ציונים נמוכים

kristal22

New member
ציונים נמוכים

במדינה שבה כל ילד(מילא, אבל מה תגידו על מבוגר) צופה בתכנית טיפשית ומרותק אליה רוב הזמן שהוא בבית, איך לא יהיו ציונים נמוכים. פלא ששרת החינוך לא יוצאת נגד שידור תכניות חסרות תכלית, המעקמות את החשיבה, ההבנה , וכל צורת האדם.... אני מדבר על התכנית האח הגדול ועוד... למי שלא הבין. שתבינו, אני אינני צופה בטלויזיה, הספיק לי פעם אחת לפני 3 חודשים להגיע לביתו של אחד מקרובי ולצפות באחד הפרקים הראשונים של התכנית כדי להגעל ולהבין מה יהיו ההשלכות. מאז, אע"פ שאינני צורך תקשורת גדול ואע"פ שאינני צופה בתכנית כאמור, אני מוקף כולי יום יום שעה שעה במושגים מהתכנית, אם כאשר אני הולך ברחוב ושומע חבורת נערים מדברת ואם כאשר אני במקרה פעם ב... פותח עיתון. חייב להופיע איזה מושג מלוכלך מהתכנית הזו. אם זה המצב אצל אדם "מנותק", אני לא יכול לתאר לעצמי מה קורה במוחם של ה-"מכורים". (רוב המדינה כנראה?) בישראל מוכרים לנו את הלוקשים שארצות אירופה כבר הספיקו מזמן לזנוח. מה שהשכילו לעשות באנגליה ובארצות מפותחות שרוב התכניות בפריים טיים (בהקבלה לישראל- ערוץ 2 וערוץ 10 משעה 20:00 עד 0:00) הן תכניות בעלות חשיבות מסויימת מבחינה אינטלקטואלית. זה לא אומר שהן משעממות- אלא את העניין והסקרנות והכיף מקבלים דווקא מנושאים "מדעיים" וכו'... מי שפחות צופה בערוץ 2 ויותר בערוץ BBC יבין טוב מאוד על מה אני מדבר. ערוץ 8 לא מספיק צריך ששיא ההנאה תגיע מדברים מועילים (דהיינו בערוץ המתיימר לספר את שיא ההנאה). ואז את התוצאות בוודאי ובוודאי שיראו כבר בלימודים אם לא לפני זה-- ברחוב.... בתקווה שכולם יתעוררו בקול רעש גדול ויגידו לא לארז טל

Big Red

New member
ערוץ הכנסת ו"מבט שני" שולטטטטת!!!1

shout it out loud - I'm in love with Haim Yavin and I'm proud! מסכימה ברמת העקרון ומצרפת לינק רלבנטי - "אמני ישראל נגד בובליל". .http://www.glz.msn.co.il/NewsArticle.aspx?newsid=31965

Kiru

New member
כמובן

שלאף אחד מהאמנים הללו אין אינטרס כלכלי נגד תוכניות ריאליטי. זה מובן מאליו, אבל אני אומר את זה למען הסר כל ספק.

Big Red

New member
וזה משנה?..

אם אתה מאמין במוסר של כוונות, יתכן שתענה בחיוב. מבחינתי, כל עוד המחאה שלהם עשויה לקדם אינטרסים חברתיים חיוניים (ובעיני אין אינטרס חיוני יותר בשעה זו ממחיקה רטרואקטיבית ומוחלטת של כל מה שקשור ליוסי בובליל וחבריו), הרי שלא באמת משנה לי אילו מניעים נוספים יש להם.

bignono

New member
ג'ינג'ית ../images/Emo13.gif

את נהיית חכמה יותר ויותר בכל הודעה שאת כותבת
אני מלאת התפעלות! מאיפה כל הידיעות הללו שאת מפגינה פה? רק אני מרגישה שאני הולכת ומתנוונת בלימודי המשפטים ושאני יוצאת פחות אינטלגנטית משנכנסתי אליהם?
בכל מקרה, כל הכבוד

Kiru

New member
האינטרס הכספי שלהם

לא שולל את הטיעונים הענייניים, רק מעמיד באור קצת אחר את הילת ה"אמנים ואנשי רוח" שאולי אופפת את המחאה הזאת בעיני כמה אנשים. לעניין עצמו: למה? מה מפריע לכם בקיום של "האח הגדול"? עוד לא הצלחתי לשמוע טיעון רציני ולא פטרוני בעד המחאה הזאת.

