צו ראשון הגיע

hillator

New member
תאמיני לי יש בצה"ל מלא חיילים

שהם גם מוכשרים עם פרופיל 97 ולכאורה אין להם שום מכשול להגיע לשום מקום בצבא ובכל זאת בזמן שירותם הצבאי הם מפעילים ממטרות וממצאים 0% מהפונציאל שלהם על חשבון משלם המיסים.

אבל זה מבחירתם החופשית, כי הם חפשנים.

זה כי הם נלחמו לקבל תפקיד "עלוב". חיילים שמאובחנים כבעלי דפ"ר גבוה ואינם בעלי פרופיל נפשי נמוך לא נשלחים בכוח לתפקידים כאלה. הצבא זקוק לחיילים בתפקידים משמעותיים אז הוא לא משבץ את מי שלא חייבים בתפקידי "חפשנים". וחוץ מזה, שוב נשווה את זה לנשים: פמיניסטיות מתלוננות שנשים עם ילדים לא יכולות לעשות קריירה כי בעליהן מסרבים לעזור להן, בזמן שלגברים עם ילדים אין את הבעיה הזאת. על-פי ההגיון שלך אפשר לטעון ש"יש גם הרבה גברים שלא ממצים את עצמם בעבודה". זה לא משנה את העניין שלהיות אישה לא אמור בהתאם לעקרונות הצדק להיות גורם בזה שמישהי מרוויחה משכורת נמוכה ולא עושה תפקיד שהולם את כישוריה. בתחילת המאה ה-19 לנשים לא היתה כלל זכות בחירה וגם לחלק גדול מהגברים לא היתה. אז מה, זה שלרוב הגברים לא היתה זכות בחירה מצדיק את זה שלנשים באופן גורף לא היתה זכות בחירה?

hillator

New member
ממש לא נכון

ודי לעשות השוואות שלא קשורות.. ואף חייל בעל פרופיל 21 נפשי לא נשלח בכוח לשום תפקיד.. הם בוחרים להתנדב

אחרי הדיון, מה דעת ילדיכם בני ה-16 על התנדבות

כשהם יכולים לראות פה על גבי הפורום את מה שהילה מנהלת פורום מתנדבים כתבה? אחרי הכל זה הם שיתנדבו, לא אתם. האם אחרי קריאת השרשור הם רוצים להתנדב לתפקידי עובדי רס"ר או טבחים, או מעדיפים כבר להישאר מחוץ לצבא ובלי תעודת שחרור? כדאי שתשאלו אותם. יש מצב שהם יאמרו שהם מעדיפים להתגייס עם פרופיל 45 או ללכת לאוניברסיטה אחרי שלפני הדיון שלנו הם כל-כך התלהבו להתנדב.

hillator

New member
כפי שהורים ציינו פה

הם לא חושבים שהילד שלהם במצב להחליף את בני בגנץ או לנהל את הכור בדימונה הם כולךה רוצים שלילד תהיה מסגרת והוא יהיה כמו כולם את זה צה"ל מספק במסגרת התנדבות

אבל האם ילדיהם רוצים רק "מסגרת כמו כולם"?

אולי הם לא רוצים להתנדב לתפקידים ברמה המוצעת להם, אפילו אם להוריהם לא איכפת שיהיו עובדי רס"ר/טבחים/בודקי מדפסות עם שתי דקות עבודה בשבוע?

hillator

New member
המקרים שהועלו כאן לא שואפים לתפקיד אחר

את עושה יותר מידי הכללות ולא מעוניינת לשמוע אף אחד ומציגה דברים כאלו הם שחור לבן וזה לא המקרה. אם מישהו עם תסמונת כמו שאת מתארת שואף להיות מחר מתכנת בכיר ב8200 זו בעיה. אם הוא שואף להיות תפקיד פשוט ושיהיה כתוב שעשה שנתיים צבא זה לא בעיה

אבל לבני הנוער האספים זכות לקרוא את השרשור

ולדעת מה מוצע להם. על רובם דווקא לא נכתב ע"י אמותיהם מה הם רוצים להיות בצבא.

arana1

New member
יש בעייה עם אספים כתכנתים ?

