צוואר מקוצר- מחקר על פסרי

צוואר מקוצר- מחקר על פסרי

מצאתי עכשיו תוצאות מחקר
להבנתי הוא אמור לשמור על צוואר כמו תפר
אבל יום לאחר ששמו לי היה 17 ממ וכך גם אתמול שבוע אחרי- מכיוון שאני ממשיכה בפרוגסטרון ומיועדת להתחיל פרסולט בשבוע 24, הוא לא נראה לי תומך יעיל כמו שתוכנן, הצוואר לא התקצר עוד אבל גם לא חזר לאורך יותר הגיוני, ואני עדיין משתמשת בתרופות כמו פעם קודמת, ועברתי עכשיו בהוראת הרופאה לשכיבה מלאה לחודשיים הקרובים לפחות אז מה תוספת היעילות כאן?

כשיתפרסמו תוצאות המחקר שאני משתתפת בו, אני אודיע לכן, בינתיים גם אני בתקווה שאגיע בשלום גם אם בשכיבה לשבועות מאוחרים כמו ההריון הקודם

למיטב ידיעתי

(וטרם קראתי את המחקר שצרפת) תפר אמור לשמור מצב- לא להאריך.... לא תופרים איפה שכבר התקצר אלא בחלק הלא מקוצר
ושימור זה הישג אדיר
מאחלת לך שמירה משעממת עד ל-37 לפחות

כן אבל אם שמים תפר הוא אמור להחליף אלטרנטיבות

לא?
פה זה גם וגם וגם וגם- אה וגם את הפסרי הזה. אז אני לא מבינה את התוספת שהוא מעניק בעזרה בשמירה. כמובן שאם הכל יילך לכיוון נכון כשתגיע התוצאה זה כבר לא יזיז לי, אבל המחקרים אמורים להראות תרומה, ואני לא מבינה אותה אם זה תוספת ולא תחליף לכלום

לא הבנתי איזה אלטרנטיבות.....

תפר הוא לא במקום משהו אחר....
תפר אמור למנוע התקצרות אם עוד לא קרתה ולעצור תהליך שהתחיל

הסברתי בהודעה האחרת

אבל הדבר הכי מהותי הוא שמעבר לתרופות, נשים עם תפר- אלא שאני מכירה לא הצטרכו שכיב מלאה במיטה, אלא שמירה כמו שעשיתי עד לפני שבוע, או שאולי גם בזה אני טועה?

הנשים שאני מכירה עם תפר

לא רק שהיו צריכות שמירה- חלקן בשמירה בבי"ח
תפר הוא לא קסם
במיוחד אם נעשה לאחר שהחלה דינמיקה צווארית
אם הוא היה קסם- לא היו לידות מוקדמות....

bracket

New member
לא מכירה פסרי, רק תפר צווארי

אם הפסרי אמור להיות מקביל לתפר, אז אני מניחה שזו אותה לוגיקה:
תפר לא מאריך צוואר, רק אמור למנוע הדרדרות. גם מאוד תלוי מתי שמים את התפר.
בהריון הקודם היה לי קיצור צוואר משמעותי בשבוע 19. הרופא הגדיר את זה: או ששמים תפר, או שאת מאבדת את ההריון בימים הקרובים. הובהר לי שיש עדיין סיכוי גדול שזה לא יחזיק, בגלל שכבר התחילה דינמיקה, אבל זה לפחות ניסיון לעצור. הושם לי תפר חרום והדינמיקה נעצרה. עדיין הייתי בשכיבה מלאה, וזריקות פרוגסטרון פעמיים בשבוע. בסופו של דבר התחילו צירים בשבוע 23 והיתה לי לידה שקטה בשבוע 24.
בהריון הזה, התפר הושם בשבוע 14, כאשר הצוואר עדיין ארוך ואין שום דינמיקה. ההתקצרות שהיתה לי בהמשך (שוב אותו שלב בהריון בערך) היתה קטנה. חוץ מזריקות השמירה שלי היא קלה. אני חושבת שבלי התפר שהושם מוקדם, גם ההרין הזה היה נגמר בדמעות.

