צו ראשון

lonlon56

New member
צו ראשון

שלום רב,

בני בן 16.5 מאובחן כאספרגר בתפקוד גבוה, תלמיד נבון לומד בתיכון בכיתת נחשון, מסתדר מצוין ללא עזרה .בני קיבל צו ראשון ואנו מלבטים לגבי השירות הצבאי. אין לנו כוונה להסתיר את היותו אספרגר (מוכר גם בביטוח לאומי).
עולות הרבה שאלות לגבי שירות הצבאי רגיל או התנדבות. בני מתעקש שהוא רוצה להתגייס רגיל אך אנו חוששים שבצבא לא ישיכילו לנווט אותו לשירות שבו ירגיש סיפוק .הוא מאוד רוצה להיות קרבי אך אני מבינה שזה כמעט בלתי אפשרי. ומאחר ולומד הנדסת מחשבים חשבנו שכדאי יהיה להתברג בצבא בתחום זה.
למרות שהוא מפתיע מאוד עם התיפקוד היום יומי שלו בלימודים , חברים (אומנם יש בודדים) אך קיים קשר יפה , מודה שאני חוששת ומקווה רק שיהיה לו טוב.
אשמח לקבל המלצות לפני צו הגיוס הראשון מה כדאי ומומלץ.
אודה לעזרתכם

אמא דאגנית

אסור להסתיר. ברגע שהצבא ישמע שהוא אוטיסט

זה כמעט פטור אוטומטי.
אח"כ אפשר להכנס למסלול התנדבות של שנה.

מעבר לזה לא יקבלו אותו במקצוע מחשבים.
זה כואב וזה המציאות.

אני כרגע עובדת על הטפסים אצלנו.

lonlon56

New member
למה?

לא התכוונו להסתיר, אנו רוצים שהוא ייתגייס,מדוע נותנים פטור אוטומטית? ,למה אין סיכוי להגיע למחשבים ? לסיים תיכון בהצטיינות עם 10 יחידות במחשבים.... נשמע לי עצוב מאוד. אני ממש לא יודעת מה לעשות ?

לפני שאת עובדת על הטפסים

תבדקי אם הילדים (או הילדות) שלך לפני הצו ראשון בכלל ירצו להתגייס אחרי שהם יקראו את שלושת השרשורים שהבאתי.

schlomitsmile

Member
מנהל
הודעותייך בשירשורים הנ"ל מלאות השערות לא מבוססות והכללות שאת מתייחסת אליהן כעובדות.

זה מבוסס על זה שהילה מפורום מתנדבים כתבה שהיא

לא הצליחה לקבל תשובה מתא מתנדבים איזה תפקידים מתנדבים נפשיים יכולים לעשות: רק שהתא מתעקש שתפקידים עם סיווג חסומים לפניהם. ככל הנראה אין לצה"ל תפקידים הולמים שלא דורשים סיווג, כי הילה טרם קיבלה תשובה. (אם היא היתה מקבלת היא היתה מפרסמת אותה, מן הסתם. היא עצמה לא שייכת לתא ולכן מן הסתם התשובות שהיא תקבל לא חסויות.)

ללונלון 56: 3 שרשורים מזעזעים שאני ממליצה

שתקראי במלואם.
והם אומרים בקיצור נמרץ: הצבא לא רוצה אוטיסטים, לא משנה כמה גבוה תפקודם. הוא אומר שהוא נותן להם להתנדב או להתגייס עם פרופיל 45 רק כדי להשתיק הורים שלא בקיאים בפרטי שיבוץ החיילים בצה"ל.
הבן שלך לא יפיק כלום מגיוס לצבא כשהצבא יודע שהוא אוטיסט. סיכוייו לשירות שבו ירגיש סיפוק יהיו גבוהים פי אלף אם לא ידעו שהוא אוטיסט. למעשה אם ידעו שהוא אוטיסט אין לו שום-סיכוי לשירות עם סיפוק (ובטח משהו שדורש אינטליגנציה או ידע במחשבים), אלא אם כן בא לו להיות כמה שנים בבית-ספר לחינוך מיוחד עם מדים. המלצתי: שבצו הראשון שלא יעז להגיד לצבא שהוא היה אי-פעם בטיפול פסיכולוגי, כי הוא יוזמן לפסיכיאטר ש"יעלה" על האוטיזם שלו.
בבקשה תקראי את כל ההודעות בשרשורים להלן, מובעות שם דעות רבות ומידע רב:

