צה''ל רצח שני נערים

KatyRose

New member
לגיטימי ביותר גם

לירות במישהו שמאיים עלייך (במצב רגיש כל כך כמו בשטחים) 20 פלשתינים הקיפו 5 חיילים מכל עבר וכיתרו אותם. תגיד לי אתה שלא היית נבהל בכזה מצב.

מה זה אומר שהם ילדים? - כלום!!!!!

כולה נתון סטטיסטי, גיל כזה וכזה... זה לא הופך אותם לחפים מפשע, זה לא הופך הרג שלהם לרצח.

boyboy03

New member
זה לא הופך אותם לחפים מפשע

אבל עד כמה שידוע לי על הברחת נשק לא מקבלים עונש מוות. במיוחד לא ילדים, שמכריחים אותם לעשות את זה. וחוץ מזה לילדים תחת כיבוש יש סיבות מקלות, זכותם המלאה למרוד נגד הכובשים אותם. אותי מעניין איך אתה(ורבים מאלה שחושבים כמותך) הייתה מתנהג בתור ילד אם היית נולד בצד השני של החומה, משום מה נראה לי שלא הייתה יושב בשקט.

עוד פעם, זה מאד פשוט

אין כאן קשר לעונש מוות לא לילדים ולא לאף אחד, זה לא שתפסו אותם וירו בהם, אם אתה מתכוון לילדים בציר פילדלפי, הכל תלוי בנסיבות, במציאות בשטח, הכל עיניין של מקרה ספציפי, אין כאן חוק מנחה, אם אתה יכול לתפוס אותם בלי סכן את עצמך ולאסור אותם, סבבה, בתור אחד שהיה מספיק בשטחים אני יודע שזו השאיפה, תמיד, כאשר הם מתקרבים לשטח הכי מורכב, הכי מסוכן, הכי מתוח, אז אין נסיבות מקלות, כל מה שיש זה איום, איום מנטרלים, זה הכל, אני לא מבין למה כל כך קשה לך להבין דבר פשוט. זה לא משנה איך אני הייתי מרגיש אם, אם אני בצד של זה שדחה את החלטת האו"ם ב47, זה שפתח במלחמה בתוך רצון להשמיד ב67', זה שפתח במלחמה והפסיד ולכן נכבש לא הייתי בא בטענות לאף אחד חוץ ממנו ומנהיגיי, בתור מחאה הייתי נוקט בשיטות אחרות, בטח שלא הייתי מבריח נשק שכל מטרתו היא לפגוע באזרחים שלא עשו לי דבר. הנקודה היא שהפלשתינים/ערבים, איך שלט קוראים להם, תרמו הרבה מאד למצבם, ה"כיבוש" לא הגיע משום מקום, אי אפשר להתנהג כמו איזה ערסוות קטן ולעשות כל הזמן בעיות וכאשר אתה מובס וננקטות כלפיך צעדים וסנקציות להתחיל להתבכיין "לא טוב לי...", בטח שלא טוב להם, יהיה להם טוב כאשר אני אדע שבסופו של דבר גם לי יהיה טוב, לא עיניין של צדק או הומניות או משהו אחר, זה פשוט משהו שאנחנו צריכים לראות, בעיניים, פירוק האירגונים הוא התחלה טובה. החומה היא גם לא משום מקום, חיינו הם קודש, אדמתם לא, אם היינו בונים אותה לפי קווי 67' היינו קובעים עובדה פוליטית כאילו אנחנו מכירים בקווים חסרי המשמעות הללו, חוץ מזה, גדר אפשר לפרק, תראה גם אני יש לי חילוקי דיעות לגבי התוואי שלה, גם אני בעד הצמדות מסויימת לקווי 67', אני גם בעד שאותה גדר היתה הופכת לנשק בפני עצמו, גדר חשמלית - מי שנוגע מתפחם, מה לעשות, לא שאלו אותי.

KatyRose

New member
בסדר אבל אתם רואים את זה

רק שחור או לבן אתם מדמיינים לעצמכם חייל עם רוע בעיניים מכוון אקדח לראש של פלשתיני ויורה אתם בכלל לא מבינים את המצב באמת החיילים חשו מאויימים, החלו לירות ברצפה ובאוויר ובטעות נפגעו מזה 2 נערים. זה לא שהחייל בא כמו רובוט, כיוון את נשקו למוחו שת זאטוט וירה בניגוד למחבלים, שכן מתכננים את זה חודשים ועושים את זה בהנאה ותמיכה של כל המשפחה שלהם ושמחה ברחובות

מסרב

New member
והילדים

שמבריחים פצצות, ואלה שמתפוצצים בערים ישראליות, גם נשמות טובות? אולי תבכה גם עליהם? אני בוכה עליך, ילד מסכן, שטוף מח מכל השמאל הסהרורי פה בארץ, אני מאחל לך לפגוש כמה ילדים פלשתינים פעם, אחרי "פגישה" איתם, מעניין אותי אם תמשיך להוציא את כל הגיגייך.