לדעתי, אם הרופאים חושבים שכדאי להשתמש בעוד דברים חוץ מהפסרי, זה רק יעזור, ולא יזיק. אני מבינה שזה מתסכל, אבל לצערי הרב אין תרופת קסם אחת שיכולה להבטיח ידיים מלאות.

מוזר ששמו תפר במצב של דינמיקה

כי אם יש צירים אז תפר יכול לקרוע את הצוואר -כך כולם אמרו לי, העיקר שההריון הזה יגיע בשלום אל הסוף ועם תוצאה בריאה ושלמה גם לאמא וגם לעובר:) בדרכ תפר שמים אחרי שמגלים לצערנו מאוחר יותר על הקיצורים האלו מהריונות קודמים
בכל אופן מוזר לי שהפסרי אמור להיות תומך אך כל הדברים האחרים הם כמו פעם קודמת
אני מכירה נשים עם תפר שהסתדרו בלי שכיבה מוחלטת במיטה
אני כן צריכה
אני כן לוקחת פרוגסטרון וכשהשבוע יתאים כן פרסולט -לא בטוחה שנשים עם תפר לוקחות את זה כי אמור זה בדרכ על רקע אי ספיקה ולא צירים

כמו שאמרתי עוד 18 שבועות כשאראה את התוצאה בידיים בריאה ושלמה אשכח את הכל ונתחיל את חיינו כ2+2 אבל עד אז, אם יש מחקר היה נחמד לדעת איך הם יכולים להוכיח את היתרון שלו אם אני משתמשת בכל האמצעים שהשתמשנו להריון 1.
הרופאים אמרו לי שהצוואר גמיש ולאחר ששמו את הפסרי ירד ל17 (יום אחרי) למרות שאמרו שזה לא הבדל משמעותי למרות שהיה עדיף שטעות הדגימה תהיה לטובתו, ושבוע אחרי שוב רואים 17

oh well.. :)

בתעמי25

New member
רגע רגע

למה את קוראת "דינמיקה"?
ממה שאני מבינה מההודעה של ברקת (בתקווה ש"תרגמתי" נכון את הניק
)- היא מתכוונת במילה דינמיקה פשוט לקיצור. בלי צירים (היא גם כתבה שהצירים התחילו בשבוע 23). שזאת הסיבה שבגללה עושים תפר "חירום", לעומת תפר מניעתי (שאותו עושים בגלל היסטוריה). אגב, כשהגעתי לאשפוז בהיריון הזה אחרי שהתפר יצא מהמקום, ראיתי במכתב שהרופא העביר למחלקה שהוא כתב שיש "פתיחה כדי קצת האצבע". לי הוא לא אמר על זה כלום. שאלתי את האחות, אז היא אומרת לי-"נו, זה בטח מה שהיה לך קודם ובגללו עשית תפר". אמרתי לה שלא היה. "בטח שהיה משהו, הרי לא עשו לך תפר סתם".

עכשיו הדיון הזה מעלה לי תהייה- "אי ספיקה" - כל התקצרות ללא צירים, גם כזו שלוקחת מלא זמן, או רק התקצרות מהירה מאד ללא צירים (כמו שהיה אצלי-שתוך שבוע לכל היותר הצוואר נפתח לגמרי)?

תפר נועד בעצם להחליף את השמירה ולאפשר חיים רגילים במהלך ההיריון (למרות שלפעמים בכל זאת שמים גם תפר וגם שמירה, לפי נסיבות.. אבל אני לא יודעת מה ההבדל באמת) - שזה הגיוני במצב שבו הבעיה היחידה היא שהצוואר עצמו חלש מדי. אצלך הבעיה מורכבת יותר, ולכן הגיוני שאת גם בשמירה.

