הבעיה בהיהדות היא זו...
החרדים לקחו את הדת יותר מידי בהקצנה, נקבעו כמה חוקים חסרי כל הגיון, שבגללם חילונים כאילו נחשבים לחוטאים. העם היהודי יכול היה להיות ען ממש מעניין, עם סיפור היסטורי, התנ"ך שאפשר ללמוד ממנו המון וכתובים בו הרבה דברים שקשה לתאר כמה שהם דומים למצבנו היום. רק מעצבן שהאנשים שמנהיגים את הדת מארגנים אותה כיום בצורה איך שנח להם, ונותנים פירושים אידיוטיים לתנ"ך, וקצת משוכנעים מדי בקשר לקיומו של אלוהים, ובגלל זה הם מדברים כל כך הרבה שטויות. התנ"ך הוא סה"כ ספר שנכתבו בו סיפורים של העם שקראו בהם דברים שלכותבים לא היה הסבר מעשי לאיך הם קרו, אז הם החליטו שזה איזה מעשה על טבעי ובמיוחד בשביל זה הם המציאו את האלוהים, שהם לא יצטרכו להתאמץ ולהסביר כל מיני תופעות טבע מסובכות. היהודים לא סתם נחשבו לעם חכם במיוחד היה לזה איזשהו רקע שנהרס בגלל שהחרדים הצליחו לגרום לרבים לשנוא את הדת ולהתרחק ממנה מאוד. לסיכום, אני ממש לא מאמין באלוהים אבל אני כן מחשיב עצמי כיהודי, אני לא קשור לדת עצמה אלא לעם וללאום, שיש לו מנהגים ממש לא רעים, אני מקיים את הדת כמו שאני מבין אותה, מבחינתי החופש של שבת זה דווקא כן לסוע עם האוטו לאיפשהו. ולמה???, כשאני רואה חרדי שבא באמצע הקיץ מרמת ישי לכפר יהושע ברגל בשבת בצבריים לתפילה בבית כנסת כשהוא עם הבגדים החמים שלו, אני חושב שהוא מתאמץ הרבה יותר ממני, והרי הם אומרים שאסור להתאמץ בשבת, אפילו לא לחתוך נייר טואלט, ככה שלללכת בחום בטח שלדעתי אסור, תאמת שלי אין בעיה עם זה, אני בד"כ עובד ומתאמץ בשבת, רק שהדתיים לא מקיימים את מה שהם חקקו