צום ט' באב

צום ט' באב

ביהדות נהוגים 5 צומות: -צום גדליה -צום י"ז בתמוז -צום יום הכיפורים -צום ט' באב -צום י' בטבת הצום שכולנו מכירים הוא צום יום הכיפורים והוא שכיח(נפוץ) בקרב רוב האוכלוסייה. הצום הוא צום אישי שבה כל אחד צם על מנת לכפר את חטאיו. צום ט' באב הוא צום מרכזי המדבר על חורבן בית ראשון ושני. חורבן בית המקדש וחורבן ירושלים. מאז חורבן בית שני עברו 2000 שנה עד שהעם חזר אל אותה ירושלים. תשעה באב הוא "שיא" של 3 צומות אחרים: צום גדליה על רצח גדליה בן אחיקם הנציב היהודי מטעם הרומים(רצח אחים פוליטי ראשון. השני יהיה רצח רבין), צום י' בטבת המסמל את תחילת המצור על ירושלים וצום י"ז בתמוז המסמל את נפילת חומות ירושלים. בין י"ז לתמוז לט' באב יש את תקופת "בין המיצרים" שהרומים הטילו מצור על ירושלים עד לנפילת הבית בט' באב. על פי המסורת היהודית, הבית הראשון חרב על אי כיבוד רצון האל, ואילו הבית השני חרב על שנאת חינם: העם שנא בתוכו והיה מפולג, עד כדי הלשנות לרומאים, ורצח גדליה היה שיאו של תהליך פילוג זה בעם. במעבר חד לאקטואליה - יש לי ההרגשה שדברים דומים מאוד בין לפני אלפיים שנה להיום. מדינת ישראל הייתה מדינה חזקה מוסרית וצבאית עד 1982. החל ממלחמת שלום הגליל ב-1982 החל תהליך של כרסום בערכי מדינת ישראל והיום מדברים על "חיסולה של מדינת ישראל תוך 50 שנה". הדבר הזה מחליא ומגעיל אותי. אבל אלה העובדות. מה שמדאיג אותי ממלחמת של"ג לא היה ראש הממשלה או שר הביטחון, אלא תנועת הסרבנות שקמה לה ופילגה את העם בזמן המלחמה. הסרבנים האלה חוזרים לנו בכל מלחמה ומלחמה, והעם יוצא למלחמות שהוא חלש פנימית, ולכן הוא מפסיד. מאז 1982 ישראל לא ניצחה באף עימות צבאי (1982 -לבנון. ברחנו כעבור 3 שנים לרצועת ביטחון, וכעבור 18 שנים עם הזנב בין הרגליים, מלחמת המפרץ לא הייתה חלק מאיתנו, מלחמת לבנון השנייה - לא ניצחנו, אינתיפאדות-התפשרנו על אוסלו). גם אז וגם היום היה רצח אחים (גדליה מול רבין). וכולנו רואים את ההידרדרות הצבאית, המוסרית , החברתית והמדינית שלנו. לא כולם צמים ביום זה, אבל זה זמן לחשבון נפש שלנו עם עצמנו. את חשבון הנפש האישי יש לעשות ביום כיפור. את חשבון הנפש הלאומי יש לעשות היום! לכולנו יש דעות מנוגדות- חלקנו ניצים, חלק יונים, חלקנו מאמינים בארץ ישראל השלמה, חלקנו מאמינים בקו הירוק, חלקנו מאמינים במדינה יהודית, חלק בזכות השיבה, חלק כלכלה חופשית, חלקנו מדינת רווחה. זה בסדר לחשוב אחרת. זה היופי שבדמוקרטיה. זה היצירתיות הזכורה לנו כל כך לטובה. אבל אנחנו חייבים לכבד את האחרים, לא לזלזל באף אחד ובמחשבה של אף אחד. כמו שאני יכול להתחבר עם אנשים שמנוגדים לדעותיי- כולנו צריכים לעשות את זה כעם. אמנם נראה לנו שאנחנו בורג קטן בתוך המכונה הלאומית. שאם אנחנו נשתנה, זה לא ישנה כלום, אבל שנאת החינם ואהבת החינם מתחילה מאנשים ונגמרת באנשים.

CHEN106

New member
צודק ביותר!!

האומנם אני די החרטטן הקטן שהפך את השירשור שלך לברכות צום קל היום אבל אני חייב להגיב לדבריך חזי. הסרבנות של היום מחליאה אותי כמוך באותה המידה אם לא יותר (בעקבות הרעל שלי לצה"ל). אני לא יודע אם ההפסד במלחמות האחרונות נובע כתוצאה מהסרבנות אבל אני יכול להיות בטוח שיש לנו חלק בה (שים את מלחמת המפרץ בצד) בכל אופן גם אצלי בבית הספר יש המתאכזבים מהמדינה ולא רוצים לשרת בה והפשרה שלי בנושא הסרבנות היא כזאת: או שלא תתגייסו או שתלחמו עד הסוף ותקבלו את עול מפקדיכם. הצבא זה לא קייטנה (חוץ מבמקרה של אחותי) מה שאומרים מבצעים גם אם אתם שמאלנים מעפנים/לא על הזין שלכם באותו רגע/זה לא נראה לכם מוסרי...זה מה יש... אז למרות כל האכזבה שלכם זאת המדינה שלכם ועם זה אתם חיים, אם אתם לא תהיו הביצועיסטים אנחנו פשוט לא נהייה פה!! לתושמת ליבכם ולחיזוק דבריו של חזי!!

ASTAR3

New member
גם בצום אני קמה מוקדם...תיקון חזי..

אני מצטערת שאני מתקנת פשוט נשאלה פה שאלה יפה מה עם תענית אסתר...חזי כתבת מצויין על כל הצומות שעם ישראל נוהג לצום אך שכחת צום קטן שהוא תענית אסתר אז כך: כמו שאמרת חזי ישנם 4 צומות שצמים אותם לזכר חורבן ירושלים: -צום גדליה -צום י"ז בתמוז -צום ט' באב -צום י' בטבת ישנו יום כיפור שזה כדי לכפר על החטאים שלנו במשך השנה וישנו צום תענית אסתר-שאסתר אמרה למרדכי לך תאמר לעם לצום בשבילי 3 ימים כיוון שנגזר להרוג את כל היהודים מפי המן הרשע ולכן לפני שהיא הלכה לבקש מאחשוורוש מה המן עשה ושיבטל את הגזרה ביקשה מהעם היהודי לצום.

צום קל לכולם!!

לא יודע מה איתכם אבל אני אכלתי רק חתיכת לחם חומוס ושתי חתיכות משיפוד... וכגע אני מרגיש טוב אבל קצת כואב הראש.. צום קל לכל הצמים!!! וחזי תבוא אל תיהיה חרשן מידיי

מי את?? וגם יודל 1

מי אתם??? אהה ובצאת הצום.. מינחה יחודית אם קריאה בתורה.. ואחר כך ערבית רגילה+בירכת הלבנה

למעלה