צהל צבא שמן ומנופח

zipkin

New member
צהל צבא שמן ומנופח

יש לסלק מצבא הקבע אלפי קצינים בתפקידים עורפיים שיפריטו את המקצועות הטכניים יש לסלק מצבא הקבע מאות קצינים בכיינים שמפחדים ליזום פעילות מקומית דוגמת קבר יוסף יש להקטין את הפנסייה של כל אנשי הקבע בגילים 45-60

המוסד

New member
תודה רבה לראש אגף תיכנון...

ולוגיסטיקה שברך אותנו בנוכותו...

hreuven2

New member
יש לאשפז אותך דחוף ../images/Emo18.gif

אתה בכלל יודע מהן משימות צהל? פופוליסט ודמגוג קטן

jochay

New member
לכ´ הדר´ hreuven2

אני הרופא פסיכיאטור ומנתח מוח ומה לא.אני אומנם לא מתעמק בכל הדיאגנוזות שאתה כותב לכותבים שאינם בדעה אחת איתך, אך אני לומד מהן שאתה בודאי מומחה גדול לכל מיני מחלות כמו חוסר חמצן במוח ואישפוז דחוף. הייתי מבקש ממר אלוני שיבקש ממך את התעודות מסמיכות אותך כך לכתוב לבני אדם אשר אינם חושבים כמוך,ואם אין לך כאלה אז תלמד אתה לכבד ( לא לקבל ) רק לב\כבד את דעותיהם של אחרים.כי כך אתה מוריד את אמת הדו שיח הקיים בין בני תרבות - ובמיוחד תרבותינו - תרבות המזרח. יוחאי גורן

אל תתרגש יתר על המידה...מר גורן!

הרי אתה יודע שרק בגלל מצוקת האישפוז האיש הזה יכול לכתוב כאן, לא?

jochay

New member
תודה לפורום ותודה ללכבוש את ההר

סוף סוף הצלחתי לקבל תגובה של מישהו שמתיחס לנושא.תודה יוחאי גורן

zipkin

New member
אם אתה מרוצה מהצבא כנראה שהיית 804

כנראה שהיית ג´ובניק 8:0:4 ולא עשית מילואים. כמו כן יתכן ואתה מקבל פנסית בטלנים תמשיך לשחות בחרא ואל תעשה גלים חת´כת רס"ר קיטבג העובדות הן שצהל נכשל בלבנון בגלל קציני הקבע הבטלנים שראו לפני עיניהם המשך קריירה בפוליטיקה כנ"ל באינתיפדה ראה דוגמת עמרם מצנע שלא ניסה להרטיב את ידיו במים הקרים

שרוף

New member
אולי בכלל נחסל את הצבא מי צריך

אותו?במקום זה נקח כמה אקסטזי ונדפוק לנו את השכל בדיוק כמוך.

resh0

New member
לא נראה לי שהיית בצבא.

אמת שצה"ל מתקיים ביום-יום כמפעל וזאת מטעמים של יעילות. אבל... המשימה העיקרית של צה"ל היא בהחלט לא הניהול היום-יומי, אלא משימות ההתכוננות ליום הזה שאף אחד מאיתנו לא רוצה שנגיע אליו. אילו שירתת בצבא, היית מודע לעובדה כי ביום הזה תמיד ישנה פגיעה מערכתית! אנשים מסוגך אומרים: "למה צריך 6 משאיות בימ"ח? 4 לא מספיק?" נכון! 4 זה מספיק. אבל מי ששרת בצה"ל יודע כי דווקא ביום ההוא, טבעי ש 2 משאיות פשוט יהיו תקולות. ואז... תאר לך מה היה קורה אילו היינו מתייחסים ברצינות לאנשים מסוגך ומקצצים את מכסת המשאיות... חיילים בחזית לא היו מקבלים תחמושת וציוד וזה היה עולה בחיי אדם! במילים אחרות: היות וברור שביום הזה ישנה פגיעה מערכתית, אנו מעדיפים שפגיעה זאת תהיה בשומנים ולא בבשר החי! אבל אנשים כמוך....אין להם מושג. אילו היית משרת בצה"ל, היית מודע לעובדה כי חייל קבע (כולל במערך הטכני) עובד כ 12 שעות יומיות בממוצע! היות ואילו היו משלמים להם שכר מוגדל בשעות נוספות, היתה מתרוקנת קופת משרד הביטחון, הוחלט כי הפיצוי לאנשי הקבע יהיה כזה שבמקום לעבוד עד גיל 65 , יעבדו הם עד גיל 45 ! מה הבעיה? חיילי וקציני צה"ל כפופים להוראות מפקדיהם ואלו כפופים להחלטות הדרג המדיני. גם אם זה לא מוצא חן בעיניך (ולעיתים גם לא בעיני), אוי ואבוי אילו היה זה אחרת! תמיד יש היכן לייעל ולקצץ! אבל צה"ל הינו הגוף המערכתי היחיד שמתייעל מדי שנה, כאשר ייתר הגופים מבזבזים כדי שלא יקצצו להם בשנה הבאה. אלו הן העובדות והקישקוש שלך רחוק מאוד מהמציאות ומדרך חשיבה הגיונית.

