צומת דרכים

צומת דרכים

אני קוראת המון בפורום הזה והחלטתי שיכול להיות שפה אוכל לקבל קצת דעה שונה. רקע: אני בת 25, גדלתי במשפחה אוהבת, וההורים שלי הם החברים הכי טובים שלי. גדלתי בעיר גדולה, תמיד היו בעיות במצב הכלכלי אבל אני כילדה אף פעם לא הרגשתי את זה. לא קיבלתי את כל מה שרציתי, אבל גם לא ידעתי מה זה עוני. מגיל 16 נפגשתי עם בחור ובגיל 23 התחתנתי איתו. התגרשנו לפני שנתיים בגלל גילוי שהוא בגד בי כל אותם השנים. פגשתי אפשר להגיד די מהר בחור. בן 28, ההפך הגמור ממני. גדל בעיר קטנה, במשפחה הרוסה, אבא אלים מילולית/פיזית, אמא אלכוהוליסטית. הבחור שבה אותי. התאהבתי בו. עברנו לגור מאוד מהר ביחד (שבועיים וחצי), ועד לפני חודשיים המערכת היחסים בינינו הייתה נפלאה. כבוד הדדי, אמוו, אהבה, סקס מעולה, חברות אמיתית, חופש לבטא את הרצונות של אחד השני גם כשזה בא על חשבון האחר (לדוגמא - אני כרגע עצמאית, על מנת לאפשר לי לנסות לפתח את הקריירה שאני רוצה הוא שם בצד את הרצון לפתח גם קריירה עצמאית והלך להיות עובד שכיר על מנת שתהיה לנו לפחות משכורת קבועה אחת בחודש). המשבר הגיע כשהחלטנו לעבור לגור ליד המשפחה שלי. (שעתיים נסיעה מהמשפחה שלו). הוא לבד כאן, אנחנו בקשיים כלכליים. אני מאוד קרובה לאמא שלי (כבר אמרתי היא החברה הכי טובה שלי) ואני מתייעצת איתה המון (אף פעם לא על מערכת היחסים שלי איתו). בן זוגי, לא מפחד אף פעם להגיד משהו למישהו בפנים גם עם זה אמת כואבת. זה אף פעם לא הפריע לי עד שזה הגיע לאמא שלי. התעוררתי יום אחד עם וירוס קשה, הקאתי כמעט כל 10 דקות והייתי על הפנים, התקשרתי אליו הוא אמר לי שהוא יצא לפני מהעבודה ושהוא יגיע עוד שעתיים שלוש (הוא עובד מחוץ לעיר ולוקח לו זמן להגיע). בזמן הזה התקשרתי לאימי אמרתי לה שאני על הפנים ושתבוא לקחת אותי. אחרי שעתיים בן זוגי מגיע רואה שאני אצל אמא שלי - אני כבר חוץ מההקאות עם חום 38 מעלות, ופשוט בא לאמא שלי ואומר לה שזה לא בא בחשבון שהיא פשוט תבוא ותקח אותי. לא משנה מה עברו כבר שבועיים מאז הוא לא מוכן להבין שאמא הייתה לטובתי ולא נגדו. אני רק חושבת על המצב שאני אלד ילד ואמא שלי תתן ייעוץ קטן אפילו הוא פשוט לא יקשיב לה. ולא רק שהוא יקשיב אלא גם ידבר אליה בגסות. מבחינתי זה לא בא בחשבון. דיברתי איתו על זה, והוא פשוט לא מבין. הוא אומר לא אכפת לי מאף אחד, אני לא צריך שאף אחד יאהב אותי ואני אגיד מה שיש לי על ליבי. דבר נוסף שמטריד אותי. דיברתי איתו המון על העבר שלו המשפחתי והוא אמר לי שהוא בחיים לא ירים יד עלי. אנחנו שנתיים ביחד, והוא אף פעם לא הרים עלי יד, או השתמש באלימות מילולית. אבל איך אני יכולה לדעת? זה הדברים היחידים שמפריעים לי, ואני פשוט מפוצצת לעצמי את הראש כבר מזה. הוא עוזר לי בהכל (חצי חצי בבית), הוא תומך, הוא נאמן, הוא אוהב, משקיע, הוא חבר. אבל עדיין. אבל מצד שני האם זה מוצדק להיפרד מבן זוגי בגלל סיבה שרק שהוא מגיע ממשפחה אלימה? תודה, לכל ייעוץ.

