=} ציוד מיגון- חובה כחוק!

=} ציוד מיגון- חובה כחוק!

בימות הקיץ החמים יוצא לי יותר יותר לחזות בזוועה של רוכבים, אשר רוכבים ללא כל ציוד מגן פרט לקסדה. כשאני אומר ללא ציוד מגן אני מתכוון- כפכפים, גופיה ושורט.. אפילו חברים שלי- שכל קשר בינם לעולם הדו"ג זה אם יש להם שני פנצ´רים ברכב, פשוט נדהמים לראות את זה...אז דיברנו על זה.. למה שלא היה חוק שיחייב לבישת ציוד מגן מלא, קריא, קסדה,מעיל, מכנס ארוך כמינימום. הכוונה שהדבר יהיה תקף רק לכבישים בינעירוניים ומהירים- מתוך ידיעה ברורה כי אכיפת כזה דבר בעיר, כמו גם דרישה כזאת תיהיה מוגזמת- למרות שביננו- גם אם אתה על TS עם 60 ורק תחליק, ייקח הרבה זמן להחלים מכוויות האספלט. תראו- פעם לא היה חובה לחגור חגורה והיום אינסטנקטיבית אתה מתיישב מלפנים וחוגר... עוד מעט זה יהיה גם מאחור ( מי לשא נולד לחוק קצת מתקשה להיפטר ממהרגל המגונה- והנוח!!), אז עם הזמן גם דו"גיסטים ידעו שאם יוצאים מהעיר, מתמגנים ואם לא, דו"ח! מה אתם אומרים??

Ninja

New member
../images/Emo45.gif I´m with you but

I ride, even now, with full armored leather jacket, gloves, full face helmet and usually boots as well (I change shoes at work) Still, I have few friend whom I can´t seem to convince that such equipment is needed. I think that until you´ve hit the tarmac road at leaast once, you wouldn´t be aware of the importance of such equipment. Even then, I´m not fully sure that they´ll use it afterwards, the impact can me minimal so they wouldn´t see the neccesity. Or it can be very hard and they wouldn´t need any equipment... ever. Sometimes one of the uses gloves. Do you you how ridicules does it look to see a CBR rider on his bike with T-shirt and gloves. "No, it is just a short ride..." Yeah, right, Or-Yehuda to Tel-Aviv, he could be droped down by a car on the first traffic light even before he leaves the city limits. Hell, I couldn´t convince him in a very long time now and I´m starting to feel like an old woman now. Maybe the such law would succed where I´ve failed, maybe not.

GPZiv

New member
דיברנו על זה פעם

והיה רוב מוחץ שהיה בעד. צריך לנסות ולהציע את זה.

Great Blue

New member
אם נצליח ליצור מצב של ציוד מגון

חובה בחוק הרי שגם המחירים של המעילים והקסדות ירדו, הרי, תקנו אותי אם אני טועה, ציוד מיגון(שמעוגן בחוק) פטור ממיסים או מכס או משהו כזה. אני חייב להסכים שהמראה של הערסים הקטנים או הגדולים בגופיה וכפכפים על האופנוע פשוט שלוחת לי פלשבאקים לראש של כמה עור ישאר הכביש אחרי החלקה...

אנא RF

New member
במדינה הזו הכל יכול לקרות....