כקוראת סמויה בפורום עד כה, אני רוצה להתריע

שילוב בצבא

מנהלים נכבדים,

Mr Blue Sky1

New member
אני חולק על דעתך

בכל ריאיון מצופה מהמרואיין שיהיה כנה !
לדעתי, עדיף שיאמר את האמת מאשר שישקר.במוקדם או במאוחר השקר יתגלה, והוא עלול להצטער על כך ולהבין שהצבא אינו מסגרת מתאימה בשבילו.

schlomitsmile

Member
מנהל
ויתאבד?? אני מכירה כמה וכמה א"סים, ויש ודאי עוד רבים שאני לא מכירה, שהמסגרת הצבאית הרגילה הביאה אותם להתאבדות.
ומי שמכיר א"סים ומכיר את הצבא, יכול להבין בעצמו שזה ממש לא מפתיע.

ואחרים, שקיבלו פטור והתנדבו- שירתו בתפקיד משמעותי שהם בחרו, וכולם היו מרוצים, הם והצבא.

לא כולם רוצים קריירה צבאית, רבים מעדיפים סביבה מאפשרת - כולל הזכות לבחור בעצמם את התפקיד (מתוך מה שמוצע להם כמובן, אבל אם אף תפקיד שמוצע להם לא מתאים להם, הם לא חייבים להתגייס).

מה זה "שירתו בתפקיד משמעותי"?

אין תפקידים משמעותיים שלא דורשים סיווג. לפני 10 שנים היו, אבל ככל שהשנים חולפות צה"ל דורש סיווג על יותר ויותר דברים.
שמעתי שלאחרונה צה"ל ביטל את תפקיד הפקיד/ה לנגד או לרב-סרן, כך שכרגע כל פקיד עובד עבור מינימום סגן-אלוף ולכן חייב סיווג.
ופעם היו מערכות מחשבים ביחידות לא מסווגות שהיה מספיק סיווג 'שמור' כדי לעבוד עליהן, אבל היום צה"ל דורש סיווג 'סודי' על כל המחשבים שלו. לפי קצב ההתקדמות הזה נראה לי שעוד מעט גם כדי להיות אפסנאי יידרשו סיווג. האמת היא ששמעתי שכבר היום אפסנאים עם פרופיל נפשי נמוך וללא סיווג הם לא באמת האפסנאים אלא רק העוזרים שלהם, ושהמפקדים הישירים שלהם, מש"קי לוגיסטיקה, הם למעשה האפסנאים האמיתיים. (מש"ק לוגיטיקה זה תפקיד די טוב, אבל נראה לי שהוא דורש סיווג, כמו כל תפקיד עם אחריות, למרות שאני לא יודעת.)
ולפני 10 שנים אספים לא יכלו להתנדב.

ויש אספים שפשוט לא יכולים להסתובב במקומות עבודה או בחברת אנשים שהם מכירים עם הידיעה שכשישאלו אותם על הצבא הם יאלצו להגיד שלא עשו אותו (לא לכולם בא לומר שהם אספים מיד) ולכן עבורם האופציה לא להתנדב במידה ויוצעו להם רק תפקידים חרא לא קיימת: הם למעשה מחוייבים נפשית ללכת לתפקיד סטייל טבח/עובד רס"ר, שהם ממש לא רוצים.

