תראה, בריטואלים יש יותר סכנות, יותר דברים שלא צריך בכלל לעשות, ופחות כידמה של המשתמש. הייתי אומר שלריטואלים *יש* מקום כלשהו, אך שוב, הדברים צריכים להשתנות, למשל, אם אתה עושה ריטואל של מישהו מלפני 500 שנה, מה הכוחמה שבזה? הרי לריטואל אין משמעות בשבילך כמו שהייתה לאותו האדם שהמציא את הריטואל - וגם כן, לך תשיג חרב "הדרקון" או "טבעת הענק" או מה שזה לא יהיה... במקום זה, עשה ותכנן את הריטואל בעצמך, תוצי מהמשוואה את כל מה שלא נחוץ, הוסף את מה שעוזר לך. אבל גם כאן, זה לא הכי טוב, סה"כ - מאגייה מאפשרת לנו שליטה יותר גדולה על הסביבה שלנמו(אני מכליל "אותנו" גם כחלק מהסביבה) - אז למה לא לעבור לשיטות שיותר קשות(בהתחלה, רק בהתחלה, כי כשפים שעשית הרבה פעמים הופכים למשהו של 5 דקות אם יש לך את היכולת, שלא כמו בריטואלים, אותם לפעמים צריך להכין איזה שעה, או בכלל, עוד יותר גרוע - ריטואלים שצריך לעשות כאשר הירח כזה או כזה, עללללק!) - אך מאפשרות יותר שליטה, יותר אפשרויות. יש הרבה טוב במעבר מריטואלים, לשיטות מאגייה ישירות, בעיקר, הבנה, יכולת, וגדילה. אבל מאגייה ישירה זה לא משהו שתמצא עליו הרבה מקורות, זה לא משהו ישן, זה משהו שיש לו איזכורים ונימוקים פה ושם, אבל תאחלס? זה משהו חדש(לא, בבקשה, לא לקשר לשטויות של הניו אייג', יש לי כעב ראש כשמדברים על וויקה) - רוב האתרים הקשורים למאגייה מלאים בשטויות, דברים לא נכונים, לא נחוצים - קיצר, שיטות מהעבר של הריטואלים... כך למשל את האתר שממליצים פה עליו הרבה, לפי מה שאני זוכר, בין הדברים הראשונים בהם נתקלתי זה פתיחת מעגל... וכן, הדברים הישנים והמסורטיים אכן יכולים לעבוד, וגם הנקרונומיקון, אשר הוא המצאה(לפי מרבית האנשים הרציניים) של קראולי או מי שזה לא היה, גם משם דברים יכולים לעבוד, ובעצם, הרבה מאוד דברים יכולים לעבוד - השאלה היא, מה הכי יאיל? דברים בהם אין לך ביטחון, או אתה והיכולת שלך? בעעע, סוף. יש?