צו ראשון!

"המוסד המפוקפק" הזה

זה צה"ל ולא עסק פרטי של אף אחד. זה עסק של עם ישראל ושל החיילים המשרתים בו. עצוב לשמוע שיש עוד אנשים שחושבים להוריד פרופיל או כלל לא להתגיס לצבא מכל מיני סיבות ועוד בכל מיני סיסמאות של "הצבא ידפוק אותו למה שהוא לא ידפוק את הצבא" הבן אדם עוד לא התגיס לצה"ל לא יודע כלום מה יהיה לו שם. אני אישית למדתי על בשרי שכמה שיותר נמוך הולכים בצבא ככה פוגשים אנשים ברמה הכי נמוכה שיש כמו נוער עברייני ועוד אנשים שלא ממש הייתי מתחבר אליהם באזרחות כמו בכיינים שהתבכיינו שלא לקחו אותם לנופש ועוד מקרים. אצלי הפרופיל היה גבוה וגם בטירונות הייתי בין המובילים ,היה מצחיק היה כשפעם אחד ,אחד המ"כים רצה לשאול אותי שאלה אישית והעמיד אותי בצד שחרר את כולם. ועניתי לו בגמגום. והוא הסתכל עלי כמו גולם וענה לי בצורה כזאת שהבנתי שהוא לא כל כך חכם. בסוף הטירונות הוא שאל אותי אם אני רוצה ללכת ליחידת חי"ר ואפשר לסדר את זה. הגמגום ועוד בעיה רפואית של ניתוח ביד בעבר לא הורידו לי שום פרופיל כי הסתרתי את זה. לקרבי לא יכלתי להתקבל בגלל שאימא שלי לא חתמה לי. את השירות שלי עשית כמו שצריך ואני יודע מה תרמתי למדינה ולא זה לא היה קרוב לבית ,וגם היו סכנות. צה"ל לא שייך לשום גוף עיסקי ולשום איש קבע או אזרח עובד צה"ל. צה"ל שייך לעם ישראל ואם לאותו אדם אין רצון לשרת בצה"ל ולתרום את חלקו מהלב להגנת המולדת. עדיף שלא ישרת כלל בצבא,אחרת עוד בצבא יזייף גימלים ועוד שאר ירקות וידפוק את החיילים האחרים בתפקידים שלהם. ועוד להוריד פרופיל בגלל גמגום?? לא בגלל נכות או ניתוח או משהו אחר,בגלל גימגום?? עדיף כבר שלא יתגיס לצבא.

אאורן23

New member
זה עסק של עם ישראל ושל החיילים

אבל מפקדים עליו אנשים שהתפקיד גדול על בינתם והוא מנוהל על פי חוקים שפוגעים בזכויות האדם האישה והדת ועוד הרבה סיבות אבל זה לא הפורום המתאים.

חחחחחחחחחחחחח

מקודם היה בגלל הגמגום ידפקו אותו,ועכשיו זה דברים אחרים?! כמו שרשמתי מקודם מי שלא רוצה לשרת בצבא שלא ישרת בצבא ,כיום הצבא מעניק פטורים חופשי-חודשי. אני ממש לא הייתי סומך על כאלה אנשים שישרתו בצבא. ונכון מאוד יש מפקדים בצבא שחושבים שהצבא זה של אבא שלהם ועושים ככל העולה על רוחם. ההבדל בין הזמן שלי לזמן של היום שכיום אפשר להתעיץ בפורומים ולהתקשר לכל מיני מספרים ושם המפקדים יתנו את הדין כהוגן.

לשם הסדר הטוב

כשיש בעיה רפואית לא צריכים להסתיר,הטעות שלי שאני הסתרתי את זה. ולא תאמין איזה מפקדים דפוקים יש בצה"ל שחשבו שאני עושה את עצמי בגמגום... אך בהחלט לא הורדתי פרופיל ולא הנהגתי דפוק והעמדתי אותם במקומם כמו שצריך! וגם זכיתי להתנצלות מכמה אפסים שחשבו שאם הם יותר מ15 שנה בצבא אז הם סיימו דוקטורט בחיים. לא צריך להסתיר את הבעיות הרפואיות בצבא כדי שאחרי זה לא יחשבו שמשחקים אותה. אך אם לא רוצים להגיע שום פרופיל קרבי ורוצים לשרת בתפקיד של כמה שיותר קל או לצאת מהצבא זה כבר סיפור אחר! כאלה אנשים עדיף שלא יהיו בצבא ולא ירעילו את החיילים שבאים עם הרבה מוטיבציה לצבא.

