צולל בכיר בSSI

felixL

New member
מה שכתבת הוא פשוט לא נכון ../images/Emo46.gif

לי אין כל אינטרס בSSI להפיך הם המתחרים הכי גדולים שלנו. אך מה שכתבת הוא לא נכון כלל ועל סף השמצה גסה. בצלילה יש 3 מסלולי התקדמות: צולל חובב דרגות הנהגה(מסלול הדרכה) צלילה טכנית בכל אירגוני הצלילה הבנ"ל אשר פועלים בארץ קיים מסלול ה MASTER SCUBA DIVER. מסלול זה מיועד לצולל החובב שאינו מעוניין להוביל צוללים אך מעוניין להרחיב את ידעותיו ואת רמת הצלילה האישית שלו. מסלול זה בנוי כמסלול התמחויות, כל התמחות היא קורס קטן בפני עצמו בSSI לצורך העיניין צריך קורס הצלה ו4 התמחויות נוספות ע"פ בחירה. כך שהצולל יוכל לבחור לעצמו כיצד להרחיב את תחומי העיניין שלו. ב PADI ו NAUI מסלול זה הוא כמעט זהה לחלוטין. בשני אירגונים אלו יש התמחויות חובה והתמחויות שניתן לבחור. לדוגמה בNAUI חובה לעשות RESCUE ואחר כך התמחות לילה, ניווט והתמחות עומק. אגב אני כבר לא כל כך זוכר כי מזמן לא הסמכתי SSI אבל אם אני לא טועה גם שם יש התמחויות חובה מסוימיות (אך אני לא בטוח בכך). בכל אופן בסיום מסלול זה הנך מוסמך כ MASTER DIVER נכון להיום גם ההתאחדות הישראלית מוציאה או כבר הוציאה מסלול חדש של צולל 3*** ספורטיבי שצריך להיות מקביל או לפחות די דומה למה שתיארתי עד כה. חשוב להבין שמסלול זה כולל בתוכו את הרחבת ידע תאורטי בצורה מלא לצורך העיניין ב NAUI הספר שמלווה את הקורס מקביל לאינציקלופידה של PADI מבחינת היקף החומר, ובSSI יש ספרות עזר מלווה לכל קורס וקורס כ גם בPADI ו ACUC. המסלול השני הוא מסלול ההדרכה , כאשר הדרגה הראשונה במסלול זה באה לאחר שסיימת את קורס ה RESCUE וה MFA(מגיש ע"ר) והיא ה DIVE MASTER/ DIVE CON למי שלא יודע באירגוני הצלילה ה בנ"ל אין חובה לבצע קורס עוזר מדריך ולכן סמכויותיו של העוזר מדריך הן די שוליות. DIVE MASTER/DIVE CON שלמד והוכן הייטב לתפקידו משמש כ עוזר מדריך בצורה כמעט מלא (למעט מספר הגבלות)הוא ראשי להעביר את תוכניות הרענון לצלילה בכל האירגונים למעט NAUI. הוא ראשי לסייע למדריך ואף להוסיף 2 אנשים נוספים על ה6 המותרים ה DIVE MASTER ראשי ללמד ולהסמיף צוללי שנירקול ( כן כן יש חיה כזו בחו"ל). במקרה זה צולל *** כוכובים ישראלי נימצא מעט בפיגור לגבי סמכיותיו יחסית לDIVE CON /DUVE MASTER. במסלול ההדרכה השלב הבא הוא קורס עוזר מדריך בחלק מהאירגונים ובחלקם ישר קורס מדריכים. המסלול השלשי הוא המסלול הטכני שלמי שלא יודע גם ל PADI וגם NAUI יש מסלולים לצלול טכני אולם הם טרם ניכנסו לארץ. לסיכום אף אחד לא מנסה לרמות בטח שלא SSI הם מציעים מסלולי התקדמות בצלילה לגיטמיים בכל העולם וגם בארץ. צולל שבוחר לעשות את מסלול הMASTER DIVER ברב המיקרים יקבל ידע המקביל ברב חלקיו לקורס שלושה כוכבים ישראלי למעט נושא הובלת הקבוצות שוב אני לא לחלוטין סגור לגבי SSI אך MASTER SCUBA DIVER של NAUI חופף לחלוטין לתוכנית של צולל *** כוכבים מלבד ההובלה. וה DIVE CON לא מתיימר להיות עוזר מדריך אך הוא הרבה יותר קרוב לעוזר מדריך ישראלי מאשר צולל *** כוכבים ישראלי מבחינת סמכויותיו במים ובכיתה.לSSI יש גם דרגת עוזר מדריך, אך היא איננה דרגת חובה במסלול ההתקדמות. לכן אני לא הייתי ממהר להשמיץ ולהתיח עלבונות בארגון זה או אחר ברור שלכל האירגונים יש אג´נדה של להרוויח כסף, מה לעשות הם אירגונים מסחריים ולא פילונטרופיים אולם אין לכך כל קשר למקצועיות או הידע שאותו הקורסים השונים מקנים. צולל שמועניין ללמוד ומגיע למדריך שרוצה ללמד ילמד כל מה שהוא משלם עבורו ואף יותר. צלילה מהנה ובטוחה ביי פליקס

