ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo24.gif
האנושות וגם הדחויים שבביבים (אני!) מברכים אותך על בחירתך לשחק מבוכים ודרקונים. אני לא מאמין שיש דבר כזה "משחק מקצועי". משחק ללא החוקים הוא פשוט משחק תפקידים. לא בהכרח מבוכים ודרקונים. ואין בכך כל רע! הספרים? אם אני אספר את האמת, להוציא את החוברות הצבעוניות של מבוכים ודרקונים מהדורה שנייה, לא סיימתי קריאת ספר חוקים מצד אל צד אי פעם. זה פשוט לא תמיד משנה. הקוביות? הקוביות זה דבר יפייפה להחזיק, משהו קשיח ולא מזיק לזרוק על השה"מ המעצבן או לתת לחתולים לשחק איתו. קוביית ה20 פיאות - ע"ע ק20 היא הקוביה השימושית במבוכים ודרקונים, היות ומו"ד מבוסס על שיטת ק20 (D20) שהעקרון שלה זה שלכל דבר יש דירוג קושי עם ממוצע 10 למשהו פשוט, וצריך להגיע אליו בזריקת ק20. בנוגע לאוהל? אני כתפלץ ידוע כמפונק, אני לא אוהב ליצור אווירות. להוציא מוסיקה, כל דבר אחר מיותר בעיניי. אני לא אוהב נרות. הכנה מול אילתור? בעבר, הייתי מכין הכל לפרטי פרטים, עד שהעצלנות הכריעה והתחלתי להכין פחות ולאלתר יותר. במערכונת האחרונה שאני מריץ רשמתי לי ב13 שורות מה אני מתכנן להשיג ב3-4 פגישות משחק. והשאר משם אלתור/זרימה עם השחקנים (עד הסוף המר של הדמויות שלהם. . . .) תגדירי לי "דבר משפיל"? שום דבר שעשיתי כשחקן לא נחשב דבר משפיל. מצד שני, דבר משפיל זה משהו שהשחקן לא ירצה לעשות. כשחקן - אני רוצה לשחק. למה שמשהו ישפיל אותי? אין לך סמכות להכריח או להשפיל אף אחד. מעניין אותי מאוד למה את מתכוונת פה? מאיפה שואבים רעיונות? מסרטים, מספרים, מההיסטוריה, מטלנובלות (לא צוחק). ספרים מיוחדים לרעיונות? לא התפלץ הזה. קוביות? לא "צריך" את כולן, אבל יש שימושים (חוץ מזריקות נק"פ): ק4 - נזק לנשקים קטנים כולל ידיים ורגליים של אדם פשוט. ק4 כתומה של ביצת דרקון קטנה משמשת הדמייה למדורה. ק6 - נזק לנשקים קצת יותר גדולים. ק8 - נזק קצת יותר גדול. ק10 - עוד נזק, וגם זריקת אחוזים. ק12 - עוד נזק, וגם שימוש כהדמיית מפלצות במערכות של גילגם69 ק20 - הקוביה השימושית במשחק (הסבר למעלה) בכל מקרה, אין מה להתנצל על הבורות. כולם מתחילים היכנשהו. אם יש לך עוד שאלות - אל תתביישי לשאול אותן.