אלי.

New member
Resh0, האיש צודק לחלוטין.

ובחלק מהדברים גם אתה מצדיק אותו, תוך כדי שלילת דבריו: ה"בעיה" העיקרית של צה"ל היא בכך שהוא "צבא העם", ולכן כל אחד חייב (תיאורטית) לשרת בו. יוצא מזה שישנם אנשים שאתה, כבעל מפעל פרטי, לא היית מקבל לעבודה - וצה"ל כן. אבל מכאן ועד קבלת המצב של צה"ל כמות שהוא - רחוקה הדרך. גם אם יתקבלו כל הנושרים מהמפעל שלך לצה"ל - עדיין לא יוצדק מצבו החמור. שים לב - "4 משאיות בימ"ח זה לא מספיק, כי בשעת הצורך 2 תהיינה תקולות". את זה אתה אמרת. עכשיו, תראה לי מפעל אזרחי אחד נורמלי, שירשה לעצמו שחצי מהסחורה המקורית שלו תהיה פגומה - במודע, כתקן נורמלי. כל יתר השרשרת שאתה מציין ממש לא רלוונטית לעניין הנדון (חיילים שלא יקבלו תחמושת, וכו,) - משהו בצה"ל פגום מהיסוד, ואתה מנפח את המערכת ואת העלויות בכדי לכסות את זה. חיילי הקבע שאתה מדבר עליהם, שעובדים 12 שעות ויותר ביום - הם מיעוט שבמיעוט, בטל לגמרי מול הג´ובניקים שבקבע. רוב רובם של משרתי הקבע עובדים 9 שעות ביום, בדיוק כמו ג´וב רגיל בחוץ. אז איפה הבעיה ? היא נעוצה בכך שצה"ל היא מערכת היררכית נוקשה, שעובדת על פי פקודות וותק (מדובר על הנגדים ועל הקצונה הזוטרה): יכול איש קבע להיות אפס מאופס (מקצועית), אבל את הקידום הוא יקבל לפי פז"מ שמעוגן בפקודות מטכ"ל, ומכיוון שהוא יודע זאת, ומכיוון שאלה ששווים יותר יוצאים למערכות פחות נוקשות ויותר מתגמלות - רוב הנשארים בצבא הם הנפולת, וצה"ל נראה כמות שהוא. לדבר הזה תוסיף את התופעה המופלאה הזו, שנקראת "פנסיה בגיל 45", ותקבל מצב מוקצן עוד יותר - האנשים שממש ממש שונאים לעבוד - נשארים, סוחבים בכח עד גיל 45 - ויאללה, ממשיכים את הבטלה, אבל הפעם ברשיון. אלה שחושבים שלחיים שלהם יש טעם מעבר לכך, יוצאים וממשיכים לעבוד גם מעבר לגיל 65 (ואני בטוח שאתה מכיר כמה כאלה). אגב, ההחלטה לגבי גיל הפנסיה לא היה לה שום קשר לשכר ותיגמול - היא פשוט היתה "הצמדה" של תנאי הקבע לתנאי המילואים מבחינת גיל הפרישה: חייל מילואים קרבי מופרש ממערך המילואים הסדיר בגיל 45 (ובצדק) - אז גם הרס"ר הג´ובניק, שנמצא 9 שעות ברוטו בבסיס - גם הוא יופרש באותו גיל. כ"כ פשוט - וכ"כ אוילי. בקיצור - בצה"ל נדרש חריש עמוק, שמתחיל קודם כל בהגדרה מדוייקת של תפקידיו בעידן המודרני, המשך בעיגון הנ"ל בחוקי ופקודות מטכ"ל, שינוי התפיסה שהותק הוא הקובע הבלעדי, וכמשלים לכך - עידוד מצוינות, הפרטת יחידות שלצה"ל אין עדיפות (ובודאי כשיש לו נחיתות) בתיפעולן לעומת גופים אזרחיים - ועוד כמה וכמה דברים.