Alto

New member
רק להשלים כמה פרטים:

דרישות הסמכת MASTER DIVER של SSI: - 50 צלילות רשומות. - הסמכה כצולל עומק - הסמכה כצולל הצלה - הסמכה בשלושה קורסי התמחות נוספים מתוך: ניווט, סריקה והצפה, צלילת לילה/ראות לקויה, נייטרוקס, צילום, צלילה מכלי שייט, צלילה מסוייעת מחשב, צלילה לאניות טבועות. מחיר הקורס ברוב המקומות סביב 2000 ש´´ח (לפני הנחות וכו´) דרך אגב: יש כאן מישהו שעבר את הקורס ויכול לדבר מניסיון?

dianah

New member
המשך הסמכה

אני מבינה שאתה מדריך מטעם NAUI (או שמא טעיתי?) - אז יש לי מספר שאלות לגבי המשך ההסמכות והמסלולים - אם תוכל לענות?!. את שני הכוכבים החביבים שלי ביצעתי מטעם PADI (בקורס פרייבט תחת חסות של מועדון מנטה). את קורסי ההסמכה הנוספים עבור הכשרת MASTER SCUBA DIVER - אני יכולה לעשות בכל מועדון ובכל ארגון צלילה כלשהו (NAUI, SSU) או רק דרך PADI? אני לא מעוניינת במסלול הדרכה - אלא כפי שהגדרת את המסלול הזה, העשרה מקצועית והעשרת הצלילות שלי. ולגבי המסלול עצמו - האם זהו קורס אחד מרוכז עם ארבעת ההתמחויות או שכל התמחות היא קורס נפרד?

ניב ד

New member
המשך הסמכות

פליקס הוא אכן מדריך בכיר של נאוי וכן קורס דיירקטור של נאוי ו ACUC. לשאלתך - אין מניעה לעשות קורס דייבמסטר/מסטר דייבר/שלושה כוכבים או כל מקבילה בכל ארגון. אין משמעות באיזה ארגון עשית את הקורסים הבסיסיים. מבחינת מבנה הקורסים - הקורס הוא קורס אחד שבו מועברות התמחויות שונות ונושאים שונים ובסופו את מקבלת את ההסמכה. זה לא שכל התמחות היא בנפרד - הכל משולב יחד באותו קורס.

javierg

New member
קורסים של ארגונים שונים

למיטב ידיעתי כמעט כולם מלמדים פחות או יותר את אותם הדברים. כל הרעש והבלגן הוא בסה"כ על דקויות שכל ארגון מחשיב כדבר מהותי מאוד. לשאלתך: את יכולה לעשות קורס מאיזה אירגון שאת רוצה, הם כולם דומים מאוד ובסוף הדבר היחיד שיפריד בינך לבין תעודה של PADI, NAUI או כל ארגון אחר זה רק חופן דולרים, ואולי איזה מבחן קטן כלשהו. זה הכל. אין שום בעיה לעבור מאחד לשני, בטח לא אם את רק אחרי קורס בסיסי. כשאני עשיתי קורס ** של ההתאחדות, לא היה עדיין בארץ PADI. אבל היה אפשר לשלם משהו כמו 10$ בצ´ק בנקאי לאיזשהו חשבון בחו"ל וכעבור חודש-חודשיים היית מקבלת תעודה AOW של PADI טבין וטקילין בלי שום המולה. כשעשיתי קורס DM היה אפשר לבקש תעודה של איזה ארגון שרוצים, תמורת כמה דולרים. בהתאם לסוג הארגון היה גם צורך בעוד איזה מבחן, אבל זה הכל. יכול להיות שזה מצריך שהמדריך יהיה מוסמך מטעם הארגונים השונים, ושהוא יעביר את החומר בצורה כזו שיקיף את כל הארגונים בצורה רצינית ונכונה. ובאמת, אין הרבה הבדלים בין הארגונים. אולי זה רק עניין של תפוצה עולמית ומוניטין ועוד דרך לעשות כסף.

decompresion

New member
ילדון,אני מזמין אותך לבדוק

אם אתה מעוניין סוף-סוף להתקדם בעולם הצלילה, בוא לבדוק קורסים מתקדמים. קבוצת הריף מקום טוב לדעתי לעבור קורס מובילי קבוצות(שיטת הכוכבים מיושנת ומתאימה לויזה) חוץ מהתנאים שיש במועדונים ומהדרישות בקורסים, המדריכים יכולים להסמיך אותך גם PADI וגם SSI. באשר לרמה בקורס זה תלוי במדריך...מדריך טוב(לא משנה איזו התאחדות או מועדון) הוא מדריך טוב. תפתח אוגדן מדריכי DIVECON של SSI ותראה את מערכי השיעור, אל תדבר כמו ילד אם אתה לא רוצה יחס שנותנים לילד שאלות? תענות? מענות?

