צהריים טובים

liatben

New member
צהריים טובים../images/Emo39.gif

אני רושמת את בעייתי בפורום זה כיוון שנראה לי שרק אתן "הנשואות" תבינו אותי. קצת רקע: אני וחבר שלי יוצאים כמעט 5 שנים (שנינו בני 23) בגלל בעיות מיקום גיאוגרפי וכמה סיבות אישיות, תמיד יוצא שאני נמצאת אצלו יותר מאשר אצלי, ז"א שבתות ובמהלך השבוע כך שאני כמו בת בית. הוא בן יחיד בכור ממוצא אשכנזי ולו עוד שתי אחיות. ועכשיו הבעיה: אמא שלו באה לי ביציאה ביום שבת האחרון ואני ברוב טיפשותי צחקתי למרות שרציתי לקבור את עצמי באדמה, אחרי יומיים סיפרתי לו והוא הבטיח שידבר איתה כעס והסכים איתי שהיציאה היתה מיותרת וטיפשית מצידה. אתמול הוא מתקשר אלי ואומר "תראי דיברתי איתה והיא סתם צחקה איתך היא לא התכוונה......." אני ממש התפוצצתי הוא כבר הסכים איתי שהיא "לא בסדר" אבל אחרי שהוא דיבר איתה הכל התהפך....... אנא ממכם תגיבו יש לי עוד המון מה לספר לכם על האמא שלו.....

צהריים טובים ליאת

ברוכה הבאה, זה קודם כל
אולי אם תכתבי לנו מה נאמר לך אנחנו נוכל לדעת למה התכוון המשורר לכל אדם יש יציאות כאלו ואחרות ולפעמים אומרים דברים גם בלי כוונה ואולי אח"כ מתחרטים עליהם,,,, יתכן ולא תקבלי היום הרבה תגובות אבל אני אשמח אם תספרי עוד קצת שבת שלום

liatben

New member
היי פנינה

למה שנאמר בשבת האחרונה אני אתייחס, אבל קודם אני חייבת לציין שאימא שלו ניראת טוב ובת 42 והיא לובשת בגדים במידה שלי (34) לפני חודשיים היא לקחה מכנס שלי מהארון של חברי ולבשה אותו לעבודה (אפילו היצטלמה איתו) ללא רשות החזירה לארון ולא הזכירה דבר למרות שהתמונה במטבח..... אז הסיפור של יום שבת: קמתי בצהריים וחברי היה במשחק כדור-רגל, הלכתי למטבח והיו שם אימו ואחותו בת ה-20 חיממתי מים והכנתי נס ואז הן הזמינו אותי לאכול איתן.....(הכל טוב עד עכשיו) אני מרכיבה משקפיים ובאותו שבת עוד לא הספקתי אז מצמצתי ואני ואחותו צחקנו שאני לא רואה טוב ואז אני אמרתי: "את יודעת גם אם היה לך חצקון גדול לא הייתי שמה לב"?.... מייד אימו קפצה ואמרה ואם למוטי היה איקי לא היית שמה לב??????????? אני לא ידעתי איך ולהגיב ואמרתי "מוטי הוא האחרון שיחזור הביתה עם איקי".......... פנינה אני לא יודעת כיצד להתנהג איתה אני חשה שתמיד יהיו יציאות כמו הדוגמא שתיארתי והיא תתרץ זאת ב"לא התכוונתי", "אוי ליאת כזאת רגישה" אני מרגישה שתמיד היא "תתחרה" בי באיך שאני ניראת מה אני לובשת ואיך מוטי מתייחס..... אנא הגיבי במהרה..... שמתי לב שאין הרבה אנשים בפורום בשעה זו.

שש שבע

New member
את באמת רגישה

ככה זה נראה, מה בס"הכ אמרה? ועל זה נפגעת? הצחקת אותי. נראה לי שזה ההפך, את מרגישה שאת בתחרות איתה על הבן שלה, ולכן הרגישות ותתקני אותי אם אני טועה. ובענין המכנסים, אפשר לחשוב, הרי כל החיים היא טיפלה בו בבגדיו ניקתה ובטח גם סידרה לו את הארון, אז לקחה מכנס ממנו אז מה? את חושבת שזה ביג דיל? אני לא, היא בטח אפילו לא הקדישה לזה מחשבה שניה אפילו, אני בטוחה שלפני שנכנסת לתמונה היא השתמשה בבגדים שלו, ולא היתה עם זה בעיה, אז למה שתהיה עכשיו? בגלל שיש לו חברה? אילו היתם נשואים והוא בבית שלו, והיא היתה נכנסת לוקחת מכנס ולא מודיעה, ניחא, את צודקת, אבל עכשיו? נראה לי שאת . אולי את לא יודעת את זה, אבל את מחפשת אותה ותבדקי טוב טוב למה.