seeyou

New member
כן,לדעתי זה מוצדק להיפרדבגלל מה שציינת

הסקס המעולה שבה אותך וגורם לך לא להבין את המציאות(לדעתי) שזה רחוק מ: כבוד הדדי, אהבה, חברות אמתית, חופש לבטא את הרצונות התפוח לא נופל רחוק מהאץ יוסי

גארוטה

New member
שנתיים את נמצאת

עם בחור תומך, אוהב, מפרגן, שותף ומשקיע ביחסים ולא הפריע לך שהוא בא ממשפחה הרוסה, אז למה לפתע עכשיו זה מפריע לך? את מספרת שהוא מעולם לא התנהג אלייך באלימות, לא פיזית ולא מילולית אבל איך את יכולה לדעת? אז זהו שאת לא יכולה כי אין תעודת ביטוח לשום דבר וגם גבר שבא מבית "לא הרוס" שלא הכיר אלימות מהבית יכול להיות אלים. משהו בסיפור עם האמא חסר, וכפי שאת מתארת את המאורעות לא נראה שהוא דיבר בחוצפה אלא רק הביע דיעה, אלא אם כן את מחסירה קצת פרטים.

מריוס זכריה

Member
מנהל
מסכים

1. בהחלט לא סיבה הגיונית להיפרד מגבר בגלל הרגע של משפחתו. 2. משהו ביחסייך עם אימך פחות מקסים ממה שאת מתארת. 3. ההשערה שלי: כדי לחפות על 2 שלפת את 1.

אם את נחושה בדעתך

לצאת מהקשר הזה אז כן - רקע משפחתי אלים זה תירוץ טוב (או לא פחות טוב מכל תירוץ אחר שאת מסוגלת להעלות בדעתך, נניח). ולגבי הסיפור שלך, רק שאלה - מה היה לך דחוף להזעיק אותו באמצע היום, באמצע העבודה, שעתיים נסיעה אם בכל מקרה יש לך אמא זמינה חמש דקות מהבית?

לי לא מובן משהו...

ציטוט שלך "פשוט בא לאמא שלי ואומר לה שזה לא בא בחשבון שהיא פשוט תבוא ותיקח אותי" שנייה שנייה שאני אבין... מה את הרכוש שלו? מה אף אחד לא צריך לקחת אותך בלי רשותו? אמא שלך לא צריכה לקחת אותך בלי לשאול אותו? במקום להגיד לאמא שלך.. "כל הכבוד שטיפלת בה כשאני לא הספקתי לבוא בזמן..." הוא טוען נגדה שזה לא בסדר ש"לקחה אותך"? היה נשמע שאכפת לו יותר ש"הרכוש" שלו ישאר בבית .. מאשר הטיפול ב"רכוש" שלו... וזה נשמע גרוע ביותר! נשמע לי מוזר ביותר... נשמע לי שהוא רכושני כלפייך בצורה מזעזעת לפי האמירה הזו... ואני במקומך הייתי עוזבת אותו אלא אם כן יש משהו שאת לא מספרת... אבל מה יכול להצדיק אמירה כזו? מממממממממ בוא נחשוב ביחד....

czar

New member
מצטער להגיד, אבל האחד נבלה והשני טריפה

אנלוגית כמובן.... את צמודה לתחת של אמא שלך יותר מידי וזאת בעיה כנראה קשה שאת חייבת לפתור, צאי משם ועופי לך לחיות קצת. הוא בא ממשפחה עפי תיאורך בעייתי מאד והסתברותית הסיכוי שמה שהוא חווה בבית ישיע על הבית שהוא יקים גבוה עד גבוה מאד. אני יודע שזה נשמע רק, אבל אלו החיים למרות שאין לדעת בבירור..... אין שאלה, ברור שהוא יגיד לך שהוא לא ירים עליך יד, מה ציפית שיגיד???

שילה1

New member
יקירתי-זו טעות לחשוב שאמא שלך היתה לטובתך.היא

פשוט היתה קרובה יותר,והושיטה לך עזרה בזמן שהרגשת לא טוב. כך יש להסביר לו את הדברים. בענין ההסתברות,תראי אומרים שמה שראה מישהו בביתכך ינהג.אלא שיש מספיק מקרים של יוצאים מן הכלל. מה עושים.משוחחים,והרבה,ואם יש צורך,מערבים איש מקצוע. אגב-כאם,הייתי מושיטה לך עזרה,וגם לבן זוגך,כמובן.

