צה"ל ותיכנות - עזרה :(

Zack DA

New member
אתה די מחזק אותי, האמת.

קודם כל דברתי על תוכניתנים, לא על הנדסאים. הדיון כאן נסוב על מקצוע התכנות ועל הניסיון שצוברים בו, ולא על מקצועות אחרים. טוב, קודם כל, רוב הקורסים, מעבר לזה שהם תורמים לך הרבה, לא דורשים יותר מחתימה של שנה. מה גם, שבניגוד לעתודאים, שהמגמה היא לא לקצץ בהם, יש הרבה מאוד אנשים (כולל תותחים) שהצבא הטיפש בוחר לשחרר. והם רוצים להתשחרר והגיע לאזרחות, לא לעשות קק"צ פתאום (אם עושים קק"צ אז באמת זה כבר משהו אחר). סה"כ: 2-3 פחות שנים בצבא, עבודה באזרחות בשכר גבוה בהרבה מזה של עתודאים, ומספיק זמן כדי להשתלב בתעשייה ולהוביל צוותים בשלב כלשהו, במידה ויש רצון כזה. אגב, אצלנו, אם אתה מאוד טוב, יש מצב שאתה מוביל צוות גם בלי להיות קצין.

DNile

New member
ואם המטרה שלי זה להמשיך במסגרת הזאת

? השילוב של הטכנולוגיה המאוד מתקדמת, המשאבים העצומים שמוכנים להשקיע בך ובפיתוחים שלך, והעשייה הבטחונית עצמה? לא לכולם האזרחות זה היעד הסופי. וגם אם כן, לא כולם לחוצים על לקפוץ מהר לאזרחות ולגרוף מליונים בסטארטאפים. אולי ביחידה שלך עתודה זה לא הדבר המתאים לעשות. אולי בשבילך עתודה זה לא הדבר המתאים לעשות. במקומות אחרים, זה לא ככה. אבל להסיק מזה שמישהו עתודאי, אז הוא שווה פחות ממך / ממישהו שהלך לתכנת בצבא מבלי לעבור מסלול כזה, זה פשוט לא נכון. אם זה היה המצב, איך תסביר את כל האנשים(גם ביחידה שלך), שחותמים על איזה מאתיים שנים קבע, כדי לצאת ללימודים וקצונה, אחרי שהם כבר הגיעו ליחידה, ודאגו שיהיה להם תפקיד בפיתוח?

Zack DA

New member
קודם כל כבר התנצלתי.

אי אפשר להכליל. תסכים איתי, שחלק מהעתודאים שחותמים ומתחייבים עושים זאת מחוסר ברירה. אין להם כסף לשכר לימוד והם לא התקבלו למסגרת אחרת - או שחלק מהם פשוט לא תמיד מבינים מה זה צבא ועושים בחירה לא אופטימלית.

Zack DA

New member
צודק, זו כמובן לא הכללה !!!

בכל זאת, בד"כ זה קצת בזבוז ללכת לעתודה. זה אחד מהתקנים הבעייתיים בצבא. מצד אחד "משקיעים" בך, מצד שני זו התחייבות ל- 10 שנים. ברוב המקרים אתה בוחר בה כי אין לך אופציה אחרת. אתה לא מסכים ?

vinney

Well-known member
המם....

בדרך כלל הם פונים אלייך, לא פונים אליהם. אם הם לא פנוי אלייך עדיין, אז כנראה שלא תגיע למיונים שלהם. אם תדחף לשם בכוח, רוב הסיכויים שתיפול. בכל מקרה, שאלות פה על יחידות צבא לא ממש יועילו לך בלהעלות את הסיכויים. אני מצטרף לדעה לטובת העתודה, זה הדרך הכי בטוחה לגבייך. תעשה כבר באוקטובר פסיכומטרי ותגיש את הטפסים.

DadleFish

New member
האמת ש...

אני לא יודע מה הדפ"ר שלך אבל אם הוא נמוך יחסית בגלל כל סיבה שהיא, אין לך שום סיכוי להגיע לשום מסלול כזה. אם יש לך אפשרות לבדוק קודם כל את הקב"א שלך - תעשה את זה. בלי קב"א 53 ומעלה, חבל על הזמן שתשקיע במאמצי קבלה.

ron369

New member
ניסיתי לבדוק את הקב"א שלי...

