צה"ל ותיכנות - עזרה :(

ron369

New member
צה"ל ותיכנות - עזרה :(

שלום, אני עכשיו בן כמעט 18 עולה ליב', ו(קצת באיחור אני מודה) גיליתי שיש המון המון המון יחידות בצה"ל שכוללות תיכנות (לא צריך להגיד בפורום תכנות שזה מה שאני רוצה, נכון?). בהתחלה חשבתי שהכל היה פשוט - יש שחקים, יש עתודה, ויש ממר"ם (כלומר הקורס ההוא...שחכתיאת השם...משהוא שמזכיר קצת סברס ^^) אז גיליתי על פרוייקט גאמ"א (גם את העובדה שיש את ה'"' לקח לי זמן לגלות), וכמובן שגיליתי עליו באיחור...(אני לא יודע אם אני עוד אוכל לעשות את המבחנים וכאלה...כנראה שלא :() ובגלל שזה מאד מאד עיצבן אותי, חיפשתי קצת, ומצאתי את הדברים הבאים: 1044 8200 ממ"ס (שאני לא ממש יודע מה כל אחת מהן בעצם, אבל חיפוש בגוגל הואעוד יחסית שולי) עכשיו, אני לא יודע מה עוד החמצתי, אני לא יודע איזה דברים עוד לא גיליתי, ואני מאד רוצה לדעת כדי שאני אוכל (אולי) לנסות להתקבל... תודה רבה.
נ.ב. - אני לא סומך עליהם שישיגו אותי. לא הלך לי הכי טוב בדפ"ר (בעיות...נזילות...שתיתי יותר מדי...לפני...), ואני בהחלט חושב שיש לי סיכוי לגרום להם לשלוח אותי למבחני קבלה. כנראה אף סיכוי סביר יותר (ביחידות מסויימות לפחות) מאשר בדרך הרגילה של הם מבקשים ממני. ושוב - תודה רבה

guznik

New member
האפשרויות

אם אתה רוצה קריירה במחשבים, הכי טוב שתלך על עתודה. תצא מהצבא עם תואר ועם נסיון. אם לא עתודה, אז בתחום התכנות יש לך את קורס תכנות בבסמ"ח, או כל מני מסלולים במודיעין. כדי לקבל זימון למיונים בבסמ"ח אתה צריך להתקשר ללשכת גיוס ובשביל מודיעין אתה צריך להתקשר ליחידת האיתור של מודיעין. צריך קב"א מינימלי 53-54 בשביל הדברים החביבים האלה. אם תגיע למיונים לקורס תכנות ואתה אחרי פסיכומטרי - מצבך טוב, ואם לא, פשוט תלמד ותתרגל את החשיבה הכמותית והמילולית מאיזה ספר פסיכומטרי. בנוסף לכך מומלץ מאוד לדעת שפת תכנות פרוצדורלית כלשהי ואסמבלי. אם אתה יכול ללכת לקרבי, תצטרך לעבור מבחנים נוספים וקשים יותר כדי להתקבל לקורס תכנות (כדי להוכיח לצה"ל שעדיף לו לוחם אחד פחות ותוכניתן אחד יותר... טימטום צה"לי תקני). אל תשכח שבצבא לא ילך אם לא תתעקש - אל תרד להם מהראש עד שישלחו לך זימונים. אם לא ילך ולא תתקבל לאף תפקיד טוב, תוכל אולי להיות "תוכניתן שחור" - חייל שהוא לא מוסמך כתוכניתן אבל עוסק בתכנות. אל תחשוב יותר מדי על יחידות ספציפיות בשלב הזה. קודם תעבור קורס ואז תראה מה פתוח בפניך. בהצלחה!

shaiis7

New member
תיקון קטן

בכדי להגיע לדברים האלה צריך קב"א מינימלי של 54 (זאת אומרת 54,55,56), אלא אם כן מגיעים לשם דרך העתודה (י"ג)

Zack DA

New member
עתודה ? לא חבל ?

בד"כ התותחים הם דווקא לא העתודאים, אם כל הכבוד

עופר ב.ה

New member
../images/Emo45.gif

אני מכיר עתודאים, ילדים-או"פניקים, וגולנצ'יקים לשעבר שכולם תותחים בתחום. הבחירות שלך בחיים לא מעידות על הכישורים שלך, אלא לכל היותר יכולות לעצב אותם בכיוונים שונים ובתקופות שונות.

Zack DA

New member
צודק. מתנצל... התכוונתי למשהו אחר:

ללכת לעתודה זה בדרך כלל כשאין לך אופציה תכנותית טובה אחרת. חייבים להודות, שברוב המקרים שלבן אדם יש בחירה בין עתודה לעבודה תכנותית טובה, הוא לא יתחייב ל- 10 שנים.

guznik

New member
מאיפה הבאת 10 שנים?