Mr Blue Sky1

New member
המלצות

לצו הראשון כדאי לו לגשת בכל מקרה.הוא יעבור שם מבחנים פסיכוטכניים ויזומן לראיון אישי.
במקרה שלי, זכור לי שסיפרתי בראיון האישי על הקשיים החברתיים שלי, ועל העובדה שאני נוטל תרופות.לאחר הצו הראשון, זומנתי לפגישה עם קצין בריאות הנפש, שבה הוא הודיע לי שאיני כשיר לגיוס.
אני מניח שזה התהליך שבנך יעבור.אם וכאשר הוא יגיע למצב של פגישה עם הקב"ן, הוא יוכל להחליט האם הוא מערער על הקביעה שהוא פטור מגיוס, או שהוא בוחר להתנדב או לעשות שירות לאומי.
במקרה שלך, ציינת שהוא אוהב מחשבים ונראה שהוא טוב בתחום הזה.לכן אולי כדאי יהיה להילחם על גיוסו לצבא (נראה לי שהוא יוכל למצוא תפקיד שימצה את היכולות שלו, גם אם לא יהיה קרבי).
במידה ולא ימצא תפקיד כזה, הוא יוכל כמובן להתנדב לשירות לאומי, כפי שאני עשיתי, ואני יכול להעיד שהשירות תרם לי המון !:)

בהצלחה

לא, הוא לא יוכל למצוא בצבא תפקיד שימצה את

היכולות שלו, כי הצבא נותן לאוטיסטים רק תפקידים של בעלי פיגור שכלי. תקרא את שלושת השרשורים שהבאתי ותבין את חוקי צה"ל.

שלומית תביאי הוכחה אחרת

סורי עשיתי בירור השבוע ומי שיוצא מהצבא על פרופיל 21 נפשי שהסיבה היא היותו אוטיסט היצע התפקידים הוא סופר מצומצם וכולל תפקידים באמת ברמה שנועדה לאנשים עם פיגור.
זה לא חסר בסיס , מה שחסר בסיס זה הדעה שלך שמסגרת צבאית רגילה מביאה א"סים להתאבדות . סורי שלומית אני בקהילת האוטיזם בארץ כבר מעל 6 שנים ומעולם לא שמעתי על מקרים (גם לא מהעבר )של א"סים שהתאבדו בעקבות השירות הצבאי. אולי יש אנשים שהכרת שהתאבדו בעקבות המערכת הצבאית ואת בהתחשב בהכרות שהיתה לך איתם חושבת שהם מתאימים לספקטרום, זו זכותך אבל כל עוד את לא מאבחנת אלא אמא לא ניראה לי נכון שתצאי בהצהרות שכאלה.

arana1

New member
מוזר שלא שמעת כי היו לא מעט מקרים

נדמה לי שאפילו חיפוש קצר ברשת יעלה סיפורים על א"ס שהתאבדו בשירות הצבאי כתוצאה מיחס לא הולם של הסביבה
אני אישית מכיר 3 מקרים,אפילו אישית
לא חושב שצריך להיות מאוד מודע לקשיים של א"ס בשביל להבין למה מצבים כאלה הם מאוד צפויים לצערנו

גם הדבקות חסרת הביקורת במאבחנים ואבחונים מצביעה על חוסר הבנה מהותית בנושא החשוב של הקיום האוטיסטי

schlomitsmile

Member
מנהל
אנחנו לא בבית משפט אין לי איך גם לא למה להציג בפנייך הוכחות.
כמו ש EMAEMA כתבה, אני מכירה את המערכת הצבאית, מכירה א"סים (גם אני 6 שנים בעניין, ו 44 שנים בעולם), ופשוט ברור לי ששרות רגיל מסוכן לרוב הא"סים.
אני יודעת על א"סים שהתנדבו וקיבלו תפקידים משמעותיים- אחת מהן כתבה גם בשירשור הזה, כך שהטענה שזה לא אפשרי, מופרכת.
אולי לא תפקידים שמאפשרים קריירה צבאית או תפקידים עם סיווג בטחוני מי יודע מה, אבל תפקידים משמעותיים.

למעלה