תראו, גם אני רוכב עם ציוד מיגון מלא אפילו למכולת. מבחינתי אין ברירה. אני יודע שמרפי יושב שם למעלה ומחכה שאני אצא פעם אחת עם חולצת-טי... אני חושב שהמודעות בציבור לנושא היא גרועה, בלשון המעטה. אבל, מצד שני, אכיפת חוק שכזה היא דבר קשה עד בלתי אפשרי - איפה עובר הגבול? באילו כבישים יכול רוכב לרכב בלי ציוד מיגון? מה הוא ציוד המיגון? האם חולצה ארוכה ועבה נחשבת כמעיל? אנו לא יכולים לצפות ששוטר טיפוסי יגיד לרוכב שאם זה לא DIANESE אז זה לא מיגון חוקי. המצב יגרום לוויכוחים נוספים ושנאה נוספת ומיותרת ביחס בין שוטרים לרוכבים. האפשרויות הן בלתי מוגבלות במקרה הזה. מודעות היא מילת המפתח. חייבים ליצור בציבור הרוכבים מודעות גבוהה לחשיבות המיגון. אולי, רק אולי, אם חברות הביטוח יצהירו שרוכב שנפגע בכביש בין-עירוני כשהוא לבוש ציוד מיגון יקבל הנחה בהשתתפות העצמית של נזק האופנוע, או איזו שטות אחרת, אז אולי אנשים יצליחו להקפיד. אבל - אנו חיים במדינת ישראל..... כאן אף אחד לא יבוא לקראתנו! ולגבי מה שנכתב כאן על כך שאם הציוד יהיה חובה אז המחירים יירדו, אני לא מאמין בממסד שלנו עד כדי כך... מדינת היהודים כבר הוכיחה לנו שהיא יכולה לחייב אותנו לקנות מיגון וגם לקחת מחיר מופקע (ע"ע ביטוח חובה)... כולי תקווה שאנשים יתחילו להבין כמה זה חשוב עוד לפני שהם פוגשים את האספלט בפעם הראשונה...

זה בדיוק העניין...מודעות !!!!

כל השאר זה בבל"ת... רק מודעות לעניין הבטיחות והמקצוענות תביא לשינוי הגישה !!!! האנאRF צודק.
השדון

FZR600R

New member
זה עניין של חינוך ומשמעת עצמית

אתה לא יכל לחייב את כולם לפי חוק, זה ייצור מצב של תביעות ודוחות אינסופיים וויכוחים ללא פיתרון באשר למהות המיגון , חומרים, מיגונים , סוגי אריגים וכו בין רוכבים לשוטרים (שלהם יהיה קייס נוסף לעצור אותך ולדפוק לך דוח) וגם אז המנהג של חלק מהרוכבים לרכב על ביגוד קצר לא ייפסק והדבר יביא רק לדרדור נוסף בתדמיתנו מפני שאז זה ייחשב גם לעבירה על החוק. כמו שאנחנו תמיד אומרים - נהג מסכן את עצמו ואת סביבתו ואילו רוכב רק את עצמו, כך שרוכב שלא ירכב עם ציוד מתאים מטעמי נוחות חיסכון וכו עושה זאת על אחריותו והוא זה אשר יישא בתוצאות אם יהיו כאלה חו"ח.

אלדד א

New member
ומה קרה כשחוקקו את החוק לחבישת ../images/Emo35.gif

קסדה? זה לא עזר - בטח שכן. אפשר וצריך לחוקק חוק שיחייב נעילת נעליים ברכיבה, אפשר וצריך לחוקק חוק שיחייב מעיל מוגן וכו, וכו´ - אבל באותה מידה חייבים להוריד לחלוטין(!!) את המיסוי על ציוד הבטיחות ואז תראו שהשוק יעשה את שלו: יצרנים ישראלים יוציאו ציוד שמתאים לתנאי האקלים שלנו, המחירים יוזלו באופן משמעותי (לא רק בגלל החוק גם בגלל התחרות) ואז נפסיק לראות את המחזות כמו שאישתי ואני ראינו השבוע ליד הבימה (שד´ רוטשילד) - זוג ילדונים על קטנוע חצי מפורק רוכבים בלילה, יחפים (!!!!), עם גופיות, סיגריות ביד, חותכים רכבים ועוד צועקים ומקללים אותם. עכשיו לך ותלחם על תדמית האופנוענות בארץ.... ובאשר להסברה - היחיד שיכול לעשות את זה זה משרד התחבורה - אבל הסיכוי כרגע קלוש. צריך לעשות שם עוד עבודה גדולה של לובינג ורק אח"כ אולי זה יבוא. בעניין הזה דווקא המאבק על הרפורמה יכול להיות הזדמנות מעולה להעלות את כל הנושא על סדר היום שלהם - ובהמשך הציבורי.

