צו ראשון!

Impious

New member
צו ראשון! ../images/Emo99.gif

ערב טוב לכולם
חזרתי רק עכשיו הבייתה מצו ראשון, היה ממש ממש כיף. ניסיתי לנצל את הגמגום ולהוריד פרופיל ל64 אבל אמרו שהוא קל.
אני צריך להגיש ערעור על מנת להוריד אותו, מישהו עבר את התהליך? והאמת..לא יודע כבר אם אני רוצה להוריד. אנשים ממש ממש חברותיים, באמת שהיה כיף, רק חלק אחד במבחנים היה מעצבן ו..ו..זהו
איך עבר עליכם הצו ראשון? שתפו אותנו

פשוט ןלעניין

תגיד להם רק שישאלו אותך בצו השני האם היית אצל פסיכולוגים?תגיד להם כן הייתי כי עברתי קורס של דיבור ושם הציעו לי ללכת לפסיכולוג>זהוווו לא צריך יותר>הם מיד ישלחו אותך לקבן>רופא בצו השלישי שישאל אותך שאלה >אז הוא יבין שאתה בסדר מבחינת שכלי>ויורידו לך את הפרופיל רק בגלל שהיית אצלו>ככה זה קרה לי וככה אני הגעתי לחיל אויר>זה לא שרציתי אבל אם הם הורידו אז הורידו>כיום אחרי 10 שנים של שיחרור מצהל>אני גאה להגיד לצבא שהם דפוקים ואני הכי בסדר>כי ממשיך לשרת במילואים>זה מוזר לא?אבל ככה היה לי.בצבא אין הגיון אני יכולתי להגיע להכי קרבי שאפשר היה לי פרופיל גבוהה אבל זה הגורל של כל אחד אולי לא יקרה לך בדיוק ככה אבל תנסה בסך הכל יש לנו בעייה למה לא לנצל את זה?

Impious

New member
אני מקווה שאתה צודק..

האם זה עדיין אקטואלי מה שאתה אומר? אם יש פה מישהו ששמע ממקור ראשון או שהוא בעצמו עבר את זה בשנים האחרונות נא להתייצב!
אז ככה אני אוכל לקבל תפקיד איכותי? כי לפי מה שהבנתי מפורום מתגייסים אז יש לי אפשרות לקבל מנילה של כל"צ שממנה אני אצא לתפקיד לא איכותי. בכל מקרה, תודה, אני אברר עוד פרטים שם

vicz

New member
צו ראשון ופרופיל

לי היה פרופיל 64 כבר סיפרתי את זה אז בקצרה: רופאת משפחה רשמה שאני מגמגמת כשמילאה את המסמך (שהרופא משפחה ממלא על בריאות), בצו ראשון הם קראו את זה ושאלו עד כמה הגמגום מפריע לי בחי היומיום אמרתי שדי הרבה זהו אולי לבנים זה יותר משמעותי אבל עליי למשל זה לא השפיע לא קיבלתי שום הקלות בגלל זה אז אני לא יודעת אם זה שווה את המאמץ.... ויקי

Impious

New member
כן נו אני גם ביקשתי מרופא המשפחה

שיציין זאת. בריאיון לא דיברו איתי על זה כמעט, לא ממש היה אכפת להם מזה. הרופא ביצים אמר שאם זה לא גמגום כבד לא מורידים ויש לי אפשרות לערער, די מבאס. אבל עדיין יש תקווה באופק, אולי מה שארי אמר אפשרי

vicz

New member
שאלה

אפשר לשאול למה אתה רוצה להוריד את הפרופיל ל-64? למה זה כל כך חשוב?

Impious

New member
לא רוצה קרבי נקודה

אני מה זה לא רוצה להכנס לזה עכשיו.. מצטער שאני עונה רק עכשיו אזרח בעולם הוירטואלי, להגיד לך ת'אמת? לא אכפת לי כמה זה עצוב, לא אכפת לי כמה זה מעורר רחמים. אני לא רוצה לשרוף 3 שנים בצבא כקרבי. אם כבר אני מתגייס אני לא מוכן לקרבי. לא נראה לך? שלא ייראה לך, זאת דעתי, סבבה? כתבתי ת'הודעה הזאת לא בשביל לקבל הרצאות כאלה כי שמעתי כאלה כבר מספיק גם במציאות. באמת, כל הכבוד לכל המורעלים שיש להם ת'מוטיבציה להחזיק רובה ולאיים על ערבים, שייהנו להם אני לא מוכן לעשות את זה. תודה ולהתראות ותעשה לי טובה, אל תגיב אפילו, כי אני לא אמשיך את זה מפה

