צולל בכיר בSSI

אילוניק

New member
שלומי המעמיק בדיעותיו

אם הכוונה אין מה לראות בעומק אז אתה מתכוון בטח לים תיכון כי זה נכוןב- 99.9 אחוזים אבל אם באילת אין מה לראות בעומק כי רק ברדוד יש שני אופציות אחת שאני מדמיין בגלל גלי היופי שלי וכל מה שאני רואה בעומק באילת הוא אכן חזיון תעתועים ומה שהמצלמה שלי מצלמת שם אכן לא היה ולא נברא והשניה יקירי לך תעשה בדיקת עניים כי יתכן וזה מה שפוגע בראיה שלך בעומק או קנה מסכה אופטית ואני מתחייב בכל רמ"ח אבריי ושס"א גידי לקחת אותך למקומות עמוקים יפים מאין כמותם ולא בצחוק אלא באמת שלך כל הדרך אל העומק היפה והקסום אילוניק היפה I.H.B

אסף דר

New member
טוב,הגיע הזמן להגיב../images/Emo123.gif

1. קורס 3 כוכבים של ההתאחדות הוא קורס טוב (אם המדריך טוב ומשקיע) אבל לא יותר טוב מהקורסים האחרים שכוללים את כל החומר שב 3 כוכבים ומוסיפים גם את נושא ההדרכה (PADI בבריכה ובים ו SSI גם בכיתה). 2. קורס טכני זה רק עומק ???? זהו שלא הנושא החשוב ביותר בקורס הטכני הוא נושא הדיקומפרסיה (כלומר צלילות מעבר לטבלה) אני מחזיר אותך לקורס כוכב 1 בו למדנו שגם ב 20 מטר יש גבול שכשעוברים אותו אנו נכנסים לצלילת דקומפרסיה. אחרי קורס 3 כוכבים מחותר לצלול ל 42 מטר,אחרי קורס טכני (לא הכנס להבדלים בין ההתאחדויות) ההמלצה היא לא לחרוג את ה 46 מטר (הבדל של 3 מטר) מאחר ומעבר לזה אתה חושף את עצמך , בכל תערובת ניטרוקס שלא תהיה, או לשכרון עומקים או להרעלת חמצן.(הסברים על המספרים הנ"ל תוכל לקבל בקורס DIVEMASTER/DIVECON שאני אעביר (או כל מדריך רציני אחר). 3. ולשאלה שפתחה את השרשור הנ"ל : DIVECON ן MASTER DIVER הם שני דברים שונים,האחד (MASTER DIVER ) זו רק תעודה שמראה נסיון במספר תחומים שונים של הצלילה (כלומר התמחויות) ושום דבר אחר ,והשני DIVECON שהוא המקביל של ה 3 כוכבים (בתוספת של עזרה למדריך(כתה,בריכה וים),העברת רענון והעברת קורס שנרקול). 4. והוסיף על דבריו של אילוניק ,יש הרבה דברים יפים לראות העומק,מאחר ובד"כ מי שצולל לשם יודע לצלול ולא הורס את האלמוגים אבל עם אתה צולל באותה דרך שאתה מתנהג מחוץ למים (שקרן,אגריסבי ואינטרסנטי) אולי כדי שלא תצלול לשם על מנת שהאלמוגים ישארו בחיים. 5. ואחרון אחרון לא חביב,ואם אני טועה אני מתנצל מראש,לפי מיטב זכרוני אמיר דרור הוא חבר בהנהלת ההתאחדות הישראלית לצלילה שנבחר לשם בתור אחד שלא עוסק בצלילה וזה קצתמבלב אותי

bennysnuba

New member
אמיר דרוד לא מתפרנס מצלילה

יש בהנהלת ההתאחדות די הרבה מדריכים שמתפרנסים ממקורות אחרים: רואי חשבון, עורכי דין, מנהל מלון וכו´. זה שהאדם הוא מדריך צלילה לא אומר שמזה הוא מתפרנס. לרבים מהם זה תחביב והם מעבירים קורס או שניים בשנה. גם אמיר דרור הוא באותה קטגוריה. לא כל חבר הנהלה שהוא גם מדריך חייב להיות מדריך התאחדות. מספיק שהוא חבר בהתאחדות. אני למשל מדריך פאדי מאז 1987 ועדיין לא עשיתי הסבה. בנוסף, כפר הצוללים לא מסמיכים להתאחדות אלא לNAUI כך שההערה בהודעה קודמת שאמיר לא משמיץ אותם כי הם מסמיכים התאחדות אינה רלבנטית.