אין לי מושג בתפר:)

סתם בכיתי שעושה הכל כולל שכיבה מוחלטת כמו הריון קודם:) ועל הדרך אמרתי שבגלל זה לא מוצאת את היתרון היחסי של ההתקן

בתעמי25

New member
אני לא זוכרת- מה היה הסיפור בהיריון הקודם?

האמת היא שאני רוב הזמן בוכה על זה שאני לא כמו כולם ושההריונות שלי בסיכון ושאני לא יכולה לדעת מה קורה (כי הצוואר יכול להפתח בלי צירים) - למרות שהקטע של להוריד הילוך ולנוח די נחמד לי- רק החרדות והסיכון הממשי לא משהו, בזה אני רוצה להיות כמו כולן...
אז אני מבינה את הדכאון מהמצב המעפן- אבל אם את כבר מקטרת ומחפשת יתרונות יחסיים- לכי על כל הקופה - על הדבר האמיתי! במקום לקנא בנשים עם תפר שחזרו לשגרת חייהן, תקטרי על זה שאת בכלל נמצאת בפורום הזה וצריכה פסרי/תרופות/שמירה כדי לשמור על עצמך

תראי, בדיוק עכשיו אני מקטרת חצי שעה

על כך שמממש בא לי עוגיות שוקולד צ'יפס, וזה פה במכולת, כמה דקות הליכה... ואני מוותרת.
היה מאוד נחמד אם הפסרי היה מונע צורך בשמירה מוחלטת כזו- בגלל הצירים ברור לי ששמירה כלשהי היא מאסט עבורי כי אי אפשר לדעת

הריון קודם היה סוג של קצור שראו כבר בסקירה מוקדמת אך זה חזר ל30+ לאיזה חודש עד שבוע 20-21 שאז ראו קיצורים וצירים והתחלתי פרוגסטרון ואז שוב קיצורים וצירים והתחלתי פרסולט וכל כמה שבועות היה עוד קיצור אבל יציב על המצב כאשר ב30 הייתה פתיחה של אצבע ומחיקה 90 אחוז ועם זה נשארנו גם כשיצאתי משמירה עד שהחליט לצאת ב38+ בשעה:) פחות או יותר:) הגעתי לביח עם פתיחה 4 וירידת מים כחצי שעה אחרי היה כבר 8-9-10 ב10 דקות:) כאשר לכל אורך הדרך עדיין ראו צירים רק לא אפקטיביים כי אמור הוא החזיק מעמד הילד כיף הזה:)

bracket

New member
הבהרה למי שרצתה

בהריון הקודם מדדו לי אורך צוואר 29 מ"מ בשבוע 18+0. שישה ימים לאחר מכן באתי לביקרות נוספת, ומדדו 8 מ"מ עם פנלינג גדול. באמת לא היו צירים. רק הצוואר החליט להעלם לו. אז ביצעו תפר.
גם לי אמרו שלא שמים תפר על צירים. אבל תכל'ס, כאשר התחילו הצירים, אף אחד לא דיבר איתי על להוציא את התפר. בסופו של דבר הוציאו אותו כשכבר היו לי צירים כל שלוש דקות, בערך 20 דקות לפני הלידה עצמה.

פרוגסטרון באמת אמור לעזור לצוואר, אבל פרסולט נועד להרגיע צירים (הוא מרפה שרירים, וכך אמור גם להרפות את הרחם).

ובכל מקרה, אני מבינה את הבאסה בשכיבה מלאה. עשיתי את זה בהריון שעבר והיו ימים ממש מדכאים. בעיקר קשה כשיודעים שהדרך ארוכה. אבל אני מחזקת אותך. את עושה את זה למען הילד שלך. ואת יכולה להגיד לעצמך שאת עושה הכל בשבילו. כמו שאמא צריכה לעשות.