יש הבדל

לא רוצה לשרת בקרבי או לא רוצה לשרת בכלל!? בדרך כלל אלה שלא רוצים לשרת בצבא רצים להוריד פרופיל ואתה כנראה משחק אותה על בעית הגמגום. אלה שלא רוצים להגיע לקרבי אך כן לשרת בצה"ל הם בעלי מקצוע ורכשו את המקצוע לפני הצבע במסגרת קד"צ או שבכלל באו מבתי ספר מקצועים והביאו תעודות ללשכת גיוס והם מועמדים לשרת ביחידות העורפיות כמו דוברי שפות זרות-במודיעין. מקצועות טכניים אחרים-בחיל האוויר וחיל חימוש וחיל תחזוקה. וחיל הים. ושאר המקצועות-בשריון כמו שנאמר מקודם יש הבדל אם ללכת לקרבי או לא לשרת בצה"ל. אלה שלא רוצים לשרת בצה"ל תמיד יהיו לנטל על החיילים האחרים כי דווק האנשים האלה מוציאים הכי הרבה אישורים רפואים ודופקים את מצבת כח האדם בבסיס ונטל עובר על החיילים האחרים.
לאלה שלא רוצים להתגיס לצה"ל אל תתגיסו ושום הורדת פרופיל או אימרה פוליטית לא תעזור לכם -אתם תהוו רק נטל על החיילים ועל הצבא. לאלה שכן רוצים להתגייס לצה"ל ומפחדים מקרבי לכו ללמוד מקצוע לפני הצבא תבררו איזה קורסים קדם צבאים יש לפני הצבא! ואם אתם בבתי ספק מקצועים תביאו תעודות לצבא וכבר בגיוס ישבצו אתכם ישירות לחיילות עורפים.

Impious

New member
לא רוצה לשרת בקרבי

גם לא רוצה לשרת בכלל אבל זה יותר עצלנות זה יעבור לי.
חשבתי כבר על עתודה אבל זה לא נראה לי..

Impious

New member
אויש נו זה לא מה שהוא התכוון

לדעתו אם בן אדם לא רוצה להיות בצבא ובכל זאת יגוייס אז הוא סתם נטל ועדיף שלא יתגייס

נכון מאוד!

עדיף שכאלה אנשים "ישתמטו" מהצבא ולא יהיו לנטל על חיילים אחרים. ממש לא אוהב אנשים כאלה שמתגייסם לצבא ומרעילים את המוח של האחרים לעצלנות!

אבל מה לעשות שהמציאות

היא לא שחור ולבן ויש *חוק* גיוס חובה, וכל מי שמשתמט בלי סיבה מוצדקת שמעוגנת בחוק הינו עבריין. אבל כאן נסיים את הוויכוח, כי בעצם אין וויכוח. אני מסכים איתך לחלוטין, רק חבל שאנחנו מיעוט שמחזיק בדעה הזאת.

עברין??

מה אכפת לי עם עבר על "החוק" והוא נחשב לעברין כי השתמט מהצבא. כן אכפת לי שאותו אדם חושב שהוא חי במדינה בה אחרים עושים את המשמרת (שירות צבאי סדיר) שלהם ובתום התקופה מעבירים את המשמרת לצעירים יותר. אל תשכח שגם ברגע שאני רושם את ההודעה ישנו חייל בגבול לבנון-ישראל שלא ישן ושומר וכמה חיילים ששוכבים במארב ועוד כמה חיילים שעובדים עבודה פיזית בלילה כדי שהסיור לא יתקע,או מכינים מטוסים או מתחזקים סטלי"ם האנשים שמשתמטים הם לא עבריינים הם פרזיטים מבחנתי המדינה הזאת חיה כבר 60 שנה על המשמר!!

younatan15

New member
אצלי הצו ראשון היה

ממש טוב, מאוד חששתי לגבי הצו הראשון איך אני אתמודד, האם להגיד להם שאני מגמגם לא ממש היית בטוח אם זה יפגע בי, אבל בסופו של דבר היה ממש טוב אמרתי להם שאני מגמגם הם ישר הבינו והורידו פרופיל ל-64.. אני בגלל שהיה לי תת משקל אז ל-45..-)))))

כמה עצוב

כמה עצוב שאנשים כמוך מנצלים את בעית הגמגום הקל להוריד פרופיל בצבא במקום שאחרים עושים הכל כדי לעלות פרופיל גם כשיש להם בעיות רפואיות!

כמעט שכחתי

בצו ה-2 קובעים את הפרופיל בצו הראשון קובעים את האיבחון הפסיכולוגי ככה זה כבר שנים. רק שהיום לוחצים במחשב במקום לרשום בעיפרון במבחן הפיסכוטכני.

זה לא עצוב וזה לא קשור הפרופיל שלך

מה קטע שלך תגיד לי?אני למשל שירתתי 3 שנים והיה לי פרופיל 65 אז מה קשור הפרופיל שלך ?גם ככה תשרת 3 שנים.אם הוא רוצה להוריד את הפרופיל זכותו>מה?יש זכויות בארץ למגמגמים?אם ידפקו אותו 3 שנים זכותו לנסות לדפוק קצת את הצבא.אני בעד לעזור לו לכן אמרתי לו איך אפשר להוריד קצת את הפרופיל>שיהיה בהצלחה

אאורן23

New member
אזרח בעולם...

עד שאפשר להפיק משהו חיובי מהגמגום אז למה לא? במיוחד במוסד מפוקפק כמו הצבא בכל אופן סיפור הגיוס שלי זה שהלכתי לצו גיוס ובכלל לא ידעתי שמורידים עלזה פרופיל. במקרה הרופא אורטופד שלא קשור שם לב לזה ושאל אם זה מפריע לי אז עניתי , כן מאוד. וכנראה זאת הייתה התשובה הנכונה :) (והאמיתית) והפרופיל ירד.

למעלה