ציוד ישן שהוצג כחדש

multi

New member
ציוד ישן שהוצג כחדש

שלום, קניתי בחנות כלשהי ציוד שהוגדר כחדש מהניילונים של העונה שעברה.
בבדיקה שעשיתי לאחר הקנייה כי הרגשתי שמשהו חשוד גיליתי שהבורד והביינדינגס משנת 2009 והנעליים משנת 2006.
החנות לא מוכנה להחזיר את הכסף בטענה שהם לא היו חייבים למסור את כל הפרטים ועוד כל מיני תירוצים כאלה ואחרים.
אני צריך להחליט אם לתבוע בבית דין לתביעות קטנות או לא אבל בכל מקרה רציתי לדעת כמה זה נורא שהציוד שכב על המדפים כל כך הרבה זמן? תודה.

shac

New member
חולרות!

נעליים של 7 שנים?! נשמע ממממממש לא בסדר אם הם אמרו שזה בן שנה. הטכנולוגיות בערך הכפילו את עצמן פעמיים בשנים האלו בעולם הסנובורד, ממש מעצבן. יש לך הוכחות שהם מפרסמים שהציוד בן שנה?
ולגבי הבורד והביינדינגז, 2009 זה בני 3, גם פה לא הגיוני להגיד שהציוד הוא מתחילת 2012. הזוי.

2 איזי

New member
החיסרון האמיתי הוא בטכנולוגיה

הטכנולוגיה כל שנה משתפרת.
הבורד בנוי שונה ומחומרים שונים. היום הקרש הפופולרי הוא במבנה רוקר ועד כמה שידוע לי המבנה הזה בכלל לא היה קיים ב-2009.
גם הביינדינגז משתפרים, הן בחומרים, במשקל ובחוזק.
נעליים אותו סיפור, נעל מודרנית תהיה קלה יותר וכל שנה מצמצמים את כמות החלקים הנפרדים בנעל בשביל להקטין בלאי והדבקות מיותרות (שלא נדבר על שיטות הקשירה המתקדמות).

לטובת חברי הפורום, אם זה אפשרי ולא יוצר בעיה בנושא המשפטי, היה טוב שתציין את שם החנות שכולנו נדע להיזהר מהם...

בהצלחה!

natyh

New member
ברגע שהתביעה תוגש

תדע מה ההבדל בשנתונים כלומר אם החנות תרוץ אחריך בבקשות שתבטל את התביעה ותזכה לפיצוי כזה או אחר תדע שההבדל גדול , אחרת תדע שההבדל לא משמעותי .

אז אתה לא צריך את הפורום אבל אם כבר שאלת אז לטעמי תבע ומהר , אתה עוד תגיד תודה רבה ולא תאמין איזה מזל טוב נפל עליך .
, בעניין פירסום שם החנות קיים מושג משפטי הנקרא סוביודיצה משמעו שאם אתה מפרסם בפורומים או בתקשורת אחרת את שם החנות הקייס התביעה שלך( הכיס ) עלולה להיפגע מכך .

עכשיו אני מצטער שאני לא במקומך הייתי עושה מזה מטעמים ....

HelloweeN

New member
אחח סוביודיצה... החזרת אותי לימי

האוניברסיטה העליזים (NOT). אאל"ט, סוביודיצה בעיקר מכוון כלפי התקשורת או מי מהם מטעמה ולא כלפי אדם פרטי, לא?

הדיעה שלי בענין היא שאם אותו ציוד כושל בתפקידו ועלול לגרום לסכנת חיים ("ברמת ודאות גבוהה":), אז חובה לפרסם את שם החנות על מנת שנדע ונזהר מלקנות אצלם.

natyh

New member
למיטב בנתי המשמעות הליך מקביל

כזה שמטרתו ליצור לחץ לא הוגן על בית המשםט .

החנות תוכל לטעון כי נערך כנגדה מסע הכפשה הופעל עליה לחץ , איימו לפגוע במקור פרנסתה הוצג מצג שקרי וכיוצא בזה,הטענות הללו יהיו כאלה שיגררו התחשבות או אפילו שופט רע יטען כי החנות כבר באה על עונשה .

אישית הייתי הולך לתביעה בתנאי שאכן היו בידי הוכחות מוצקות להונאה ומפרק אותם .
ציוד כושל או קלוקל למיטב הבנתי אין כאן אך יש הטעיה מכוונת אם הבנתי את הסיפור נכון , כלומר הכל כאן כסף
עלות כמה באמת שוה הציוד , וזה ללא ספק התחום שלך הרבה יותר משלי .

2 איזי

New member
אל תספר איזו חנות

לך לבית משפט ותפרק אותם

אבל בסוף תחזור אלינו עם הסיפור המלא :)

yo12

New member
אם זה חוזר על עצמו כנראה זה החנות של...

איטלסון.

2 איזי

New member
מתי זה קרה?

