צהרון לילדה

deena

New member
לא, זה לא תקין.

ילדה בגיל הזה לא יכולה להשאר לבד כל כך הרבה שעות. יש מגוון פתרונות: למצוא אמא אחרת שתסכים לקבל אליה את הילדה, לעשות barter עם הצהרון ולהציע איזהשהו מוצר/שרות בעד שהילדה תשאר שם ללא תשלום, או בעד תשלום מופחת, לפנות לויצו/נעמת כדי להכנס לצהרון שלהם, להשאר בבית ולאכול אותה מבחינה כספית עד שימצא פתרון לחזור לבית משפט ולהסביר מדוע המזונות לא מספיקים למה שהם יועדו. (ולמה הכסף הולך למשהו אחר?) עושים ילדים, אח''כ שוברים את הראש איך לפרנס אותם ולטפל בהם. ככה זה. צריך להתמודד. במשך שנים לא יכלתי לעשות שום דבר בעניין קריירה כי הייתי חייבת להיות בבית בשעה סבירה (ויאמרו הרבה ש6-7 בערב זה לגמרי לא סביר ושהייתי לא בסדר) אבל היה צהרון, והייתה גם בייביסיטר אחרי הצהרון עד תום כיתה ד'. גבר היה נשאר במשרד עד9-10 בלילה בלי להניד עפעף, ואני לא יכלתי, ואכלתי אותה. ככה זה. ילדתי, אני אמא, טיפול בילדה בא לפני הצרכים שלי. אף פעם הילדה לא היתה לבד כל כך הרבה שעות. רק המחשבה על איזה אסונות עלולים לקרות...

מגשימה1

New member
נכון , זה מה שהכי מפחיד אותי איזה

אסונות יכולים לקרות ולא מזמן קרה אסון , אמא השאירה ילד לבד בבית ופרצה שריפה , מי חושב שזה יקרה בדיוק באותו זמן , אבל עובדה .

יערית

New member
מפרידה בין השניים

בין ההישארות של הילדה בבית עד שאמה חוזרת מהעבודה לבין הפרעת קשב וריכוז. את שניהם יש לי בבית,הפרעת קשב וריכוז בהחלט יש לאבחן אותה ולטפל בה כפי שנידרש,ההישארות בבית מאד תלויה בגיל הילד וביכול העצמאו שלו. שנים שמוציאה כסף על בייבי סיטריות וצהרוניות,את כל הכסף שפכתי לשם רק בכדי לעבוד,השנה החלטתי שביחד עם הבן שנשאר כבר שנתיים לבד מיד אחרי הלימודים,אני מצרפת את הילדה.זה לא קל,זה מאד קשה לאור זה שהם "חברים טובים",אבל זה חלק מהדינאמיקה שיש בין אחים וכך הם ילמדו לפתח אחריות ועצמאות.בין השאר גם אמא שלי עוזרת פעמיים בשבוע הילדה מגיעה אליה לבד ברגל,הבן כבר מומחה בהפעלת המיקרוגל וחימום האוכל עבורם ועבור החברים שמגיעים והבית הופך להיות מסעדה. אכן כשיש בעיות כספיות וחייבים לעבוד,אין תמיד ברירה והילדים במיוחד הדור של היום "מגדל " את עצמו עד שהוריו מגיעים,זו תופעה שלא קיימת רק אצל הגרושים, רוב החברים של ילדיי נשארים לבד עוד מגיל צעיר יותר משלי לבד עד שהוריהם מגיעים הביתה. עם הילדה מסתדרת עם כך וקיבלה תידרוך על נוהל כשאמא לא בבית,חושבת שכדאי לתת קרדיט לילדה שתתנהל בזהירות ואף תלמד לחמם לעצמה ארוחת צהריים, לגבי בייבי סיטר,אולי כשהאמא מגיעה פעמיים בשבוע מאוחר,לשכנע אותה בכל זאת לקחת בייבי סיטר לשעתיים -5 עד 7. בהצלחה.

יעל125

New member
לא תקין אבל...