"אי אפשר בשום פנים ואופן" (תגובה אחרת כנראה, עם אותו רעיון) (וזה אחרי ששאלתי חיילת אחת והיא אמרה לי שאפשר לבדוק "רף" או משהוא כזה...)(כלומר בערך) אני עושה עכשיו קורס פסיכומטרי, אני יודע (חלק טוב, חלק בסדר, וחלק מלפני שנים...) c,c++,php,asp,html (lol)(js,css,...),vc,qb,ויש לי ספר לאסמבלי שאין לי ככ כוח ללמוד (זה מפחיד...איזה 800 עמודים!!! ובאנגלית!!! *גלופ*)...

vinney

Well-known member
שוב

הידע שיש לך הוא לא ממש הכרחי לצבא, הם לוקחים גם אנשים בלי שום ידע, כל מה שהם צריכים שידעו - הם ידאגו ללמד. לגבי קב"א - זה נתון סודי, אתה לא יכול לדעת אותו. אבל אתה יכול לדעת אותו בעקיפין מראיונות שזומנת אליהם (בדרך כלל רוב גיבושי סיירות, תפקידי מודיעין, עתודה, יחידות מחשבים וכו דורשות קב"א 53+, שזה הרף העליון.).

DNile

New member
זה ממש לא תמיד נכון.

אמנם ישנם מסלולים בצבא שלא דורשים ידע מוקדם בכלל(כגון קורס תכנות), אבל לא חסרים מסלולי איתור שבהם ידע מוקדם זאת דרישה מאוד חשובה. לצבא אין זמן ללמד אותך הכל מאפס. גם אחרי קורס תכנות של 6 חודשים, יש למתכנתים הרבה מאוד מה ללמוד(תאמינו לי, יצא לי לראות כבר אנשים שסיימו 6 חודשים קורס תכנות, אבל לפתוח את העכבר ולנקות את הלכלוך שם, כדי שהעכבר יוכל לזוז ימינה שמאלה, ולא רק למעלה למטה, הם עדיין לא יודעים).

shaiis7

New member
בקשר לקב"א

אתה יכול לדעת את הקב"א שלך רק אם יש לך מישהו בתפקיד טוב בצבא! זאת אומרת רק עם קשרים ופורטקציות! תשאל את חברים שלך אולי הם יוכלו לבדות את הקב"א שלך ע"י מישהו שהם מכירים שנמצא בצב"א! 1 אני למשל ביררתי ע"י אחותו של חבר שלי, ואם זה מעניין מישהו יש לי קב"א 55.

DNile

New member
לא, זה לא מעניין אף אחד.

גם לא את הצבא. ראיתי מספיק בעלי קב"א 55 שנמקים בשירות שלהם. בהצלחה לך!

codec

New member
נא לפנות אלי בתואר "המחוק"

כל מילה מיותרת. ואל תשאלו את דעתי על עתודה.

DNile

New member
אתה מחוק או מה?

על מה לעזאזל אתה מדבר, ולמה שרשרת את ההודעה הזאת אליי?

the another one

New member
טוב.......

קודם כל אני ארגיע אותך קצת. הקב"א לעתודה הוא 52 ולא 53. עכשיו, אני במקומך הייתי מתקשר לבקו"ם ובודק אולי במקרה לא שלחו לך זימון למשהו ( לך תדע... תקלות קורות...). זימון לכנס עתודה - שמעתי שכבר שלחו. בכל מקרה, גם אם לא תקבל, בכתה י"ב נערכים המיונים לקד"צים - תבקש זימון. ל 1044 לא נראה לי שאפשר להתקבל מהתיכון, אלא אם כן אתה משהו מיוחד...

the another one

New member
אני לא בטוח שמותר לי להגיד...

(ביטחון שדה).... אם אתה באמת רוצה לדעת, תשאל בפורום מתגייסים או פורום עתודה. אם מותר לספר על זה, בטח יש אנשים שיודעים קצת הרבה יותר ממני

למעלה