Goopie

New member
אולי זאת רק אני,

אבל ההודעה שלך, על כל חלקיה ממש הזכירה לי סיפור (טוב, חלק אחד מסיפור): "היה הייתה פעם" בכפר קטן משפחה ובה נערה צעירה ויפה. אחרי אותה נערה חיזר גבר מכפר אחר, ויום אחד הוא הגיע לאכול ארוחת ערב עם אהובתו ומשפחתה. באמצע הארוחה נגמר היין בכד והנערה נשלחה לאסם להביא עוד יין. היא הלכה למחסן ותוך כדי שמזגה עוד יין לתוך הכד, שמה לב לגרזן גדול שהיה תלוי בראש האסם. היא חשבה לעצמה: 'מה אם נתחתן וייוולד לנו ילד, ויום אחד הילד יבוא לכאן למלא יין בכד והגרזן ייפול עליו והוא ימות?'. המחשבה ציערה אותה כל-כך שהיא שכחה מכד היין, התיישבה ובכתה. בחלוף הרבה זמן הלכה האמא של הנערה לברר מה קרה איתה, הגיעה לאסם ומצאה את הנערה יושבת ובוכה. האֵם שאלה אותה מה קרה, והבת הסבירה לה שאם היא והבחור הצעיר יתחתנו וייוולד להם בן והוא יבוא למלא יין בכד אולי הגרזן ייפול עליו. האֵם הסכימה שזו מחשבה נוראה והתיישבה לצד הבת שלה ובכתה. אחרי שחלף עוד זמן רב, הלך האב למצוא את אשתו ובִתם, ומצא את שתיהן באסם, יושבות ובוכות. הוא שאל מה קרה ושתיהן הסבירו לו על עניין החתונה, הילד, כד היין והגרזן. ומיד האב הצטרף אל שתי הנשים והם ישבו שלושתם ובכו ביחד על בנם של הנערה והבחור שעוד לא נולד, שאולי ייפול עליו גרזן. בסופו של דבר אחרי שחיכה הרבה זמן, קם הבחור והלך לאסם לראות מה קרה למארחים שלו. שם הוא מצא את שלושתם יושבים ובוכים, ושאל אותם למה. הם הסבירו לו שאם יתחתן עם הנערה, עשוי להיוולד להם ילד שעשוי ללכת לאסם למלא יין בכד והגרזן עשוי ליפול עליו. הבחור הסתכל עליהם מהורהר, אסף את חפציו ואמר למשפחה המייבבת שביום שבו ימצא שלושה אנשים טיפשים מהם, הוא יחזור ויתחתן עם הנערה. בן-זוגךְ עוד לא עשה שום דבר שיראה שאם תתחתנו ויהיה לכם ילד וכו' הוא לא יסכים להקשיב לעצות מאמא שלך (עם כל הכבוד, לבוא ולומר לה שהיא לא יכולה סתם ככה לקחת אותך זה עוד לא קשור לשום דבר מהתרחיש הדמיוני שלך). לעניין האלימות, הוא הראה בינתיים ההפך - את אומרת שהוא מעולם לא היה אלים כלפייך לא פיזית ולא מילולית. אם את בוחרת להמשיך לחשוש מהגרזן התלוי שאם ואם ואם, הוא עלול ליפול, שיבושם לך.

chenby

New member
מצויינת!!!

סיפור ענק.

הגרסה הזאת אופטימית מדי

אצל האחים גרים, במקור, הגרזן נוחת עליה והורג אותה במקום, וחסל דאגות

Goopie

New member
ועל כן נכתב חלק מסיפור ../images/Emo13.gif

נתחיל מזה שאצל האחים גרים עצמם יש כמה ורסיות לכל סיפור - ומאוד ייתכן שגם לזה. מעבר לזה, עשיתי כאן קצת ערבוב בין הסיפור לילדים שבו זה גם לא גרזן אלא חבית גדולה או משהו כזה, לבין הסיפור המקורי שבו מדובר בגרזן אבל אין את ההמשך היפה על האיש שמנסה לקפוץ לתוך המכנסיים שלו.

אייבורי

New member
כן מוצדק

את יכולה להפרד ממנו על חשש לאלימות על חשש לאי סיפוק מיני בעוד 20 שנה וגם על חשש מקרחת בעוד עשור כל אילו מוגדרים כעילות סבירות לפרידה.

למעלה