צו ראשון

זה לא בית משפט אלא פורום ציבורי

בו כל אחד יכול לשתף מהידע וההכרות שלו מבלי שיסתמו לו את הפה בטענה שלדברים שלו אין בסיס. מילא אם היה לך ידע מוסמך בנושא הזה אבל כאשר כל הידע נובע מסיפורים ותחושות סורי מה שכתבת לרירקולס המלכה היה פשוט לא במקום וזה הפריע לי .

arana1

New member
אפילו חיפוש קצר ומצומצם לפורום זה יעלה עדות

אפילו חיפוש קצר ומצומצם לפורום זה יעלה עדות שלמרות בקיאותך המדומה בנושא ונחרצותך חסרת הביסוס היו גם היו מקרים כאלה
כנראה שאנשים יכולים להיות בקהילת האוטיסטים הרבה שנים ובכל זאת להיות חסרי מודעות וידיעה של הדברים הכי בסיסיים

לכל הטוענים שחשוב שהצבא יהיה מודע על-מנת שלא

ייגרם נזק לאוטיסט המתגייס:

1. ייגרם לו נזק גם אם יתגייס כשהצבא מודע לבעיות שלו, מעצם התפקיד העלוב והמשעמם (שהוא לא ממש תפקיד ושאין בו באמת עבודה) שיישלח אליו, סטייל לקלף תפוחי-אדמה/לשלוח פקסים ולא יותר מזה. "תפקידים" כאלה דורשים הרבה כישורים חברתיים - מסיבה אחת: בזמן שאין מה לעשות בבסיס (בתפקידים כאלה אין רוב היום עבודה) כל מה שנותר הוא "לקשקש" עם החבר'ה האחרים בבסיס, שהם לרוב חבורת צ'חצ'חים (לא מדובר באנשי מודיעין או מחשבים). וזה גם יוריד מאוד את הביטחון העצמי שלו: שהוא נחות ולא שווה כלום כי הוא אוטיסט, לא משנה כמה טוב הוא הסתדר בחיים לפני הגיוס.

2. אל תחשבו שהמפקדים בצבא יודעים מה זה אספרגר או אוטיזם, ושהם יהיו יותר מתחשבים בו כי יגידו להם מראש שיש לו את ה"מילים" האלה במוח. אני מכירה מהפורם 'תפוז' אספי שהתנדב כשהצבא ידע על האוטיזם שלו, שירת כצלם יחידתי במשך חצי שנה, ובגלל שהוא מאוד השתעמם בתפקיד הצלם שקיבל, הוא עשה משהו לא טוב כדי שיעבירו אותו לקריה לתפקיד יותר טוב (נראה לי שמי שלא יכול לקבל סיווג בטחוני גם לא יכול לדרוך בקריה, אבל הוא כנראה לא ידע את זה) והמפקדת דרשה מהפסיכיאטר שיעיף אותו מהצבא(לפי מה שהבנתי הוא לא עשה משהו חמור עד-כדי כך שזה יהיה מגיע לו). הפסיכיאטר כמובן נענה לבקשתה (נאמר לי במפורש שפסיכיאטרים בפועל לא יכולים להשאיר חייל שהמפקד שלו מתעקש שיעוף, גם אם פורמלית הם צריכים להחליט החלטות משיקולים מקצועיים בלבד).
את כל זה בערך סיפר אותו אספי באיזה פורום בתפוז לפני כמה שנים ואני רשמתי עכשיו מה שהבנתי. אתם רואים? זה שהיו מודעים לאוטיזם של חייל לא גרם להם להיות טובים אליו באיזשהו אופן.

arana1

New member
את לא מבינה שהכי חשוב זה להיות כמו כולם

ולכן לא משנה כמה טיעונים הגיוניים וכמה תיאורי מקרים תעלי
הצורך ב"השתלבות"(ולא משנה עד כמה ההשתלבות הזאת מדומה ולכן מהווה בעצם הכחדה של יכול השתלבות מהותית ויפה) תמיד יגבור על כל טיעון הגיוני ותיאור מציאותי
תסתכלי מסביב
זה מה שאת רואה
בינוניות בכל מחיר

אבל שים לב אראנה, שדווקא אילו הצבא לא היה

מודע לאוטיסטיותם של האספים המתגייסים אליו, היה סיכוי הרבה יותר גבוה שהוא היה נותן להם משהו טוב.

