הנה אני מגיב לך...
נתחיל מזה שהדת היא לא הגורם למשבר פה (ואני, רק שתדע, אתאיסט מוצהר). עכשיו, בכלל כל הדיון הזה נשמע לי מוזר. דמוקרטיה היא לא דרך שליטה רעה, בדיוק כמו שקומוניזם היא דרך שלט מצויינת. הבעיה היא בפוליטיקאים שמעוותים אותה לטובתם. אתם לא יכולים להתנגד נגד הדמוקרטיה בארץ, כי פשוט אין כזאת. ויש מספר גורמים ידועים לכך. א' - אנשים טיפשים. בלי לפגוע, אבל אנשים במדינה הזאת פשוט טיפשים. אני יכול מאוד בקצרה להוכיח את זה, הסתכלו על מצבם. כשרוב גדול של אנשים במדינה נתון במצב רע (והדגש היה על רוב גדול) ולא עושה כלום בנידון עקב מניפולציות של אנשים מסויימים, זה צריך להדליק נורה אדומה. ב' - פוליטיקאים אינטרסנטיים. מה זה פוליטיקאים אינטרסנטיים? הרי כל הפוליטיקאים אינטרסנטיים. הבעיה היא שהציבור הטיפש והנתון תחת מניפולציות מנוצל על ידם ועושה בהנחייתם, העקיפה או הישירה, בחירות מוטעות בלי לחשוב על התוצאות. לא חשוב שאח"כ התוצאות מגיעות אליו חזק מאוד, והוא יושב, ממרר בבכי, מתאבד, בלי לחשוב על איפה הוא טעה. אי אפשר להיפטר מהפוליטיקאים, זה פשוט לא יקרה, אז צריך לבחור באלו שמשרתים את האינטרסים שלנו ושל רב העם. אתה רוצה ממשל טוב? זה לא קשור לדרך השליטה. מה שצריך הוא לשנות את המנטליות של הישראלים. להפוך מיידית את כל האנשים לאגואיסטים אינטרסנטים מניפולטיביים. ואני מתכוון כ-ל האנשים. ברגע שהרוב יודע מה הוא רוצה ואיך להשיג את זה, טוב לרוב. מה דעתכם?