BlackUnicorn

New member
מה שמפריע הוא הפרסום האגרסיבי של התוכנית

זה חוזר בדיוק על מה שהיה עם העונה הראשונה (בקרוב השנייה, למי שלא שם לב..) של הישרדות, רק בצורה אפילו יותר בוטה, יותר נדחפת, יותר מעיקה. מדובר בסך הכל בתוכנית טלוויזיה. בדבר שנמצא שם מבחינת הצופים להנאתם, ומבחינת ההפקה, לכאורה, למען רייטינג ורווחים כלכליים. אלא שבניגוד לכל מידה ראויה של פרסום, ההפקות האלו דוחפות את התוכניות האלו מעבר לכל ביקורת. אי אפשר שלא "לצפות" בתוכנית הזו (שהינה בלתי נסבלת) בכל מקום - בטלוויזיה בכל שעה, בעיתונים השונים, ברחובות, בעבודה, בארוחות המשפחתיות. אני לא אוכל לשכוח איך נסעתי לי באיזה בוקר ושמעתי את תוכנית הבוקר ב- 102FM ונגעלתי. הייתה זו התקופה לפני חג פורים, והשדרנים סיפרו על כך שיצאה תחפושת של הישרדות, ובין היתר ההפקה מוכרת את הבנדנות של הישרדות. ובאיזה מחיר? 400 ש"ח (!!!!!!!) לבנדנה. זו סתם דוגמא, אבל הנה, השבוע ביקרתי בחנות דיסקים וראיתי דיסק של האח הגדול, כמובן שבתחילת השנה יצא יומן של הישרדות וכן הלאה. התוכניות האלו לא מתחילות ונגמרות כתוכניות בידור בלבד. הן הופכות להווי החברתי של מדינת ישראל. אם היה מדובר אך ורק בתוכנית טלוויזיה - זה לא מעניין אף אחד. אבל ההפקה מנסה (ומצליחה, כמובן) לעשות רווחים בכל דרך אפשרית, וכתוצאה מכך אנו נתקלים בתוכניות האלו בכל מקום שאליו נלך - בחדשות, בטלוויזיה, ברדיו, בכל כלי התקשורת השונים, וגם בחנויות, על ביגוד, יומנים, תיקים.... ואי אפשר לברוח! אי אפשר כבר לסגור את הטלוויזיה ולהתעלם מהתוכנית. התוכנית באה אליך, ולא נותנת לך לברוח. אגב, בניגוד למה שהיה בהישרדות, שהיה גם דוחה דיו (ולו רק בגלל הידיעה שהכל היה מפוברק), כאן, באח הגדול, אנו נאלצים "להשלים" עם הרייטינג הגבוה ביותר מעולם בגלל אדם רדוד ביותר מאין כמוהו. כיצד אנו יכולים להשלים עם פרסומו של אדם כגון בובליל, אשר הינו גזען, בוטה ובורה - עד כדי הבאתו למעמד של אליל במדינת ישראל? ניצחונו של אדם כזה על אנשים חכמים, שנונים ומעניינים - מהווה את בבואתה של מדינת ישראל. מהם ערכיה של מדינת ישראל? האם חינוך, או שמא רדידות ורדיפה אחר הרייטינג והפרסום?

Kiru

New member
נכון

האמת היא שכמות הפרומואים היא אחת הסיבות שאני בקושי רואה ערוץ 2. אין לי בעיה שיפקחו לאנשים את העיניים לגבי ההייפ הבאמת לא נורמלי שיש לתוכנית הזאת. מה שהרגיז אותי הוא הגישה המתנשאת של האמנים שצוטטו בכתבה, וגם בכתבה בידיעות אחרונות השבוע. אם אני זוכר נכון איבגי הציע לחוקק חוק נגד תוכניות ריאליטי... אולי לדעתו גבול חופש היצירה הוא גבול היצירות שהוא עושה או אוהב. לגבי בובליל, מצביעים בשבילו כי הוא ועינב יצרו לעצמם תדמית (מוצדקת או לא) של אנדרדוגים, אנשים שמנודים מה"קליקה", וזאת תדמית שיוצרת אהדה. זה לא שהמצביעים באמת מעריצים אותו, אני לפחות מקווה שלא.

