=} ציוד מיגון- חובה כחוק!

dmx_must_fly

New member
לפי החוק בארץ

מותר לרכב עם קסדת חצי על ZX12. ומה אתם מצפים?? שיחוקקו חוק לציוד מגן?? ואם יחוקקו ? הרי כולנו חיים במדינה הזאת. זה יצור רק בלאגן כמו שאמרו לפני. ובקשר לירידת המיסים. הורידו מיסים על קסדות לאחר שהחוק עבר?????? שמישהו יעדכן אותי

kerenn

New member
שאלה...

איך באמת אני אמורה לנסוע עם המעיל הממוגן שלי בשיא החום? אני, כמו ילדה טובה,קניתי ציוד מיגון, אבל לא סובלת את הנסיעה באופנוע בשיא החום עם מעיל כבד וחם...מה עושים? יש מעילים מומלצים לקיץ?

ספייק ®

New member
יש לי תשובה ...

קודם כל - טוב שנושא המיגון מטריד אותך, ישנם כאלה שאפילו אינם חוככים בדעתם מה יותר שווה - החיים שלהם או להזיע קצת? קיים בארץ מעיל קייצי ומאוורר של "ברוש" ואני מצרף את הלינק עבורו. המעיל מאוורר בצורה מקסימלית, כולל רשת בבית-השחי ובאמות הידיים, כמובן שהמעיל כולל גם מיגונים למרפקים ולכתפיים. המעיל אינו יקר יחסית והחום כמעט ואינו מורגש בו. קיים מעיל נוסף, אינני זוכר מה שמו, של חברת "ספייק" (כשמי כן אני מציג
), זהו מעיל שכל ה"פרונט" שלו מחורר בחורים כמעט בלתי נראים מרחוק ולדברי רוכב אחד שפגשתי ולבש אותו - אין שני לו באוורור. את המעיל תוכלי לראות בחנות "אופנועית 2000". בכל מקרה - אין להעלות על הדעת רכיבה בלי מעיל ממוגן כמו שצריך - נסי לדמיין את שיירי עורך החינני מפוזר על האספלט מנפילה קלה ואז פתאום המעיל כבר לא יפריע ... ספייק.

dmx_must_fly

New member
למעיל של ספייק אין שם דגם

תכנסי לאופנועית ותבקשי לראות את המעיל המאוורר של ספייק. יש רק אחד. לי יש אחד ומרגישים בו את הרוח. בתוך העיר זה תמיד בעיתי גם עם מעילים מאווררים. אם נקח את התוצרה מנפילה \החלקה פשוטה במהירות 20 קמ"ש ז"א שיפשופים במרפקים, בכפות הידיים ובעוד מקומות לא ממוגנים. התוצאה היא סבל של 3 שבועות. התקופה שלוקח לעור להתחדש. מול התוצאה הזאת נקח את הנסיעה עם מעיל. סבל של 10 עד 30 דקות של נסיעה בתוך העיר, הזעה מוגברת וחום אימים. עכשיו נשווה. 3 שבועות של כאבים ואי נוחות בלי מעיל אבל לא סובלים כל כך מחום עם מעיל. מנגד הזעה מוגברת וחום מוגבר של 10 עד 30 דקות. מי מנצח?? כל אחד עם השיקולים שלו. DMX מחכה למזגן שהזמין באופנועית לספייק המאוורר.

TheFinalCut

New member
מיצו ואנא-RF יוכלו להמליץ לך על ה

SPIDI Net החביב. ממוגן היטב, כולל גיבויי בד חביבים במקומות אסטרטגיים אבל גם עם מיגונים קשיחים, ורובו עשוי רשת אוורירית שנותנת לאוויר להכנס בשקיקה. חברינו לעיל רוכבים עם כזה בקיץ - וכמה המעיל באמת יעיל, יוכלו לומר לך הם אני מניח. בכל מקרה, הוא לא זול בשביל מעיל קיץ (1,100 אם אני זוכר נכונה), אבל הוא כנראה שווה.

הקניה הכי טובה שעשיתי בחצי השנה

האחרונה!!! קניתי מעיל קיץ של ספידי!!! חברה, כל רגע נסיעה עימו הוא ברכה!!! מחיר המעיל הינו 1160 שח שווה כל גרוש (ותצליחו גם להוציא אותו ב1000 שח מזומן ! ) " זה לא מעיל, זה מזגן" ניסים ממוטוטסט באמת המעיל הזה מדהים, הזיעה נאספת על הפנימית והרוח העוברת דרך הרשתות הכפולות מקדימה אחורה והצדדים מתקררת. אני נוסע באמצע היום, אמצע החום, אמצע הלחות, אמצע תל אביב.. וקר לי!!! חה! זה פשוט מדהים.. רוח

ספייק ®

New member
בקשה מכבוד הרוח

אולי תוכל להעלות לפורום איזה תמונה של המעיל הזה? אולי את מספר הדגם כדי שנוכל לפשפש בקרבי אתרי ספידי ברחבי הגלובוס? משהו? מישהו? ספייק.