מר דרור היקר

באופן ישיר ועקיף אתה מזיק לשני מקומות שאליהם הנך קשור וחבל. ובכל זאת חלק גדול מהאינפורמציה שאתה מפיץ הנה בעייתית ו"לא מדוייקת" קורס 3 כוכבים של ההתאחדות הישראלית לצלילה לא דומה ולא ידמה גם אם מאוד ירצה לקורס טכני ולא משנה של איזה ארגון. והאזן היטב למשפחת ניב בהודעות האחרונות הם הגורם היותר מתון ורציונאלי בפורום בסדרת השרשורים האחרונה שלצערי הפכה לסדרת שלשולים ועל ידי דווקא איש קצת יותרא שקול שכנראה כעס מאוד או שהוא חולה בשפעת. בואו ונחזור לימים שלפני ואחרי פילוביץ. יש לו מקום בביבים אחרים. ופרסומת ... אני מניח שהגורמים שניסת לפרסם יודעים לעשות את מלאכתם ובכל מקרה יצאת לברך.. ונמצאת מקלל אפילו שלא באשמתך ושבכל זאת יהיה לך יום טוב ומזל טוב לקבלת דרגת המדריך. חברים ממשפחת ניב.

Cassiopeia

New member
איזה שירשור ארוך וכמה ריקנות...

אם יורשה לי אביע את מחאתי לנוכח הרמה כאן של חלק מהאנשים. יש אנשים שממש כיף לקרוא את הודעותיהם: פליקס,שלומי,DIW, השיח סלימאן,אסף דר ועוד. מצד שני יש התרשמות שחלק מהאנשים הם פרובוקטורים סדרתיים , החל בניב , אמיר דרור וכלה באילוניק היפה שרמת תגובותיו מעידה על חוסר יופי מוחלט. זהרון , אני בהלם ממך. אתה ? יש לך קלאס , יש לך רמה ובכל זאת נגררת אחרי השטויות והפה המסריח של ניב? דחילאק. הבטחתי לבדוק את סנובה בירידה הקרובה לאילת , מנגד מחאתי תירשם כאן על כל נסיון לכלוך של כפר הצוללים בכלל. יש חולאים בכל מקום , האמינו לי ברוב המועדונים ועברתי בהרבה. עזבו את המריבות , איש הישר בעיניו יעשה יצלול וילמד. לא לרדת ברמה - לא מתאים.

alexdivers

New member
צא ולמד

לכתוב ללמד להכפיש זה קל (קורס 3 כוכבים של ההתאחדות הישראלית לצלילה אינו הקורס המקצועי ביותר לפני הדרכה, יש עוזרי מדריך, ככלל ההתאחדות כיום מסמיכה לא רק לפי CMAS) הראשות לצלילה ספורטיבית היא לא קריטריון לכלום היא חותמת גומי ומועדונים\התאחדויות מפחדים לומר זאת. ההסמכה של MASTER SCUBA DIVER מבחינת העומק שווה ל DIVEMASTER "צולל רגיל" שרוצה להיות מקצועי צריך להתמחות בהתמחויות שיובילו אותו להיות צולל מקצועי. אתה כנראה לא צולל טכני או שאין לך מושג מה זה צלילה טכנית לכן אתה יכול להגיד: "וקורס 3 כוכבים של ההתאחדות הינו היינו אך ומדובר בקורס מקצועי ביותר אפילו יותר מקורס טכני. קורס טכני הינו קורס עומק" צא, למד ותתנצל