מוזר,לא שאני מאמין או מצפה ממישהו בצבא המטופש והבזבזן לתפישה מציאותית ויצירתית של כח אדם אבל כידוע לכל מי שמעט מצוי לחלק גדול מהאספים והאוטיסטים יש כשרון תיכנות ממש אמנותי הרבה אוטיסטים הם תכנתים אינטואטיבים אני למשל לא למדתי מעולם תיכנות והובלתי צוותי פיתוח בכל מיני מקומות,ובניתי גם מערכות מסווגות לתעשיות הבטחוניות וגם עברתי תחקירים בטחוניים מקיפים ואני מאובחן כסובל מהתסמונת הזאת כבר המון המון שנים כל אדם עם השכלה ממוצעת ומטה ועם קצת התמצאות בסביבה ובנעשה בעולם יודע שלאספים יש כשרונות מדהימים כשזה נוגע ללוגיקה ומטמטיקה ותיכנות וזיהוי תבניות(שזה בדיוק מה שצריך ב8200) לא מזמן הבאתי לכאן כתבה על חברה שהוציאה מערכת שהקפיצה את היכולות של סוכניות המודיעין וגופי הבטחון בכל העולם ומנהל החברה ומייסדה דיבר בפירוש על היכולות הידועות שיש ל"לוקים בתסמונת" בזיהוי תבניות(כאמור זה התשתית לכל עבודת מודעין רצינית) אבל אני משער שזה הגיוני שבצבא לא ידעו לזהות את זה מעניין מה היכולות הנמוכות בזיהוי הערך האוטיסטי אומרות על היכולות לזהות דברים אחרים,כמו למשל איומים(האמת שכמי שאכל אותה במלחמת יום הכיפורים התשובה ברורה לי כבר מזמן,הצבא הוא שחצני ואטום ולכן הוא אימפוטנטי ומסוכן לכולנו)

אראנה, העניין הוא אחר:

האיסור על אספים לעסוק בצבא בתפקידים שדורשים אינטליגנציה זה לא באופן ישיר בגלל האוטיזם שלהם, אלא כי השב"כ החליט שכל מתנדב שהפטור שלו נפשי - לא משנה מה הסיבה - לא יכול לקבל תפקידים שדורשים סיווג ומכאן גם לא תפקידים שדורשים אינטליגנציה. הבעיה של צה"ל זה זה שהסעיף אוטיזם/אספרגר מסווג כ"נפשי", ולא הסעיף עצמו. לדוגמא, הבת של אגמית עושה תפקיד מסווג, כי כנראה בעזרת פרוטקציה וקשרים היא סידרה שהסעיף שלה ייחשב כ"רפואי" ולא כ"נפשי" (אלא אם כן התפקיד שלה לא באמת מסווג כמו שאמא שלה חושבת). נראה לי שהצבא יודע על האוטיזם שלה, למרות שאגמית לא אמרה את זה במפורש, רק שזה לא תחת הקטגוריה "נפשי". אגב: כאחת שהיתה בצבא, במאה ה-21, כשמגוון התפקידים ללא סיווג הצתמצם מאוד, תפקידים לא מסווגים הם די מיותרים: אפשר לוותר על 95% מהחיילים שם ולשכור בני שירות לאומי שלא הצבא משלם עליהם או אזרחים שיעשו כל אחד עבודה של 20 חיילים כאלה. חייל בצה"ל שעוסק בתפקיד לא מסווג - התרומה הבערך יחידה שלו לצה"ל זה שהוא מפנה חיילים בעבודות יותר חשובות ממנו לעיסוקיהם בתרומה לצבא, בזמן שהוא מבצע שמירות ומטבחים (חיילים בתפקידים לא-תורמים-במיוחד עושים מלא שמירות ומטבחים, יודעת מזמן שירותי הצבאי). אצל חייל מתנדב, שלא עושה שמירות ומטבחים (אם הוא "נפשי" בחיים הוא לא יקבל נשק ואספים גם לא טובים לרוב בלהכין אוכל מהר) גם את התרומה הזאת אין. במצב הנוכחי אספי שמתנדב מהווה נטל על צה"ל ואם שיקולי טובת המדינה בעיניו עדיף לו לא להתנדב אלא ללכת לאוניברסיטה או להתגייס על 45.

