צונאמי?? שיטפון??

A r j u n a

New member
אתה מרבה מדי להתקומם

ותמהני מדוע. אין זו תחרות למי מאתנו יש יותר ידע. השאלה היא למי מאתנו יש הוויה גבוהה יותר. מנוגדנותך לדברי ודברי ג'יוויזרד עולה טעם של עלבון מסויים. "אתה טוען, אתה מתימר וכד'.." אתה מדבר על כלים לדיוינציה ואני טוען שכל שימוש בכלים כאלו הוא בעייתי הוא גורם להתמכרות, הוא לא מדוייק ולבסוף הוא סובל ממוגבלות השפה בה הוא משתמש. בנוגע לאי צ'ינג ושטויות נוספות מאין אלו. הרי שהיה זה כלי ניבוי עתידות אהוב למדי על השושלת הראשונה בסין. והתבסס על דקירת שריונות צבים קרני איילים ועצמות כתף שהושלכו לאש ולאחר בדיקת כיוון הסדקים שנוצרו. אך לא עזר להם כלל לנבא את תבוסתם לבני השושלת השניה. כנראה שהצבים והאיילים רצו שהטקסים הברבריים הללו יפסקו וחברו כוחות עם בני השושלת השניה. לאחר מכן עברו הסינים להשתמש בניבוי אסטרולוגי, עם אפיזודות נוסטלגיות אופנתיות חולפות בכיוון הצבים
הוא חזר לאופנה לאחר תבוסת סין ע"י יפן דווקא רק לפני מאתיים שנים. לאחר שאיזשהו חוכמולוג טען באזני העיתונות הסינית שהוא ניבא את ההפסד באיצ'ינג וחבל שלא הקשיבו לו. הוא הפך לפופולרי ביפן הקיסרית בדיוק מאותה הסיבה ושוב הוא לא עזר ליפן לנצח במלחמת העולם השניה את בעלות הברית, למרות שהוא ניבא נצחון לאחר ניצחון. אז תעשה לעצמך טובה ותתחיל ללמוד קצת היסטוריהב מקום להיות שקוע בדמיון. הניסוין הבלתי פוסק של האדם לנסות ולנבא את העתיד בכלים שונים ומשונים הנו פתטי לכל היותר. שוב, אם לא הבנת דברי מקודם: בכל אדם קיימת יכולת טבעית לדעת את העתיד. לא כל שכן להבין את ההוה. אבל אצל רוב האנשים היכולת הזו חסומה, אם מתוך בחירתם שלהם, אם מתוך בחירתם של אחרים. לגבי היות הזמן מחזורי - אני בספק שאתה מבין על מה אתה מדבר. כעת לחלק האחרון, מודעות לגבי ההוה גורדייף מנסח זאת בצורה נחמדה אז אימצתי את ניסוחו, למרות שהוא גנב אותו כמו את יתר דבריו ממקורות שונים, שניסוחם ארוך במידה ניכרת. אבל לצורך העניין גם הבהרתו של אוספנסקי בנושא טובה: מודעות סובייקטיבית הינה רמת מודעות לה טוען האדם מבלי שתהיה ברשותו, כך גם מודעות אובייקטיבית. ומכיוון שהוא מיחסה לעצמו הרי שאינו טורח כלל לעבוד ולהתאמץ כדי להשיגה. אותם רבדים שאתה מדבר עליהם, הינם מן הסתם קשורים לפורושה - הנשמה ובאמצעותה לאלנמט הסטאטי - פרהשיווה אך הם נמצאים כה רחוק ממך בסולם הבריאה עד שניתן לתקשר עמם רק במצב מדיטטיבי עמוק במיוחד כמו גם התקשורת עמם צורכת אנרגיה שאקטי גבוהה שאדם איננו רגיל להתקיים בה לאורך זמן במצבו הנורמלי ומתבטאת בשורה התחתונה בהרס הרקמות של הגוף הפיזי. שוב, לגבי האמצעים שאתה חושב שאתה משתמש בהם לצורך תקשור שכזה - הרי שלרוב מדובר בדמיון. ובמקרים שבהם לא מדובר בדמיון - מדובר במשהו חמור ומסוכן הרבה יותר ובעסקה ממש לא כדאית. קיימת שיטה טובה להגיע לרמות אלו מתוך עבודה עצמית. אבל לא נראה לי שאתה בכלל בכיוון נראה לי שאתה מעדיף לצעוק שאתה יודע ושאתה יודע אז אם נוח לך עם הגורמים אתם אתה טוען או מדמיין שאתה עובד - תהנה.

