צולל בכיר בSSI

בובי

New member
צולל בכיר בSSI

זה מה שקיבלתי בדואר לפני כמה ימים בנוסף, ניתן לעבור קורסי התמחות על פי תחומי התעניינות של כל צולל. צבירה של חמישה קורסי התמחות ו- 50 צלילות חתומות ביומן, מאפשרת להגיע לדרגת צולל בכיר (master diver) - דרגה מקבילה לצולל שלושה כוכבים. מתוך חמש ההתמחויות, התמחות בהצלה והתמחות בצלילת עומק הן חובה וניתן לבחור מתוך מגוון התמחויות נוספות: * התמחות בצלילה עם אויר מועשר (נייטרוקס) * התמחות בהפעלת סקוטר תת ימי * התמחות בארכיאולוגיה תת ימית * התמחות בניווט והתמצאות * התמחות בסריקה והצפה * התמחות בצלילה בראות לקויה / צלילת לילה * התמחות בהכרת הסובב הימי * התמחות בצילום תת מימי לי כבר ממילא יש 3 התמחויות ונשאר לי רק את ההצלה והצלילות עומק שווה לעשות ? האם זה באמת מקביל ל 3 כוכבים ? אני לא הולך לעבוד בזה או משהו כזה פשוט ליותר התמקצעות בלי לעבור קורסים ארוכים מידי. תודה

ביקו

New member
זה נראה מוזר...

כל כך מעט דברים שוליים מקנים דרגה המקבילה ל 3 כוכבים ? מה הקשר לארכאולוגיה תת ימית ודרגת צולל מתקדם ? או התמחות בסקוטרים ? זכור לי בזמנו שהיו דרישות יותר רציניות מקורס 3 כוכבים... מה למשל עם הובלת קבוצה וכל החומר העיוני לצולל בכיר?

שים לב

מדובר בMASTER DIVER לא DIVE MASTER . זה בעצם מקביל לדרגת 3 כוכבים של ארגון " ההיתאחדות הישראלית לצלילה " ואירגונים נוספים שמציעים קורסים לדרגת MASTER DIVER . בעצם הכוונה היא להתקדם בדרגות הצלילה והידע למי שאינו מעוניין לעבוד בצלילה ( הובלת קבוצות ) או להיתקדם להדרכה . לדעתי בסך הכל מיותר , למי שלא מעוניין להיתקדם להדרכה ועדיין רוצא ללמוד ולהיתקדם כדאי לעבור את אחד מקורסי ההצלה שמציעים ארגוני הצלילה השונים . מי שמעוניין להבין יותר על פיזיולוגית וטכניקות צלילה ( ללא קשר להדרכה /עבודה ) מומלץ לעבור את קורסי הנייטרוקס ( קיימים 2 דרגות ) ואולי אח"כ לעבור קורס טכני ראשוני . זה אמור לתת לצולל שמעוניין ללמוד ולהיקדם ברמה האישית את הידע וההבנה , את הישום .... למי שבאמת מוכן ללכת עד הסוף , בשביל זה צריך להיתרטב
. שלומי “ Scuba diving... another great activity where your main goal is to not die “ Jerry Seinfeld

אתה כריש../images/Emo88.gif

שלחתי לך תגובה להודעה אחרת ואתה חייב לקרוא אותה חפש למטה הסקיפר המודאג

שלומי-קורס 3 כוכבים של ההת´-המקצועי

שלומי ! קורס 3 כוכבים של ההתאחדות הישראלית לצלילה הינו הקורס המקצועי ביותר לפני הדרכה, כולל הובלה וכולל הצלה ברמה הנידרשת כיום ע"י הרשות לצלילה ספורטיבית. קורס DIVEMASTER וקורס 3 כוכבים של ההתאחדות הינו היינו אך ומדובר בקורס מקצועי ביותר אפילו יותר מקורס טכני. קורס טכני הינו קורס עומק, קורס 3 כוכבים/DIVEMASTER טומן בתוכו אפילו את כל תחום הדקומפרסיה-אומנם רק מדומה אבל ההבדל זניח. אם רוצים להיות מקצועיים בצלילה-קורס 3 כוכבים / DIVEMASTER הינו הקורס הנכון.