arana1

New member
מופרע קשב וריכוז זה סעיף נפשי או רפואי ?

כי אני אומר לך במלוא האחריות שרבים ממי שמוגדרים כמופרעי קשב וריכוז הם הלוחמים הכי טובים הצבא ,והשב"כ,פשוט לא מעודכנים,זה לא אשמתם כמובן אלא אשמת שירותי הרפואה ובריאות הנפש שעדיין מדשדשים איפשהו במאה ה19 אין לי בעייה עם המסקנות שלך,כי כמו שכתבתי גם לדעתי אין לאנשים טובים מה לחפש בצבא בכלל,יש לי בעייה עם מערכת השיקולים המעוותת שמובילה אליה בגלל שאותה מערכת הורסת את החיים לאספים גם באזרחות

hillator

New member
אגיב בערב בבית

האיפון כרגיל פה עם קליטה דפוקה למקרה שיש לאנשים שאלות שלחו לי מסר אני אתן את המירס שלי בברכה

hillator

New member
הבטחתי להגיב

דבר ראשון פניתי היום במייל לתא מתנדבים וביקשתי מהם לדעת אילו תפקידים מוצאים בצורה מסודרת. דבר שני הבעיה היא שעל מנת לעבוד כתכניתן בצבא יש צורך לסיים קורס תכנות (אשר חסום בפני כל מתנדב לא משנה אם זה בגין אוטיזם צליאק או רגישות לביצים) ויש צורך לעבור סיווג ביטחוני (שכאן יש בעיה לא קטנה). השב"כ במדינת ישראל אחראי על הסיווגים אין לי מושג מה עובר להם בראש, סביר להניח שיש הגיון בהחלטה שלהם. לבוא ולהגיד שכל התפקידים בצבא דורשים סיווג ברמה של 8200 זה בולשיט. כמו כן כפי שכבר ציינתי אני מכירה לא מעט אנשים שלא הגיעו להשגים בצבא בחיים האמיתים הגיעו הרבה יותר רחוק, מה לעשות הצבא זו מערכת בירוקרטית שמתאימה לכלל ולא לחריג. אני אקח אותי כדוגמא, סיימתי תואר בהנדסה בטכניון בהצטיינות מקום ראשון במחזור , ובגלל מחלה גופנית אני לא יכולה להיכנס לבהד 1 ואני תקועה ברשימת המתנה לאיזה קק"צ נכים . ההבדל ביני לבין ילד בן 18 שאתם עושים פהרעש כזה גדול הוא: א. אצלי זה כן קריירה זה לא תפקיד לשנתיים. ב. אותי צה"ל נידב, כלומר נמצאתי נחוצה להם. אז אנחנו למדים שצה"ל בגדול לא ערוך לטפל בבעיות. לבוא כאן ולעשות רעש ולהביע טענות לא ברור לי מה אנשים פה מנסים להשיג. בדיון שהיה אצלי בפורום לפני שבוע נאמר לי לפנות ולריב עם תא מתנדבים על סיווגים ביטחונים. אם כל הכבוד זה לא תפקידי ואין לי את היכולת לעשות זאת. מה גם אני לא חושבת שהסגן שיושבת בתא מתנדבים קובעת האם הסעיף הוא נפשי או מי ומה פסולים סיווג. כמו כן לבוא ולאשים כל מתנדב שהגיע לתפקיד טוב בצבא הצליח זאת כי יש לו קשרים ופרוטקציות זה בולשיט. את האימא שהוזכרה פה אני מכירה באופן אישי, דיברתי איתה לפני גיוס הבת וגם התכתבתי עם הבת במייל הצבאי השבוע . אם הטענה שיש לה קשרים מכאן ועד אוננוללו בצהל הייתה נכונה תאמינו לי לא היו מאשרים לבת את הגיוס 48 שעות לפני התאריך אלא חודשים לפני.