Astro The Dude

New member
אירגונים

הם באמת לא תחום ההתמחות שלי אבל כל מועדון שעושה קורס ובסופו שואל תעודה של איזה אירגון אני רוצה מבחנתי מראה חוסר מקצועיות אני ממליץ על כל מועדון שמאמין בתפיסה שמאחורי אירגון כלשהוא ולא פועל כמו מסחטת כספים. כשעשיתי את ה DIVECON שלי היו באילת שתי מועדונים (מודה לא בדקתי את כולם) שניסו למרות הכל לשכנע אותי שהאירגון שאיתו הם עובדים הכי מקצועי והם מרינה דיוורס עם SSI וסיאם עם ACUC יש הבדלים בתפיסות בין הארגונים (כמו גם הבדלי נוהלים וסטנדרטים) וצריך לדעת לפי איזה אירגון עובדים סתם לדוגמה PADI אומרים ש 18מ לדקה הוא קצב עליה נכון וSSI אומרים 9מ לדקה , זמן התחתית בטבלאות PADI הוא עד עצירת הבטיחות ובSSI עד תחילת עליה (ב9מ לדקה) אם המועדון לא נאמן לארגון כלשהוא לפי איזה סט כללים תלמד? ואולי בכלל תקבל ערבוב? כמובן שיש עוד הבדלים אבל העיקרון ברור

בקשר לדוגמא שנתת

ככל שאני מעמיק ולומד את נושא הדקומפרסיה אני נוכח לדעת שאף אחד מהארגונים לא ממש בכיוון ( NOAA והאירגונים שמלמדים על בסיס NOAA ) , טוב , למעט אירגון אחד , מנחש איזה ..... שלומי

Astro The Dude

New member
תפסת אותי ...

האמת היא שכבר די הרבה זמן אני מחפש את הNOAA diving manual ולא מוצא אז ככה שאין לי שמן של מוסך... אבל מההכרות המאד שיטחית שלי עם התפיסה שלהם הייתי מהמר על SSI (וזה כמעט לגמרי ניחוש)

javierg

New member
ואם המדריך שואל איזה ארגון אתה רוצה

אבל בכל מקרה מקפיד ללמד את כל הסטנדרטים של הארגונים, את כל ההבדלים והדקויות שבינהם, ההבדלים בטבלאות שלהם, בקצבי העליה, בהגדרת זמן הצלילה, בהמלצות לצלילה חוזרת, להפסקה לפני טיסה וכו´ וכל זאת בלי להתבלבל ולהתערבב, אז הוא עדיין לא רציני ואתה לא ממליץ עליו? למה אני שואל, כי המדריך שלנו היה בדיוק בגישה הזו ואני מחזיק ממנו מאוד רציני ומקצועי בלי פשרות. והוא רחוק מלהיות מסחטת כספים. השיקול אם לשלם את הכמה דולרים (שהולכים באופן ישיר לארגון ולא למועדון) נשאר שלך. רוצה? שלם, הבחן, קח. לא רוצה? אל תשלם ואל תקח תעודה. כשתעבוד איפשהו בעולם, לא משנה איפה, יפלו עליך צוללים מכל אירגוני העולם, יראו לך טבלאות משונות ממשונות, וישאלו אותך כל מיני שאלות לפי מה שהם למדו. אז כנראה שבלי קשר לתעודה של איזה ארגון אתה נושא, כדאי להיות בקי גם במה שקורה עם הארגונים השונים, במקום (או בנוסף) להתחיל לשכנע אותם לשכוח מה למדו אותם ולנסות להמיר אותם לארגון שלך.

Astro The Dude

New member
אם באמת הוא לא מבלבל

אז אולי אבל עדיין אני מעדיף משהוא שמאמין במה שהוא מלמד ולא מחליף כובעים כל שניה את ההעשרה לגבי שאר האירגונים אני עושה בזמני החופשי דרך אגב אולי המדריך שלך באמת כמו שתיארת אבל זה נדיר לצערי לרוב קורה ההפך

javierg

New member
או, זה נכון, המדריך הוא כמו שתיארתי

אבל הוא נורא מתבאס שמהללים אותו בפומבי. מאחר ואני מתכוון לעשות איתו עוד כמה קורסים אני מעדיף שלא להרגיז אותו יותר מדי
למרות שזה מדגדג לי על קצה הלשון...