למה אתה (אני מניחה שאתה האבא) לא בסיפור? למה שאתה לא תיקח את הילדה אליך פעמיים בשבוע בימים שהאמא נאלצת לעבוד עד השעה 19:00? הרי מזונות זה לא כל הסיפור - יש גם אחריות משותפת לילדה. אם אתה תיקח אותה יומיים בשבוע אליך ובשאר הימים היא תישאר עד 16:00 לבד זה כבר נשמע טוב יותר. גם לי יש ילדה בכיתה ג' - מאוד עצמאית אבל מעולם לא נשארה לבד יותר מחצי שעה וגם אז זה מחוסר ברירה, אני לא לוקחת סיכון. יש ימים שהילדה שלי למשל באה הביתה אחרי ביה"ס עם חברה ושואלת אם היא יכולה ללכת אליה ואז היא נמצאת אצלה עד שעות אחה"צ. אני בטוחה שאפשר למצוא סידור כזה גם אצלכם - חברה טובה שאפשר לדבר עם אמא שלה ולבדוק אפשרות שהילדה שלכם תבוא אליהם אחרי ביה"ס. מספיק פעם אחת בשבוע, פעמיים בשבוע אצלך ופעמיים בשבוע עד 16:00 לבד ותראה כמה מהר אפשר לפתור את הבעיה או לפחות לצמצם אותה בצורה משמעותית.

זה הרבה

לילדה בכיתה ג', אם ההסכם כולל בתוכו צהרון. תוריד את הסכום של הצהרון מהמזונות שלם ישר לארגון, לא?

t o t a l

New member
אתה חייב יעוץ משפטי צמוד

חי

../images/Emo41.gif אין שום בעיה שתשאר לבד...

בגילה היתה עלי אחריות של אמא בזמנו שמרתי על האחיין שלי בן שנה ילדה בגיל כזה יכולה להשאר לבד ללא כל בעיה קצת חינוך עצמאי לא יזיק אך חוב להיות בקשר טלפוני לעתים קרובות א. לוודא שאכן הכל בסדר ב. לשדר לילדה ביטחון שאתם בתעניינים בה ג. חובה לרשום לה את מספרי הפונים שלך, של האם, של סבתא, שכנה כל טלפון שהכי קרוב ויאפשר לה תמיכה לשעת צרה בעד חינוך עצמאי

מוסיפה, לגבי השינוי שחל בה...

מראה על מצוקה יכול להיות שהאחריות על האם לפרנסתה קצת על חשבון הילדה וחלילה לא מאשימה איש אך אם תוכלו אתה והאם לשבת עם הילדה ולבדוק את הסיבות לשינוי ואיך תוכלו לחזק ולמלא את הצרכים שחסרים בחייה אולי - זמן איכות

כמה הבהרות

ראשית אין לי מילה רעה על האמא לא נו נו נו נהפוך הוא הלוואי שהרבה הורים היו משקיעים בילדהם כפי שהיא משקיעה , האמא נכנסה לסיטאוציה של עבודה בבנק דבר שמחייב אותה ךעבוד בשעות קשיחות וארוכות , על מנת להציג את התמונה כולה היה חשוב לי להסביר את עניין הקשב והריכוז שבשנה שעבר נדחה בהמלצת המורה הקודמת והשנה הועלה כדבר המצריך פתרון מיידי ע"י ידי המורה החדשה שעושה רושם כהרבה יותר מקצועית , ואכן אנחנו הולכים על איבחון מהיר מקצועי ויקר כדי לתת מענה טוב . רציתי לקבל ממכם התרשמות למצב כהורים שצריכים להתפרנס ונראה שהשד לא נורא כל כך, אם המצב הכספי לא קל עכשיו אני לא חושב שתהיה בעיה לממן איזה מטפלת או חוג לימים שהיא נשארת עד השעה שבע , לצערי אני לא יכול לפתור את הבעיה אלא אם כן אני עובר לגור באילת . תודה לכולם על התגובות.

d a n i e l s 5

New member
רגע, גם לי יש מה להגיד :)

