ציונות

hajy p

New member
אני ......

אני חגי מהנוער העובד והלומד קן משגב גרעין מחר יש לי חזון והשבועה היה חצי הצעד הראשון בדרך להגשים אותו ובאופן כליל פשות אכפת לי מימה שקורה בארץ ואני רוצא לשנות

hajy p

New member
שכחתי.....

אם תיבדוק אז תסים לב ששרשורים דומים מופיאם אצל שאר תנועות הנוער חוץ מהצופים ששם זה פשות לא הלך

jefro

New member
סלחו לי על המילים הבאות,אבל

כל מי שחושב שיהודי=ציוני הוא *%^$%#&*)W@!!!! אני לא חושב שאפילו 10\1 מיהודי א"י (אני אפילו לא רוצה לחשוב על יהודי הגולה...) יודעים מה זה א"י!!! דרך אגב, הציונות קשורה בא"י כמו שחבל קושר סנדה (מאוד חזק), למעשה, המילה ציונות באה מהמילה ציון (ישראל, ירושלים). אני מכיר הרבה מאוד ציונים שאינם יהודים, והם יותר ראויים לחיות בציון מחלק גדול מאוד (מאוד מאוד גדול!!!) של היהודונים שאני פוגש (אני חושב שזה עצוב שהעם שהכי צריך מדינה משלו מתנהג כמו שהוא מתנהג...והלואי ולא הייתי יודע שהמצב נוראי כ"כ...) אני מבקש שתפסיקו לקשר בין יהדות לציונות!!! אני אישית לא רוצה להיקרא יהודי, אבל בהחלט רואה את עצמי כציוני,שמכיר את ארצו, אוהב אותה, עומד לתת את המיטב שאני יכול בשבילה, ולהמשיך ללמד (לא לחנך!) את הסביבה שלי לעשות כמוני. הגדרה לציונות אין, כי זה נושא נורא אינדיבידואלי, למרות שאני חייב לציין (ולפרגן) שלפי דעתי, חלק מתנועות הנוער מהווה ציונות, ושכל תנועות הנוער החלו כתנועות שמלמדות ציונות...(לפחות אלה שאני מכיר...) שורה תחתונה- לא צריך להיות יהודי בשביל להיקרא ציוני!!!

kedeman

New member
אתה טועה

לא כל יהודי הוא ציוני, זה ברור אבל מי שאין לו שום קשר ליהדות לא יכול להיות לו שום קשר לציונות אמרתי את זה כבר כמה פעמים בפורום (משהו כמו מאה מאז שהתחלנו לדבר על ציונות) הציונות מדברת על לתת לעם היהודי בית לאומי באופן קצת אירוני הציונים הנלהבים לא התעקשו דווקא על ישראל (למה לא אוגנדה?) אבל אני מסכים איתך שציונות בא מהמילה ציון. וזה שאתה אוהב את הנופים של הארץ - יופי לך! זה לא עושה אותך ציוני. הציונות קשורה ליהדות כמו שבזנ"ט תקוע 20 מטר באדמה - זה בחיים לא יפרד

jefro

New member
שי, אל תיהיה דביל.