mtap18

New member
מספר נקודות

"כיצד אנו יכולים להשלים עם פרסומו של אדם כגון בובליל, אשר הינו גזען, בוטה ובורה..." א. בור, אבל נתעלם מזה. ב. הרבה לשון הרע בשביל מישהו (/הי) שלא רואה את התוכנית. ג. וכי למה גזען? וכי למה בוטה? ונניח שהוא אכן בור- האם בגלל זה הוא נחות ממך??? כנראה שלדעתך כן, וגם זה אומר הרבה על "ערכיה של מדינת ישראל". ד. "מנצח על אנשים חכמים, שנונים ומעניינים"- אני מניחה שאת מדברת על שני האקדמאים שקראו לו "יהודי משומש", "חצי אדם" וסרבו לתת לו לחם מחיטה מלאה, למרות שלחם רגיל הוא לא אוכל כי "גם אני רוצה לחם מיוחד", אה כן, הם גם לא מבינים אותו כי "הוא בכלל לא מדבר עברית".... מצאת לך את מי לאהוד.... ושוב, עדיף שלא תדבר/י אם את/ה לא רואה את התכנית (שהיא בלתי נסבלת). ה. כולי רחמים עליך, שכן את ממש מרגישה נרדפת. ממש בגדר קהל שבוי. ו. אני לא הדוברת של בובליל, אבל לזכותו יאמר שבניגוד ל"אקדמאים המעניינים" הוא מבין משהו באסטרטגיה.

BlackUnicorn

New member
תשובות

א. התשובה שלך מאוד סלקטיבית ועונה רק לעניין בובליל עצמו, כשדיברתי באופן כללי מאוד על התרבות הזו, הפרסום האגרסיבי וכו'. לא מעניין אותי לא הוא ולא שאר האנשים בתוכנית. ב. מישהו אמר שלא ראיתי את התוכנית? יצא לי לראות עם חברים/בני משפחה שראו, ולא מרצון. ג. עוד פעם סילוף - מישהו אמר שהוא נחות ממני? הוא לא נחות, אבל הוא בהחלט לא יכול לשמש כמודל לחיקוי!!! האם תרצי אדם כזה בממשלה, לדוגמא? (לא שיש לנו אנשים כאלו מקסימים שם, אבל באופן עקרוני?) קחי לדוגמא את תופעת ה"יובל המבולבל", ששר (השבוע שמעתי, באמת..) - "אם שואלים אותי כמה זה שתיים ועוד שתיים, אני עונה - שלוש!" - ממש חינוך מעולה!!!! האם ראוי שאדם כזה יהווה דמות לחיקוי שנמצאת בכל מקום??? ל-א! ד. ב- ד' דווקא טעית. הכוונה היא שהוא זוכה לפרסום חושפני (ולא רק הוא אלא דמויות כמוהו באופן כללי) במקום אנשים שבאמת ראויים לכך. תנסי להיזכר מה היה בטלוויזיה לפני 10 שנים, אם זה בערוצי הילדים, בערוצי הטלוויזיה הממלכתיים (10/22) או סתם בכבלים. המצב היה שונה לחלוטין. ה. אתעלם מהציניות הזו.. ו. מבין משהו באסטרטגיה? הוא בסה"כ מדבר כמו שהוא רגיל. הוא מי שהוא עצמו. בגלל שהוא שונה, יש לו תמיכה מהבת שלו, והוא יוצר פרובוקציה (בזכות השוני שלו, הרי אנשים מהסוג הזה בד"כ לא מופיעים בטלוויזיה בפריים טיים) - הוא זוכה לרייטינג גבוה. זה ה-כל. ז. הדבר המעניין הוא, שבחו"ל יש תוכניות מהסוג הזה. יש האח הגדול, יש הישרדות, יש תוכניות סקסיות סגנון מפרץ האהבה (שלא יצא לי לראות, אבל הפרומואים והפרסום האגרסיבי גרמו לי להכיר כמעט כל דמות ודמות ולדעת מה הולך שם) - אבל שם זה מתחיל ונגמר, בתוכנית. נגמרה התוכנית? זהו. אותם אנשים לא הופכים לסלבז בני יום, לדוגמנים/מגישי תוכניות/מופיעים בפרסומות למיניהם, אף אחד לא מוכר את התוכנית בצורה זולה בכל דרך המתאפשרת (המוסברת לעיל). למה זה ככה פה? כי זו מדינת ישראל. welcome!