ללמדך-מדריך עוזר הינו מדריך

מדריך עוזר הינו מדריך והוא לא לומד שום דבר חדש בצלילה אלא בהדרכה. אם אתה לא מעוניין לפנות להדרכה אז מומלץ קורס 3 כוכבים. קורס 3 כוכבים של ההתאחדות הינו הקורס המקצועי ביותר לפני הדרכה ואם אתה חושב אחרת אז תציג קורס אחר אבל אל תומר שאני משמיץ. האם אמרתי שקורס אחר הוא לא טוב או לא מקצועי? לגבי הרשות-לצערי אתה צודק בחלק מדבריך. מוטב לציין שבמס´ אירגונים בארץ חלק מהמדריכים לא עוברים את מבחני הרשות המינימליים שלא נדבר על הרמה הנמוכה הנידרשת מהם כדי לעבור קורס מדריכים-אם ברמה המקצועית הצלילה, ואם ברמה המקצועית בהדרכה. ישנם אירגונים שגם יוצאים לסיני לעבור את קורס המדריכים או לא מדווחים בזמן לרשות על פתיחת קורס כי הם מפחדים שייראו את הרמה הנמוכה בקורס המדריכים. לגבי צלילה טכנית- אני לא יודע מה אתה יודע על צלילה טכנית. אני צולל טכני ובעל ציוד מלא כולל דבל בלדר, סט מיכלים כפול וכל התוספות הנידרשות. צולל שעובר קורס טכני בארץ לא מגיע לרמת מקצועיות של 3 כוכבים. אשמח לשמוע ממך במה אתה כצולל טכני מקצועי יותר מצולל 3 כוכבים.

alexdivers

New member
מקריאה לאחור אני מבין כי אתה "מדריך

מקריאה לאחור אני מבין כי אתה "מדריך" ככזה אתה אמור לדעת כי עוזר מדריך אינו מדריך (לא סתם נתנו לו קידומת של "עוזר"). קורס 3 כוכבים של ההתאחדות הוא מקצועי ביותר ואין עוררין על כך קורס צלילה טכני לא דומה ולא שווה לקורס 3 כוכבים (כמו שלנהוג בסמיטרילר לא דומה לנהיגה באופנוע למרות שלשניהם יש גלגלים ולשניהם צריך רשיון נהיגה) את ציוד הצלילה שלך אני מכיר באופן אישי מ-שבא ים (אותם אתה משמיץ משום מה), לידיעתך להרבה בעלי משאיות אין רשיון נהיגה (הם רק בעלי המשאית) ובעלות על ציוד צלילה מכל סוג שהוא ובכל איכות שהיא לא מעיד על ידע או יכולת (אגב גם תעודת צולל בכל דרגה שהיא לא מעיד על יכולת כזו או אחרת) למרות שאתה לא מכיר אותי (ואני כן אותך) קח פסק זמן וקרא את הפורום לאחור ראה כמה השמצות אתה כותב - במידה ואתה "מדריך" - ז"א שאתה אדם מבין - תתנצל בפני כולם - שב בצד ותשתתף בפורום באופן פאסיבי, זה לא נורא ראה כי אני משתדל לעשות כך כל הזמן

batmen1

New member
לצערי SSI ישראל עובדים עליכם !

