צחי - שירשרתי למטה והעתקתי כאן
ראשית, תן לי לפנות אל גוטמן... גוטמן: אולי תירגע ? ועכשיו אליך: אתה טוען כי כמעט כל האוכלוסייה בפורום, למעט אלו העוסקים בקרבות זירה, מדברים על לחימה - קונספט שאין להם בו ניסיון ולפיכך שום הבנה (אם פירשתי אותך נכון) ... שלא תיטעה: אני רוכש כבוד רב לאנשי המגע המלא. הלכתי במסגרת שנות אימוני ונכנסתי לזירות שונות (מוי-טאי, קיוקושין, האבקות ואחרות) ... חטפתי, החטפתי, למדתי לכבד שיטות אימון נוספות (הינט-הינט !!!)והתוודעתי לתרומתן הנכבדה בעיקר בתחום ההתמודדות עם מגע מלא ו"עויין", קרי - כזה שנועד לשבש את הביצוע שלך.. להבדיל מתירגול זוגות "רגוע" ... אם זאת: אין בקרבות זירה די כדי להכשיר ללחימת רחוב ולא אפרט, כי לא בזאת עסקינן. תמהה אני איך אתה מותח ביקורת על מתרגלים שלא עושים מגע מלא בעוד שאתה - להבדיל מהם, לא מתאמן כלל ... אתה יכל להאמין - אתה יכל שלא: אך מי שלא מתאמן - מצוי בנחיתות עקרונית מול מי שמתאמן במשהוא - איכשהוא ... האמן לי: גם האחרים, חושבים, מתכננים ומפתחים ולא מקבלים כל דבר במסגרת "ראה וקדש" ... רק שהם עושים זאת תוך ש-נ-י-ם של התמדה באימונים אישיים ובשיעורים אצל אמני לחימה אחרים ולא רק ספרים וקלטות וידאו (חשובים ובלתי ניתנים לביטול ככל שיהיו) ... לו היית אמן לחימה בכיר / מורה והיית קורא תיגר על תלמיד שלי, הייתי הרבה פחות נחמד, אבל במקרה דנן, אנדב לך מעט מידע בחינם, עצה לחכמים: האפור החמוד, שהזמנת ל"דול": שוקל להערכתי 90 קילו, זז מהר, מרביץ חזק מאוד, מתאמן שלוש פעמים בשבוע בנשק כהה, נשק חד, איגרוף, בעיטות ובריחים וחוצמיזה: הוא החל לצבור נסיון גם בקרבות זירה (שאצלנו כוללות נשק, קיק-בוקס, היאבקות ושילוב של הכל בכל) - שעליהם אגב, אין חובת השתתפות למי שלא רוצה ...