ששית הרגת אותי עכשיו

איקי זה סימן מציצה על חלק גוף חשוף או משהו בסגנון, לגבי הבגדים, הבנתי שהיא לקחה בגד ששייך לליאת ולא לבן שלה אוקיי ליאת, יש בזה משהו שהיא לא ביקשה את רשותך אבל לא נראה לי שזה היה בכוונה לעצבן אותך,,,, אולי את מרגישה בתת מודע שיש תחרות על הבן/חבר מעצם העובדה שהוא בן יחיד? חוץ מזה אני מצדיקה את ששית, את נמצאת אצלם הרבה ואפילו מרגישה בת בית אז יכול להיות שזה לא הכי מוצא חן בעינהם שם? יש פה הרבה שאלות, נשמח אם תתני קצת רקע ומה שלא יהיה, בהצלחה ושבת שלום

שש שבע

New member
מה לעשות פנינה?

יש הרבה מילים שלא נמצאות בלכסיקון שלי, ולא הכרתי את המילה הזו עד עכשיו. לי זה נשמע כמו איזה היפו קרי גרעפס או משהו דומה, אז איך נשאר מזה סימן? אני מניחה שעם הזמן יתחדשו לי עוד כמה ביטויים.

ליאת

נראה לי מקריאת דבריך שאת מגזימה. אם לא נעים לך שם, אל תהיה שם כל הזמן. אני בטוחה שלאמא שלו לא כל כך נח עם הדיירת שהצטרפה הביתה ולמרות זאת היא מקבלת אותך כבת בית. לי אישית היה מאד מפריע לו מישהי (גם חברה של הבן) היתה גרה אצלי, על חשבוני, ישנה אצלי, אוכלת - ולוקחת לה לבד מה שבא לה במטבח, מפריעה לפרטיות שלי ועוד מתלוננת. למה אתם לא עוברים לדירה שכורה בלי להיות עם כל המשפחה של החבר?

שש שבע

New member
הוי כפיות טובה.

להתארח אצלה כל שני חמישי ושבת, להנות מכל מה שהבית שם מציעה (ועקרת הבית היא הבית) ובסה"כ אמרה משהו שלא התכוונה(או התכוונה למשהו קצת פחות קשה) ואת נפגעת? רוצה להיפגע? תיפגעי. מה יש את מלאך. את מושלמת? אני מתארת לעצמי שגם היא לא. איך היא מקבלת את ההתנחלות שלך אצלם בבית? אולי היא לא מרוצה מזה והבן "כופה" עליה במודע או שלא במודע? איך בכלל את מתנהגת שם, לא סיפרת לנו. ואיך את בדיוק רוצה שנגיב אא אין לנו חומר רקע? ו"יש לך סיפורים עליה" נהדר תתארחי אצלה "תרגלי" ותבואי לספר. סליחה לא נראה לי שמטרת הפורום זה לרכל על חמיות, אלא לנסות לעזור בבעיות של חוסר תקשורת בין חמיות לכלות. ואת עדין לא כלה שלה אפילו וכבר "אורבת" לה. להתפקח מותק, וכמה שותר מהר יותר טוב.

liatben

New member
תגובה../images/Emo123.gif

תגובה לפנינה- את הבנת אותי נכון היא לקחה משהו ששייך לי
בהקשר להעלבות שלי מתקשר לעניין שהיא מאוד "צבועה" פעם היא מתנהגת כמו האמא שלו ופעם היא זורקת יציאות על "איקי" אני תפסתי את זה יותר בכיוון שהקשר שלי ושל הבן שלה הוא רק חברות למרות שזה לכיון של חתונה.... "איקי" ממי? ואם אני יעשה לו איקי אני לא אדע שיש עליו סימני מציצה????. תגובה לששית - מה את תוקפת אותי אותי את חושבת שהמצב נוח לי?!?! הוא גר ממני במרחק של 40 דקות נסיעה, ובעירי אין הרבה מה לעשות כך שיוצא שאני יותר אצלו ב ג ל ל ו (הבן שלה) מה שלא סיפרתי זה שהיא חוצפנית לפני שנה אני והיא לא דיברנו חודש בגלל שהיא ברוב חוצפתה "ביקשה" ממני לחתום עבורה ערבות ואני סירבתי נו עכשיו מה יש להגיד????????? כל העניין הוא שאין לה לא דין ןלא דיין אני מפרסמת בפורום הזה כיוון שאני חשה שעדיין לא התחתנתי איתו וכבר יש לי איתה בעיות.......