SSI ישראל באמצעות קבוצת הריף עובדים עליכם בעיניים ! בהתחלה - במקום קורס 2 כוכבים כמו בכל אירגון נורמלי אחר הם משווקים כאילו קורס 2 כוכבים ורושמים בתעודת ההסמכה "התמחות" עומק, "התמחות" לילה, "התמחות" ניווט וכו´. כך עובדים עליכם במועדוני SSI ישראל וכאילו נותנים לכם תעודת 2 כוכבים. עכשיו הם ממשיכים בכאילו לתת DIVEMASTER, ע"י "התמחויות" ואילו עברת קורס 3 כוכבים. הם גם קוראים לזה MASTERDIVER, להטעות את הישראלים שרוצים הכל מהר אבל לא לעבוד קשה. MASTER DIVER זה לא קורס 3 כוכבים ולא מתקרב אליו. אני לא מדבר רק על המקצועיות, אלא גם על יכולת הובלת קבוצת צוללים ולשלוט עליה בצורה מקצועית. אחר כך ממשיכים לבלף ובמקום מדריך עוזר הם קוראים לזה DIVECON, או קישקוש דומה. בקצב הזה כל צולל כוכב 1 יכול להגיע לרמת צולל טכני מתקדם. מי הם מועדוני SSI ? כל קבוצת הריף (ריף הדולפינים, מרינה דייברס ואקווה דורה), מועדון צלילה דוגית-אוקטופוס וקוראל-סי. בלשון המעטה-לא מומלץ ! אם אתה רוצה להיות DIVEMASTER / 3 כוכבים אמיתי, מקצועי שיכול לעמוד מאחורי התעודה שנימצאת אצלו בכיס אז שיעבור קורס 3 כוכבים אמיתי במקום אחר. אם אתה רוצה רק תעודה-זה משהוא אחר.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אחרי שסיימת להשמיץ אולי תועיל לפרט

קראתי 3 פעמים את מה שכתבת ולא כל כך הבנתי במה בדיוק עובדים עלינו. זה שקוראים לקורס DIVECON במקום DIVEMASTER ? זה שעוברים בקורס 2 הכוכבים שלהם השתלמויות בצלילת לילה, עומק וניווט במקום צלילת מערות, הפעלת צוללות וחבלה תת מימית כמקובל בקורסי 2 כוכבים "אמיתיים" של שאר ההתאחדויות ? הסמכת ה MASTER DIVER של SSI אינה זהה ואינה מתיימרת להיות זהה לקורס DIVEMASTER, מי שרוצה לעסוק בהובלת קבוצות במסגרת SSI פונה לקורס DIVECON (עברתי אגב על אוגדן ה DIVECON והחומר הרבה יותר מקיף מקורס ה DIVEMASTER ה"אמיתי" שעברתי אני בהתאחדות אחרת). יכול בהחלט להיות כי לא הבנתי את דבריך מסיבות הקשורות לחוסר יכולתי הבסיסית להבין דברים אולם גם במקרה זה ומתוך התחשבות בעוד כמה קשי הבנה שקוראים אולי את הפורום אנא פרט ונמק בצורה יותר רצינית את מה שכתבת. בברכה שיח´ סלימאן המודאג מאד מהנסיונות לעבוד על הצולל הישראלי התמים. ו ב ב ח י " נ

המוגז

New member
למה להכפיש

מדרך ההתנסחות שלך ניכר שיש לך אינטרס אישי להכפיש או את SSI או את אחד המועדונים הניזכרים או לפאר בדרך השלילה מועדונים אחרים התייחסות למהות ה:DIVERMASTER ניתן למצוא בגיליון צלילה מספטמבר האחרון למיטב ידיעתי אף אחד לא מנסה לשווק קורס DIVERMASTER כקורס DIVECON או כקורס מובילי קבוצות ובעצם DIVECON של SSI הוא המקבילה של DIVEMASTER ב PADI תכני הקורס דומים עד כדי כך שהשיקול היכן לעשות קורס הוא לפי המדריך והמועדון ולא "קורס של איזה התאחדות ?" ייתרון אחד שיש לDM של PADI (אני לא בטוח לגמרי) זה שהוא מוסמך גם להעביר ריענונים בכל מקרה ברבים מהמועדונים ניתן לדרוש ולקבל הסמכה מהתאחדות ספציפית מאחר ולהרבה מדריכים יש הסמכות מכמה התאחדויות(CROSSOVER) זה נכון בעיקר לגבי PADI שם המדריך עומד ישירות מול ההתאחדות(PADI) ולא המועדון שבו הוא עובד

