צום קל לכולם!

digikids

New member
בכוונה אני לא יצאתי נגד החילונים

רק הסברתי כמה דברים. דעותיה של רעות אולי קצת קיצונית, אבל נו טוב, אלו דעותיה

חח זה לא דעותי../images/Emo205.gif

זה דעות המורה שסיפרה לנו את זה.. אולי היא באמת טועה.. אנלי מושג:O בכל מקרה:p שיהיה לכם צומועיל וקליל

xlulitx

New member
../images/Emo85.gif../images/Emo221.gifיום וחצי בלי אוכל../images/Emo7.gif../images/Emo6.gif

צום מועיל לכולם

Nizan 16

New member
../images/Emo115.gifחחח זה הדבר שהכי משגע אותי!!

למה זה צריך להיות 25 שעות? לא הספיק לו 24 שעות XD? יום אחד זה עוד בסדר, אבל השעה האחת זאת זה מה ששובר אותי!
.

Nizan 16

New member
../images/Emo115.gifגמר חתימה טובה!!!

אני צם (לפחות אני מקווה שאני אצליח) עד עכשיו הצלחתי לצום פעמיים מתוך שלוש אז יש לי 0.67% הצלחה XD. וסתם שתדעו שלא נוהגים לומר "צום קל" כי כל המטרה של הצום זה לענות את הגוף, שלא ניהנה מזה
. אבל בכל מקרה צום קל לכולם, ובמיוחד בשבילי שאני לא יכול לחיות בלי אוכל וחייב לאכול כל 3 שעות
. אז הנה פרידה מהאוכל:
. גח"ט לכולם! (=גמר חתימה טובה) P:.

digikids

New member
ניצן, לא מדויק ../images/Emo122.gif

המטרה היא לא עינוי הנפש והתאבלות כמו בט' באב למשל, אלא למטרה אחת לגמרי. ביום כיפור, אנחנו מנסים להידמות למלאכים, שקרובים לה', ומדברים איתו חופשי. מלאכים לא אוכלים, לבושים בלבן [מנהג ביום כיפור], ואינם בכלל מטפחים את הגוף שלהם[אם יש להם בכלל
], לעומת בני אדם שעסוקים רוב היום, בגוף ובגשמיות. ביום כיפור אנחנו עוזבים את ההרגלים שלנו לאכול, ולדאוג לגוף, ולרגע הופכים למלאכים, שמדברים עם ה' באופן חופשי. זו אחת הסיבות מתוך רבות וטובות, אבל אותה אני הכי אוהב

ילד רע 16

New member
אני אנסה לצום, צום קל ומועיל לכולם. ../images/Emo9.gif

ואני חושב שאפשר להגיד "קל", זה לא קשור לעינוי הגוף והנפש, לחשבון נפש או למלאכים שפותחים את שער השמיים ומדברים עם אלוהים, זו נקודה שבה אדם אחד מוסר "צום קל", בתקווה שהצום יעבור עליו בשקט, אף אחד לא מאחל לעצמו להתענות. כל העניין של עינוי הגוף וחשבון נפש הם מוקצנים, כמובן שיש כאלו שעושים חשבון נפש ובאמת חושבים אחד- לאחד, אבל הרעיון העיקרי הוא הנפש, ולא הגוף פיזית, אין באמת מישהו שמענה את עצמו פיזית, וגם - מי שצם - זה כי הוא גדל במשפחה דתית \ חרדית \ מסורתית, או לחץ חברתי, או סתם כי כולם עושים את זה וזה מגניב, או כי הוא באמת רוצה, אבל הנקודה היא לא הגוף, אז אני כן מוצא לנכון לומר "צום קל", ועוד יותר - "צום קל ומועיל".

bathen14

New member
אתה די טועה..

יש עיניין גדול מאוד להתענות ביוכ"פ אז זה כן עיניין של עינוי הגוף וחשבון נפש..

ילד רע 16

New member
זו דעתי וזאת האמונה שלי.

גם אם יש אנשים שמענים את הגוף שלהם ובכוונה עושים זאת, אף אחד הרי לא מאחל להם "צום רע ומענה", אלא צום שיהיה מועיל ושיעבור בקל וב"שלום". תראי, זה די מצחיק לפרש את זה, הרי אפשר לקחת את זה לצד הקיצוני... אף אחד לא מאחל למישהו שיגרום נזקים לגוף שלו ושיתענה, העניין הוא איחול כזה, שהצום יהיה קל. ואני כן חושב שיש כזה דבר.

bathen14

New member
אממ..

מזה האמונה שלי? ככה זה צריך להיות וככה זה.. זה כמו שאני אגיד שהאמונה שלי היא שהמורים לא באמת מורים אלא הם מוטציות. וזה לא אמור להיות 'אם יש אנשים שמענים את הגוף שלהם..' ככה זה צריך להיות.אתה צריך לענות את עצמך בכוונה.והצום לא אמור להיות קל..הוא צריך להיות מועיל. בכל מיקרה..בוא לא ניכנס לזה [למרות שכבר נכנסתי
] גמר חתימה טובה!!

ילד רע 16

New member
זה כמו שאני אגיד "איזה שטויות", נו באמת,

זה מטומטם להתווכח על זה כי עובדה שכולם אומרים ומאחלים שיהיה צום קל! מה לא הבנת? גם אם הרעיון הוא עינוי הגוף, מאחלים שיהיה הכי קל שיש. זה כמו שמומחים לפיזיולוגיה של הגוף או תזונה נכונה נותנים לאנשים טיפים בעיתון (ויש כאלה מלא) על איך לעבור את הצום ביתר קלות, כן..אז עכשיו כולם יזרקו את העיתון ולא יקראו את מה שכתוב. זאת דוגמא קיצונית כמו מה שאת הבאת, וכן, גם לחשוב שמורה היא מוטציה זאת אמונה, וכמובן לא מוטציה פיזית אלא טפשה ולא יודעת ללמד אז? יש דעות על הכל. ודעתי היא שמקובל ובסדר לומר צום קל, אפילו אם הגוף מתענה או לא.

אני צמה:)../images/Emo205.gif

לכל מי שצם, שיהיה צום קל ומועיל! ולכל מי שפגעתי, סליחה מכל ה-
באמת:p גמר חתימה טובה לכולם
אוהבת

Nizan 16

New member
../images/Emo115.gifהכנתי ברכה ליום כיפור

אפשר להפיץ את זה בפורומים אחרים ובקומונות.

xlulitx

New member
../images/Emo85.gif../images/Emo221.gifיאאאאאאאאאא../images/Emo6.gif

לשבתי שהרקע זה מצה XDD. ממש יפה

למעלה