ThE uVa

New member
אז אני מכבדת.

ועוד הרבה אנשים פה, ועדיין זכינו להרבה תגובות סטייל "מחבקי מחבלים"/"לכו לחבק מחבלים"/"אוהבי פלשתינאים"/"שונאי יהודים" וכו', ואני באמת לא חושבת שמגיעים לי דברים כאלה. ולדעתי ההרוגים שלנו באמת לא שונים משלהם, אבל אני לא אדבר בשמו. וסתם שאלה אלייך-אם הייתה צפירה לקורבנות הפלשתינאים, היית עומדת?

KatyRose

New member
לא

הם העם שלך לא שלי אני לא אעמוד בשבילם לא כי הם על ה*** שלי, אלא כי הם לא העם שלי כמו שלא תעמדי בשביל סומלים או אנערף בשביל העם שלי, ובשביל אלה שהגנו עליי! אני אעמוד לא בשביל כאלה שהבריחו נשק מתחת לגדר ונורו

KatyRose

New member
וחוץ מזה

ההיטפלות שלי באה לבייבי בוי שזה משמ ברור שהוא לא מכבד "ארורים ושפלים" לא עומד למענם 2 דקות בצפירה וכ"ו.. והוא לא היחיד

נולדת אתמול?, זו מלחמה!

אין כאן שום קשר למשפט או גזר דין, זה בכלל לא רלוונטי, יש חיילים, יש מיידיי אבנים, אבנים עלולות להרוג, אבנים = איום ממשי על חיי אדם, אז יורים, זה הכל, לא שואלים שאלות מטופשות, מרחיקים/משמידים את האיום, אין מה לעשות, כאשר אדם מרגיש מאויים, אז הוא עושה את מה שהוא צריך כדי לשרוד, כל נורא וזה החטא הכי גדול של יפי הנפש שמעולם לא התנסו בסיטואציה דומה להטיף מוסר, "להיות הומנים", תנסי לשים את עצמך במקום החיילים שם, ניסית פעם?, לא נראה לי, יכול מאד להיות שאותם חיילים היו בכלל נגד הגדר, אבל מה, הם שמרו את דיעותיהם לעצמם וביצעו משימה, פתאום באה כמות אנשים עשרות מונים יותר גדולה מהם ומיידה אבנים, אז מה עושים?, פותחים את חוברת אמנת ז'נבה ומסתכלים מה מותר ומה אסור?, ברור שלא!, עושים את מה שצריך באותו רגע, תחת אותה סיטואציה.

The Bugi

New member
אני לא מאמין..

חתיכת אדיוט..מצאת לך אחלה עיתוי להגיד יזכור על מישהו. בכלל, יזכור-תפילה יהודית. מה לך וליהדות?

tiger lilii

New member
אתה יפה נפש מדבר פעם היית בסיטואציה

כזאת ? מה אתה רוצה שהחייל ש300 ילדים זורקים עליו אבנים יעשה ? יתן להם סוכריה ?

eviv

New member
לא יהיו שם נקודה

אין לחיילים מה לחפש על אדמות כפרים פלסטינאים כבושים אם הם רוצים גדר שיעשו אותה על הגבול המוכר לא באמצע כפר.

patch8

New member
צדק נעשה.

את היידוי אבנים אתה לא מגנה. מעניין...

The Bugi

New member
אני גם הבנתי שאלה היו 5 חיילים

מוקפים מכל עבריהם בהמון "פלשתיני" עוין וכל זאת בחושך מוחלט.

KatyRose

New member
כן

בדיוק גם אני שמעתי על זה בחדשות הקיפו אותם מכל עבר והתחילו להתקרב.. אתה יודע כמה מאיים זה?? אני רוצה לראות אותך במצב כזה .. מה אתה היית עושה? מחבק אותם ?