והתפקידים שאספים מקבלים בצבא הם לא "בינוניים" אלא "קטנים" מאוד. לחייל ממוצע יש תפקיד של לוחם או לחילופין תפקיד עם סיווג בטחוני 'סודי ביותר' שדורש איזו אינטליגנציה: הצבא מספיק חכם כדי לדעת שחיילים בתפקידים קטנים וחסרי חשיבות לא נותנים לו הרבה תועלת, ולכן הוא נותן תפקיד 'טוב' לכל מי שאפשר: כלומר אין לו סעיף נפשי קשה או שהוא ערבי או משהו כזה.
אוטיסטים בצבא לא מנותבים ל'בינוניות' אלא ל'קטנות' ביחס ללא-אוטיסטים. זו ממש לא השתלבות.

arana1

New member
תגדירי "טוב"

הצבא לא היה מודע לאוטיסטיותי בזמן גיוסי(אף אחד בארץ לא שמע על אספרגר בזמן נעורי) ושיבץ אותי בתפקיד שנחשב מאוד איכותי(כמו הרבה אספים אני אוכל מבחנים פסיכוטכנים ואחרים בלי בעיות ,להרבה אוטיסטים ממש אין בעיות קוגנטיביות,בדיוק להפך)
האם זה היה טוב ?
אולי לצבא(הייתי נחשב ללוחם טוב מאוד ואפילו מעולה)
לי זה היה רע
ובשלב שאפילו ביחידה תפשו שאני לגמרי מטורף(הבן אדם מסתובב ערום בבסיס ולא מדבר עם אף אחד,בשלב כזה אפילו קב"ן יכול להתחיל להבין שיש כאן איזה שהוא עניין) כבר לא היה מה לעשות

לדעתי הצבא צריך לדעת שמדובר באוטיסט אלא שבדיוק כמו שבאזרחות אנשים מתחילים להבין שלאוטיסטים יש גם יכולות מאוד יחדיות שעם הזמן הולכות ונעשות יותר ויותר נחוצות אז גם המטומטמים שמבזבזים את זמנם ואת הזמן של אחרים באגפי כח האדם צריכים להתחיל איפה ואיך נמצא היחוד הזה ובמה הוא טוב
למשל
בהפעלת רובוטים,שזו הלחימה של העתיד,לאספי הממוצע יש יתרון טבעי על אדם נורמטיבי
בזיהוי תבניות אוטיסטים לוקחים את האדם הממוצע בעיניים עצומות
ועוד ועוד ועוד
למאבחנים ולאנשי כח אדם צריך להיות בראש קצת יותר מספרי תקנות מיושנים
בשביל זה הם מקבלים אחריות וכסף
אז ילללא
שיעבדו קצת
לא יקרה להם כלום

schlomitsmile

Member
מנהל
זו לא הסיבה היחידה שיכולה להיות לרצון להתנדב והתיאור של רירוקס אינו מבוסס ואינו מציאותי.

abbarulz

New member
תשובה (ארוכה)

היי אני גם אספית ואני בתהליך ההתנדבות. דבר ראשון לא הייתי ממליצה להסתיר אני לא יודעת מה איתו אבל בשיחה איתי תוך 5 דקות מבינים שאני שונה. דבר שני הם בטוח יזמנו אותו לוועדה רפואית שם יצגו לו 2 אפשרויות הוא פרופיל 45, הפרופל הזה מגביל אותך להיות או עתודי/ממר"ם או להיות מש"ק ממטרות. אפשרות שניה זה התנדבות. מי שכתב לפני צודק חלקית, הם ממש אבל ממש לא רוצים אוטיסטים (לא משנה אם אתה אוטיסט בתיפקוד גבוהה וגאון במחשבים) עד כמה שהצבא מתגאה בכך שהוא משלב אנשים אם נכויות הוא מנדב רק אנשים אם נכויות מסויימות ולשאר הוא עושה את המוות. אבל כמו שאמרתי אני מנסה להתנדב כנראה בגלל שאני מזוכיסטית או בגלל שאני פטריוטית או שבגלל לא הבנתי עד כמה הצבא יכול לעשות את המוות (אני בתהליך ההיתנדבות שנה ו8 חודשים ועדיין לא ראוה את הסוף). אני כבר קיבלתי תפקיד מצויין תפקיד עורפי שבו אני יכולה להוכיח את עצמי ולתת כל כך הרבה למדינה (כן עד כדי כך טוב). אני בטוחה אם הוא היה קרבי עם הוא מוכן להלחם בבירוקרטיה של הצבא אבל הוא יוכל לעשות זאות רק בתור מתנדב. חוץ מהשיקולים האלה צריך גם להבין את המגבלות המנטליות האם הוא יכול לעשות טירונות רגילה האם הוא יכול להסתדר עם יגדו לו שעה לפני שהוא הולך שהוא סוגר שבת האם יש לו בעיה ויסות חושי כל זה ועוד יכול לקרות אם הוא יכלית להתגייס עם פרופיל 45 ואילו הוא יכלית שהוא רוצה להתנדב העם הוא יכול להתמודד עם אורך התהליך עם זה שהוא יצתרך להלחם עם הברוקרטיה של הצבא כל הזמן או להיות כל הזמן בחשכה. וכמובן יש אופצייה 3 ללכת לשרות לאומי (אני בדקתי את האופציה הזאות אחרי פגישה אחת הבנתי עד כמה זה לא שווה, אפילו מי שריאיין אותי אמר שהתפקיד בצבא הוא טוב ושכל מה שהוא יציע לי לא היה שווה או מאתגר כמוהו).
אז עם יש שאלות שאלו כאן הוא שלחו לי מסר.