אילוניק

New member
אפרופו נקודות ויזה

לפי מיטב ידיעתי שיח סלימאן עובד על פיתוח תוכנה שממירה חוב חנקן לנקודות ויזה כדי להתעדכן אם הפיתוח הסתיים אילוניק היפה I.H.B

ניב ד

New member
שימיר את זה לכוכבי ישראכרט

ואז גם אפשר לקנות בזה ביטוח של ההתאחדות...

../images/Emo26.gifמידע עיניני בנושא

שלום לכולכם, בלי להעיז ולדרוך בתוך הויכוח ,וללא כל השואה בין הפדרציות השונות , ,בזמנו עברתי קורס divecon של ssi ,היה מצוין , למדתי על מיגבלותי בתור צולל ,וכמו כן על כישורי, הקורס תרם לי מאוד לביטחוני האישי בצלילה , לימד אותי דברים חשובים מאוד על הובלות קבוצה ,כמובן שהיתה זן גם הזדמנות מצוינת לגלות את צלילות העומק ,ולקבל אישור לצלילות כאילו (עד 42 מטר ובכפןף לתקנות כמובן) כמו כן תרם בצורה משמעותית ליכולתי לעזור במקרי חירום מתחת למים ומעליהם לצולל שנפגע , כלל גם קורס החיאה מצוין , ולסיכום , קורס חובה לכל מי שבאמת אוהב את הצלילה ,פשוט כיף גדול ,אתגרי ומענין, שלכם שירן

גור צור

New member
תיקון קטן לנושא העומק

אהלן שירן עפ"י SSI העומק המרבי של התמחות עומק הוא 39 מטר ולא 42 מצד שני בחוק הצלילה הספוטיבי מוגדרת דרגה ג´ עד עומק 42 מטר ומכיוון שכמובן DIVECON היא מעל דרגה ג אז .... אם לא הבנת ... אז גם לי אין תשובה חד משמעית מהו העומק המרבי המותר.. ועל זה נאמר " דינה מדינה - דינה " בברכה גור

hockeye

New member
תרומתי הצנועה

ואחרי שכל כך הרבה מדריכים ומומחים שטחו כאן את מרכולתם, שיווקו את מוצריהם ללא בושה, שיבחו וגם השמיצו, נעים לגלות שיש גם כמה צדיקים בסדום תחתית, שממש ענו לעניין. אבל באמת, כמות כזו של דיסאינפורמציה, מכוונת או מוטעית סתם, מזמן לא שזפה עין הנץ. ומילה לזהרון: מה אומר ומה אקרקר, בקשר לאמיר דרור, הוצאת לי את המילים ישר מהמקור. הנץ זוקר נוצותיו במעוף הצדעה לכישוריך הפובליציסטיים. ונו, באמת, איזה קורס לעשות? נער היה הנץ וגם זקן, גם קורסים עשה משם ומכאן, צבר הסמכות מלוא הארנק ומראשי תיבות כמעט ונחנק. שבע שנים, מועדונים וארגונים, מצהיר הנץ בזאת: זה לא הארגון, גם לא הקורס, וכמעט גם לא המועדון. רק המדריך. אלא מאי? קשה עד בלתי אפשרי לצולל מן השורה לאבחן את איכות המדריך. אז צא ושאל, חקור ובדוק אסוף המלצות והשמצות, ומצא מדריך טוב. כל השאר יסתדר כבר, גם אם לקורס קוראים DIVESTONE או "צולל שלושה חרמשים". אם המדריך רע, יהיה רע, ואח"כ איום ונורא. אם המדריך טוב, יהיה טוב. אם המדריך מעולה, אני לא מגלה. תבדקו לבד. והנץ מה? כרגע עומד על הפרק קורס בישול, עם התמחות במוקפצים. הוקאי.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
מקבל את סיכומך עם הערה קטנה

לגבי המדריך: כל מילה סלע וכל הוספה מיותרת. לגבי המועדון: יתכן כי גם במועדון הנחשב לגרוע יהיו מדריכים טובים אך במועדון שנחשב ומוכר כטוב סביר להניח כי מדריכים גרועים יפלטו משם די מהר ושלא ביזמתם. אגב קורס DIVESTONE הוא קורס חובה אצלנו לקראת קורס זורק בקת"ב שלושה כוכבים של התנזים. ו ב ב ח י " נ

למעלה