השוואה שלא במקומה../images/Emo88.gif

קורס 3 כוכבים של ההתאחדות מסמיך להובלת קבוצות נקודה !!! הוא לא מי יודע מה מקצועי(תלוי במדריך ובארגון המסמיך) כולנו יודעים בדיוק מה המוטו היום בעולם הצלילה בעסקי הסמכות. קורס טכני מלמד לבצע חניות דקומפרסיה עם כל הכרוך בכך + שימוש בשתי תערובות גזים שונות וזה קצת יותר מקצועי משלושה כוכבים ששם רק מלמדים שימוש תיאורטי בטבלאות הצי. אם כבר מקצועי אז קורס divecon של SSI הכולל ניטרוקס,הצלה והחיאה, ביצוע צלילות ריענון והכנה מצויינת להדרכת צלילה בהמשך. אז נא לדייק כי כולנו יודעים וחלקנו גם עבר קורס D/M של TIDF

ברוכים הבאים ומצטער על הטעות

דבר ראשון , מסתבר שטעיתי והטעתי את קוראי הפורום בנושא הסמכת 3 כוכבים של ההיתאחדות , כניראה שהיא אכן מסמיכה לביצוע הובלה , השאלה היא ובלי להעליב אף אחד , מי יקבל צולל 3 כוכבים של ההתאחדות לעבודה בארץ או בעולם ? בנוסף ... ברצוני לברך את אריק על "היצטרפותו" לפורום הצוללים ,עד כה יש לנו כאן את גור צור , אסף דר , גלעד ( דקומפרסיה ) ועכשיו אריק .... לכולם קשר בעבר או בהווה למרינה דיוורס , עוד סיבה טובה לבקר במועדון הצלילה המצויין הזה והיזדמנות להמליץ שוב על קורסי הצלילה המיקצועיים שמועברים במרינה דיוורס לכל הרמות על ידי ובפיקוח של טובי המדריכים . שלומי

ניב ד

New member
חצי טעות

ואני הייתי בטוח שדקומפרסיה הוא אריק !! מעניין. לא חשוב. בכל מקרה - זו חצי טעות - כמו שנאמר, להתאחדות יש כיום שני מסלולי 3 כוכבים - אחד עם הובלה (דייבמסטר) והשני ללא הובלה (מאסטרדייבר).

טעות קשה!!!

לחשוב שאסתתר תחת הכינוי המשפיל הזה או כל כינוי אחר?! זו טעות כפולה!! i don´tget mad, i get even לא מדברים על אריק

אכן, אין סיבה ועל מה להעלב,

כי אחרי הקורס - ולצורך הענין ממש לא משנה בחסות איזה אירגון הוא נערך ובתקווה שהמדריכים עשו את מלאכתם נאמנה - מה שנשאר באמת, היא התנהגותו ויכולתו האינדיבידואלית של כל צולל באשר הוא, שהרי על כך הוא נמדד בפועל בכל צלילה וצלילה. אך תיקון לדבריך, שלומי, בכל זאת נדרש ואני מתכוון, ציטוט: "השאלה היא ובלי להעליב אף אחד, מי יקבל צולל 3 כוכבים של ההתאחדות לעבודה בארץ או בעולם ?" ובכן, ההתאחדות מנפיקה תעודות CMAS וגם BSAC שמכובדות בכל העולם, לא פחות מיתר הארגונים (למעת פאדי כמובן) ובמקומות אחרים, כמו אירופה למשל, הן אפילו יתרון גדול לאוחז בהן. ולבסוף, אם האדם/צולל הוא הקובע, אזי מדריך/מוביל טוב שהוא קודם כל בן-אדם אחראי, סבלן ואוהב את הקניית הידע לזולתו יצליח בכל מקום, גם אם ידרש לקרוסאובר פורמאלי.

ניב ד

New member
אמיר דרור - חדל לקשקש בלי סוף !

כל הודעה שלך היא פרסומת למשהו שאתה קשור אליו - אתה מוכר מיכלים ומאזנים וקורסים טכניים ופלאפל, ונותן לאנשים אינפורמציה שקרית ביודעין !! מה הפאקינג קשר בין קורס 3 כוכבים של ההתאחדות (שכבודו במקומו מונח) לקורס טכני? ואתה עוד קורא לעצמך מדריך ! עצם זה שאתה אומר שקורס טכני הוא קורס עומק מראה שאין לך שמץ הבנה לגבי מהות הטכני ואישית הייתי חושש לעבור אצלך קורס. אולי במקום לבלבל את המוח תענה על שאלות ששואלים אותך ? למשל מחירים הקורסים הטכניים וכו´.