6 מפגינים נעצרו מול מצודת זאב

6 מפגינים נעצרו מול מצודת זאב בסביבות השעה 8.30 אתמול בערב הסתערו כוחות משטרה על מפגיני שלום ליד מצודת זאב בתל אביב והחלו לגרור אותם אל הניידות, כאשר הצעירים צועקים "מדינת משטרה!" "די לכיבוש, די לרצח!". מפגיני השלום צעדו לשם בצעדת מחאה ספונטנית ממשרד הביטחון. הארוע החל בסביבות השעה 6.00 כאשר הגיעו כארבע מאות פעילי שלום אל מול משרד הביטחון בקריה, לאחר שבמשך הלילה והבוקר העבירו ארגוני שלום שונים קריאה בהולה לבוא להפגנה כדי למחות על הרג שני הנערים הפלסטינים בידי הצבא בכפר בית ליקיא, והניפו שלטים בנוסח "למי יש דם על הידיים?" "מי מפר את האש?" "שרון הוא לא פרטנר!" ו"הכיבוש הורג את כולנו". בין המפגינים היו אנשי תנועות גוש שלום, אנרכיסטים נגד החומה, אומץ לסרב, תעאיוש ויש גבול. "בדרך כלל אינני נוהג להשתתף בהפגנות פוליטיות במהלך יום השואה, אבל כאשר גם היום הנורא הזה לא מנע מחיילי הכיבוש להמשיך ב'שגרה' של הרג פלסטינים, אין ברירה אלא לצאת לרחובות גם ביום הזה, למחות ולהפגין" אומר חברהכנסת לשעבר אורי אבנרי מגוש שלום, שהשתתף בהפגנה. לאחר שעמדו כשעה וחצי מול משרד הביטחון וקראו קריאות קצובות "מופז מופז, שר הביטחון, כמה ילדים הרגת היום?" החלו מפגיני השלום בצעדת מחאה ספוטאנית דרך רחובות קפלן, אבן גבירול, התחלת דיזנגוף ושדרות בן ציון ועד למטה הליכוד ב"מצודת זאב" שם התיצבו בשורה מול הבנין והחלו לקרוא קריאות מחאה. כאמור, בעת מסירת הידיעה מסתערים שוטרים וגוררים מפגינים לניידות. שישה מפגינים נעצרו ונלקחו למטה מרחב הירקון ברחוב הרכבת, כאשר המפגינים האחרים עושים דרכם לשם כדי לשבת מול הבנין ולדרוש את שחרור חבריהם. "הריגת הנערים היא שיאו של גל אלימות פראית מצד הצבא והמשטרה כנגד מפגינים המתנגדים לכיבוש, לחומת האפרטהייד ולגזל אדמות פלסטינית לצורך הרחבת ההתנחלויות. ממשלת שרון מפרה במצח נחושה את הפסקת האש עליה הוחלט בועידת שרם-א- שייך, ולראש הממשלה ישנה החוצפה העילאית לצאת בהאשמות נגד אבו מאזן. אי אפשר לעבור על כך לסדר היום" אומרים מארגני ההפגנה.

The Bugi

New member
זה לא שטח כבוש

אלו שטחי ארץ ישראל ולעם ישראל יש זכות עליהם.

זו דיעה פרטית שלך

אחרים אומרים שזו ארץ ישראל, מאחר ועם ישראל היה שם הרבה לפני שהיה דבר כזה נצרות ואיסלאם, מעולם לא היתה שם מדינה פלשתינית, עם פלשתיני הוא המצאה חדשה, השטח נכבש ממדינה בשם ירדן ולא פלשתין, התנועה הלאומית הפלשתינית הוקמה רק בעקבות הציונות, כל זה כאשר מסכמים את כל הנתונים אומרים שאין כזה דבר עדיין "אדמה פלשתינית", אם וכאשר תקום מדינה פלשתינית אז יהיה. החיילים לא בקשו להיות שם, אתה לא מכיר את השיקולים למה החליטו שהגדר תבנה שם ולא במקום אחר, אתה רק פולט כמו רובוט "שטח כבוש...שטח כבוש...", מצטער, זה לא טיעון. יש משימות ואותם מבצעים, כל מה שמשנה זה המון פלשתיני ולא משנה עד כמה הוא צודק ועד כמה לגיטימית המחאה שלו שיידה אבנים על חיילים, החיילים הרגישו מאויימים, ולכן הם ירו, יכול להיות שלא פעלו לפי הנהלים, אולי הם היו צריכים לקרוא קודם לתגבורת, אני לא יודע, לא הייתי שם, לי אין את החומר, לכן אני לא אפסוק כמו יפיי נפש כמוך, מה שכן, רצח זה בטוח לא, גיל ההרוגים לא רלוונטי בכלל.

למעלה