Big Max

New member
Trinity, תתני שוב פרטים על המעיל

שלך... ואגב, מה שלומך? מתי רואים אותך? Big Max

TheJoCKeR

New member
כן, מורי הנהיגה. כל מה שהם רוצים זה

להרוויח כסף, וכמה שיותר. בגלל זה יש קומבינות כמו שיעורים בקבלנות, "להעביר" תלמידים על ידי סידורים שונים עם טסטרים וכו´. גם היו מי שאמרו שצריך ללמד "אופנוען מאומן" בשיעורי נהיגה - לפחות בשיעורי מעל חמש מאות. אבל לדעתי, הישראלים, מי שרוצה לדאוג לעצמו דואג. מי שלא אכפת לו, לא מתייחס למיגון ולא לשום כלל אחר, כמו זה שביצע פנית פרסה (בארבעים קמ"ש - לפי הודאתו במשטרה) באמצע נס הרים וגרם לחבר שלי להתרסק ולשבור יד... צריך ללמד את הישראלי המצוי, קודם כל לתת זכות קדימה, להתייחס בכבוד לשכנו ולזה במכונית ליד או באופנוע ליד. רק כך, אחרי שיהיה להם איכפת מסביבתם, נוכל לבוא ולומר " תשים ציוד מגן, לטובתך, או שתקבל דו"ח " אני יודע שזה נשמע קיצוני, אבל לאנשים בארץ פשוט לא אכפת מסביבתם. הג´וקר, מיואש מהישראלי המצוי...

*אליקו*

New member
אני דווקה לא מסכים !!!!

למה שמישהו יגיד לי מה לילבוש ומה לעשות? אגב גם לגבי הקסדות. לפי דעתי כשמחליטים מתי אדם מבוגר מספיק כדי לנהוג בכביש אז הוא גם מספיק מבוגר כדי לדעת איך הוא מגן על עצמו. חלק מלהיות רוכב חוץ מההנאה מהרכיבה ומהכלי עצמו זה לדעת להעריך ולנצל את היתרונות שיש למרות הסיכון הגבוה. אז אני שואל את עצמי היום זה ביטוח מופרז, וקסדה,מחר ציוד מגן מלא ומחרתיים יאסרו בכלל על רכיבה על אופנועים וקטנועים "כי זה הרי נורא מסוכן" ומה השלב הבא למה שלא ניסע כולנו בסמי-טרילרים הרי מה הסיכוי שניפגע שאנחנו בתוך משאית ענקית או למה שלו נשקיע בטנק עים מיגון מרכבה שלב שלוש אז הסיכוי להפגע ממש יורד .... לסיכום עזבו אתכם מחוקים והצעות .הרי בסוף כולם סובלים פשוט שכל אחד יעשה את חישבי הסיכון שהוא מוכן לקחת על עצמו ויפעל בהתאם, למרות שזה לא נעים לראות אדם מרוח על הכביש בכפכפים וגופיה ולחשוב מה עם היה לו ביגוד מגן .....וכ"ו עד ל ...אם הוא היה בטנק הוא לא היה מתהפך בכלל וליזכור שבעצם כך הוא בחר לצאת לכביש... נישמע קצת קר אני יודע אבל זב מה שאני חושב באמת ככה מכל הלב.

mechno

New member
למתחיל

כמה באמת חשוב? לדוגמא מה אתה ממליץ מבחינת ציוד למי שרוכב על סנדה 90 קמ"ש בקיץ?

במקום בו חינוך ומשמעת לא עובדים

יש להכניס את החוק ... כמו שלא סומכים על החינוך לגבי התנועה אלא יש חוקין, תמרורין ורמזורין (בארמית) כך גם לגבי קסדה וכך צריך להיות גם לגבי שאר ציוד המגן ... ועוד נקק למחשבה, כמו שברכב יש הנחה ופטור ממיסים על אבזרי בטיחות כך אולי יהיה גם פטור ממיסים על אבזרי בטיחות לדו"ג ויפה שעה אחת קודם

מיגון == בקייץ החם והלך

אני כרוכב הרבה שנים == לא מסוגל ללבוש מיגון , זה מפריע לי לריכוז בנהיגה , ואין מה לדבר שזה סיכון , אבל הסיכון יותר גדול כאשר המיגון מפריע לי להיתרכז בנהיגה מהחום והלחות .

dyanai

New member
כמו חגורה במכונית

טענות דומות הועלו נגד חגורות בטיחות ונגד קסדות היום לאחר שכולם התרגלו אף אחד לא אומר זאת יותר לפי דעתי ביגוד מגן כמו חגורת בטיחות הינו חובה בססית שצריכה להיות מעוגנת בחוק. דודי

למעלה