לאהוב את נופי ארץ המולדת שלך זה הדבר הראשון שצריך!!! אם אתה לא אוהב את המקום שאתה חי בו-אז תעוף!!!( לא אתה, אלא כל מי ששונא את מדינתו...) למה לא אוגנדה? כי אותם חבר'ה היו טיפשים...:) סלח לי, אבל נראה לי שאני יותר ציוני מהרבה מאוד יהודים טובים, ואני לא יהודי בכלל (חוץ מכתם בת.ז. שלי שמגדיר אותי ככזה, אני מאוד משתדל לא להיקרא יהודי...) ואני מכיר כמה דרוזים, בדואים, ו"גויים" שהם יותר ציונים מכולנו!!! ציונות היא פטריותיות במילה יפה ומתוחכמת יותר (אנחנו חייבים להיות שונים...) ולא חייבים להיות יהודים.(אם אתה רוצה, בוא ותפגוש את אבא, ש"נתקע" בארץ בטעות, אבל ציוני בהכחשה ואז תבין את מקור ההשראה שלי...) ואם אתה טוען שאני לא ציוני בגלל שאני לא מסכים להיות יהודי, אז נראה לי שכדאי שאני אארוז תיק ואחיה במקום אחר בלי לעשות יותר כחום בשביל מדינת כפוית הטובה (למה לי לשרת בצבא בשביל מישהו שאומר שאין לי מקום בציון? בעצם, אני וכל חברי הלא יהודים מבזבזים את זמננו...) שי, אמירות כאלה מחליאות אותי!!!

ה טמבל

New member
אפשר רק לדעת למה אתה לא

מגדיר את עצמך כיהודי?(סתם כי זה מסקרן אותי)

אפשר לנחש?

אתה רואה את היהדות כדת ואתה לא בן אדם דתי בגלל זה אין לך שום סיבה לקרא לעצמך יהודי

jefro

New member
אני לא רוצה להיקרא

יהודי כי היהדות היא דת מניפולטיבית ומגעילה, שכל מה שקורה בה (אני מדבר על היום, ולא על פעם) זה שהרבנים חיים טוב מאוד על חשבון האנשים שרואים אותם כמנהיגים, כי היהדות לא מתקדמת הלאה עם העולם, אלא חייה בעבר, ודואגת שכל העולם יזכור כמה שהיא סבלה... כי עם שרואה את עצמו כעם נבחר צריך להוכיח את עצמו כל הזמן, ואנחנו לא עושים את זה, כי היהדות, האיסלם, והנצרות הן שלוש דתות שגורמות לאדם לאבד את מקומו ואת עצמאיותו למען האל (כמה פעמים אמרת תודה לאל לאחרונה?) במקום לתת לאדם להתפתח ולהבין שהוא קובע לעצמו מה הוא עושה ומצליח... אם אתה רוצה עוד סיבות אני אשמח לתת לך...

kedeman

New member
אבל היא יכולה להיות דת מאוד יפה

שמחוקקת כבר לפני אלפי שנים חוקים סוציאליסטיים שדואגים לחלשים ומנהגים שאפשר להתגאות בהם אני לא אדם דתי. בכלל לא הקשר היחיד שלי עם הדת היה העליה לתורה (שגם אותה עשיתי לא בתור חוויה של התבגרות אלא בתור עוד חוויה לאוסף) לא אמרתי בחיים שלי "תודה לאל" או "שמע ישראל" או כל דבר אחר כזה (ואם אמרתי - זה היה בציניות מופגנת) אבל בכל זאת אני יהודי. אני לא מקשיב לכל הרבנים האלה שדואגים לעצמם. מכמה שאני קראתי בתנ"ך הם עשו כמה עברות כדי שבספר הזה הם יחשבו חוטאים מהדרגה הראשונה (אני מדבר בהכללה - אני לא מכיר את כל הרבנים) גנבות ואונסים הם רק חלק מהדברים שאפשר להעלות. אני חושב שיש קיצוניות מאוד גדולה לכל כיוון הרבה אנשים מסתכלים על הדוסים האלה ואומרים שאם זה להיות יהודי - אז אני לא מוכן בשום פנים ואופן להיות כזה. וזה לדעתי אחד החטאים הגדולים של הרבנים הטיפשים בתורה האלה. במקום לזוז עם העולם כמו שפעם היהדות עשתה הם תוקעים אותנו מאחור והורסים ומרחיקים אנשים מהדת.

t h e windman

New member
הבעיה בהיהדות היא זו...