בפעם האחרונה שבדקתי זה היה התחייבות לשלוש שנים בעתודה הרגילה (לא כל מני מסלולים מוזרים), וגם זה לא בטוח עכשיו עם הקיצוצים שרצים בצה"ל.

f10

New member
הוא כנראה התכוון ל

3-4 שנים תואר + 3 שנים קבע + 3 שנים התחייבות לקבע = 9-10 שנים בלי עתודה זה: 3 שנים צבא + 3-4 שנים תואר = 6-7 שנים שזה אמנם יותר קצר, אבל אתה יוצא ללא ניסיון (וגם בעתודה הצבא נותן לך מענק נחמד).

Zack DA

New member
לא עדיף 3 שנים בצבא

עם ניסיון, ולימודים תוך כדי מקום עבודה או תוך כדי צבא ?

f10

New member
זה אפשרי?

הצבא מרשה ללכת ללימודים תוך כדי שירות? (כי זה ממש שווה)

f10

New member
טוב הבנתי משירשור אחר

אוניברסיטה פתוחה

guznik

New member
ולא רק

אפשר ללמוד גם באוניברסיטאות אחרות עם אישורים מתאימים ומגבלות מפגרות כמו שנת צינון ומספר שעות מוגבל בשבוע. כמובן שהכי טוב באו"פ, קל וחומר כשמדובר בחיילים.

vinney

Well-known member
לא בדיוק

ברגע שמאשרים לך מספר שעות מוגבל בשבוע, זה בא יחד עם תנאי חתימה לעוד X שנות קבע, באו"פ אתה בכלל לא צריך להגיד למישהו שאתה בלימודים, שלא לדבר על אישורים (כמובן שאז זה על חשבון הכסף והזמן הפרטי שלך). או"פ היא האוניברסיטה היחדה שלא נדרש שום אישור רשמי של הצבא כדי שחייל בשירות חובה/קבע יוכל להרשם אליה.

guznik

New member
בוא נעשה קצת סדר

מה שכתבת על האו"פ נכון לחלוטין. לימודים במוסדות אחרים זה סיפור מאוד משתנה. חיילים בקבע (וגם תוכניתנים בחובה עם פז"מ של שנתיים) יכולים ללמוד משהו כמו 8 ש"ש על חשבונם ועוד 4 ש"ש על חשבון המערכת מבלי לחתום עוד קבע, אבל כ"עונש" מורידים להם יומיים חופש בשנה (בצה"ל זו עבירה לרכוש השכלה). יש כל מני מסלולים ואפשרויות שצה"ל ישתתף במימון הלימודים או שתקבל ימי חופש על חשבון המערכת לצורך לימודים ואז אכן צריך לחתום עוד קבע.

vinney

Well-known member
לא

עדיף מישהו בוגר תואר ו3 שנות נסיון ומישהו בלי תואר עם 3 שנות נסיון. הצבא מלמד אותך רק מה שהוא צריך, ונסיון שאתה מקבל הוא צר מאוד.

DNile

New member
מצטער, חבוב, אבל אתה טועה.

קודם כל, לא כל אחד הולך להיות מתכנת, יש הרבה מאוד עתודאים שהולכים ללמוד הנדסה(אלקטרוניקה, מחשבים, חשמל, וכו'). יש הרבה שמשתמשים באופציית העתודה כדי להרחיב לתואר שני(אם יש להם תואר ראשון, או חלק נכבד ממנו). חוץ מזה, תרצה או לא תרצה, אוכלוסיית העתודאים היא לרוב אוכלוסיה מועדפת בצבא, גם במקומות שבהם עוסקים בתכנות. בעוד שאתה בתור חוגר מתכנת תצטרך להוכיח את עצמך ואת היכולות שלך, לפני שיתנו לך להתחיל לפקד ולהוביל צוותים, עתודאים יוצאים אוטומטית לקורס קצינים, כי זה חלק מההסכם של הצבא איתם. חוץ מזה, לא כל אחד יכול לממן לעצמו תואר, האופציה של תואר ממומן על ידי הצבא, כשאתה עוד צעיר, כשיש לך אפשרות לעשות תואר שני תוך כדי הצבא, כשמובטח לך עיסוק במקצוע, ומשכורת יחסית גבוהה בקבע, היא די מפתה. במרבית המקומות בצבא שיתנו לך לתכנת בהם, אתה תצטרך לחתום קבע, בין שנה, לשנתיים וחצי + קד"צ חצי שנה. מי שרוצה לצאת לקצונה, לרוב יצטרך להוסיף חתימה של כעוד שנה(תלוי ביחידה כמובן). אז יוצא ללא מעט אנשים, שבחתימה של סה"כ חצי שנה יותר, הם גם מקבלים תואר, גם קצונה והובלת צוותים, וגם משכורת יותר גבוהה בקבע(מי שיש לו תואר בקבע מקבל יותר כסף, פי שניים ואף יותר).

למעלה