שש שבע

New member
ואת עדין גרה אצלה

או שאת בת בית או שלא, אף אחד לא יכול להכריח אותך לחתום ערבות, ואת יכולה לסרב, אז לא דיברתן וגרת אצלה בבית? בכנות אני אומר לך, שאם מסיבה כלשהי לא הייתי מדברת עם מישהו, הוא את סף ביתי לא היה עובר, גם אם הוא היה נשוי לאחד מילדי. ואני לא תוקפת אותך, רק מנסה להראות לך כמה דברים מזוית ראיה אחרת. כשלבן שלי היתה חברה אני הגבלתי את התנועה שלהם בבית, ולא הסכמתי ש"תגור" איתו, ולא ענין אותי כלום, היא בטח חשבה שאני מפלצת, אבל זה ענין אותי כקליפת השום.היו פה פיצוצים על הרקע הזה, בבית שלי, אף אחד לא יכתיב כללי התנהגות אחרים ממה שאני ובעלי החלטנו, גם אם זה איזה פעפוס שנולד לנו, וחושב שיש לו מונופול על חלקים מסוימים בו,כגון החדר שלו. זה הבית שלי, בבית שלהם יתנהגו איך שהם רוצים. אז את גרה 40 דקות ממנו, אז מה? למה שהוא לא יבוא אליך? בגלל שאין מה לעשות אצלכם? אני בטוחה שאם תחפשו. תמצאו. בסה"כ אם תשימי לב את מנצלת את הבית שלהם כמו בית מלון, נראה לי שאמא שלו לא אוהבת את הרעיון...

liatben

New member
היי שישית

אני רוצה להבהיר כמה דברים: ראשית שהיא ביקשה ממני לחתום היא לא ביקשה היא נידבה ז"א שמהלך השיחה היה: "כמה את מרוויחה? כמה זמן את עובדת במשרד עו"ד?" "יופי אז ליאת תחתום לי ערבות, ואל תספרי לאמא שלך טוב? היא לא נתנה לי הזדמנות לשבת עם עצמי ואני הססתי בפניה אז היא אמרה: "טוב לא דחוף, היום יום שישי נלך לבנק ביום א'" אני לא ישנתי בכל מהלך סופ"ש לא ידעתי מה לעשות ידעתי שהם בבעיות כספיות ותאמיני לי רציתי מאוד לעזור ואז דיברתי איתה ביום א' ואמרתי שאני לא מוכנה לחתום כיון שאני צעירה ועדיין לא נשואה לבן שלה.... היא סילקה אותי מהבית ולא דרכתי בפתח הבית במשך חודש שלם עד שהיא נתנה אישור לבן שלה שאני יכולה לחזור. שנית: היו לי כמה בעיות בבית שבגללן מוטי לא יכל ללון אצלי מה שגם מוטי תמיד העדיף לישון בביתו בסופי שבוע כיון שהוא משחק בשבת כדורגל, ובעירי אין לו ח'ברה לשחק עימם. ואת יודעת עוד משהו אם כ"כ היה מפריע לה שאני נמצאת בביתה היא תמיד יכלה להגיד את זה למוטי אבל לא! היא העדיפה להבהיר לי זאת באמצעות יציאות ציניות למינהן. שורה תחתונה שאני אהיה אמא אני לא אהיה כזאת, אמא שלי לימדה אותי לכבד אנשים ולהיות כנה מתי שמפריע לי משהו. ואם את תוהה מה קורה עכשיו זה שנפרדנו ואני עכשיו יודעת שהייתי צריכה לחתוך את זה כבר לפני שנה.

שש שבע

New member
טוב, אז ככה.