FZR600R

New member
קסדות קל מאד לאכוף וזהו הציוד הכי

מינימלי - שגם הוא לא נדרש ע"פ חוק בחלק ממדינות העולם המערבי (יוון , ספרד ועוד), לעומת זאת ביגוד ממוגן קשה מאד לאכוף וגם לא תמיד הגיוני ולפעמים אף פוגע בחופש הפרט - במיוחד אם הוא רוכב על טוסטוס 50 סמ"ק בדרך לחוף הים בשבת לוהטת. באשר ל 2 הילדונים שראיתם: חוץ מביגוד יש סבירות גבוהה מאד שיהיה אפשרי לעצור אותם גם במסגרת החוק הקיים על עוד כמה עברות (רעש, הפרעה לתנועה , מהירות לא חוקית, נהיגה פראית, סתם להצגת רשיונות וביטוח+רישום הזהרה ועוד אלף ואחד סיבות - לא רוצה לתת רעיונות יצירתיים אני סומך על השוטרים בקטע הזה - כשהם רוצים לעצור ואו לתת דוח למישהו אין להם בעייה לעשות זאת).

למי שלא זוכר מה היה כשחוקקו את החוק

לחבישת קסדה נזכיר את המערכון הגאוני של רייב אורי זוהר, כשעוד היה משלנו, באחת מתוכניות לול זכורות לטוב (סאטירה אמיתי בשחור לבן). המערכון מתחיל בקסדה ונגמר בשריון אבירים. משהוא משהוא לא שהצעירים מבינים הומור טוב מהוא אבל אולי הזקנים נזכרים ומחייכים לעצמם מתחת לקרחת. הדגלן מסגיר כאן את העובדה שגם הוא לא כל כך צעיר (או שעיר, לעזאזל)

big_foot

New member
אני חושב שהכל מתחיל בחינוך

אם בעת שיעורי הנהיגה מורה הנהיגה יסביר לרוכב החדש את הסכנות הגלומות בנסיעה ללא ציוד מגן ובכפכפים (כולל נעלי אצבע) מעיל טוב ומכנסיים ארוכים לפחות . אולי איזה סרטון וידאו בטלביזיה מטעם הרשות למלחמה בתאונות הדרכים שיסביר מדוע צריך משהוא בין העור והאספלט .

FZR600R

New member
נכון מאד, זה צריך לבוא מכיוון מורי

הנהיגה , כמו עוד הרבה ערכים נוספים חוץ מאיך לעבור את הטסט.

Phangan

New member
המורה שלי היה נוסע עם סנדלים

אבל תמיד עם מעיל דובון צבאי בן 100 אז אם בארזים נפלה.... Phangan

FZR600R

New member
גם שלי, וגם עם קסדת חצי מצ´וקמקת

וזה רק מחזק את מה שאמרתי

hagi6

New member
תגיד תודה אצלי המורה לא היה בכלל

הוא היה נוסע למקום אחד ואנחנו למקום אחר ונפגשים בסוף החצי שעה זה במקרה שהוא לא היה עוצר ונותן לנו להמשיך

JonnyBoy

New member
מורה לנהיגה? ארזים../images/Emo35.gif נו באמת...

למיטב זיכרוני הרעוע היה איזה איש נחמד שנתן לי מפתחות, לקח לי כסף ובאמצע אמר "תעשה שמיניות"... מה הפלא שעברתי טסט @$#% (צונזר ע"ס חוק יסוד: כבוד האדם)
לרכב למדתי לפי חודש בערך, למורה קוראים גידי ולשיעור "אופנוען מאומן"

dyanai

New member
נכון מאד הבעיה היא

שרובם נותנים דוגמה הפוכה למזלי היה לי מורה שעודד רכישת ביגוד עוד בזמן הלימוד אבל הוא באמת היה יוצא דופן דודי

למעלה