צו ראשון B-()

leeloo

New member
צו ראשון B-()

מצחיק כמה רגשות מעורבים היו לגביי הצבא והצו הראשון ואיך תוך יום בבילוי במקום הזה שאליו הולכים - ``הצו הראשון``...... הובכן דבר ראשון אני חייבת להגיד שבמשך השנתיים האחרונות חשבתי על הצבא בתור דבר מיותר, מבוזבז וחסר חשיבות לחלוטין, למה? בגלל שכל מה שבנות עושות שם (ובבקשה אל תתנפלו עליי כי מדובר ברוב ולא בכולן) זה להיות פקידות. ואני לא רוצה ללכת לקרבי, מה לעשות לא כולם טיפוסים של קרבי. וחוץ מזה, במקום לבזבז שנתיים מחיי במקום שאני לא מפיקה ממנו כלום הייתי יכולה ללכת ישירות לאוניברסיטה (כמו שנעשה בארה``ב), אבל לא כך המצב כי בצבא ישראל חייבים לשרת. ותעזבו אותכם מכל הקטע של מחויבות למדינה, וכל זה כי בנות בצבא זה כמעט לגמרי מיותר! בגלל מחשבות אלה גם התחמקתי מללכת לגדנ``ע. מחשבות אלה עברו לי בראש בשנתיים האחרונות על איך אני מבזבזת שנתיים מחיי ולא הולכת ללמוד ולפתח קריירה. אבל לפני שבוע וחצי הייתי בצו ראשון ולפני שהגעתי לשם חששתי מאוד בגלל שכולם אמרו לי כמה שהדבר הזה משפיע על איפה אהיה בעוד שנה וחצי במשך שנתיים בחיי. אז הייתי בלחץ ופחדתי מהמבחנים וכל השאר. תגובה נורמלית לחלוטין. כשהגעתי לצו הראשון פגשתי שם חברה טובה שלי וכל-כך שמחתי שאנחנו נמצאות שם ביחד כי תקעו אותי ש ע ת י י ם (!!) בחוץ, למרות שבאתי חצי שעה מוקדם יותר מהשעה שאמרו לי (9 בבוקר), וגם מזה הזהירו אותי ואמרו לי שאני אחכה איזה שעה שם אבל שעתיים! אחת שבאה שעה אחרי, נכנסה לפני ויצאה לפני! והיא אמרה לי שכנראה הם הזמינו יותר מידי אנשים ובטח ידחו לי את הבחינות הפסיכו-טכניות. ואיזה מן דבר זה? אני באתי במיוחד לשם, מרחק של שעה נסיעה, לקום ב-6 בבוקר, וכל זה בשביל לבוא עוד פעם? ממש סיוט... אז כעבור שעתיים אני נכנסת לבניין ואני שואלת את אחת הפקידות שם לאן ללכת אז היא אומרת לי (ואני מצטטת): ``לשם``. ככה. בלי הנפת אצבע בלי כלום! ``לכי לשם``, כאילו הם חושבים שזו הפעם העשרים שאני נמצאת שם ושאני מכירה כל פינה! שום דבר לא מסבירים שם! הכל צריך לגלות לבד! ובשביל דבר שמפיע כל-כך הייתי מצפה שיסבירו קצת יותר ויגלו יותר הבנה כלפיי אנשים שמגיעים לשם בפעם הראשונה. אבל זה לא כך. אני נכנסת לאימות נתונים והפקידה שם שואלת אותי שאלות כאלה מגוכחות שחשבתי שאני מתה. והיא שואלת אותי איך האנגלית שלי בקריאה, כתיבה, ודיבור אז על כל אחד מהסעיפים עניתי לה שאני טובה מאוד אז היא שואלת אותי אם ברמה של שפת אם אז אני אומרת שלא כי נודלתי בארץ ולא למדתי בחו``ל (דבר שאמרתי לה כבר בהתחלה), אבל היא מתעקשת להמשיך ולשאול שאלות מפגרות, קצת מזכיר את אופי השאלות בשדה התעופה: ``ארזת בעצמך?, מישהו נתן לך משהו לשים המזוודה`` וכו`. אח``כ פניתי למודיעין שנמצא ליד המרפאות ושאלתי את הפקידות (כמו