ציונות

t h e windman

New member
ועכשיו על הציונות.

אני אף פעם לא שמעתי הגדדרה מלונית או משהו בסגנון לציונות, אבל מה שבטוח זה שזה קשור לארץ ישראל ולא שום אוגנדה. למה כשהמוסלמים מדברים על פשעי היהודים בשטחים וכ'ו הם קוראים לנו ציונים????? כי מפריע להם כשאנחנו בציון, לא באירופה או מקומות אחרים. סימן שהציונות מדברת על ארץ ישראל, וכשהרצל מדבר על הקמת המדינה היהודית אל תשכחו שהחלק עם הרעיון לאוגנדה זה רעיון זמני, שהכוונה היתה לאחר תקופה של כמה שנים כן לעבור לא"י. הציונים מתנועות הציונות הישנות כמו הנוע"ל, וכל התנועות שקמו בתקופה ההיא היו חילוניות לגמרי, הם אלה שהגבירו מאוד את המנהג של לצאת מהדת, עד אז היה או יהודים מתבוללים, או יהודים מאוד מאוד דתיים. ככה שזה לא חייב להיות משהו בעל סממנים יהודיים במיוחד. זה פשוט מדבר על התישבות של הלאום היהודי בארץ ישראל. יש הרבה תפיסות לציונות, המתנחלים יוכלו להגיד שציונות היא התיישבות בא"י, כאשר היהודים שולטים בכל הארץ, כולל יו"ש. לדעתי אנחנו צריכים לחיות פה, הגינוי שהעם היהודי יחייה פה, אך לא על חשבות הערבים, אלא לצדם, ואם צריך לוותר על שטחים בשביל לחיות אתם פה בשלום אז מבחינתי זה אפשרות בעלת משמעות רבה, ולדעתי זו הציונות האמיתית, כאשר אתה חיי בשלום בארץת ישראל עם כל הסובבים אותה,ככה אפשר יותר לאהוב אותה, בגלל שכשיש לך שטחים אבל יש לך באותה הזדמנות גם המון שנאה אז מה יוצא לך מזה???, למה לך לגור באותה מדינה, אם יש לך את רוב השטחים שאתה צריך, ואתה יכול להנות מביקורים בארצות שכנות זרות אז לא צריך את השטחים ההם שאותם המתנחלים מרגישים שצריך דוווקא ליישב. עוד משהו, אין לי בעיה שהם יישארו שם, אבל שבאותה הזדמנוןת נחזיר את השטחים לפלשתינאים וזה יפתור לנו את בעית המתנחלים, הם יחיו להם עם הפלשתינאים תחת שלטון פלשתינאי שיתעלל בהם קשות ולנו יהיו חיים שקטים וטובים נטולי ימין קיצוני חזק. ולמה אני מזיין לכם את השכל על זה,???? אין לי מושג,

jefro

New member
סוף סוף נאמרו

פה דברים כמעט נכונים... נאמר שלא צריך להיות יהודי כדי להיות ציוני, ואני מסכים! אבל האמירה הזאת בקשר להחזרת שטחים היא אמירה לא קשורה וחצופה- אם אנחנו כבר מחזירים את השטחים, למה שלא נחזיר גם את הגולן? או אולי את אצבע הגליל? גם הנגב לא שייך לנו... בוא נחזיר גם את ירושליים ואת מדבר יהודה- אנחנו לא צריכים את כל השטח הזה! כשאני חושב על זה, גם נהריה, עכו ויפו לא באמת שייכות לנו... בקעת הירדן? מי נתן לנו את הזכות להתיישב שם? אנחנו לא צריכים את כל השטח הזה... בקיצור, חוץ מתל אביב (שגם שם אין לנו מקום...) וצפת אנחנו לא באמת אמורים להיות פה... א"י שלנו לא שלמה כמו שהיא עכשיו! אבל אי אפשר להשתלט על כל מה שכבר החזרנו... אז למה להחזיר עוד?! דרך אגב, המתנחלים האלה שאתה מפקיר בלב שקט כ"כ הם האנשים שמפרידים בינך לבין הטינופת שחיה באזור ההוא...

jefro

New member
אז זהו,

שצה"ל נמצא שם, אבל חצי מהשטח שנשמר הוא ההתנחלויות, ורק בגלל הנוכחות שלהם יש שמירה הדוקה כ"כ... בוא נגיד שבלעדיהם מס' ההסתננויות היה מוכפל פי כמה וכמה... אבל בוא לא נתווכח על זה כי אני לא אשנה את דעתך ואתה לא תשנה את דעתי- ככה זה עם שמאלנים וימנים... חוץ מז שזה לא הנושא של הויכוח.

kedeman

New member
אני שונא את העיסוק ב"אם"

אין לך שום הוכחה שאתה צודק!!!!! עובדה שאליהם אין כל כך הרבה הסתננויות כמו שאתה מתאר כמו שלי אין הוכחה שאתה טועה....

jefro

New member
אתה רוצה הוכחה?!

מתי בפעם האחרונה היית שם? או, האם היית שם אי פעם בחייך? או אולי אתה רוצה לומר שצה"ל נמצא שם סתם? ההתנחלויות הם גדר חיה, אם אתה רוצה להתווכח עם זה, תבלה שם באזור כמה שעות... אח"כ נדבר. זאת ההוכחה שלי.

למעלה