צו ראשון הגיע

arana1

New member
אספים בצבא האמריקאי

לא שיש לי נסיון בזה אבל השתתפתי כמה שירשורים בWrong Planet שבהם אספים מכל העולם שיתפו בחוויות משירותם הצבאי ונראה שלפחות בצבא האמריקקי(ביחוד בחילות הים והאוויר) יש לא מעט אספים בתפקידי ניהול ותחזוקה של מערכות נשק ולוגיסטיקה ולא צריך להיות נורא חכם ומעודכן בשביל לדעת שאספים יצטיינו בכך למעשה כל ארגון יצא נשכר מהיכולות המוכחות והידועות של האספים לתפישה מערכתית והבנה אינטואטיבית ומיידית של מערכות דינמיות וסבוכות(טמפל גרנדין מדברת על כך לא מעט) גם ממה שנכתב בפורום הנ"ל עולה שיש דברים שאספים לא טובים בהם,כמו סמכותיות ועשיית דאיווינים ופוליטיקה ותככים,יש מי שיומר שגם החסרונות האלה הם בעצם יתרונות אבל הגיוני שרוב מנהלי המערכות והמפקדים של היום לא מסוגלים לתפוש את זה אספים הם אשפים טבעיים בתיחזוק והבנה ותפעול של מערכות מורכבות,הם פחות טובים בלדבר על זה ובלמכור את עצמם,שזה בדיוק מה שהצבא צריך,הצבא לא יודע מה הוא צריך כי הצבא כאמור היה ונשאר מטומטם לי יצא בשירותי הצבאי לתפעל ולתחזק ולפקד על מערכות נשק מורכבות יחסית ובהיבט המקצועי הייתי ולאורך כל שירותי המצטיין הגדודי,לעומת זאת הייתי נפל מוחלט בכל היבט אחר של השירות,סדר ומשמעת ונקיון והבנה של מה נכון ומה מותר ומה אסור בסביבה ובחברה צבאית ,ובאחרת,בזה תמיד נכשלתי ותמיד אכשל,ממה שקראתי זה דומה גם לנסיון של אספים בצבאות אחרים,ולכן נדמה לי שעדיף לאספים לחפש את עצמם במקומות אחרים,מי שמפסיד זה הצבא,והוא מפסיד בגדול,דווקא את האנשים שיכולים לראות ולזהות ולעשות בקלות ובטבעיות מה שלאנשים נורמלים הוא בלתי אפשרי

arana1

New member
הוא מגייס כל מי שעובר את המבחנים הנדרשים

והרבה אספים עוברים את מבחני האיכות בציונים מאוד גבוהים בעיות של דכאונות ומצבי רוח לא יציבים יכולים להופיע או לא להופיע בהתאם לנסיבות ולסביבה כדאי לזכור שאנחנו דנים כאן בתופעה חדשה,לפחות כמשהו שהוא יותר נפוץ ורחב ומוכר(כשאני התגייסתי עוד לא הכירו בזה ואת זה בכלל) ולכן אין תשובה פסקנית וחד משמעית בעניין יש תחומים שבהם אספים יכולים להיות הכי משמעותיים ולא במקרה אלה דווקא התחומים של הצבא העתידי כמו הפעלת מערכות נשק רובוטיות ולחימה שמתנהלת דרך מסכים בזה רוב האספים יהיו הרבה יותר טובים מהאנשים הנורמטיבים חשוב לקרוא את המצב הנוכחי אבל חשוב להבין גם את השינויים ולהערך להם לא רק אבל גם ואפילו במיוחד במערכות בטחוניות

אבל נראה לי שאי-אפשר להתגייס אם יש אבחון רשמי

של אוטיזם/אספרגר. הצבא האמריקקי לא מוכן לקחת אחריות.

שורש הבעיה זה לא היחס לאוטיסטים ספיציפית,

אלא שני דברים: א. הרתיעה של השב"כ מהמילה "נפשי". ב. העובדה שמקרפ"ר מסווג אוטיזם כ"נפשי" ולא כ"רפואי". לאוטיזם/אספרגר ספיציפית אין כלל התייחסות בצבא, לא לטוב ולא לרע, חוץ ממקרפ"ר שבחרה לסווג אותם כנפשיים. בין מקרפ"ר לשב"כ אגב אין שום קשר. לא מקרפ"ר אשמים במדיניות השב"כ לא לתת סיווג למתנדבים "נפשיים".