את מתכוונת לאגמית?

אם את טוענת שאין לה קשרים, אז למה היא מתעקשת שלבתה יש תפקיד מסווג? אולי היא טועה? והאם סעיף אספרגר בצבא נחשב כרפואי או נפשי? אם זה רפואי זה יכול להסביר למה הבת שלה קיבלה תפקיד מסווג. אם לא - כנראה זה בזכות זה שמישהו בתא מתנדבים עשה "פאשלה" משמחת.

hillator

New member
אין לי מושג בתור מה

הבת שלה מוגדרת ומה לא אין לי מושג מה רמת הסיווג שדרושה לתפקיד שלה והתאוריה שלך מעווטת לחלוטין קצינת תא מתנדבים לא מחליטה מי יכול ומי לא לעבור סיווג אם היא שולחת מישהו שלא יכול לעבור סיווג לסיווג אז הוא לא יעבור אותו. מה ניראה לך השב"כ סתומים?

גם בשב"כ יושבים בני-אדם

שיכולים לעשות פרוטקציות למכרים שלהם. ובבריאות הנפש הרופאים יכולים לעשות פרוטקציות למי שהם מכירים ולסווג את הפרופיל שלו כרפואי ולא כנפשי.

hillator

New member
את רוצה לאמין שהייתה לה פרוטקציה תאמיני

בכל השרשור הזה את רק מתעסקת בשטויות ובטפל.. מה אכפת לך איך הבת שלה קיבלה סיווג? מאיפה את יודעת מבה הבת שלה סובלת? את חייה איתם בבית? את הרופא משפחה שלהם? את איבחנת לה את המחלה? את יודעת מה התפקיד שהיא עושה? את יודעת מה הסיווג שדרוש לשם? במקום להתעסק בבעיה שיש לך שלדעתך לא נותנים למתנדבים עם בעיות כאלו תפקידים איכותים את עוסקת באשמות שווא נגד מישהי שכולה הבת שלה מרוצה מהתפקיד.. נגדי שאין לי שום קשר לקביעת הסיווג בצה"ל או לפרופילים רפואים ולקצינת תא מתנדבים שבמקרה הטוב היא ילדה בת 21 שפתחה את ויקופדיה וקראה פעם על התסמונת הזאת. אני באתי הנה כי פנו אלי לנסות לעזור, פניתי לתא מתנדבים היום וגם קודם לכן ופתחתי איתם התכתבות בנושא מכל התקיפות שלך כאן את גורמת לי לא לרצות לעזור לאף אחד ובאמת ובתמים להצטער על המיילים שאני שולחת להם. אני לרמה הזאת סיימתי להגיב. שתהיה לי תשובה מתא מתנדבים בנוגע לתפקידים אני אפרסם אותה.

אני לא יודעת עליה כלום חוץ ממה שאמא שלה סיפרה

וגם אני לא בטוחה עד כמה אמא שלה יודעת. אבל שני דברים אגמית כתבה: שלבת שלה יש אספרגר ושיש לה תפקיד מסווג. מהנתון האחרון אני מסיקה שיש לבת שלה פטור רפואי. אלא אם כן אגמית טועה. ואני לא יודעת אם זה בגלל מדיניות כללית של הצבא או פרוטקציה מיוחדת. שתי התשובות אפשריות כל עוד אין מידע נוסף. אבל לאספים אחרים שהתנדבו היה פטור נפשי, ממה ששמעתי לגביהם.

למעלה