צה"ל-הלבוש- המציאות

Ludwig

New member
ציפי, התוספת ימ"ש איננה במקומה...

כמה מידידי וכמה מבני משפחתי הם גרמנים, ואינני חושב שזה עושה אותם ראויים לתוספת גזענית כזו...

Ludwig

New member
ציפי, התוספת ימ"ש איננה במקומה...

כמה מידידי וכמה מבני משפחתי הם גרמנים, ואינני חושב שזה עושה אותם ראויים לתוספת גזענית כזו...

פברואר

New member
על מראה חיצוני בקשר תרבותי

זה מה שהפריע לך הבטן החשופה שלה? אתה אפילו לא מתבייש לכתוב את זה? זהו ? היא כבר לא שנונה וחכמה? זו המכה הקשה לפמיניזם? הרי אין לך מושג קלוש ביותר מה זה פמיניזם אם אתנ כותב ככה. על תרבות אתה מדבר? אתה יודע מתי גילחו בהיסטוריה את השיער לנשים? כאשר רצו הגברים להוקיע אותן כפושעות. כעונש וכאות קלון. ואתה מה? בא מתוך דת שמגלחת לנשים את השיער ושמה עליהן אח"כ שיער מלאכותי או סתם פיסות בד כדי להסתיר את המעשה. אתה יודע בכלל כמה נשים בוכות בטקס הזה? ורק ההתניה מנחמת אותן? זו תרבות? זו הכניעה בה´ הידיעה לשונאי נשים. וזילזול במעשי הבריאה שיצרה אותנו עם שיער ואת הנשים בעיקר עם שיער יפה יותר. זו שפלות. לא חולצת הבטן שלה.

הפופיק והצ´ופצ´יק

אוי אמיר אמיר, מה קרה? אתה יכול לדבר רק עם נערה מכוסה? אז למה לא זרקת עליה שמיכה והמשכת להגיד לה שלום יפה ובנימוס? מה היא צריכה להבין מהתגובה המוזרה שלך? חשבת על "הלבנת פני חברך"? אתה נבהל מפופיק ומישהו אחר נבהל ממרפק ועוד מישהו חייב למצוא פורקן כי הוא ראה קרסול. הגיע הזמן שתבין שפמיניזם משמעו חוסר מוכנות לקבל תכתיבים מסוג זה שאומרים לי איך נוח לך שאני אתלבש. לדעתי, על מנת לשמור על שלוות הצ´ופצ´יק (והמבין יבין) כדאי לכל מי שבשר חשוף מפריע לו, לשים מסיכת-עיניים ולאמץ כלב נחייה.וגם בנושא הילוליך לתכני הדת: אתה עצמך מתייחס גם כאן וגם בנושא אחר שדיברנו עליו ל"זו הלכה" אז למה אתה נכנע? או מקבל על עצמך? להיכנע לתכתיבי אופנה זה רע בעיני לא בגלל האופנה עצמה אלא בגלל הכניעה. אבל אני גוזרת גזירה שווה לגבי קבלת תכתיבי ההלכה. המדינה שלי, שלצערי הרב הכניסה את תכתיבי ההלכה לתוך אורחות חיי, כופה עלי בכך אורח חיים לא שוויוני וזאת ורק זאת הסיבה בגללה אני בעד חולצות בטן ומחשופים ובשר. ערכית אני נגד וכאן אני מצטרפת לדעתך שהכיוון הוא זילות גוף האישה, אבל בשום ואופן לא לכסות את גוף האישה בגלל רעיונות הילכתיים ושמירת מצב "נוח" עבור הגבר. ידוע לי מיד ראשונה על מחשבות הזימה שרצות בראשים דתיים אולי דווקא בגלל שפע האיסורים הקשורים בכיסוי הגוף עד כדי חלחלה ממעט בשר חשוף. אולי תסבירלי, כמו גבר לאישה, מה קורה לך כשאתה רואה פופיק מציץ עליך? וחוץ מזה, איפה מצאת איסור הלכתי או תורתי על שימוש זכרי בשירותיה של זונה? (קשור לנושא שהופיע במקום אחר)

חשיבה סטריאוטיפית שחוזרת כבומרנג

חשיבה סטריאוטיפית כגון זאת יכולה להיות מופנית גם כלפיך - כשאני רואה אדם חובש כיפה, במיוחד כשמודבר ביהודי חרדי שמסתובב עם לבוש של גביר פולני מהמאה ה- 18 , מייד עולות לי אסוציאציות מסויימות והנחות לגבי אישיותו, דעותיו ויחסו לנשים. אני יודעת שמדובר בדיעה קדומה - בלי להכירו אני מניחה שאני יודעת משהו עליו אך זה מושרש בי. ההבדל היחיד הוא שאני מכירה בכך שמדובר בדיעה קדומה ושהבעיה היא בצורת החשיבה שלי. לעומת זאת אתה מסתתר מאחורי הטיעון של שהסוגיה היא ´תרבותית ולא גירוי מיני´. הדבר במיוחד תמוה כאשר מדובר באדם שאתה מכיר אישית וכבדת עד לאותו רגע. על אותו משקל ניתן לטעון שהלבוש של היהודי המסורתי (שלך?) הינו כניעה לתכתיבי הרבנים. זה שרבים אחרים נוהגים כמוך לא הופך את זה ליותר נכון, יותר משוחרר או יותר מכובד - ראה דוגמת איראן , אפגניסטאן וכדומה.

למעלה