ציונים ונהנים

Michal Plath

New member
ציונים ונהנים

טוב, אז לרגל תקופת ההחזרות שלנו הצעירים בשנה א', שהופכים מצעירים מגישי עבודות לצעירים מקבלי ציונים, אני רוצה לשאול אתכם: מהו בעיניכם ציון טוב? מהו ציון שמשמח אתכם? ועל איזה ציון לא תערערו מטעמי קטנוניות, גם אם תחשבו שהוא לא עולה בקנה אחד עם ההשקעה שלכם והגיע לכם טיפה יותר? אני לא רוצה לפתוח את עניין ציונים חשובים/לא/סטאזים-מה-קשור אלא סתם לקבל מושג כללי מה האומדנים של אנשים אחרים. ברור שזה תלוי מקצוע, אצלי הרבה יותר חשוב לקבל ציון גבוה בקורסים שאני אוהבת (חוזים
) ואם אקבל בקורס כזה ציון "בינוני" זה יפריע לי הרבה יותר מאשר אם אקבל אותו בקורס שאני פחות אוהבת. ברור גם שאין מקום לסטנדרטיזציה שהיינו נוהגים בתקופה הטרום אוניברסיטאית ועדיין, אלי באופן אישי עדיין יהיה קשה לקבל ציון המתחיל ב8 (גם אם הספרה השנייה 9). מה דעתכם?

גם אני מפחדת מנועה, אבל...

ציון שלא הייתי מתבאסת ממנו: 80 ומעלה (מעל הנרמול, אז סבבה לי) ציון טוב: 85 ומעלה ציון שמשמח אותי: 90 ומעלה ציון שממש משמח אותי: 93 ומעלה הערה: זה משנה אם מדובר בתרגיל או במבחן. בתרגיל 8 ומעלה זה סבבה לגמרי. במבחן מתחת ל-90 זה צביטה בלב, ומתחת ל-84 זה (כנראה) מועד ב'. ציון שלא אערער עליו מטעמי קטנוניות: בתרגילים 90 ומעלה, במבחנים אין דבר כזה (אלא אם כן אני מפחדת שהמרצה יוריד לי ציון בשל התרשמות כללית אחרת מהבודק). נו, טוב, על 96 ומעלה גם אני לא אערער. תכל'ס, הכי גבוה שיצא לי לערער עליו היה 92. ועכשיו כשאני חושבת על זה, זה היה הערעור היחיד שלי (אני ממש לא מהמערערים, יש לי כבוד גדול לסמכות, גם אם היא של בודק צעיר ממני שלומד שנתיים מעליי). צדקתי, אבל לא העלו לי את הציון. מניאקים. אגב, זה השתנה במשך השנה באוניברסיטה. בסימסטר א' ממש שמחתי על כל 80 ומעלה, בין במבחן (תיאורטית) ובין בתרגיל. בסימסטר ב' השתן כבר עלה לי לראש והשתנו לי הסטנדרטים עכשיו כשאני בשנה ב' אני כבר לגמרי מטורללת. ועל זה כבר נועה יכולה לסקול אותי הוי, חופרים ונהנים, אה?

PIonit

New member
אממ

אני די לא מורגלת לקטע של ערעורים, והאמת שיש משהו שדי מעצבן אותי אישית, בתחושה ש"תמיד לקחו לי ודפקו אותי" ואנשים שסתם אומרים "יאללה ננסה לערער, נראה מה יצא". תמיד אפשר לנג'ס למתרגל ולשכנע שהחצי תשובה שכתבת היא מספיקה, אבל יש בזה קטנוניות די מעיקה.. ברור שהשאיפה היא לקבל כמה שיותר
אבל בפועל, אם המחיר הוא להשתעבד ללימודים ולהרגיש שחיי סובבים רק סביב זה- אני מעדיפה שלא. כשמגיעים עם המבחנים לתחושת מסטיק מתמשכת ושכבר המוח טוגן מרוב לימודים (וזה גם ככה מבאס שכל הקיץ הולך על לימודים) מתרופפים קצת ואין מה לעשות.. (ואגב, זו עוד סיבה למה חשוב לשמור על כוחות במהלך הסמסטר אחרת מגיעים עם הלשון בחוץ למבחנים וזה תכלס החלק המהותי שקובע את הציון).. אני דוקא בסדר גמור עם ציונים שמתחילים ב8 ולא יותר מדי משנה לי מה בא אח"כ

flutter girl

New member
זאת שאלה מצויינת

שנה שעברה כל ציון מעל 80 היה מבחינתי ציון טוב וזהו. השנה קיבלתי בתאגידים 90 ואז 86 (2 עבודות) ועל ה86 רציתי לבכות. אבל... מי יודע... נחיה ונראה!

למעלה