צומת דרכים

גרא.

New member
עדיין מחפשת חנייה,מסתייג מהנטייה שלך לתת

פרשנות מחמירה לדעות והתמחות מקצועית של קולגות(?).לגבי האזכור של ניתוח הארכת גפיים, זה הועלה כברירת מחדל,אחרי טיפול פסיכולוגי ממושך של שנתיים,שיצר את הרושם שהוא מאושש את האמירה המקובלת על טיפול פסיכולוגי ארוך טווח שיסתיים רק שהמטפל יגמור לבנות את הווילה שלו.לא תמיד,לצערי,האפקט של טיפול פסיכולוגי,ויהיה גם המעולה ביותר,הוא משמעותי.ואז,נציע למטופל לעבור ולהתנסות בכל שיטות הטיפול הקיימות,עד שימצא מזור לנפשו? לעיתים,דווקא מה שנראה קשה ובלתי ישים,הוא דווקא הפתרון הכי רלוונטי.

אני כותבת מתוך ניסיון אישי כמטופלת

ומתנצלת אם פגעתי באנשי המקצוע כאן. הסיפור של הבחור העלה אצלי אסוציאציה לגבי ליקוי גופני וההתייחסות שלי אליו כאל גורם כל בעיותי בחיים, מה שהתברר בטיפול ארוך כקצה החוט. (הסמפטום...) מקבלת שגם זה לא מתאים לכל אחד, מקווה שהבחור יגיב כאן כי הוא יודע וחש יותר טוב מכולנו מה נכון לו. הנושא נגע בי ואולי סערתי מידי, מצטערת.

אכן יש הרבה מעבר

בחצי השנה הראשונה היא ניסתה להוציא לי מהראש את הקטע של הניתוח שהייתי נעול עליו ממש חזק, היא קראה לזה כת הגובה. אחר כך התחלנו לראות שיש לי רגשי נחיתות ושאני מרגיש אפס לאומת האחרים שלטענתה לא קשורים לגובה. אלא למוצא, לילדות, לזה שהייתי מקבל מכות מאבי וכו' וכו'.... היא אומרת שאני צריך לבנות את הערך העצמי ואז הגובה לא יפריע לי בחיים כי אני אוכל לשאן על מה שאני והערכה עצמית שאני אפתח תתגבר על החיסרון שאני נמוך,היא גם נסתה ללמד אותי להעיף את המחשבות של הגובה מהראש ולא לתת להן להשלט עלי. היא מאוד דואגת לי ומתקשרת הרבה, שולחת מיילים ו-SMSים וממש אכפת לה ממני, סוג של אמא שניה שכזאת ורואים שאכפת לה. נורא כיף לי לדבר איתה ואחרי שאני יוצא מהמפגש השבועי עמה אני מרגיש ממש טוב. היא נותנת לי לכתוב את כל ההישגים שלי על דף ולקרוא אותם פעם אחר פעם על מנת להעלות את הערך העצמי, ולנסות וכל מני שיטות לנסות לשנות את דפוס המחשבה וכו' וכו'... לגבי המצב שלי כיום, אז כן אני מרוויח טוב מאוד עם רכב מנהלים וכל החרטה הזאת שמסביב, אבל אני תקוע בבית רוב הזמן כי אני מפחד לצאת מהבית כי אני תמיד אבל תמיד הכי נמוך... לא נוסע לחו"ל מטעם העבודה וחבל כי יש מקומות יפים שרוצים לשלוח אותי אלהם ואני תמיד דוחה את זה... ואני לא מסוגל לראות בחורות גבוהות שעוברות אותי בגובה ונמאס לי להיות הכי נמוך בכל מקום שאני נמצא. התרופות גרמו לחוסר תחושה ואי יכולת להגיע לאורגזמה. וכן אני רוצה לצאת עם בחורות גובוהות ובלונדיניות ולא רוצה משהו ממוצע שאני לא אמשך אליו. בעיניי גובה זה יפה, זה מסמל כוח, המון מחקרים מוכיחים את זה שנשים מחפשות גברים גובים, אנשים גבוהים מרוויחים יותר... בקיצור יש הרבה סיבות למה הייתי רוצה להיות יותר גבוה. ניסיתי המון לשנות את הפרדיגמה המחשבתית הזאת וללא הצלחה. זה מאוד מפוזר אבל זה פשוט כי אני ממש ממש עייף אחרי יום עבודה ארוך (אפשר לומר שהעבודה הפכה להיות כל חיי) בברכה

nutmeg

New member
לי נשמע

שאתה מטופל מכל כיוון אפשרי ועושה כל מה שאומרים לך לעשות בעניין זה אבל לא מוכן לשחרר את המחשבה שלך ונלחם במציאות. יהיה קשה מאוד למצוא רופא שיאריך גפים לאנשים בגובה 170. זה מופרך. אתה לא נכנס להגדרה של "נמוך קומה" בכלל. אם תהיה עשיר וסקסי בגובה 170, יהיו לך כמה שאתה רוצה בחורות גבוהות ובלונדיניות. למה אתה לא מודאג מזה שאתה לא מספיק עשיר וסקסי בשביל בחורות מדגם בארבי? למה דווקא להיתפס לסנטימטרים? - אה, כי שם באמת אי אפשר לעשות כלום כדי לשנות.

שלום לך,

ניסית לשנות את הפרדיגמה שלך לבד, ניסית לשנות בטיפול אחד, זה שזה לא הצליח לבד ולא הצליח בטיפול הנוכחי לא אומר שזה מקרה אבוד, זה אומר שצריך לשקול אפשרויות נוספות. רגשי הנחיתות והמכות מאביך יכולים בהחלט להיות קשורים - אבל מנסיוני אם זה המצב פעמים רבות לא עוזר לומר 'ועכשיו תבנה לעצמך ערך' (להפך פעמים רבות חוסר היכולת גורמת לספירלה יורדת של חוסר ערך נוסף מחוסר ההצלחה, יחד עם תחושות של 'אני הורס לעצמי' ו'איזה לוזר אני שאני לא מצליח להשתחרר'). אלא צריך קודם לעבד את האירועים שפוגעים ביכולת שלך ליצור ערך. אגב לצאת בתחושה טובה מהפגישה זה נחמד ולפעמים גם חשוב, אבל זה אמצעי כדי שהחיים שלך מחוץ לחדר הטיפולים יהיו בתחושה טובה. אם הפגישות מצוינות אבל השיפור בחיים לא בהתאמה - יש כאן התקת מטרות.

Bakbook1

New member
ממתי 1.70 זה נמוך?

נכון, זה פחות מהממוצע (1.75). אבל בארץ, לא תראה הרבה אנשים מתנשאים לגובה 1.80 ויותר מזה. הכל יחסי. למיטב ידיעתי, הניתוח הזה מיועד לאנשים שהם נמוכי קומה. (1.50 ומטה) ולא לאנשים בגובה שלך... בהתחלה גם התבאסתי על הגובה שלי (1.72) אבל השלמתי איתו. וחוץ מזה, יש הרבה יתרונות בלא להיות גבוה. תשאל אנשים גבוהים, איך הם מרגישים שהם נוסעים באוטובוס/רכבת/מונית...

למעלה