neophile

New member
מעניין

" אתה מדבר על כלים לדיוינציה ואני טוען שכל שימוש בכלים כאלו הוא בעייתי הוא גורם להתמכרות, הוא לא מדוייק ולבסוף הוא סובל ממוגבלות השפה בה הוא משתמש." או..הנה העניין ... סיכמת את דעתך ל2 משפטים ברורים האם איי פעם למדת קבלה הרמטית במקצת? האם אתה יודע מה הם השבילים של העץ? "הניסוין הבלתי פוסק של האדם לנסות ולנבא את העתיד בכלים שונים ומשונים הנו פתטי לכל היותר. שוב, אם לא הבנת דברי מקודם: בכל אדם קיימת יכולת טבעית לדעת את העתיד. לא כל שכן להבין את ההוה. אבל אצל רוב האנשים היכולת הזו חסומה, אם מתוך בחירתם שלהם, אם מתוך בחירתם של אחרים." כמו שכבר אמרתי לא מדובר בחיזוי עתידות בלבד(שזה יישום מוגבל למדי של העניין) אלה אמצעי שאף מאפשר לך לא רק להתמצא בזמן-מרחב אלה גם באותם מקומות שנמצאים באינטרקציה עם הזמן מרחב שלנו , אך שלא נתונים למרותו . "שוב, לגבי האמצעים שאתה חושב שאתה משתמש בהם לצורך תקשור שכזה - הרי שלרוב מדובר בדמיון. ובמקרים שבהם לא מדובר בדמיון - מדובר במשהו חמור ומסוכן הרבה יותר ובעסקה ממש לא כדאית. קיימת שיטה טובה להגיע לרמות אלו מתוך עבודה עצמית. אבל לא נראה לי שאתה בכלל בכיוון נראה לי שאתה מעדיף לצעוק שאתה יודע ושאתה יודע אז אם נוח לך עם הגורמים אתם אתה טוען או מדמיין שאתה עובד - תהנה. " משהו חמור ומסוכן? עסקה ממש לא כדאית? על מה אתה מדבר ? אם אתה יודע משהו שאני לא ..שתף אותי במסרים .

A r j u n a

New member
תשובה גלויה

קודם כל, קבלה כן, הרמטית לא. שנית, למה במסרים? אין לי מה להסתיר. כאשר אדם פונה לרכוש כלים חליפיים, או אם תרצה מלאכותיים, במקום לפתח את הכלים הטבעים שכבר נמצאים (אם כי במצב רדום) ברשותו, חזקה עליו שיצטרך לבצע עסקה. לעתים התשלום בשלב הראשון כולל פשוט התמכרות לקבעונות מחשבתיים ספציפיים לעתים התשלום הנדרש הוא אנרגטי ולעתים הוא קרמתי אם אתה דובר את השפה תבין, אם לא אשמח להרחיב חג שמח

RainBird

New member
לקבל את המסר ישירות בלי תיווך. למשל, אני הולך למשרד ממשלתי ואישה מטפלת בי ובראש שלי נזעקת המילה "סוכרת" ומכוונת אליה. ואז מסתבר שיש לה סוכרת. אני לא צריך לשבת עם פריסת מצב בריאותית של הטארוט כדי לגלות שיש לה סוכרת.

neophile

New member
אבל הטארוט לא מגלים את זה

האינטואיציה מגלה את זה, הטארוט הם רק אמצעי , השאלה היא כמה פרשנות אתה מכניס ? האם יש לקלפים פרשנות קבועה? האם יש לרונים פרשנות קבועה ? ברור שלטארוט יש מגבלה לעומת ...קפה נניח במגוון הסמלים שיכולים להופיע אך בו זמנית הטארוט הם כמו שבילים לאינטואיציה . הרי מנקודת מבט פיזית , כל צורת אנרגיה לא פיזית היא "על טבעית" והטארוט, כמו שיטות אחרות, יכולות לספק מידע בנוגע באיזה רובד העניין פועל הטארוט יוכלו להזהיר אותך מפני מחלה שמפתחת ברבדים העדינים יותר ושם הכוח שלהם , כשהחולי כבר הופיע ישנם דרכים אפקטיביות יותר כגון רפואה סינית\הודית\מערבית לאבחן ולטפל .

