צומת NP לא ברור לי ..

צומת NP לא ברור לי ..

אוקי ניקח חתיכת מלמ עם ריכוז סיגים שלילים גבוה N ועוד חתיכה מלמ עם ריכוז סיגים חיובי גבוה P נחבר אותם ביחד ונקבל צומת NP קראתי כבר 10 פעם את הנושא במחברת , ולא ברור לי מה קורה, האלקטרונים החופשים מהחלק של N זורמים לP , וה"חורים" זורמים מP לN. אבל לא ברור לי איך נוצר המתח ההוא באמצע, הצומת עצמה.. ראיתי את זה בוידיאו גם ,אבל משום מה אני לא מבין מה קורה שם :/

its moi

New member
כי עכשיו יש לך

אזוא טעון חיובית ליד איזור טעון שלילית- זה כמו לוחות קבל.

ק ה ל ת

New member
אה, זה קל

P מצטמצם משני הצדדים ונשארנו עם N=1

אמִיר

New member
יש לך שני כוחות

קודם כל- דיפוזיה. ריכוז גדול של חורים בצד אחד, ריכוז גדול של אלק' בצד שני, אז כדי להגיע לשיווי משקל הם מתחילים לעבור צדדים. כשהם עוברים, האטומים הקבועים בשריג, שאיבדו את החורים/אלקטרונים שלהם מושכים אותם בחזרה. כשמגיעים לשיווי משקל, נשאר מתח בצומת (כך שעל כל אלקטרון שיעבור צד מדיפוזיה, המתח בצומת ימשוך אלקטרון אחר בחזרה). זה בטח מה שאמרו לך בוידאו ובמחברת, אבל אולי אם תהיה יותר ספציפי לגבי מה אתה לא מבין אני אמצא תשובה אחרת (ואולי לא).

high oak

New member
ניסיון לענות

בצד N יש ריכוז גבוה של אלקטרונים ובצד P יש ריכוז נמוך של אלקטרונים ולכן ינועו האלקטרונים מN ל P כתוצאה מכך הם ישאירו בצד N קרוב לצומת יוני תורמים Nd+. באופן דומה חורים ינועו מצד P לצד N וישאירו קרוב לצומת יוני מקבלים Na-. כתוצאה מכך יווצר דיפול של מטענים או שדה חשמלי מצד N לצד P. לכן ינועו אלקטרונים בתהליך סחיפה מצד P לצד N. שדה חשמלי הוא הגרדיאנט של הפוטנציאל. על הצומת יפול מתח השווה להפרש הפוטנציאלים Vn - Vp מתח זה נקרא "מתח נבנה פנימי" המתח הנבנה תלוי רק בזיהום Vo=KT/q*ln(Na*Nd/Ni^2) zzz תכונות: המתח הפנימי לא יכול להיות גדול מפער האנרגיה. Eg/q בסיליקון המתח הוא 1.1 וולט. לא ניתן למדוד את המתח הזה ישירות עם מד מתח מכיוון שאז נצטרך להעביר דרכו זרם והוא כבר לא יהיה בשיווי משקל. בדיודה מעשית סדר גודל המתח 0.8

למעלה