שאלה בקשר לתפקיד המשמעותי שקיבלת:

חשבתי שמתנדבים "נפשיים" לא יכולים לקבל תפקידים ששווים משהו לצה"ל כי צה"ל לא נותן בהם אמון.

אוטיזם מבחינת צה"ל נחשב ל"נפשי" או ל"רפואי"?

אם "נפשי", אז אני לא מבינה איך השתבצת לתפקיד טוב. אם "רפואי": מצוין, כל הבעיות של אוטיסטים בצבא נפתרות.
אבל נראה לי שזה נחשב ל"נפשי". יש מצב ששיבצו אותך לשם בגלל טעות וחודש אחרי שתגיעי לבסיס תגלי שאת לא יכולה לעבור תחקיר בטחוני בגלל תקנות היחב"ם ותאלצי לעזוב את הצבא או להפוך לעובדת רס"ר. קרה לשני מתנדבים "נפשיים" שאני מכירה (לא אגיד מאיפה).

1אילת2

New member
משעמם לך? אם את רוצה לעזור, תביאי נתונים

אמיתיים. לא ספקולציות רגשיות.

קראי את הקישורים שהבאתי, שם מובאים נתונים ע&q

הילה, מנהלת פורום מתנדבים. ממנה ומכמה חיילים מתנדבים נפשיים שהיו בצה"ל הסקתי מסקנות.

אולי לה משעמם לי לא

בתור סטודנטית בשנקר אני נחשבת לאדם דיי עסוק ועדיין השקעתי קצת השבוע בבירור העניין הזה והגברת שאין לי שמץ של מושג מי היא ומה היא צודקת לחלוטין. אין לי פה נתונים ומסמכים צבאיים דיברתי עם כמה אנשים שמכירים היטב את המערכת הצבאית והם אישרו בפניי את הכל.

abbarulz

New member
תשובה

אני לא בטוחה עם קבלתי נפשי או רפואי אבל אני בטוחה שהתפקיד הוא אמיתי כי קבלתי אותו בסוכות ומאז אני מתקשרת כל שבועים לבדוק עם אני עדין משובצת לשם ושזה לא טעות.

אני גאה בך

אני אמא לחיילת מתנבת על קרע בריאותי וגם לנו לקח מעל שנה וחצי של מלחמות מול לשכת גיוס בעיקר להתנדב לצבא
בעצם צו ראשון בתחילת יא' ורק חצי שנה אחרי יב' היא התגייסה
תמשיכי , אני מאחלת לך המון הצלחה

כן יקירה זה שונה ועדיין לא פשוט

גם בתוך השירות להסביר למה היא לא יכולה להשאר שבת כי המרחק למרפאה ולהשאר לבד בלי רכב חילוץ ובלי שמישהו יראה אם היא תתעלף - תאמיני לי שאני מכירה את המערכת הבריאותית בצבא בתור חובשת .

אה ואני גם אמא מאמצת לחייל בודד החבר של הבת שאיתו בטח לא פשוט בעיקר שהוא מצרפת והעברית שלו לא משהו .

ועדיין אני חושבת שעדיף התנדבות מאשר פרופיל 45
היחס של המפקדים שונה ויש את הגב של תא מתנדבים ורופא מתנדבים
והטיפול נשאר אצל רופא משפחה ורופאי קופ"ח

חוץ מזה שולחת לך מסר על.....

למעלה