צהרון לילדה

מצוטטת

New member
../images/Emo12.gif

איפה ה{א}יבחנת שרמזתי שססטית רק התייחסתי לדרך ההכללה מנקודת המבט שלי כאמא ואישה מותר נכון?

ציפ'

זה תמיד יהיה, אין מה לעשות לומדים עם הזמן להתעלם מההערות האלה. הרי גם לנו האמהות יש לפעמים "תלונות" על האבא כשהילדים מגיעים אליו לשעה שעתיים ביום, לא?? הדדי

רות 2

New member
תתפתח ותהה

עצמאית ..ילדי מפתח ככה קראו לזה בתקופתי ... לא הייתי מקשרת את דברי המורה ל מה שקורה אחרי בית ספר .. אוכלת לבד משחקת עם הכלב וכו' כן מתיחסת להערת המורה ושוקלת בדיקה אבל מדוע אתה מקשר בין 2 הנושאים?.. מהו החלק היחסי שלך כספית החצי של הצהרון...האם יספיק למשל להשתמש בו לביבי סיטר על מנת שלא תדאג או לחוג קרוב לבית

איש שטח

New member
לצערי לא נישמע תקין זאת המציאות

ילד או ילדה בגיל כזה להורים כמונו , לצערי נאלץ לפעמים להתמודד עם דברים שגדולים יותר מגילו לפעמים לא מסתדרים . האם הילדה מיתלוננת בפניך על הדברים שרשמת כאן . לגבי מה שאומרת המורה לצערי למורים קל מאוד להגיד הילד חולמני מאשר להודות שהחומר הנלמד בכיתה מועבר בצורה לא מעניינת על ידם ,אני הייתי יוזם ביקור פתע מטעמך יום אחד בכמה שבועות בבית הספר לראות עם טענת המורה נכונה . האם הילדה ירדה בהכנת השיעורים איך הציונים בבחינות ובחנים . על תמהר לקחת את דברי המורה ולרוץ לבצע איבחון זאת דעתי כמובן .

naama78

New member
חייבת להתייחס לדברייך

|"לצערי למורים קל מאוד להגיד הילד חולמני מאשר להודות שהחומר הנלמד בכיתה מועבר בצורה לא מעניינת על ידם... " תופעות של ילד חולמני וחסר ריכוז לא מראות על חומר שמועבר על ידי המורה בצורה משעממת אלא על בעייה מסויימת אצל התלמיד/ תלמידה.צריך להוריד בפני המורה את הכובע ששמה לב לכך ולא לבדוק עד כמה המורה משעממת. ביקור פתע???? מי שָֹמך??? אבחון נעשה גם כדי לשלול ולא רק כדי להוכיח!!!!

איש שטח

New member
יכול להיות שטעיתי

אך שמתי
שיש מורים ומורות שבאים לעבודה ולא באים ללמד לצערי . מאת מידי מורים באים ללמד ולעבוד ושוב זה מה שאני ראיתי .

וזה כלכך בטוח..

שהילדה תיכנס לצהרון..יעלמו לה בעיות "הקשב וריכוז" מוזר לי.. החיבור הזה בין אי יכולת עמידתה של האם להכניס את הילדה לצהרון לבין בעיות קשב וריכוז..שהופיעו לאחרונה.. לאחרונה קרו עוד כמה דברים..שאפשר לקשר אותם.. הדבר נראה בהחלט סביר ותקין.. כאמא לילדים שאפ'עם לא היו בצהרון.. וכן הכינו שעורים לבד..וכן חיממו אוכל לבד....לא רואה כל בעיה בזה..כל עוד הילד מסוגל נפשית ועצמאית ילד בכיתה ג/ כבר בן 9..כמה שעות צהריים לבד..לא קרטיות עד כדי כך..של טראומה. איבחון..תמיד כדאי לעשות כדי לשלול לאמת ולהצביע על קשיים כל שהם

L o v e M e1

New member
קודם כל כל הכבוד על הרצון לבדוק

ולשמוע מה אומרים/ חושבים אחרים בענין תקינות וטובת הילדה שלך, לפני שאתה מפנה אצבע מאשימה או קוטלת כפי שמשום מה הבינו אחרים פה. יש ילדים תלותיים יותר שזקוקים למישהו שיהיה איתם כל הזמן, ויש ילדים יותר עצמאיים שלוקחים אחריות ביוזמתם,מחממים אוכל, מכינים שיעורים , צופים בטלויזיה או מזמינים חברים ומידי פעם שומרים על קשר טלפוני שואלים או מדווחים לאמא וחיים עם זה בשלום ובשלוה. לכן במקרה שלך כניראה שהילדה כזאת לפי דיווחי האקסית. שוה שיחה עם הבת בענין הזה ולשמוע מה היא אומרת. אולי אפשר לצמצם את ההתנהלות כפי שהיא ע"י מציאת פתרונות לימים מסוימים, חוגים נניח פעמיים בשבוע, למצוא חונכת מכיתה גבוהה יותר אפילו בתשלום סימלי ע"י תלית מודעה בבית הספר או ליד המכולת השכונתית או ליד שבט צופים באיזור. גם אם זה כרוך בעלויות הן הרבה יותר זולות מצהרון. בסביבה שלנו צהרון הוא עד כיתה ג' . בענין חוסר הריכוז,שוה להתיחס ברצינות לדברי המורה ולברר גם עם יועצת בית הספר. אלה הקובעות העיקריות בהמלצה לטפל בכל מסגרת שהיא ולכן גם אם יש צורך באיבחון המילה שלהן צריכה להלקח בחשבון.

אתייחס פה לחלק השני...

של הודעתך. עניין האיבחון. החוליה הראשונה שיכולה לראות בעיה עם קשב וריכוז בלימודים...זו המורה. לעיתים קרובות אין זו מורה המוכשרת בחינוך מיוחד,ולכן היא רק מצביעה על בעיה שניראתה לה... וזה לשיבחה יאמר. על מנת לבדוק בעיה זו...אכן יש לבצע,וכמה שיותר מוקדם יותר טוב...איבחון מקצועי אצל מאבחן/ת שיש לו/ה את המוסמכות לכך. איבחון כזה...במידה ועולה על לקות זו או אחרת...ומטופל נכון ובזמן... יכול לחסוך לילד תיסכולים רבים בעתיד. בזמן שאנחנו היינו ילדים...מכיוון שלקויות רבות לא היו ידועות...מיהרו המבוגרים לחרוץ את גורל הילדים באמירה... "הוא עצלן","הוא פוטנציאל לא מנוצל"...סטיגמה לא קלה לגדול איתה. היום יש כלים...יש מודעות...יש טיפולים...ואני בעד איבחון...ולו על מנת לשלול.

naama78

New member
צריך להפריד

הישארות לבד בבית ואבחון קשב וריכוז. הילדה נשארת לבד בבית- מחוסר ברירה, כמובן, נראה ונשמע לי תקין ביותר, מה עוד שהילדה לא מתנגדת. עם אמצעי הבטיחות הנכונים והמתאימים, הדרכה ופיקוח טלפוני- לא נראית לי בעייה. להיפך- שיעור מצויין בעצמאות... לגבי חולמנות וחוסר ריכוז- קשה לי לראות את הקשר בין השניים, אלא אם כן הילדה עייפה מאוד, חרדה וכ"ד. שווה לבדוק! כלומר- אבחון מקיף, איכותי ומהימן יכול להצביע על הפרעת קשב וריכוז, או הפרעה אחרת. בהצלחה

למעלה