alexdivers

New member
לצערי אתה לא מבין\לא יודע\לא למדת ../images/Emo70.gif

בכל אירגון צלילה יש 2 מסלולי התקדמות (למעט ההתאחדות הישראלית עד לא מזמן) מסלול ראשון: צולל רגיל, צולל מתקדם, DIVEMASTER , מדריך וכ´ו.... מסלול שני: צולל רגיל, התמחויות, צולל מתקדם, התמחויות, MASTER DIVER ברוב מדינות העולם הצולל ה"רגיל" לא כובש את לבנון או כל מדינה עויינת אחרת, הצולל ה"רגיל" לא צולל ללא מסיכה, עם סכין בפה, נשק ביד ובין הרגליים. הצולל "הרגיל" צולל להנאה, חלק קטן (לטעמי גדול מדי) פונה להדרכה או לצלילה הטכנית. כאשר תבדור לעומק כל הקורסים בכל התאחדויות הצלילה נותנים את אותו חומר ומעבירים את אותם טכניקות בשינויים קלים ולא משמעותיים (כמובן כי כאן נכנס המדריך, חלק מהמדריכים עושה רק את עבודתו וחלק מעל ומעבר, אחוז שולי ולא מייצג לא עושה את עבודתו ונפלט מהתעשיה) אף אחד לא מטעה את הצוללים, עם ישראל הוא עם מיוחד שלא יודע לבדוק, לברר, לשאול, להשוות ופשוט רוצה "מהר וזול" כדי שיוכל להראות "לחברה" מסלולי ההתקדמות מפורסמים הכל מקום, ניתנים להשוואה ואני מאמין כי כל מועדון צלילה ו\או מדריך צלילה ו\או אירגון צלילה ישמחו להציג את הדרך שלהם ברוב מדינות העולם לא תראה קורס משולב (רק מקומות שם יש ישראלים, מדריכים או צוללים ששמעו "איך" צוללים בארץ) תמיד קורס OPEN WATER DIVER צלילות נוספות באתרי הסביבה, התמחות אחת או שתים ובחופשה הבאה התקדמות הלאה. אנא בדוק ותתנצל בפני כל מי שצויין במסר אגב אני לא מדריך SSI ואין לי כל קשר לאירגון הזה

ניב ד

New member
ואתה תציל אותנו מהם ?

אתה רוצה להגיד שדוגית-אוקטופוס הם מועדון גרוע? אתה רוצה להגיד שמרינה דייברס הם מועדון גרוע ? מה בעצם אתה רוצה להגיד ?

לא מסכים ובלשון אחרת -שטויות.

בתור אחד שעבר קורס divecon באוקטופוס ובחר לעשות את ההסמכה של SSI ולא של PADI שאגב באותו קורס היו אנשים משתי הקטגוריות ב 90% מהזמן ורק בשלב של טבלאות החישוב השונות ועוד מספר זוטות התפצלנו, אני ממש לא מסכים. מה שכתבת זו פשוט השמצה. הקורס שעברנו היה יסודי, ממצה. ואני בהחלט יכול לומר בפה מלא שלמדתי בו לא מעט למרות שאני צולל כבר איזה עשר שנים. בלי שום קשר, לא וויתרו לנו על שום דבר, שחינו את כל המרחקים, חילצנו אחד את השני לסירה ולחוף עד שיצא לנו קצף מהאוזניים ועשינו שלום למדריך בצלילות חופשיות ל10 מטר. בקיצור, מה שאתה אומר ממש לא נכון. עם זאת, זאת זכותו של כל ארגון "להוסיף" תמורת תשלום סמלי כל מיני קורסי העשרה. עליהם אני מוכן להתווכח באשר לנחיצותם או עד כמה הם אכן מוסיפים לנסיוננו כצוללים. למרות שזו בחירה אישית של כל אחד ובטוח שבכל אחד מהם תוכל ללמוד לפחות שניים שלושה דברים שלא ידעת. את מה שאכן חשוב ללמוד ולעשות כ divemaster/divecon אותם מועדונים דל SSI אכן עושים ומלמדים וזה מה שחשוב...

למעלה