החרדים לקחו את הדת יותר מידי בהקצנה, נקבעו כמה חוקים חסרי כל הגיון, שבגללם חילונים כאילו נחשבים לחוטאים. העם היהודי יכול היה להיות ען ממש מעניין, עם סיפור היסטורי, התנ"ך שאפשר ללמוד ממנו המון וכתובים בו הרבה דברים שקשה לתאר כמה שהם דומים למצבנו היום. רק מעצבן שהאנשים שמנהיגים את הדת מארגנים אותה כיום בצורה איך שנח להם, ונותנים פירושים אידיוטיים לתנ"ך, וקצת משוכנעים מדי בקשר לקיומו של אלוהים, ובגלל זה הם מדברים כל כך הרבה שטויות. התנ"ך הוא סה"כ ספר שנכתבו בו סיפורים של העם שקראו בהם דברים שלכותבים לא היה הסבר מעשי לאיך הם קרו, אז הם החליטו שזה איזה מעשה על טבעי ובמיוחד בשביל זה הם המציאו את האלוהים, שהם לא יצטרכו להתאמץ ולהסביר כל מיני תופעות טבע מסובכות. היהודים לא סתם נחשבו לעם חכם במיוחד היה לזה איזשהו רקע שנהרס בגלל שהחרדים הצליחו לגרום לרבים לשנוא את הדת ולהתרחק ממנה מאוד. לסיכום, אני ממש לא מאמין באלוהים אבל אני כן מחשיב עצמי כיהודי, אני לא קשור לדת עצמה אלא לעם וללאום, שיש לו מנהגים ממש לא רעים, אני מקיים את הדת כמו שאני מבין אותה, מבחינתי החופש של שבת זה דווקא כן לסוע עם האוטו לאיפשהו. ולמה???, כשאני רואה חרדי שבא באמצע הקיץ מרמת ישי לכפר יהושע ברגל בשבת בצבריים לתפילה בבית כנסת כשהוא עם הבגדים החמים שלו, אני חושב שהוא מתאמץ הרבה יותר ממני, והרי הם אומרים שאסור להתאמץ בשבת, אפילו לא לחתוך נייר טואלט, ככה שלללכת בחום בטח שלדעתי אסור, תאמת שלי אין בעיה עם זה, אני בד"כ עובד ומתאמץ בשבת, רק שהדתיים לא מקיימים את מה שהם חקקו

shivie

New member
טוב שליחה מראש

לדעתי חצי ממה שכתבו פה הוא שטויות... אם אני מגדיר את עצמי יהודי אני יכול לאכול חזיר או לעשות כל דבר שבא לי ועדיין להגדיר את עצמי יהודי... תמיד יש את האנשים שתופסים טרמפ על כל דבר... הדתיים שמקצינים את הדת וחיים על חשבון אחרים או גם החילוניים שעושים לא אם ככה זה יהודי אז אני לא יהודי... כל הרעיון במדינת ישראל זה שהיא מדינה יהודית! זה מה שמבדיל אותנו משאר המדינות ומאחד אותנו ביננו לבין עצמנו... תמיד יהיו המפגרים שינסו לעשות דווקא אבל לדעתי עדיין כל אחד שמגדיר את עמו ישראלי ציוני לא חייב להיות יהודי אבל זה הבסיס של המדינה הזאת! אתה יכול להיות ציוני דרוזי או בדואי אבל כל מי שיילך כנגד המדינה הזאת לא נחשב יותר יהודי בעייני... בכל מקרה לדעתי אני מגדיר את עצמי יהודי אבל לוקח תחלקים שלי מהדת... אני לא דתי אבל לדוגמא צמתי ביום כיפור... ואני לא מאמין באלוהים אבל אני לא מתנגד לאלה שכן... כי זה חלק מהעניין במדינה הזאת... ריבויי דעות... אור