שאמרתי- רק פקידות, אין פקידים) אם יהיה לי זמן לעשות את הבחינות הפסיכו-טכניות, והיא אמרה לי שאני אצטרך לחזור לפה שוב אז ביקשתי ממנה שתדחה את הבדיקות הרפואיות ושאני מעדיפה לעשות את הפסיכו-טכני, אז היא אמרה שאין בעיה, רק שאני אעשה בדיקת שתן וישר אלך לבחינות (כל-כך רציתי לסיים עם זה אז חשבתי שעדיף לדחות את הבדיקות). אז אני הולכת לפקידה בבדיקות השתן ולא שלום ולא כלום ישר אומרת לי: ``קחי את זה (הכוס), לכי לשירותים ותחזרי`` וזה נאמר ממש בעצבים. ורציתי להגיד לה שעשיתי כבר את הבדיקה בקופת חולים. היא לא הרפתה: ``קחי את זה, לכי לשירותים ותחזרי`` ,שוב אני מנסה להגיד לה בקשר לבדיקה ושוב היא אומרת: ``קחי את זה..`` ואני התעצבנתי עליה ואמרתי לה: ``תראי את מוכנה להקשיב לי כבר? עשיתי כבר את הבדיקה!!`` אז היא הלכה וקראה לחברה-פקידה שלה ואמרה לה שתדבר איתי (לא מסוגלת להתמודד עם שינויים כנראה) אז אמרתי גם לה שעשיתי כבר את הבדיקה. אז היא אמרה לי לכי לשם (האם אומרים להם להגיד את זה ככה או משהו?) אז הלכתי. ישר לבחינות הפסיכו-טכניות. לא הזיז לי כבר מהפקידה הזאת. איזה יחס מעצבן. ואחרי שעברתי את הבחינות (ושם משום מה היו פקידות נחמדות...) הרגשתי כזאת הקלה! יו... מדהים. זה היה הדבר שממנו חששתי לפני שבאתי ועכשיו שעברתי את זה אני משוחררת!!! חופשייה!! (מזכיר פרסומת מסוימת..). וגם בבחינות האלה- 4 פעמים חוזרת השאלה: ``האם את רוצה להיות מדריכה?`` ,ובכל פעם אני עונה לא. ברור לי שהם עושים את זה רק כדי לבדוק האם אני סותרת את עצמי אבל די! אני לא מטומטמת, בניגוד אולי למה שהם חושבים! אני קצת שמה לב שהם חוזרים על אותה שאלה 4 פעמים! וגם השאלה (שבאה בוריציות שונות): ``האם יש לך חוש טכני, ``האם את יודעת להרכיב מנורה, להשתמש המברג, להפעיל מזגן, להפעיל מחשב, להשתמש בפטיש וכו``` לא, אני ילדה בת 4, לא בת 17, 4, שלא יודעת להפעיל מחשב ומזגן ופטיש ומברג. פשוט מבחנים שפוגעים באינטילגנציה של בן-אדם. גם מופיעה השאלה: ``האם את רוצה לזכות בקידום?`` ,האם את רוצה להיות קצינה?``, האמת שאני מעדיפה להיות פקידה אבל אם יצא שאני אזכה בקידום אז אני אסרב.... מה זה השטויות האלה? מי לא רוצה לזכות בקידום?! לא יאומן.... אז עכשיו אחרי שעברתי צו ראשון (ואני עוד צריכה לחזור לשם) אני מרגישה יותר קרובה לצבא (למרות שהוא חושב שאנחנו אנשים מפגרים) ויש טיפה יותר מוטיבציה להתגייס, בייחוד שהבנתי שיש תחומים ממש מעניינים שאני יכולה לעסוק בהם שיכולים לקרב אותי למקצוע שבו אפתח קריירה. אז למרות שהייתי לגמרי נגד המילה, אני כעת בעד, כי לא משנה מה תגידו, ברגע שנמצאים שם- היחס משתנה, כך גם המוטיבציה, המודעות, והרגשת ההשתייכות עושה את הכל. עכשיו אני מתה לגלות את הקב``א שלי... מקווה שהוספתי לכם יותר ידע ונקודות למחשבה, לילו