RainBird

New member
אני נותן לך שלושה צבעים אדום סגול וירוק. רק איתם אתה יכול לצייר. התמונה שלך לפיכך תהיה צבועה בצבעים האלו. עם הזמן אתה תדע לערבב ויהיו לך גוונים נוספים לצייר בהם- אבל בסופו של דבר, עם כל היכולת הציורית המדהימה שלך- זה יהיה המונה ליזה רק באדום סגול וירוק. הנפש לא צריכה כלים פיסיים. אני מחלק את זה ככה- יש שלושה שלבים לעוסק בחיזוי: הראשון- "חיזוי לפי הספר" קלף המגדל הנופל מסמל הרס? המשמעות היא הרס. השני- "חיזוי לפי הספר ולפי הקשב הפנימי" קלף המגדל הנופל מסמל הרס, אבל בעצם זה חלק ממכלול שמביא הרמוניה- אז אני מפרש אותו כאן כקלף חיובי למרות שהצבעים שבו הוא צבוע הם שליליים. והשלישי- "אינטואיציה פורפר" קלפים זה דבר להסתכל עליו בזמן שהתשובות זורמות. כשיש קושי בקליטה אולי להעזר בסמל פה ושם אבל לא מעבר לזה. בשלב השלישי אתה כבר יכול לחזות את העתיד עם סמלים שנתקלים בדרכך, נוצת עורב שראית בדרך, צורת העננים, מה שהקווים בריצפה "אומרים לך" וכולי. "השאלה היא כמה פרשנות אתה מכניס ? האם יש לקלפים פרשנות קבועה? האם יש לרונים פרשנות קבועה ?" בדוגרי? כן. אתה יכול להתייעץ בסמליות של הקלפים בצורה מאוד נרחבת. יש מספיק טקסטים של שחר הזהב ושל וויט שייצר את קלפי הטארוט המודרנים שיסבירו לך למה הכוהנת פירושה סודות. גם הרונות מכילות שיר קטן (אדה) או סיפור שמכיל את המשמעות המלאה שלהן- ת'וריסז למשל משמעו- קוץ. עם כל הסמליות הנלווית לדברים חדים- ממשוכה מגינה ועד חרב להריגה. השאלה היא כמה אתה נסמך על הסמלים וכמה על עצמך בלבד. זה כבר עניין של ניסיון ועבודה אישית. ארדן

neophile

New member
כבר הבלבלתי לגמרי

אתה מדבר על נפש , ארג'ונה מדבר על נשמה ועל פניו נראה שיש קשר כלשהוא בין הדברים שלכם

gwizard

New member
כמובן שיש קשר בין הדברים

הרי שכחת את החוק הראשון של מאגיה ? הכל קשור
רוב האנשים מתבלבלים בין נשמה לבין נפש. גם אני. זה הולך ככה: יש את הנשמה שהיא החלק הרוחני אשר בה "ממוקם" הניצוץ האלוהי so to speak. אחרי זה יש את הנפש - שהיא החלק אשר עוטף בתוכה את הנשמה - זה המרכז הרגשי, המנטאלי והרוחני הנמוך. אחרי זה יש את הגוף הפיסי. אינטואיציה ברמה הרגילה שלה זה המסרים אשר מגיעים מן הנפש. בדרך כמובן הם עוברים התמרה ותרגום לשפה בה המוח שלך יכול להבין אותם. פה אתה מאבד חלקים וחלקים משתנים כך שאי אפשר לסמוך ב-100% על מה שאתה מקבל בדרך הזו. ויש את המסרים אותם אתה מקבל ישירות מהנשמה. זה התקשור, עבודת ה-Oracle של וויקה, מסע שמאני ועוד. גם כאן יש תרגום של המוח, אבל הרבה פחות כי אין את התווך המנטאלי והרגשי אשר מעוות את המסרים. כך שגם ארדן וגם ארג'וני מדברים על דברים נכונים, אבל כל אחד מהם ניגש לזה מנקודת מבט שונה ומכאן - מושגים שונים.

charlila

New member
נשמע כמו עבודה של the dream amisary

(ר' "אמנות החלימה" ושאר ספרי קרלוס קסטנדה) - העוסקים בחלימה (במובן הקסטנדי, או "חלומות צלולים" כפי שקוראים לזה בחוגים אחרים) מכירים היטב את התופעה - "יצורים לא אורגניים" הנוהגים להופיע בחלימה, גם תופסים את מקומם של קרובים וחברים בחלום (ובקטע הזה הם לא נעימים.) כשהוא די מתקדם, פונה אל כל חולם "שליח החלימה" ומפרש באזניו תוך כדי חלום את מה שקורה. דון חואן, מורהו של קסטנדה, טוען שהם יכולים לומר לך רק את מה שאתה יודע בינכה. כמו כן מתברר שהם מנסים למכור לך משהו שאתה לא רוצה (בדרך כלל) לקנות. זהירות זהירות! הם זקוקים לרשותך כדי להופיע - אפשר להגיד להם להתחפף. אפשר גם להתנות את ההסכמה לבואם בכך שתזמין אותם מפורשות. אישית אני מעדיפה להסתדר בלעדיהם - מה גם שיש אצלם, כנראה, פרס על ראשי או משהו כזה. למה אני חושבת שזה הם - הצורה המילולית הזו שבה הופיעה המידע - אינטואיציה ישירה שלך תיראה כמו ידיעה שקטה, לא כמו מילה נצעקת.

