ציוד למכירה

puffush

New member
לגבי מיכלים - תיקון פרטים

לאחרונה יצאה איזושהי המלצה/תקנה/הנחייה(מחק את המיותר) מאת רשות הצלילה, לפיה מיכלי פלדה שגילם מעל 20 שנה - מן הראוי לפסול אותם לשימוש. ניתן להתווכח לכאן ולכאן, אבל עובדה והגיון בריא הם שמיכל שעובר טסט יכול לתפקד עוד ועוד. הא ראייה כי מיכלי פלדה משנות ה-70 נמכרים מדי שבוע ב- ebay במחירים ראויים. אז מה? כל האמריקאים האלה לא מבינים עניין? ולגבי מיכל שנמכר מבעלות פרטית - ברור שאף אחד לא טחן לו את האמא. להיפך - זה מיכל עם אבא, שצלל איתו כמה עשרות פעמים בשנה במקרה הטוב, דאג לו וניקה אותו, מועלם לא השליך אותו בערימה על עוד מיכלים, ואפילו שטף את הברז במים מתוקים אחרי צלילות... מיכל של מועדון, לעומת זאת, רוקן ונדחס בממוצע 365 פעמים בשנה, וניתן בהחלט לומר שאחרי כמה שנים כאלו, הוא טחן ונטחן. אך מה - גם מיכל זה הוא בסה"כ גליל מתכתי עם ברז (שניתן להחליף אותו לחדש אם משהו ממש קריטי קורה לו). בדיקה פנימית וחיצונית לגילוי חלודה או עיוותים (ממכות שחטף), ולמהדרין - מבט על סלילי התבריג שלו - אמורים להספיק כדי לוודא שהמיכל תקין וימשיך להיות תקין. ולגבי עייפות החומר - לשם כך קיים הטסט ההידרוסטטי, פעם בחמש שנים מספיק. ולעניות דעתי - מיכל כזה - שווה לפחות 50% ממחיר מיכל זהה חדש. ואם הוא מבעלות פרטית ונראה טוב במיוחד, גם יותר (וכמובן, ברז כפול, רשת, ידית אחיזה - כל אלו גם הן תוספות שמעלות את ערכו).

סילבסטר

New member
מבירור קצר שערכתי לגבי מיכלים

אצל מספר יבואנים\מפיצים אין שום בעיה להשיג מיכל 15 ליטרים העשוי פלדה ! להיפך ,יש אותו במלאי מידי אצל מספר חנויות. לקנות ממועדון זה לא הכי חכם ,לקנות מדייגים זו אופציה די טובה לדעתי ,רק זכור לבדוק את שנת ייצור המיכל והטסט שלו. מיכל חדש נע בסביביות 1700-1800 ש"ח. הפירמה לא משנה ,יש רק שני יצרנים בעולם של מיכלי פלדה שמייצרים לכל השמות הידועים (mares,scuba-pro,cressi-sub,poseidon ...) תבדוק היכן תקבל את הדיל הכי טוב (תדאג רק שהברז מותאם תקן DIM עם מתאם YOK\INT- הברז שיש במועדונים בארץ). עוד אופציה זה פשוט לברר במועדונים וחנויות אם יש להם משומשים, 50% תשלם רק על מיכל ששווה כך (בין 5 עד 9 שנים ובמצב חיצוני סביר לדעתי האישית כמובן) לגבי מיכלים בחו"ל בני 20 שנה ,E-BAY זו חברה מאד אמינה של מיכרזי אינטרנט כך בחשבון שיש עלות הובלה -ומיכל 15 ליטר שוקל כ 14.5 ק"ג וייתכן ומועדונים לא ירצו לדחוס מיכל כה ישן,אני לא הייתי דוחס אחד כזה, בכל זאת יש עייפות החומר ,20 שנים זה תקופה ארוכה . בהצלחה

ניב ד

New member
לקנות מדייגים??? השתגעת?

לא שיש לי משהו חס וחלילה נגד דייגים אבל הרבה פעמים הציוד שלהם במצב קטסטרופלי. לא כאלה דייגי שבת שצוללים כדי לעשות פלאברה עם הרובה שלהם, אבל דייגים אמיתיים שצוללים המון - ראיתי ציוד של כאלה שחבל לך על הזמן. גם במקרה חירום לא היית צולל איתו. ולמה לקנות מיכל בן 20 לכל הרוחות מלכתחילה? בשביל לחסוך 100 ש"ח? הרי המחירים שציינת הם מחירי מחירון וכולנו יודעים שאפשר לרדת מהם, ודווקא מיכל שהוא אביזר שקשה לבדוק את אמינותו לבד, כדאי לקנות שלא יהיה ישן מדי. זה מזכיר לי איזה חבר שהתעקש לצלול עם מד לחץ משנות השבעים כדי לא להוציא כסף על חדש, עד שההוא התפוצץ לו בפרצוף ורק במזל הוא נפצע קל.

למעלה