קצת פחות רוח, אח שלו

בגדול אני מסכים עם רוח הדברים שלך, אבל אתה מנפח את זה יותר מדי. עליך להבין שיש שני צדדים לכל מטבע ולא לראות הכל מנקודת המבט הנורא פטריוטית והרומנטית שלך (שאני, אגב, מאד מכבד ומוקיר). עליך לזכור לפחות דבר אחד קטן, והוא שבארץ יש עדיין חוק גיוס חובה ועל כן על המערכת הצבאית להתאים עצמה לצרכי החייל כשם שעל החייל להתאים עצמו לצרכי המערכת. הריי לא סתם הוקם מוסד הת"ש, סולם הפרופילים וכל הנגזר מכך, אלא כדי להתאים כמה שיותר את המערכת לאכלוסיות כמה שיותר מגוונות. לכן אל לך להחפז ולצאת בהצהרות כאלה ואחרות לפני שבדקת את העניין לעומקו. שא ברכה, אח שלו.

למה פחות רוח?

נכון יש גיוס חובה וזה בגלל שאנחנו חיים במדינה מוכת מלחמה כבר יותר מ60 שנה. בדרך כלל האנשים שרצו לקצינת ת"ש היו אנשים ממשפחות עשירות כמו שזכור לי דווקא החיילים שלמשפחתם היה כסף ועסק ולא סבלו מבעיות מיוחדות הם הראשונים שעשו בעיות וביקשו ת"ש כמו שירות קל"ב או דברים אחרים שיקלו עליהם בחי הצבא. והחיילים שכן היו להם בעיות תקציב בבית וכן בעיות בבית שירתו כמו שצריך גם אם זה ביחידה עורפית שנמצאת במקומות של "סוף העולם שמאלה" כמובן יש חיילים ממשפחות עשירות שהם ביחידות חי"ר בצבא ולוחמים הכוונה שלי לחיילים שהם לא לוחמים והם באו ממשפחות עשירות או משפחות שאין להם כלל בעיות בבית.ושאר החיילים לא הורידו שום פרופיל ומכל מיני דברים הצבא קבע להם לשרת ביחידות לא קרביות אך ביחידות שהעבודה הפיזית קשה מאוד וכולל הענין של רחוק מהבית. בגלל זה אני נגד גיוס ערבים-מוסלמים לצבא! יש הבדל בין חייל יהודי שמשרת בצבא לחייל מוסלמי שמשרת בצבא הישראלי. תאר לך חייל יהודי -ישראלי ישרת בצבא ארצות הברית? נראה לך הוא יתן את ה100 אחוז שלו לצבא הזה.??? אותו דבר חיילים מוסלמים ביחידות עורפיות. כנ"ל אני נגד גיוס של חיילים שלא רוצים לשרת בצבא כי הם רק יהיו נטל לאנשים שמאוד רוצים לשרת בצבא. ודווקא מהנוער שנחשב לנמוך כמו "נוער עברין" או נוער שלא בדיוק סיים תיכון ולא באים ממשפחות עשירות דווקא אצלם המוטיבציה גדולה לשרת בצבא,ואצל האחרים שחושבים שהם יותר טובים מאחרים כמו כאלה "מלומדים באוניבריסטה" או ממשפחות עשירות וממשפחות שאין להם כלל בעיות תקציב.דווקא אצלם המוטיבציה לשרת בצבא קטנה מאוד. ושוב יש כאן הסתייגות-מדובר על חיילים בעורף ולא הקרבים-שזה חי"ר,שריון,תותחנים,הנדסה. ב"עורף" זה גם יכול להיות חיל במודיעין שצמוד לחיילי חי"ר וגם חיילי חימוש שצמודים לגדודים....

שמחה99

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo140.gif

איזה יופי! זהו נכנסת למשפחת המבוגרים!

למעלה