אם אני זוכר נכון, חוק הגנת הצרכן מאפשר לך להחזיר מוצר תוך 14 יום כל עוד לא נעשה בו שימוש ובהצגת קבלה/חשבונית

natyh

New member
אכן שלב הכרחי לפני תביעה

דרישה לביטול העיסקה לפני תביעה הדרישה חייבת להיות בכתב :

"מתוקף חוק הגנת הצרכן אני תובע את החזרת המזומן במעמד החזרת הציוד אשר לא נעשה בו כל שימוש , לאלתר .
במידה ולא יעשה כן אראה בכך הפרת חוק יסודי ואיאלץ לפנות לערכאות ."
שמור אצלך עותק מהדרישה החתם את החנות על קבלת המסמך או שלח כמכתב רשום .

natyh

New member
ברור ומאחר ושאלת אז :

תבין יש כללים , המטרה שלך היא להכין את הקייס כדי שהשופט יוכל לנעול אותם אם תגיע לא מוכן לשופט תשלם מחיר .
ברגע שהכנת דרישה בכתב זו ראיה , השופט ישאל אותך את השאלה הזו בדיוק ביקשת להחזיר ?
יפה תוכיח .... , ועכשיו מה אתה עושה ... תתחיל לגמגם הם יגידו שלא ובכלל רצית הנחה וכולי .

יש כללים ואתה צריך לשחק לפי הכללים שאלת אלו הכללים , אז אם לא תנסה לא תדע ....
הדרישה צריכה להיות מתוארכת כמובן , והעתק המשלוח בדואר רשום המצולם רק יעזור .

davesh

New member
יש לך הוכחות שהם הציגו את הסחורה כדגמים

של שנה שעברה ולא כדגמים שלא מהעונה הנוכחית?
הסחורה לא הייתה מהניילונים? כלומר נעשה בה שימוש?
אני לא מכיר בימ"ש לתביעות קטנות, אבל ייתכן והשופט יחליט שזו תביעה קטנונית ויכריח אותך לפצות את המוכר על בזבוז זמנו ובזבוז זמן בימ"ש (קרה לי בבימ"ש לתעבורה).
בגדול נראה לי שחבל על הזמן שלך. להבא תעשה קצת מחקר לפני שאתה מבצע קניה. היום עם הנגישות לאינטרנט אין שום סיבה שלא תריץ חיפוש בגוגל לפני הקניה ותדע בדיוק מאיזה שנתון המוצר וביקורות.

ender wiggin

New member
בית משפט לתביעות קטנות הוא לא בימ''ש לתעבורה

הכלל הראשון בתעבורה - אתה נגד המדינה והשופט הוא מהצד של המדינה....
בתביעות קטנות יש סיכוי מעל סביר שינצח, כי הוא מעוניין להחזיר את הציוד במצב בו הוא נקנה ולקבל את כספו חזרה. הוא לא דורש פיצוי שיפוי או תרופות

multi

New member
הם הציגו את הדגמים כחדשים מ2012

בשום מקום בחנות לא היה כתוב ולא נאמר שהדגמים חדשים אבל לאו דווקא מ2012, או שיש להם מלאי ישן יותר. הם אכן הוצגו כטכנולוגיה של שנה שעברה.

אכן הייתי צריך לבדוק באינטרנט, אבל מצד שני אתה מצפה ממקום מכובד שלא ימכור לך חתול בשק וחשבתי על זה רק בדיעבד

HelloweeN

New member
"הם הציגו" - איך הם הציגו?

האם זה היה בכתב? האם זה היה כתוב בשלט? האם זה נאמר בע"פ?

ועוד כמה שאלות - האם השתמשת בציוד או שהוא עדין חדש בניילונים?
אם הציוד חדש - תשאיר אותו כמו שהוא, ותשמור היטב על הקבלה.
שלב הבא, הייתי פונה לעו"ד (לקבלת יעוץ ראשוני ובדיקה אם זה יש מצב לקייס עם בשר) או כותב בעצמי מכתב שמזהיר מפני פתיחת הליכים משפטיים במידה והחנות אינה מוכנה להחזיר את הכסף.
אם נסית להחזיר את הציוד פחות מ-14 ימי עסקים, והם סירבו לזכותך - תכתוב מכתב למועצה לצרכנות ותעדכן במכתב גם על פניה למועצה לצרכנות ולמשרד התמ"ת וכן פניה לאמצעי התקשורת.

אם עדין החנות מסרבת - הייתי שוכר עו"ד ותובע את החנות (על ערך הסחורה+אובדן ימי עבודה+עוגמת נפש).

ender wiggin

New member
לא משתלם לקחת עו"ד, עדיף תביעות קטנות

שם אין אפשרות להיות מיוצג ע"י עוכר דין, וזה יתרון לאדם פרטי מול חנות או עסק שיכולים להרשות בקלות ייצוג משפטי.
כמו כן השופטים מבינים שם מבינים מסיפור פשוט את העובדות ואת המקרה ויותר קל להסביר להם את הטענות מאשר בבית משפט "רגיל"

elotan

Member
אהוד אולמרט (עו"ד בעצמו) אמר פעם

ש 99% מעוכרי הדין מוציאים שם רע לכל השאר.

למעלה