לפעמים הדבר החשוב

זה שאדם לומד לתפקד בסביבת עבודה. זו הכנה מצויינת לחיים. וקראתי כאן על מישהו שהיה למשל טכנאי קול בתיאטרון צה"ל ומאז עוסק בתחום, או על מישהו שהוא מש"ק אינטרנט. דווקא נשמע לי אחלה לניסיון ולקורות חיים. ואני מכירה מישהו מאוד אנטליגנטי (פסיכומטרי מעל 730)עם פרופיל לא קרבי אבל סביר (במהלך השירות העלו לו לקרבי) ששירת בתור אפסנאי. ואת יודעת: הוא לא חווה את זה כמשהו נורא-למרות שרצה מאוד לשרת כקרבי.

schlomitsmile

Member
מנהל
את שוב מניחה הנחות ועושה הכללות לא כל אספי שמתנדב נהיה עובד רס"ר. אף אחד לא מכריח מתנדב להתנדב- אם התפקידים המוצעים לו לא מקובלים עליו, הוא לא לוקח אותם. לא כל מי שבוחר להתנדב עושה זאת כי לו להוריו חשוב להיות כמו כולם, יש גם סיבות אחרות. לא כל אחד רוצה קריירה צבאית, יש מי שרוצה לעשות תפקיד משמעותי בסביבה מכילה.

פשוט לא נכון, תלוי בסעיף הספציפי.

לאח שלי יש את הסיווג הבטחוני הגבוה ביותר. אמנם אין לו 21, אבל רק כי זה היה רצונו (אם הוא היה עונה לשאלתו של הקב"ן שהוא לא רוצה להתגייס אז היה לו 21).

hillator

New member
ממה שתא מתנדבים אמר

יש שוני מבחינת 45 או 21 נפשי בסיווג הביטחוני

אם כך הם אמרו, הם טועים.

יכול להיות שיש לתא מתנדבים מדיניות משלהם לגבי מי שזכה בפרופיל שלו באמצעות פסיכיאטר או נוירולוג. יכול בהחלט להיות גם שהם צודקים במדיניות הזאת, כי אין באמת טעם לשבור את הראש על מי שמועד לקשיי הסתגלות (כן, יכולים להעניק גם פרופיל 21), אבל לא בטחון שדה ובטח שלא השב"כ (שעורך סיווג בטחוני גם לאזרחים) פוסלים נטו בגלל המספר הסופי.

hillator

New member
תא מתנדבים לא אמור לדעת מה קורה

עם חיילים שיש להם 45 נפשי או 64 נפשי מהסיבה המאוד פשוטה הם לא מתנדבים. אני יודעת כמוך של סעיף נפשי מהווה בעיה בקבלת סיווג ביטחוני. עד כמה בעיה? לא יודעת. אני מניחה שאם יש חייל שיש לו 64 נפשי והמפקד שלו לוחץ יתנו לו סיווג בסופו של יום.

זה לא עובד ככה

ההחלטה האם לתת סיווג או לא היא לא של הצבא בכלל. יכול להיות שתא מתנדבים פשוט מכנה "21 נפשי" בדיוק את הסעיפים הבעייתיים יותר מבחינת סיווג בטחוני, ושעליהם בטחון שדה מראש אומר להם "עזבו, אל תטריחו אותנו איתם, לא שווה את זה". פטור מגיוס שניתן על רקע הסתגלותי, לעומת זאת, פשוט לא רלוונטי לשאלת הסיווג. את מי שמאשר או לא מאשר סיווג ממש לא מעניין אם הבן אדם יהיה עובד יעיל, עובד נוח וכו'.

hillator

New member
נכון

אבל את מסכימה איתי שאם יש חיל עם 64 נפשי והמפקד שלו רוצה מאוד שהוא יקבל סיווג תאמיני לי אם מפקד יחידה יתקשר לשב"כ וילחץ עליהם יש הרבה יותר סיכוי שיאשרו..

זה לא עובד בצורה של "יתקשר לשב"כ"

מי שנפסל מלקבל סיווג בטחני מסויים זכאי לדעת מדוע, ולערער. אם המפקד שלו יתמוך בערעור, ויפעיל לחץ על מדור בטחון שדה הרלוונטי להצטרף לערעור, אז בהחלט גוברים הסיכויים שיאושר סיווג בשנה שאחר כך.

hillator

New member
זו הייתה הכוונה

אבל את מסכימה שחייל שאין לו תפקיד מי לעזעזל ילחם על הסיווג הביטחוני שלו? אין לו מפקד!

אבא שלי

אמנם לא היה מדובר בחייל אלא במי שהיה חייל ורצה לעבוד בקמ"ג ופסלו לו את הסיווג, אבל אותו עיקרון.

לכן עדיף ללכת לצבא עם פרופיל 45!

דווקא אז הילה אמרה לי שלא נתנו לה תשובה לגבי סיווג בטחוני, מכאן גם לא תשובה שלילית גורפת כמו במקרה של פרופיל 21.

hillator

New member
מה שהילה קיבלה בתשובות

1. 21הנפשי בעייתי מאוד להוציא סיווג 2. 45 נפשי יתכן ופחות בעייתי, תא מתנדבים לא יודע כי הוא מתעסק עם מתנדבים, מי ש45 נפשי הוא לא מתנדב ומכאן הוא בעיה שלהם בברכה

ממש לא עדיף

ואין שום "תשובה שלילית גורפת". יתכן שתא מתנדבים מכנה "21 נפשי" בדיוק את אותם סעיפים שיש איתם בעיית סיווג. אין שום סיווג רשמי של הצבא את הפרופיל כ"רפואי" או "נפשי". הכל הוא רפואי.

למעלה