צום ט' באב

CHEN106

New member
למיכאל

אגב מיכאל אתה מסורתי? ו...מה נסגר לגבי החדר שלנו בקורס ג'? סידרת אותנו עם החבר'ה הסטלנים שאמרת?

sharonhaimov16

New member
../images/Emo45.gif

אבל תרשה לי לתקן אותך, הרומאים החריבו אתממלכת יהודה בשנת 70 לספירה, ואילו גדליה בן אחיקם נרצח אי שם בשנת 586 לפנה"ס, הוא היה הניצב מטעם הבבלים ולא מטעם הרומאים שהגיעו לארץ אחרי מאות שנים, הרבה אחרי שיבת ציון וחתימת התנ"ך. ט' בטבת- התחלת המצור, י"ז בתמוז- נפילת החומות, ט' באב- חורבן בית המקדש עצמו. והאינתפדה השנייה בכלל לא הסתיימה, אך הסתיימה בבריחה ישראלית מרצועת עזה, עליית החמאס לשלטון בעזה, וויתורים נרחבים לפת"ח ולאסיריו - גם סוג של הפסד.

ישר כח על המאמר...

ועוד משהו... לצערי בית המקדש עוד לא נבנה. וזה אומר שאנחנו עוד לא מוכנים לכך. קיויתי שאפגוש אתכם ברחבת בית המקדש אך לצערי זה לא קרה - עדיין... בעז"ה נמשיך להשתדל לפעול ולעשות לבנין בית המקדש ולגאולה הקרובה לבא... בצפיה גדולה לישועה וגאולה קרובה... כל הכבוד לאלו שצמו (וגם לאלו שלא) צופיה

מודה ועוזב ירוחם

אני זכרתי מהבית ספר 5 צומות "לאומיים" ויום כיפור שהוא צום "אישי", והמספר 5 נדבק לי למוח והחלפתי אחד באחד. עדיין זה לא משנה ממהות הדברים.

77ov

New member
דברי חכמה..אהבתי..

כל מילה נכונה.. סחטיין על הפרשנות..לא חשבתי על זה..אבל זה כ"כ נכון.. מקווה שנצליח הפעם לעצור את זה בזמן..

למעלה