צו ראשון הגיע

hillator

New member
הילה לא עובדת בתא מתנדבים

להילה יש תפקיד אחר בצבא

hillator

New member
הילה אמרה דבר מסויים

הילה אמרה שהסעיף הוא מספר. שמישהו מקבל 21 כתוב לו מספר כולשהו. ממה שהבנתי מגורמי שלישות השני ספרות הראשונות של המספר יכולות להעיד האם הוא ניתן בגין בעייץ נפש , צליאק או השד יודע מה. בסופו של יום בתעודת השחרור רשום מספר סעיף בגדול אף אחד לא אמור לדעת מה המספר סעיף הזה אומר(פרט לרופאים שיש להם את ספר הפרופילים) . אם הבן אדם רוצה להתקבל לעבוד יום אחד ברפאל רפאל יכולים לראות את המספר סעיף שלו בצבא וזה רק אחרי שהבן אדם חותם על ויתור סודיות רפואית. חוץ מזה לפי החוק אסור לבקש מבן אדם לגעת במידע הזה בכלל בכל רעיון עבודה (אני אפילו חושבת שזה עברה על החוק לשאול עם עשית צבא). באופן כללי אף אחד עד לדרגה מסויימת לא אמור לדעת על מה יש לחייל 21. כמובן יש יוצאים מהכלל ההיתי מצפה שמישהו מקבל 21 על סכרת המפקד שלו בצבא יהיה מודע לזה כי אם פתאום הוא יחטוף ירידת אינסטולין אז צריך לדעת מה לעשות. אני ד"א יודעת מה שתי הספרות שמעידות שזה פרופיל נפשי רק כי רופא המשפחה שלי הוא רופא צבאי ואמר לי את זה. אני מניחה שקצינת תא מתנדבים יודעת גם ברמה הזאת. וכל המשקים שם לא אמורים להיות חסופים למידע כזה.

אם מבצעים את החיתוך לפי אותן שתי ספרות

ממש אין בעיה גורפת עם סב"ט. אני מנחשת שתא מתנדבים לא עושה את זה, אלא מראש מקבל הנחיה מבטחון שדה שלא להטריח אותו עם בעלי סעיפים כאלה וכאלה (במקרה הטוב עם פירוט, במקרה האחר גם הם אומרים "נפשי" ונותנים להם להבין מה שהם רוצים). יש כמה וכמה סעיפים שיכולים לתת פטור משירות ולא עושים שום בעיה עם סיווג בטחוני. סיווג בטחוני לא מתייחס כלל לשאלה "כמה טוב החייל/העובד יסתדר במסגרת". מעניין אותם רק האם ניתן לבטוח בו עם מידע מסווג. האמת היא שהייתי דווקא מבינה אם הם היו פוסלים אנשים שיש להם בעיית הבנת מצבים חברתיים חריפה, אבל עובדתית - הם לא.

hillator

New member
קצינת תא מתנדבים מקבלת לדעתי הנחיה

כל מי שיש לו מספר שמתחיל ב "...." - לא להפנות לסיווג ביטחוני. כל מי שהמספר מתחיל ב: "....." לא יכול לשרת בבסיס עם מדרגות. היא לא רופאה ולא פסיכאטר והיא לא אמורה בגרוש להבין בכל הבעיות האלו. היא אמורה לקחת בן אדם עם איקס מגבלות ולמצוא לו תפקיד שיתאים למגבלות.

schlomitsmile

Member
מנהל
לא יודעת מה הסיפור עם הבחור הזה ולמה הוא עבר את מה שעבר. כאמור- שמעתי מאנשים אחרים תיאורים לגמרי שונים. אולי דברים השתפרו בארבע השנים האלה.

אוקיי, חוץ מהבת של אגמית,

כמה עוד אספים שירתו בתפקידים משמעותיים ששעמעת עליהם? רק תגידי לי את המספר שלהם. 4? 5? והאם הם סווגו כמתנדבים 'נפשיים' או לא? כי אם לא כנראה שבריאות הנפש רואה באספים 'רפואיים' ואז רצוי מאוד שיתנדבו, אלא אם כן מדובר בפרוטקציה שבזכותה הם באופן חריג לאספים אחרים סווגו כ'רפואיים'. אבל הבן של דינה והבחור שהבאתי קישורים, להם לא היתה פרוטקציה, עליו סווגו כ"נפשיים", וגם הבן של אליזבט3. והתפקידים בהתאם.

האם הבת שלך נחשבת כ"נפשית" או "רפואית"?