mtap18

New member
תשובות

אנחנו מדברות על שני נושאים שונים לחלוטין. מעולם לא אמרתי שצריך להפוך את בובליל למודל לחיקוי, מעולם לא אמרתי שאני בעד 2,000 תוכניות ריאליטי וכו'. מה שלי מפריע זה הזלזול באדם כי הוא לא אינטיליגנט או אקדמאי. אני ראיתי מהון את האח הגדול, בערוץ 20, בלי העריכה המגמתית של ערוץ 20, ויש לי דעות קצת שונוץ משלך. מגעילה אותי ההתנשאות וההרגשה של חלק מהמתמודדים (והצופים) שיש אנשים שנחותים מהם, וכן זה מה שעולה בין השאר גם מדברייך, שכן עם ה"אינטיליגנטים" אין לך בעייה, למרות שהיו להם כמה וכמה אמירות מ-ז-ע-ז-ע-ו-ת בתכנית (אותן כמובן לא הציגו בערוץ 2). לי מפריע שאנשים כמוך חושבים שבובליל מהווה רק "פרובוקציה", שהוא הגיע לאן שהגיע בגלל תמיכה של הבת שלו (וזה ממש לא נכון, כי הרי הוא הועמד להדחה כמעט בכל שבוע, אז מה קשורה הבת שלו??), ואגב הוא כן מבין באסטרטגיה- הוא היחיד שהבין שהוא צריך לדבר עם הקהל ולא לצעוק' ולהתלהם אחד על השני בשביל שיראו אותו בטלוויזיה, הוא הבין את מי להעיף ומתי- דברים שה"אינטיליגנטים" לא הבינו בכלל, או שהבינו מאוד מאוחר במשחק. אני בכלל לא מדברת על תרבות הסלבז, על זה אין לי איתך וויכוח.

Big Red

New member
הבעיה שלי,

הבעיה שלי, אינה בהכרח עם תוכניות כגון "האח הגדול". הבעיה שלי מתחילה ברגע ש"כוכביה" זוכים למעמד של גיבורי תרבות ואנחנו נחשפים אליהם שלא מרצוננו, או גרוע מכך, חלקנו לומדים להעריץ אותם. בשבוע שעבר נחשף הפרויקט החדש של מרינה קבישר מהישרדות – היא הולכת לככב בהצגת ילדים חדשה. להזכירך, זו אותה בחורה שהתגאתה בפומבי על כך שכינוייה הרשמי הוא "התחת של המדינה", ואותה בחורה שזכורה בעיקר בזכות הגסות, הרוע וחוסר הכבוד המוחלט שהפגינה כלפי חבריה למשחק. היא קיללה אנשים, אז החליטו לתת להיות מודל חיקוי לילדים. אני אמנע מלנסות ולהגדיר לאיזו קטגוריה משפטית נכנסים תיאוריו של בובליל, על הלילה ההוא עם ההיא. אבל מי שהאמירות המצוטטות ההן לא מעוררות אצלו שאט נפש, כנראה שממילא לא ישתכנע ולא יבין על מה אני מדברת. השיא מבחינתי הוא כשמרצים בפקולטה (למשל) מתחילים לעשות שימוש בסלנג המטופש, השובניסטי והגזעני שלו כאמצעי למצוא שפה משותפת עם הסטודנטים, או סתם להראות "בעניינים".

Kiru

New member
עם חלק גדול ממה שאמרת

אני מסכים. אני פשוט מפריד בין התופעה ההזויה של הערצת סלבז באשר הם סלבז ובין האופי של משתתף זה או אחר, לבין תוכניות הריאליטי עצמן, שהן בידור נטו, לזה הם מיועדות ואת העבודה הזאת הן עושות (לדעתי). אם מישהו מעריץ את יוסי בובליל, הבעיה היא אצלו ולא בתוכנית. בברכת הצלחה לאיתי..

mtap18

New member
אני ממש מנסה להחזיק את עצמי...

לא מצליחה... איזה יצור!!!! מאיפה צצת??? יוסי בובליל שולתתתתתת =)

למעלה