gwizard

New member
זאת אומרת

הקלפים, כדורי בדולח, רונים, כוסות רוח, עננים, כוכבים - כל אלו הם מפתחות. מפתחות לנפש שלך. הנפש שלך כבר יודעת הכל, מה שבאמת היה, מה שבאמת קיים והפוטנציאל אשר יכול להתקיים. אני לא מאמין שאפשר לחזות את העתיד כי העתיד כל הזמן משתנה בהתאם לבחירותיך בחיים אלו והבאים. מה שבאמת קובע זו האינטואיציה שלך שהיא שם נרדף לקשר שיש בין המוח הרציונלי לבין הנשמה. מה מבדיל בין מאג מתחיל לבין מאג מומחה ? התשובה היא: עד כמה הקשר הזה גדול. דמיין צינור בין המוח שלך לבין הנשמה שלך. כמה שהוא יותר עבה כך יש לך יותר יכולת לדעת/לעשות/לממש וכ"ו.

charlila

New member
האם העתיד קיים? האם הוא קבוע?

העתיד קבוע, ממש כמו העבר; לראיה, העבר היה פעם עתיד. העניין הוא שאי אפשר לדעת איזה עתיד אכן יקרה, מבין כל העתידים האפשריים. אלוהים עשה לנו את זה בכוונה, כדי לא להרוס לנו את כל השמחה מראש. האם העתיד ניתן לשינוי? http://p103.ezboard.com/fspiritualitydiscussiongroupfrm20.showMessage?topicID=10.topic

gwizard

New member
עבר ועתיד

יש הרבה תיאוריות לגבי עבר, עתיד, הווה וכ"ו, אבל מעניין אותי לפי מה את מתבססת כאשר את אומרת כי "העבר היה פעם עתיד". התרצי להסביר ?

A r j u n a

New member
אני גם - זו טעות

זה רק אגו. וזה בדיוק מה שכולא את כל יכולותיך המאגיות. לגבי נפש - זה סוג של גוף המתחזה לנשמה.. באשר לשיטות דמיוניות - הרי שרובן כאלו. השאלה היא האם אתה מעוניין ובמה אתה מעוניין - להתעסק בדמיון, שהנו מאד מושך דרך אגב את האגו (או את האישיות המזוייפת - תלוי באיזו שיטה ושפה אתה משתמש), או לשחזר את יכולותיך.

gwizard

New member
אני חייב לא להסכים איתך

" בכלל, מצאתי שאנשים כאן בפורום, שפויים יותר מאשר במקומות אחרים בתפוז, כמו בפורום מדיטציה למשל." קודם כל, אני מוחה ! אנחנו כלל וכלל לא שפויים. זה אפילו מעליב, כי זה כמו להגיד "אתה נורמלי". אני לא רואה בעצמי נורמלי ואני מאוד גאה בכך
ולגבי פורום מדיטציה, אני הייתי חוסם כל אדם אשר מפרסם משהו על מ"ט, בין אם חיובי או שלילי ובכך מסיים את מסע הפרסום המבריק של כת המ"ט. אנקדוטה: יש אוניברסיטה בארה"ב הנקראת Maharishi University אשר מלמדת בין השאר תאר שני במנהל עסקים בזיל הזול (25 אלף דולר) וחלק מן הלימוד (וזה חובה!) ללמוד מ"ט. עכשיו אתה מבין לאן הולכים הכספים שאנשים משלמים בארץ ? לא לשלום עולמי ולא בטיח, אלא לחבורת הודים וסינים שילמדו מנהל עסקים אשר רק מעודד קפיטליזם. מגוחך.

A r j u n a

New member
שלום חבר

אם אתה גאה - אתה באגו. זה שאתה לא מסכים - זה בטוח שם אותך באגו. לי אישית לא אכפת בכלל מההודים והסינים והמ"ט, גם לא מהכסף שהם גו(נ)בים, אינני קפיטליסט, כמו גם לא קומוניסט, אם כבר אז סוציאל דמוקרט, אלא שלאן אלו מובילים כבר ראינו... אבל אם תמשיך להתעקש בנושא של המ"ט,אני עלול להסיק שיש לך קיבעון בנאלי על נושא של קפיצות אנאליות.
וכעת במעט יותר רצינות, מה דעתך לגלות את המדיטציה מחדש, כחלק מהמאגיה ושיקום יכולותיך הטבעיות?

gwizard

New member
שלום שלום

אכן, אגו זה משהו שקשה לי להתנתק ממנו, אם כי בזמן האחרון אני עושה התקדמות בנושא. כרגע העיסוק העיקרי שלי הינו ברייקי ושילובו באומנות המאגיה (לא באמת משהו שקשה לעשות). לאחר מכן אני אגש לנושא המדיטציה מחדש.

למעלה