תשובתי....
אינני ציוני, אני סבור כי מדינת ישראל צריכה לשנות את הגדרתה ולהפוך למדינה דמוקרטית. נקודה. משפט ששמעתי את אחמד טיבי אומר לא מזמן (אהבתי את המשפט הספציפי הזה, אני לא מסכים עם הרבה מהדיעות שלו) זה שמדינת ישראל היא יהודית ודמוקרטית, היא דמוקרטית ליהודים בה, ויהודית לערבים שבה. העניין פה הוא הרבה יותר רק מיחס לא הוגן ואפלייה כלפי מגזרים לא יהודיים, העניין הוא גם למשל חוק השבות, מדינת ישראל במצב הכלכלי שבו היא נמצאת היום צריכה לסגור את שעריה, ולהתחיל להשקיע כסף בפיתוח תשתיות ודמוקרטיזציה של המדינה מבפנים, ולא הגברת העלייה, כאשר המשק הישראלי יהיה מספיק מפותח כדי לקבל עוד עובדים, יש לפתוח את השערים ולקבוע קריטריונים שווים להגירה. דבר נוסף, הגידול הדמוגרפי של המגזרים הלא-יהודיים בארץ הוא כזה שבו בעוד מספר קרוב יחסית של שנים יהודים יהיו מיעוט בארץ הזאת, יש שיגידו שצריך למנוע את זה מכיוון שזה מסכן את הדמוקרטיה של המדינה, ובכן כיצד ניתן למנוע את זה? גירוש תושבים ערביים? (סליחה, "עידוד עזיבה") שריון של תושבים בכנסת ליהודים? הגבלת התפקידים בהם יכולים להיות נוכחים ח"כים ערביים? אני רוצה להפנות שאלה לאותם אנשים, האם דמוקרטיה זה משהו שזורם בדם של יהודים? רק יהודים יכולים להיות דמוקרטים??? הדרך היחידה בה יהיה אפשר למנוע מצב של הפיכת המדינה הזאת למדינה לא-דמוקרטית, זה לשנות את חוק יסוד הגדרת המדינה, למדינה דמוקרטית, להשקיע כסף בדמוקרטיזציה של המדינה (השקעות בחינוך לחשיבה ביקורתית ואזרחות וכו´ וכו´ וכו´) וכך למעשה יימנע מצב של אי-דמוקרטיזציה של המדינה. דבר נוסף - יש שיטענו שהדרך למנוע את הפיכת היהודים למיעוט זה דרך עידוד ילודה, העלת יהודי גולה לארץ וכו´ וכו´ וכו´, אל תשכחו שכל הדברים האלה עולים כסף, כסף שלא ילך לחינוך, בריאות, זכויות עובדים, תשתיות, איכות סביבה וכו´...