אני מסכימה. וגם אני מחשיבה עצמי

יהודיה, אבל לא בגלל הדת היהודית שכ"כ הרבה אנשים ערבבו אותה, אלא בזכות השורשים שלי, שאני שייכת לעם היהודי שאליו כוון ההרג בשואה ואל העם היהודי שעלה לארץ ישראל בחזון להרים בה מדינה של הלאום שלי. ולא, אני ממש לא מאמינה בדת היהודית, אפילו מתנגדת לה. ובאמת קורה המון שהחקיקה הדתית פועלת לפי איך שנוח.. זה הכי מטריד. הידעתם?: בגלל שקשה מאוד לגבר החרדי גם ללמוד כל היום וגם לפרנס משפחה של למעלה מ-10 נפשות (אני מדברת עכשיו על הפרנסה שהם מביאים לעצמם, לא על זו שהמדינה מביאה להם) , אז יצא חוק שהנשים, שהמעמד שלהם ממש ירוד בכל הקהילה, אלו שתפקידיהן היו לדאוג למשק בית ולהחזיק את הבטן (ולדחוף חזק כל תשעה חודשים בערך) עכשיו יהיה עליהן לצאת לעבוד ולפרנס את המשפחה (ביחד עם החזקת משק הבית) כדי שהבעל ילמד תורה כראוי. ככה ציווה אלוהים? -כמו שהוא ציווה את כל שאר החוקים. פתאום המסורת ההדוקה משתנה קצת, פתאום לנשים יש יותר זכויות כחובות ועדיין מעמדם כשהיה קודם. לילה טוב.

kedeman

New member
הגזמת 9 חודשים

אי אפשר ללדת ומיד להיכנס להריון זה בערך 10 חודשים... הידעת? אין סיבה מהותית שבגללה בחורי ישיבות לא משרתים בצבא בן גוריון הגיע איתם להסכם שכדי להשלים את הלימודים שלא היו בזמן השואה הם ילמדו במקום להתגייס. זה היה אמור להגמר. אבל הרבנים נלחמו כדי להשאיר את זה

יפה להם לרבנים

ופתאום זה מטעמי אידאולוגיה (אנחנו נעשה את הלוחמה המעשית והם יבקשו יפה מאלוהים שילחם באופן הרוחני והמדהים שרק הוא יודע) וככה הגענו ל"חוק טל".

fresh mishmesh

New member
זה לא נכון בהכרח

יש הרבה נוצרים ציוניים... ציוניים בצורה שלא הייתה מביישת אף אחד פה שקורא לעצמו ציוני... אני באופן אישי מכירה אדם כזה, וכולם מסביבו (כל הישראלים שמכירים אותו) אומרים שהוא יותר ציוני מהרצל... ציונות לא שייכת בהכרח לעצם היותך יהודי... עובדה שאתה יכול להיות לא יהודי ולהיקרא ציוני...

Hadas B

New member
ציוני רק גר בארץ?

אני ציונית-אני מחוברת לארץ הזאת עם כחלק מתפיסה שזו הארת המבוטחת ואם בכך שמשפחתי נלחמה ונחלמת עליה. אבל האם אעבור לארה"ב ואתמוך בישראל כל חיי ואגיס ואשדל תקשורתית למענה, האם עדיין אהיה ציונית? ארגון יהודה הצעיר שנפשתי איתו טוען שכן...זהוי מען ש"ש ליהודים אמריקאים ובריטים שבאים לארץ לתשעה חודשים ומסתבר הם לא פחות ציונים ויהודים וחכמיםץ להפך לפעמים הם הרבה יותר יודעים.

kedeman

New member
זה שמישהו לא ציוני לא אומר שהוא לא

חכם... אבל מה שכן? לדעתי מי שציוני לא יכול לחיות בחו"ל כי מי שעושה את זה רק מדבר ולא עושה (אל תיכנסו אותי לקטעים כמו הסוכנות היהודית שהם מעלים אנשים לארץ - זה לא אותו דבר כמו היהודים הציונים שגרים בחו"ל והם ציונים כי הם תורמים לקרן הקיימת)

למעלה