תודה לך

הריון קודם שכבתי כמעט חצי שנה מתוך חצי שנה של שמירה עכשיו 4 חודשים מתוך 5 חודשים של שמירה.
מודעת לתוצאה המופלאה ולמטרה אליה אני חותרת:)

בתעמי25

New member
ובאיזה שבוע את עכשיו?

השרשור הזה ממש העלה לי תהיות לגבי השאלה האם יש הבדל בין התקצרות צוואר "סתם" לאי ספיקה.
כלומר האם אלו שני דברים נפרדים או שאחד מוכל בשני.
המסקנה שלנו (שלי ושל בעלי
) בדיון היא שהתקצרות שלא מובילה בסוף ללידה מוקדמת היא לא אי ספיקה. בגלל שלפי מה שהוא אמר אי ספיקה (בהגדרה כללית, לא לגבי צוואר הרחם דווקא אלא לגבי כל איבר שהוא) זה שהאיבר לא עושה את מה שהוא צריך לעשות (הוא ניסח את זה יותר טוב, אני מנסה לנסח מהזכרון ובטח קצת עיוותי את זה). אז אם בסוף מגיעים ללידה בשבוע מכובד- זה לא אי ספיקה.
אז בעצם כל אי ספיקה היא התקצרות אבל לא כל התקצרות היא אי ספיקה?
או שמשהו אחר?
או שיש קשר לפנלינג באי ספיקה?
(כי אצלי, בדקתי במסמכים בהיריון שנגמר בשבוע 21- במיון ראו בבדיקה ידנית צוואר סגור, ובאולטראסאונד- צוואר 21 מ"מ (!), פתיחה של 0.8 ס"מ - שהבנתי שזה נורמלי לאשה שכבר ילדה, ופנלינג. אז אני מבינה שהפנלינג זה מה שהיה הבעיה? והקיצור אמנם היה מדאיג אבל בקטנה?)

bracket

New member
שבוע 33+6 (חמסה חמסה חמסה)

ולגבי הדיון: אין לי מושג.
הרופא שלי הגדיר את הצוואר שלי במילים הפשוטות "הצוואר שלך חולה" (כנראה הביטוי העממי לאי ספיקת צוואר). אני יודעת שפנלינג זה לא טוב. יכול להיות כי זה מראה דינמיקה של פתיחה. בהריון הזה, גם כשהצוואר התקצר, לא היה פנלינג, הוא נראה סגור באולטרסאונד, ובפעמים שבדקו לי ידנית (בגלל ההתקצרות באולטרסאונד), ראו שאין לחץ על התפר.
לדעתי גם הרופאים לא יודעים להגיד בודאות. הם רק יודעים שמחקרים מראים שאורך צוואר X מתחת לשבוע Y מגדיל את הסיוכיים ללידה מוקדמת ב-Z. (לפי רופא הריון בסיכון שדיברתי איתו, אני לא זוכרת את המספרים, אז אני לא רוצה סתם לכתוב).
ועדיין זו סטטיסטיקה. יהיו כאלה שעם צוואר מקוצר בשבוע מוקדם שיחזיקו עד סוף ההריון. ויהיו כאלו שלא. בסך הכל, התקווה להיות בצד הטוב של הסטטיסטיקה הוא מה שנותן כוח להמשיך.

בתעמי25

New member
מצחיק, כשאני ראיתי את המחקר הזה חשבתי שהוא

מעודד.
ממה שאני מבינה כמו שכתבו פה גם- הפסרי לא אמור להאריך, רק לשמור על המצב הקיים עד ללידה במועד. אם עד ששמו לך היתה התקצרות ומאז ששמו המצב לא הורע, אז אולי זה בגלל הפסרי ואולי לא, בכל מקרה הוא לא מזיק לך...

אגב, הרופא שלי אמר שיש שני סוגי פסרי (או יותר?) יש את ההולנדי,, ובארץ משתמשים במשהו אחר. אז אני לא יודעת במה משתמשים בספרד, אבל אולי זה בכלל משהו אחר...

למעלה