כשאדם חותם ערבות הוא צריך להבין את המשמעות, שאם ההוא לא ישלם את ההלואה אז הערב ישלם, עשית בשכל שלא חתמת לה, כי אם לא זה היה מפריד בניכם, משהו אחר היה, וצדקת את לא נשואה לבן שלה, ואין שום סיבה שתחתמי, את יודעת מה? גם אם את היית נשואה, לכי תדעי מה היה קורה. ואני לא תוהה מה קרה שנפרדת ממנו עכשיו, עדיף מאוחר מאשר אף פעם לא. ואל תאמיני לאלה שאומרים שאת לא מתחתנת עם המשפחה של הבחור, כי בפירוש את כן. תמצאי לך יתום נחמד, או אחד כמו בעלי עם אמא נהדרת שבקושי שומעים אותה, היא מתקשרת פעם ביובל להודיע על אירועים משפחתיים שביקשו ממנה להודיע, להגיד חג שמח לפני חגים, ולשאול מה שלומנו כי הרבה זמן לא באנו לבקר, והיא רוצה לשמוע שכולנו בריאים ושלמים. ואצלה זה באמת ככה, היא אישה טובה וחכמה, ויודעת שאנחנו עובדים קשה, אני לפעמים גוררת את בעלי לביקור אצלה, כי "שהתבייש, כאילו אין לו אמא" וחמותי שמחה כל כך שאנחנו מגיעים, שאני נתקפת יסורי מצפון, על התדירות הנמוכה של הביקורים. תראי, אין, אין הרבה שמסתדרות עם החמיות שלהן, זה הבדלי הגילאים, המנטליות, הקנאה הסמויה על הגברבר הצעיר, ואולי מלחמה על שליטה. ברגע שחושבים על הדברים לעומק הם הופכים קטנונים, אבל השאלה היא מי חושב? ולמה מלחמה? במלחמה הזו, גם מי שמנצח מפסיד, והבחור יותר, והילדים עוד יותר.

פרנקי 1

New member
פורום חמותי ואני????

נראה יותר כמו פורום "אסור להגיד מילה על חמותי". לא ברור לי מה המתקפה על ליאת. מה בסך הכל היא אמרה? היא נפגעה מ"חמותה" (SORRY מותק- אחרי החתונה זה רק נהיה יותר גרוע) וזו זכותה המלאה. גם אם היא מבקרת הרבה שם היא לא חייבת לספוג דברים מעליבים ורק לשתוק על כך כל היום. שני הצדדים צריכים להתנהג בנימוס ובכבוד זה לזה!!!! והעובדה שליאת היא אורחת לא מקנה לאיש את הזכות לפגוע בה. ליאת, אני איתך. זה באמת נורא לא יפה לקחת מכנס שלך מהארון בלי רשות (דרך אגב מידה 34? מיד נכנסת לרשימה השחורה שלי!)אבל אל תשאירי את הדברים לא פתורים. גם לי הייתה בעיה דומה שבעלי עוד לא היה בעלי והיינו באים לסופי שבוע הייתי מגלה שבגדים שקניתי בכספי (הדל מאוד אז) לשני הבנים האחרים שלה. אבל אני מייד דיברתי איתה על כך ואמרתי לה שזה לא מוצא חן בעיני והמנהג נפסק באיבו. אני מציעה לך לדבר- לא לסמוך על אף אחד אחר, כי ילד של אמא נשאר ילד של אמא. הוא לא יעשה לך את העבודה השחורה. אני אישית חושבת שיש מקום לכתוב כאן מה שאת מרגישה. על אפם ועל חמותם של אנשים אחרים. כי איפה עוד נקבל עצות וכוחות?

שש שבע

New member
פרנקי

לא חוכמה להרגיש פגוע כל הזמן, מי שהולך כל הזמן עם פרצוף של"מקבל מכות כל הזמן"יחטוף מיד עוד אחת. מותר להגיד דברים על חמיות, ואני לאו דוקא חושבת שהן או הכלות תמיד צודקות, אבל מותר גם לשמוע דברים אחרים לא? כמו ביקורת למשל? מה חשבת שמי שתגיד משבו נגד חמות עתידית תקבל תמיכה מידית? מה אנחנו עדר? רוצים לדעת למה? מי? מה ? מתי? וכמה? אחר כך מחליט.