מהי עמדת הצבא על סעיף אספרגר? כי לא אישית אין מושג. אני לא מכירה אישית מתנדבים עם אספרגר מאובחן. אבל נראה לי שנוירולוגי שמשפיע על ההתנהגות מסווג בצה"ל כנפשי. נראה לי שהבת שלך יכולה לראות במידע אישי כאיזה טיפוס מתנדבת היא מסווגת. ואם זה נפשי, איך תא מתנדבים הסכים לתת לה תפקיד טוב? בשרשור שהבאתי נטען שזה אסור בלי יוצא מן הכלל.

בתור אמא למתנדבת נכון רפואי ולא נפשי

וכן יש לה את הסיווג הכי גבוהה של השב"כ הכי חשוב זה לאן ולאיזה אגף ומי המפקד ומי הצוות באגף זה הרבה יותר חשוב מתפקיד לפעמים אם נופלים על מפקד שהוא נשמה טובה כל השירות גם אם במטבח או באפסנאות יראה אחרת לגמרי אני חושבת שההתקפה על הילה ממש לא במקום וגם לא על תא מתנדבים שמאוד משתדלים לעזור . חבל לי שזה מה שאת יצאת מהשירות הצבאי , אבל זאת לא סיבה להתנפלות הזאת שלך .

הסעיף של הבת שלך זה אספרגר או משהו פיזי?

כי אם הצבא לא יודע על האוטיזם אז זה מסביר למה היא נחשבת לרפואית. וזה לא נחשב בעיני: דיברתי על מקרים שהצבא מודע. וזה לא קשור אלי, אגב, אלא למישהו אחר שאני מכירה. אני לא מוגדרת אספית.

לפי דעתי אם בחור אינטליגנטי נשלח להיות

טבח או אפסנאי, גם אם יש לו את המפקד הכי טוב בעולם - זה לא משנה את העובדה שנמנעת ממנו קריירה צבאית שהוא יכול להשתוקק לה ואין לו שום אפשרות למצות את האינטליגנציה שלו. לאספים גם ככה יש קושי רב למצוא עבודה - למה למנוע מהם גם עבודה בצבא? דווקא הם זקוקים לתפקיד טוב יותר מחייל רגיל כדי שזה יעזור להם באזרחות או יתן להם עבודה בקבע. אם הצבא באמת היה משתדל לעזור, אז הם היו פונים לשב"כ ודורשים לבטל את הפסילה הגורפת למתנדבים נפשיים, גם אם לסעיף שלהם אין שום קשר לאמינות. לפני מאה שנה לנשים לא היתה זכות בחירה, לא יכלו ללמוד באוניברסיטה ולהיכנס לחלק מהספריות (שאלו את וירג'יניה וולף). אז ההתקפה של הסופרג'יסטיות על הפרלמנט הגברי לא היתה במקום? הם היו יכולים לטעון: "גם כעקרת בית בלי אפשרות לבחור את החוקים וראש-הממשלה ולרכוש השכלה, עם בעל טוב החיים יכולים להיראות ממש נהדר." אם הבת שלך בשב"כ אולי היא תנסה לעזור לאספים לקבל סיווג?

hillator

New member
את באמת חושבת שכל חייל בשב"כ מתעסקת

במי לתת סיווג ביטחוני ומי לא? לדעתי את לוקחת את זה צעד אחד יותר מידי. הצבא זה גוף גדול ומלא בעיות תאמיני לי הדבר האחרון שמעניין עכשיו את בני גנץ זה זה שכמה מתנדבים לא מקבלים סיווג ביטחוני.

ולפמיניסטית כמוני, המשפט שלך

"הכי חשוב זה לאן ולאיזה אגף ומי המפקד ומי הצוות באגף זה הרבה יותר חשוב מתפקיד לפעמים אם נופלים על מפקד שהוא נשמה טובה כל השירות גם אם במטבח או באפסנאות יראה אחרת לגמרי." מזכיר לי את האפולוגטיקה של רבנים באשר למעמד האישה ביהדות וזה שאסור לאישה לקבל שום תפקיד דתי ולנכוח בבר-המצווה של בנה (וכמובן לעלות לתורה בעצמה).

תסבירי לי אולי איך מפקד שהוא נשמה טובה

יכול לעזור לחייל שלו שהוא טבח או אפסנאי למצות את האינטליגנציה שלו בשירות ולספק לו הרבה עבודה? איך הוא יכול לעשות שהתפקיד יועיל לחייל שלו אחרי שהוא ישתחרר? איך הוא יעזור שהחייל שלו יעשה קורס קצינים או יחתום קבע? אי-אפשר! אין אף חייל שהיה טבח או אפסנאי ואהב את זה, בלי קשר למפקד שלו. אלא אם כן הוא היה בעל אינטליגנציה נמוכה, ובמקרה כזה דברים יותר יוקרתיים היו קשים לו מדי.

למעלה