מסכימה עם כל אלה שאמרו כאן שבגילה להישאר לבד בצהריים זה לא ממש נורא , מה גם שיודעת שילדים לא "מתים" על הצהרונים , רוב הילדים שמחים דווקא ללכת הביתה בסיומו של יום לימודים . כן חושבת שניתן לפתור את הימים הארוכים בשכירת שמרטפית לשעתיים (התוספת שבהחלט משמעותית) והכי חשוב בעיני....משהו שגם אתה , גם האמא וגם המורות אולי לא לקחו בחשבון (אומרת אולי כי לא טרחת להזכיר את זה כאן) , זה את עניין השינויים שהילדה הזאת חווה בשנתיים האחרונות . גם לנו כמבוגרים שינויים של מעברי עיר, חברה חדשה, בית חדש, מבנה חשפחתי חדש ברקע (הנישואים שלך) ...ובכלל כל שינוי יכול לגרום ל"סגירות" ל"התנתקות" ל"ריחוף" .....ובטח שבטח לילדים . לא אומרת חלילה שאין צורך במבדקים , אבל כן אומרת שרצוי לקחת את כל השינויים האלה בחשבון ובטח ובטח ליידע את כל המטפלים בנושא. שיהיה בהצלחה.

../images/Emo25.gif

הסיפור לא פשוט בכלל , ולכן אני מתייחס לכל הנושא בצורה הכי טובה שרק אפשר אני בטוח שבמאמץ משותף נגיע לאופטימום . אגב מתי את באה לקפה ..? הנה טעימות

החתולית

New member
../images/Emo45.gif באופן לא מפתיע

מסכימה עם דניאלס בעניין התהפוכות שעוברות על הילדה בשנתיים האחרונות. אני חסידה גדולה של אבחונים ובירורים, אבל חושבת שצריך להתייחס גם לצד הרגשי. זה לא אסון וזה לא נורא להישאר בבית לבד בגיל כזה, אבל זה גם לא מאד נעים. עדיף לשכור שמרטפית על-פני צהרון, וזו יכולה להיות נערה לפני צבא שלא תעלה המון כסף. אני בהחלט נגד שתעבור לאילת - גם ככה אני רואה אתכם פעם בשנה בערך, אז אם תעברו לאילת, אני בכלל לא אראה אתכם.

מגשימה1

New member
לדעתי זה מטורף לחלוטין להשאיר ילדה

בגיל הזה לבד כל-כך הרבה שעות , אפילו אם היא הכי מבריקה ובוגרת בעולם כולו , מה אם חס וחלילה יקרה איזה משהוא שיצריך מבוגר ? שריפה , איש זר אפילו סתם קצר עכשיו כשמחשיך מוקדם , נאמר שחס ושלום היא תיפול , דברים קטנים שיכולים להפך למסוכנים כשאין עזרה ואלה מצבים קיצוניים . אפילו אם הכל בסדר , אני ממש לא חושבת שזה בריא להשאיר ילדה בגיל הזה לבד כל-כך הרבה שעות , זה לא פלא שהיא מרחפת לאחרונה , אני בספק אם הסיבה היא הפרעת קשב , ( לא שמזיק לבדוק ) . שלא תבין לא נכון , אני לא מאשימה אף אחד , אלה עניינים שלכם שאתם צריכים לפתור , אבל לא על חשבון הילדה . וזה שהילדה מעדיפה להשאר לבד , נו באמת עם כל הכבוד , יש לי אחיין בוגר וחכם ומחונן בכיתה ג' , אבל רק בכיתה ג' , נראה לי שבגיל הזה יש דברים עדיין שמבוגר מבין קצת יותר . אני מציעה שתעזור לה למצוא פיתרון , תמכור משהוא , תעבוד עוד שעה ביום , תשדוד בנק ( סתם.... אל תתלהב ) רק אל תשאירו אותה בלי השגחה . דרך אגב כשהייתי ילדה ואח שלי הצעיר היה בגן , אמא שלי היתה משלמת לשכנה מבוגרת שתשגיח עליו עד שהוא יבוא , יכול להיות שאחת השכנות תשמח לעוד כמה גרושים ולא תעשה עניין מכל שקל או אפילו נערה בתיכון שתבוא ותכין שיעורים ביחד איתה כל אחת את השיעורים שלה , כך שלא תצטרכו לשלם הון תועפות לבייבי-סיטר . חוץ מזה בקרוב אני מבינה שזה יהיה רק יום אחד , אבל גם ביום הזה תדאגו להשגחה , זה לא הון תועפות , תחזירו בקבוקים , אני רצינית , אני תמיד אוספת למקרה שאני אשאר בלי כסף , לא מהרחוב , מה שאני קונה , אבל לעולם אני לא זורקת . זה לא סכום אסטרונומי אפשר למצוא פיתרון . בהצלחה ושבוע נהדר לשלושתיכם !!! טל .