פרנקי 1 , הרשי לי ../images/Emo92.gif

הפורום הזה נועד גם לקיטורים אבל אנחנו לא פורום "מכשפות" (ובתוקף מנסות לשמור על שפיות ומטרת הפורום). זה שליאת ספרה כך וזה לא מצא חין בעיני האחרת זה לגטימי וטבעי וזכותה לקבל או לא. הפורום הזה לא נועד לחבק ולעטוף ברחמים כל אחד וללא סיבה. זה שאמא של חברה לקחה מכנס ללא רשות?!!!!!!!! הלו,,,,,,,,,, אני מקווה שמלחמת עולם שלישית לא תקום (ישנם מספיק סיבות אחרות בעולם). אפשר להעיר ואפילו ....לצעוק!!! כן, יקירתי אפשר אפילו לצעוק עליה !!!! אבל צריך לכבד ולו בגלל עוד כמה סיבות מסביב וכולי אמונה שאם אם החבר לקחה (מידה 34? גם איתי פתחה חשבון הכלבה
) משהו ללא רשות והיא אישה בוגרת אזי לבטח אלה היו מערכת היחסית בניהם. (חופשיות ומה ששלי שלך) האמת לפעמים כואבת אבל מה לעשות שזו האמת? לפעמים קשה לקבל אבל בנינו ?, זה רק אינטרנט איפה שלא נראה אפשר לדלג הלאה.

amitmom

New member
ליאת חמודה..לא להתעצבן. נראה לי

ששישית לא הבינה אותך וקפצה למסקנה מוטעת. תרגישי חופשי להשתפך, לצערי הייתי בנעליך. בקשר לאמא של החבר...תדברי עם החבר שלך כי אחרי החתונה זה לא משתפר. נראה לי שאמא שלו התלוצצה אבל לא מוצא חן בעיני שהחבר שלך משנה את דעתו לאחר ה"בירור" עם אמא שלו. תקטעי את הקטע הזה באיבו ויפה שעה אחת קודם. יש לי שאלה אליך...למה את לא עונה לה בעצמך או מלבנת את הענינים איתה?

liatben

New member
../images/Emo9.gifבוקר טוב

תחילה אני חייבת לציין שאת הניסיון להסביר לה שאני רגישה ושאני לא מבינה את ה"צחוקים" שלה ניסיתי הסברתי ומיד אחכ התחרטתי כיון שיצאתי ממש נבוכה, היא אישה מאוד עקשנית ושהיא מחליטה משהו אז זה סופי...... לגבי החבר זהו שביקשתי מיד אחרי היציאה על האיקי שידבר איתה אתן יודעות מה היתה תגובתה "אוי ליאת כזאת רגישה אם היא נפגעה ממני אז יש לה בעיה"...... מה שלא סיפרתי לכן זה שהוא בחר את הצד שלה והתעקש שהיא התבדחה ואפילו כעס שאני עושה כזה עניין למי שתוהה לגבי הבגדים תגובתו היתה "תנעלי את הבגדים בארגז שיש לי בחדר, ואז אף אחד לא יגע לך בהם" שורה תחתונה אין לי מה לחפש יותר עם החבר שלי הוא מסתתר מאחורי הסינר שלה ולא נראה לי שזה הולך להשתנות אז אתן יודעות מה שישאר שם..........

liatben

New member
תגובה לאמא של יובל

אני מבינה את דבריך ותאמיני לי שהכרתי את המשפחה חוויתי השפלות נוספות להזכירך אני וחברי יוצאים מזה 5 שנים, אני מאוד רציתי להשכיר איתו דירה אבל נחשי מי ביקשה ממנו לא לעזוב את הבית? נכון האימא שלו וסבתו..... אני לא ציינתי את זה אבל אני בנאדם מאוד נוח לא מפריעה לשלוות הבית וחוץ מזה אני לא גרה אצלו הביקרים שלי היו באמצע השבוע אחרי העבודה והלימודים הייתי נכנסת בסביבות השעה 20:00 ויוצאת למחרת לפני שכל הבית מתעורר, ובסופי שבוע הקפדתי לבוא אחרי שכבר התקלחתי ואכלתי בביתי להזכירך אני וויתרתי על ביתי כדי שלבן שלה יהיה יותר נוח. מסתבר שבדיעבד ההחלטה הזו היתה שגויה וזה היה הפתח להתנשאות שלו ושלה.

שש שבע

New member
אוקי אז עכשיו התמונה יותר ברורה.

הבן בן של אמא שלו, ולא תוכלי לבוא ביניהם, אמא שלו עקשנית, נו, טוב, כמו רוב האמהות, את לא מבינה את ההומור שלה, ואת רגישה, מהר לקחת קורס משולב של הומור ואסרטיביות, אחרת לא תשרדי. ואגב שכירת בית, זה רעיון, בתנאי שאתם באמת מסוגלים כלכלית לשכור דירה על כל המשתמע מכך ולא תבואו אחר כך להורים לבקש עזרה. אם אמא שלו שיכנעה אותו להישאר, היא יודעת למה. תסמכי עליה.

למעלה