זהרון

New member
ניבוש, אין דבר כזה "פאקינג קשר" ../images/Emo38.gif

ובדקתי היטב בכל ספרי הקשרים... יש קשר מוט, קשר דייגים, כפיתה מרובעת אבל פאקינג קשר יוק! מצד שני, אני שמח שאמרת את שרובץ לי במורד הקנה ויוצר תחושה לא נעימה בנאדיות בואכה הסרעפת. מר אמיר דרור פיתח לו שיטת פעולה ייחודית: בחודשים אי זוגיים שמתחלקים בשלוש ללא שארית הוא מסתכסך עם שבא ים, באשמתו המלאה כמובן, מלכלך (ולא אוסף אחריו עם שקית כמו שהעיריה ממליצה) ותוקף... ומדוע? מכיוון שבשבא ים לא נבהלו מהוד מעלתו וניסו להתייחס אליו כאחד העם (ואפילו קצת יותר טוב, אבל זה לא מספיק). בחודשים אי זוגיים שמתחלקים בחמש ללא שארית, מסתכסך לו מר דרור עם סנפיר וגם על זה יש לו סיפורים מסיפורים שונים, מלבבים יותר ומלבבים פחות... ושוב, האמת מתייצבת במלוא הדרה ואומרת "נראה לך?????" (יש לקרוא בהגיה הראויה). הכיצד נוכל לשכוח בעודנו מתעצבים אל ליבנו את מריבתו האיומה עם מארינה דייוורז באותו חודש זוגי שמתחלק לשש עם שארית אחת, עת ישבנו על נהרות צין שם בכינו גם צללנו. אבל מה? הפתעה... הייתכן ועל כפר הצוללים לא אמר מר דרור מילה אחת זו או אחרת? לא לרעה ולא לחומרה? הרי ידוע לכל שבשבא ים, סנפיר ומרינה פועלים קרימינלים גנבים, עושקי יתומים ואלמנות, מוכרי חלומות מנופצים, משברי עצמות ומטביעים באמצעות בטון... ואילו בכפר הצוללים, חלומו של כל צולל, פנטזיתה של כל צוללת מוגש מדי ערב סרט החודש... סקס, סמים ובועיות שקטות. אני חושב, שאולי, תראה אם אייגע את מוחי ואחשוב על זה היטב, אולי ייתכן ויתברר שמר דרור הוא אינטרסנט חסר בושה שלא למד שלשקר אין רגליים ומי שמשתין ייזהר לעשות זאת שלא מול הרוח ושבכלל בעולם הצלילה הצפוף והסוער הוא יכול לעבוד על שני צוללים מדי פעם, אבל הוא לא יכול לעבוד על כל הצוללים יותר מפעם אחת. וניבוש... עשה טובה, יש מקומות טובים יותר לעשות אותם מאשר עם ידידיו של מר אמיר דרור או בחסותו העלומה. ולמר אמיר דרור... עצתי לך, כל עוד נשמרת לך מעט התייחסות מכובדת והוגנת בפורום זה, פרוש לך בשיאך או למד לכבד את החברים פה כפי שהם מכבדים אותך. ובחיאת דינאק, אם אתה לפחות משקר, תעשה את זה טוב יותר. אני כבר מזמן לא משוכנע... שלך, זהרון (דג עם מודעות חברתית כוזבת)

אני רוצה להתייחס לחודשים אי זוגיים

אני רוצה להתייחס לחודשים אי זוגיים שמתחלקים בחמש ללא שארית - מה שמוביל אותנו לחנות/מועדון צלילה סנפיר. כידוע לכם היתה פניה ולא שלי אודות מועדונים בנמל ת"א שלא מוכנים לדחוס מיכלים אם לא רוכשים שם כרטיסיה, כך שיוצא שאם רוצים לדחוס רק מיכל אחד הדבר בלתי אפשרי. לידיעתכם, ובמיוחד לידיעתו של זהרון, עמית ואלון מסנפיר החליטו לשנות את דעתם ולדחוס לכל דורש גם אם הוא מגיע ומעוניין במיכל אחד. ושוב לזהרון ולניב-אם פגעתי באנשים ובגופים יקרים לכם כמו שבא-ים ומרינה דייברס, אז לידיעתכם פורום זה לא בבעלותכם, וכל מידע שיש ברשותי ושלדעתי יש ליידע את ציבור הצוללים אפרסם אותו. ראוי לציין שכפי שניראה מתגובתכם, אתם מעוניינים בפגיעה אישית בי ולכן לא אתייחס לא לצואה ולא לשתן שבדיברכם.