מיקי 43

New member
דעתי שהשד לא נורא כל כך

רבים מאיתנו גדלו כילדי מפתח ולא יצאנו כאלה גרועים לגבי פתרונות יש למכביר ציינת חוג בדרך ויש אפשרות לעשות שעורים עם חברות גם הלבד לא מאד נוראי לגבי מה שטוענת המורה צריך להיבדק ובמידה וקיימת בעיה יש פתרונות מעבר לכל יש לילדה המתוקה הזאת 2 הורים + שדואגים לה והיא תהיה יותר מבסדר בהצלחה מיקי

שירלי6

New member
לגמרי לא תקין

ולא ברור לי איך אם שעובדת בבנק במשרה מלאה + לא יכולה להרשות לעצמה צהרון או בייביסיטר לילדה.

../images/Emo62.gif

עכביש,גם לי ילדונת בגיל הזה,ילדה בוגרת ועצמאית,אבל בכל זאת ילדה תמימה. אם כל הכבוד לדעות הנאמרות כאן,בטיחות הילדה היא מעבר לכל דבר! תאר לך את הסיטואציות הכי הזויות שיכולות לקרות לילדתך(אני נמנעת מלפרט). עניין של כסף?תוותרו על דברים אחרים,לא על בטיחות ובטחון ילדתכם.

במידה ואקרא התגובות

אקח ללב,אעלב,וכל הלילה אתהה הכיצד עם של חיי וקיים. אז אנא על תכעס אין לי ספק שתסתדר בלעדי.

קטי30

New member
דילמה לא פשוטה בכלל עכביש../images/Emo4.gif

אבל דעתי כאן כדעת הרוב יש לי את הבן הבכור באותו הגיל ילד נבון אחראי ממדרגה ראשונה ובחיים אני לא ישאיר אותו כל כך הרבה זמן לבד ועוד בכזאת תדירות ולא רק בגלל כל "האסנות" שיכולים חלילה לקרוא אלא הנפש של הילד להשאיר אותו ככה הרבה זמן ובעיקביות לבד...
לא מסתדר לי בכלל יודעת שאם המקרה הזה מדווח במקרה בטעות בלי כוונה לרווחה מרים אותה על טיל שחבל"ז העבודה בבנקים היא חרה של עבודה מבחינת משמרות גיסתי שנים היתה עובדת בנק והמסכורת לא משהוא נכון... אבל עם כל הכבוד עכבישי צר לי זה לא תירוץ שמסביר את הדעת עם היותנו אימהות באה האחריות חוץ מלפרנס את הילדים אנו חייבות לדאוד לשלומם ולביטחונם האישי ונפשי של ילדנו לפני הכל ולמרות הכל
מאמי ... תעשה הכל בכדי שה
ית שלך לא תשאר במצב הזה . סומכת עליך גבר
ומהון להון בקשר לאיבחון נשמה אני בעד לעשות איבחון ועזוב אותך מה המורה אמרה בלה בלה בלה תתעקש שהילדה תעבור איבחון ורק בכדי להסיר את הספק שאולי זה אכן משפיע עליה או שמשהוא אחר מציק לילדה לא רואה בזה פסול זאת רק עוד בדיקה פשוטה שיכולה במידה ויש בעיה לאבחן אותה. מקובל, שיגרתי,והגיוני
בהצלוחה איש שבוע טוב עכביש

למעלה