צופיות לכיתות ה'

yo yoel

New member
צופיות לכיתות ה'

אני צריך להעביר פעולה בנושא עמלנות לכיתות ה'. מה שהם אמורים לדעת זה קשר שלמה, קליעת עניבה וקליעה חוזרת. יש כבר כמה רעיונות, אבל הייתי רוצה לשמוע קצת מכם. העניין הוא לא ללמד אותם קשרים, אלא ליישם את זה. לתת להם מטרה להגיע אליה ע"י שימוש בקשר שלמה למשל. תודה מראש!

liss 8D

New member
נשמע כלכך מאגניב.

גמאני קורסניקית
, כך ששאני לא ממש אוכל לעזור.
אבל זה נשמע ממש מענין.
איך ולמה יש לכם את זה בשבט?

cohen shir

New member
כנס... ../images/Emo9.gif

אתה יכול לבנות להם סיפור מסגרת שהם נעבדו ביער סתם דוגמא, ואז ללמד אותם תוך כדיי ת'קשרים ושימושים שלהם. אתה יכול בעיקרון גם לעשות עוד דברים מחוץ לידע שהם חייבים. אצלנו במחנה קיץ של ד' החניכים כבר יודעים את כל הכפיתות ואת רוב הקשרים.

yo yoel

New member
זה לא העניין

שוב אני מזכיר. את הקשרים הם כבר יודעים, אני צריך לעשות משהו עם היישום. לבנות סי]ור מסגרת זו לא הבעיה, השאלה מה לעשות בתוכו...

freshlama

New member
מה זאת אומרת, אמורים לדעת?

יש לי בעיה גדולה מאוד עם מדרג הצופיות של הדרכה 2000. יש שם דברים מצויינים וחשובים אבל גם כל כך הרבה דברים טיפשיים. למה שילד בכיתה ה' יהיה צריך לדעת קשר שלמה? למה שילד בכיתה ו' יהיה צריך לדעת להשתמש בגרזן. הצופיות יהיא כלי ולא מטרה. אם החניכים ילמדו את זה בכיתה ה' בדרך מגניבה ביום צופה ואחרי זה לא ישתמשו בזה עד לקורס הדרכה מה הקטע? צריך לשים דגש על דברים חשובים כמו התמצאות, ניווט, קשרים שימושיים, עמלנו שימושית וכדומה במקום לבבז את הזמן והאנרגיה על דברים שהם לא יגעו בהם יותר בחיים.

yo yoel

New member
כנראה לא הסברתי טוב

המדריכים מלמדים את החניכים קשר שלמה וכדומה לפני היום דרגה. אני לא אמור ללמד אותם, אלא להראות להם יישומים.

shelosh1

New member
אהה

אצלינו ביום צופה בד"כ כל גדוד מתמקם איפשהו ביער ושם הם עוברים פעולות.. אז הם נגיד יכולים שער לגדוד שהוא בעצםם כמו וילון חרוזים רק וילון של קשר שלמה.. אבל בטוח יש עוד רעיונות יצירתיית.. דבר עם המדריכים שלך או שתבקש להיכנס לספריית הדרכה ותסתכל שם (אם יש לכם בשבט)

למעלה