זהרון

New member
אז גם אני אפרסם מידע שברשותי

אתה שקרן פתולוגי מעורר מהומות בכל מקום שבו היתה לך התקלות ורצת לספר עליה פה התגלית כאחד שמסתיר את כל האמת, מצייר אותה בהתאם לצרכיו (הרחוקים מאוד מן האמת) וכנוכל אופורטוניסט המקדם את האינטרסים שלו על חשבון בעלי עסקים אותם רובנו מכירים ומעריכים. אין בדבריך שמץ מהאמת, אתה כנראה לא מכיר את הקונספט הזה ולא מסוגל להתיישר לפיו. רק מפאת כבוד לחברים האחרים בפורום לא אביא פה קישורים וציטוטים לסיפורי המעשיות שלך בשבא ים, סנפיר ומרינה. שיהיו לך צלילות מהנות עם קלוד וויקי ואל תשכח לתמוך במועדונים שעוברים עבירות קשות על החוק רק כי הם בין הבודדים שמוכנים להסמיך צוללי התאחדות. אתה רשאי אגב לא להתייחס לצואה ולשתן בדברי, זה נותן להם ניחוח אקסקלוסיבי יותר.

גולן בן

New member
OK חברה עכשיו שכל אחד ישלוף.....

את ה
שלו ונעשה תחרות של מי יותר גדול. חברה מה אתכם קצת אורך נומס כל ההשמצות ההדדיות מכניסות קצת פלפל לפורם אבל לא מחמיאות לכם אז יאלה תבקשו סליחה אחרי הכל זה רק ספורט, הים שייך לכולם וכולנו ישראלים שחושבים שהם יודעים הכל אז חלאסססססססססססס

ניב ד

New member
זהרון תירגע !!../images/Emo88.gif

מה קרה לך ? אתה מגזים... הדברים נאמרו, אמיר הגיב מהי דעתו ועמדתו. ציבור הפורום המשכיל הבין עם מי יש לו עסק ויחליט בהתאם איך להתייחס להודעות של כל אחד מאיתנו. באמת אל תתחיל בהעלבות בוטות וכאלה כי זה באמת מוגזם, מיותר ובלתי מכובד. ולגבי כפר הצוללים - אל תמהר להשמיץ - יש הרבה אנשים, גם מכוחות האור, שדי אוהבים את המועדון הזה וקשורים אליו, וזה עדיין נחשב מועדון טוב ומקצועי (והעובדות האחרות ידועות לכולם ואין צורך לפתוח על זה דיון חוזר).

זהרון

New member
בתור הבחור הרגוע של הפורום ניבוש

אני אתייחס אל הערתך כאל הערת ביניים מבדחת, איזו אתנחתא קומית שתשעשע אותי ביום העבודה הארוך הזה (ושים לב שאני מקפיד להשתמש בשמות תואר שונים מאילו שאתה משתמש בהם כדי לגוון את אוצר המלים של חברי הפורום). ולגבי בני האור ובני החושך בפורום הזה... נו באמת...

תשובתי מיועדת לשלומי

אם תשקיע מזמנך מבט חטוף בהודעתו תשים לב שההשוואה/התייחסות לקורס הטכני מיועדת להתייחסותו של שלומי לנושא. כמו-כן אם זה מפריע לך שאני ממליץ על מוצרים כלשהם יש לך בעיה ! אני עומד מאחורי מה שאני ממליץ עליו מתוך ניסיון ובדיקה מקיפה. לגבי הקורס הטכני: א. המשמעות של קורס טכני לציבור הצוללים הספורטיבי הינו עומק בלבד. קורס זה לא כולל פרטים מקצועיים כמו: הצפה והרמה, ניווט מתקדם, הצלה והחייאה. לעומת זאת, קורס 3 כוכבים של ההתאחדות כולל כל מה שעוברים בקורס הטכני, פרט לשימוש במיכלים כפולים (שזה רק בקורס טכני מתקדם ER) וחניות דקומפרסיה אמיתיות (כשבקורס 3 כוכבים מבצעים זאת רק ללא ירידה לעומק). ב. לגבי המחיר-מאחר שביקשת הצעה מיוחדת לחברי הפורום, אני מנסה לגבש הצעה מיוחדת ולפרסם אותה. סבלות. לגבי הפלאפל-כן, אני אוהב פלאפל ! כמו-כן, אני מאוד ממליץ לבצע קורס 3 כוכבים מקצועי וממצה במקום קורס טכני-אין הרבה מה לראות בעומק - כל הדברים היפים נמצאים באזור הרדוד.

למעלה