``אני לא רוצה ללכת לקרבי`` ?

את באמת חושבת שיש לך את הזכות ל``רצות ללכת לקרבי`` ? מתוקף היותך אישה, אני לא חושב שמגיע לך לבקש דבר כזה. אתן יכולות להתנפל עליי עכשיו כמה שבא לכן ... אבל תתארו לכם את המצב הבא: מלחמת עולם שלישית, כל מדינות ערב מול ישראל ... נתחיל בפעולה פשוטה ... לשגר טיל ... אישה ליד תותח .. ? למה שהיא תצליח לשגר טיל ? היא תכנס לפניקה וזה יהיה טוב אך ורק בתור הומור. ויש את האלה שבכלל מגזימות ורוצות להיות טייסות ... (יש כבר איזה 2 או 3כאלה .. איך ?!) תתארו לכם מתקפת מטוסים עם טייסות ... כאילו .. הרשו לי לגחך ?

Levinzone

New member
אני חושבת שהגעתי לשורש הבעיה

גלעד פשוט מאוכזב מהמין הנשי לדעתי. למרות שהוא הכי יפה בפורום, המין הנשי פשוט לא מתעניין בו, והוא מדוכא מינית, וזה מה שגורם לו לכתוב שטויות כאלה. אני צודקת גלעד? :))))))))))) -יעל-

rastotman

New member
אני לא..

למה שאני אהייה מאוכזבת? על מה אתה מדבר בכלל? אני לא אנדרסטנד איט, סליחה.

rastotman

New member
היי!!

אני אוהבת את אורנה בנאי- שחייכה אלינו את החיוך הכי מדהים בעולם כשהיינו בתל אביב, וגם את מיקי קם, והיא באמת מצחיקה- מה אתה רוצה ממנה? אתה קקה! אלי יצאפן- אה! אממ.. דודו טופז אה אה! אממממ.... האיש הכל כך לא מצחיק והקטן והמכוער הזה מהתוכנית על ילדים ביום שישי בצהריים- לשבת [דגש] לשבת או משהו- אההההההההההההה! תודה ולהיתראות.

flowr..

New member
טוב, תראו.

(וסליחה מראש גלעד, אין שום כוונה לפגוע בך). אבל טיפה נטחן ה``גלעד הכי יפה בפורום``... גלעד הוא בסדר... אבל הכי יפה בפורום הוא mmmmmmmmm. (לדעתי, לא להתנפל עליי, בבקשה :)) תודה ויום טוב. (בלי לפגוע, גלעד) flowr..

טוב, הגיע הזמן לספר את הסיפור המלא.

דבר ראשון, אני חושב שאני נראה טוב, לא מעבר לכך. דבר שני, שאמרתי ``אני הכי יפה פה`` זאת הייתה דיי בדיחה פרטית ... יש לי כזה קטע עם חברים שלי שאנחנו אומרים תמיד דברים כאלה... למשל, באמצע שעור תנ``ך .. חבר שלי קם ואומר בחוזקה ``אני הכי מכוער פה`` וזה היה דיי מצחיק ..כי מה זה קשור פתאום ?!?! ובכלל אנחנו אומרים את זה בקשר להכל ... נגיד מישהו אומר לי טמבל ... אני אומר לו ``אני הכי טמבל פה`` האמת שדיי מיצינו את הקטע הזה ... אבל בטח הרבה אנשים שמדברים איתי פה באיי סי קיו שמו לב לקטע שאני אומר את זה תמיד, אז יצא לי בטעות שאמרתי ``אני הכי יפה פה`` ... לא לקחת אותי ברצינות אנשים ... תודה לכם. ושירה, לא פגעת בי :)

leeloo

New member
לא יאומן...

זה לא מדהים איך אנשים אל מגיבים בכלל לתוכן ההודעה אלא מעדיפים לרשום על כל מיני חוויות איסיקיות שכאלה... משונה... דברו לעניין! לילו

leeloo

New member
מממממממממממ...

תראה גלעד או פינקי או איך שלא קוראים לך- אני מסכימה שיש הרבה נשים שלא מסוגלות לעמדו בפאניקה של מלחמה, ושגברים יותר חזקים מנשים מבחינה פיזית, אבל למה להתחיל מלחמה בנושא? אנחנו שונים אבל דומים -בוא נסכים על זה, וכל אחד מיוחד במינו. עכשיו הסיבה לכך שנשים בד``כ עובדות בתור פקידות היא בגלל שאנשים כמוך ועוד רבים לימדו אותנו שלהיות אישה בקרבי, בטייס, וכל השאר זה פשוט לא ``נשי`` ושאנחנו לא נצליח בזה (ראה דוגמה לכך במה שאמרת). אם היו מחנכים בנות מגיל צעיר על כך שהן יכולות להיות מה שהן רוצות (ומסתבר שיש בנות שעוברות חינוך כזה - ראה דוגמת הנשים שמשרתות בטייס) וצריך לשנות את הגישה הכללית הצבא שנשים הן לא ליופי ולא בשביל להביא קפה אלה הן יכולות יפה מאוד לשרת בקצונה בגלל שנשים הן יצורים מאוד חכמים (לא שבנים לא אבל אל נתחיל את הוויכוח הידוע על המוח) ומאוד רגישים ושמים לב לפרטים יותר מגברים- ואין טעם להתווכח- פשוט עובדה! ותכונות האלה שקיימות בצורה מוגברת אצל נשים יכולות מאוד מאוד להועיל בצבא. לכן כל הטענות האלה על נשים שאין מסוגלות לשרת בצבא- פשוט מגוכחות! יש פשוט צורך בשינוי גישה. לילו

בהחלט מסכים

יש מספיק בנות יותר מוכשרות מהרבה גברים, אבל רובן לא (רובן המוחלט אני חייב לציין) ... וזה מספיק לפי דעתי כדי לא לגייס אותן לקרבי. והאמת ? אני לא חושב שאמרתי משהו קיצוני ... לא רק אני חושב ככה, גם צה``ל חושב ככה.

סופרמן18

New member
גלעד יקר...

אתה מסכים שאם בחורה עוברת את כל הדברים שגברים בקרבי עוברים ובתנאים שווים אז היא יכולה להיות לוחמת לא פחות טובה מהם? ודרך אגב שקראתי את ההודעה הראונה שלך בנושא הייתי בטוח שאתה מדבר ככה רק בשביל להרגיז את בנות הפורום. ערן הפמיניסט הלוחם(או שלא) פינת הציטוט: דיפלומט הוא מי שזוכר תמיד את יום הולדתה של אשה אך שוכח את גילה

לונה

New member
עוד פעם אתה?

טוב, אז צה``ל זו דוגמא למחשבה והגיון. אני מניחה שאח``כ ניקח את הכנסת כדוגמא לנימוס והתנהגות טובה. ואז ניקח את שיטת הוספת התגובות של תפוז כדוגמא לנוחות והתחשבות בזולת. הבנו את הקטע, נכון? לנשים יש סיבולת יותר גבוה. ובינתיים, לפחות לפי מה שאני יודעת, החלקים שדרושים לטייס לא יחודיים לבנים. (לא! אל תענה לי!) אבל אנחנו צריכות לחלק קפה ולטפח לכם את האגו, נכון? צא מהאשליות, אתם לא יותר טובים. מקסימום שווים, גם זה לא בטוח.

מעיין, הרשי לי לזלזל בך ?

:) סתם ... אבל אני בהחלט חושב שמה שכתבת פה זה בולשיט לגמרי ... ``החלקים שדרושים לטייס לא יחודיים לבנים`` ? להחנות אוטו ! להחנות אוטו ! להחנות אוטו ! להגיד את זה את יודעת ? אני נהג 4 חודשים, והדבר שהכי מעצבן אותי עד עכשיו זה נשים חונות. זה הדבר שאתן הכי לא יודעות בעולם. בואו נעבור למשימה הבאה, להטיס מטוס ? את באמת חושבת על זה ?

snoway

New member
תראה

יש בנות שמסוגלות להטיס מטוס, ואנחנו טובות בעוד הרבה דברים אחרים ובחלקם גם יותר ממכם. אבל להחנות אוטו? מודה שזה לא הצד החזק שלי.... ;-)

לונה

New member
שני תיקונים.

א. כתבת את השם שלי בשני י`. ב. סטטיסטית, גברים עושים הרבה יותר תאונות. (נכון שיש יותר נהגים גברים, מספר התאונות שנגרמו ע``י גברים גדול מחלקם היחסי בנהגים. אני בטוחה שיש לי נתונים מדוייקים של זה איפשהו.) אתה רגיל להניח שנשים לא יודעות לנהוג, בגלל שיקפידו לציין כשנהגת גורמת לתאונה שזאת אישה. (כמו שעושים עם פושעים קיבוצניקים.) כן, היי, בואו ניקח לטייס שלוש נשים בשנה, נפזר אותן לאחת ביכתה,באופן לא רשמי נעודד את הבנים להטריד אותם, ברמות קרובות לפלילי, ואז נגיד שעובדה שנשים נושרות מטייס. תת אלוף מחיל אוויר הודה בפירוש שזאת הייתה שיטה נהוגה. בקשר לחנייה - אין לי מושג, לא בדקתי את זה. תיקח את הסיכון שאם הייתי בודקת, היינו רואים שגם בזה אתה טועה.

*may*

New member
בקשר ל-א`.

גם לי קוראים מעיין :) ו.. מעיין כותבים עם שני י` !!!!!!!!! אם תכתבי את זה בלי ניקוד ועם י` אחת יחשבו שזה מעין (בלי פתח על ה-י`..) אז אם את כותבת מעיין בלי ניקוד- צריך שני י`. :) (ויש לי אישור מדודה שלי לגבי זה.. יש לה דוקטורט בלשון או משהו כזה..) ובקשר לשאר ההודעה שלך - אני מסכימה !! :) מעיין. שלא מבינה מעייניות אחרות שכותבות את השם שלהן עם י` אחת. אבל מי אני שאגיד להן לא..

למעלה