zipkin

New member
תודה מון אמי - תקציב הבטחון מתבזבז

75% מתקציב הבטחון מתבזבז על שכר כאשר 30% מתוך זה לפנסיות לאנשי קבע עלובים שיש להם עוד משכורת ציבורית. שיוותרו על הפנסיה הצבאית. עמרם מצנע - ראש עיריית חיפה רחבעם זאבי - ח"כ רפול - ח"כ ושר לשעבר אין לחלק פנסיות לבטלנים אלא החל מגיל 60 מינ´ ראו את סדרת הכתבות בידיעות אני משרת 20 שנה במילואים וכל הזמן שומעים " אין כסף לשעות מנוע" -יש כסף למסיבות בח"א אין סוללות למכשור אופטי - חיילים נהרגו עקב זאת הרשלנות במערכת הלוגיסטית היא אינסופית - יש להעביר נושא הלוגיסטיקה לחב´ פרטית עם צוות מקצוענים ולא אפסנאים בטלנים שיוצאים ביום ה´ עד יום ב´

resh0

New member
כמה שאתה טועה...

1. אמת שהצבא מקבל אל שורותיו של אחד שהגיע לגיל גיוס ובעל סף גיוס (בריאותי ומנטלי). נכון שינן עלוקות מזדמנות, אבל זה עניין אחר. האדון הלא נכבד שאליו התייחסתי בהודעתי, התכוון למשרתי הקבע! כאן ישנה סלקציה ברורה ובהחלט לא מקבלים כל אחד. 2. אני עובד בחברת החשמל בתור מפעיל תחנת-כח ואני יכול להגיד לך באופו הברור ביותר כי לעיתים ישנן סידורי הבטחה (בטיחות ותפעול) שדומות למצב בו אתה לובש מכנסיים עם 6 חגורות... ובכל זאת לפעמים נופלים המכנסיים. 3. ישנן משאיות (או כל ציוד אחר) שאינו עובד ביום יום והוא מיועד בעיקר לאותו היום שאף אחד מאיתנו לא רוצה שנגיע אליו. לא מין הנמנע שתמצא משאית מודל 85 שעשתה רק 50000 ק"מ... נו, אז תזרוק אותה כי היא כבר ישנה? לא! עדיף להחזיק 6 בתקווה ש 4 יפעלו היטב ביום ההוא. אם אתה רוצה להראות יעיל מספרית, מוטב שכל שנתיים תרכשנה משאיות חדשות... מספרית זה יעיל, כלכלית לא! הבנת????? 4. ג´ובניקים בקבע? על מה אתה מדבר???? נכון. ישנם משרתי קבע המתפקדים בעורף, אבל לפני שהגיעו לעורף, שירתו הם שנים רבות בבסיסים מבצעיים! זה חלק מההכשרה שלהם כדי לבצע תפקידי עורף שהם בהחלט חיוניים ומתחייבים. 5. קידום לפי וותק??? מזמן זה נגמר! היום אי אפשר לקבל דרגת רב-סרן (ומעלה) מבלי שיש לך מינוי לתפקיד רב סרן! ועל כל מינוי, ישנם לא מעט מתמודדים. אלו הן פקודות המטכ"ל והן רחוקות מאוד ממה שאתה מייחס להן. 6. רובם של אנשי הקבע עובדים שעות רבות! אולי לא ביקרת לאחרונה בצבא, אבל לבטח אתה מודע לעובדה שחוץ משעות העבודה ישנן גם תורניות! אילו היו צריכים לשלם לי בעבור תורנות שבת קומפלט (מחמישי עד ראשון) בשעות נוספות של שבת, רק מזה הייתי מגיע למשכורת חודשית רגילה.... 7. בוא נתעלם מסיבות שיש עליהן מחלוקת, אבל הגיע הזמן שננתח את תנאי השכר של משרתי הקבע: אילו שכרם היה כה מופלג כפי שמתפרס בעיתונות ותוסיף על זה את היציאה המוקדמת לפנסיה, הייתי מעריך שאלפי אנשים טובים היו מתדפקים מדי יום על דלתות צה"ל כדי להתקבל לעבודה! (בטח בתור ג´ובניקים שעובדים 9 שעות ברוטו...). מדוע המצב איננו כזה???? התשובה פשוטה ידידי: "9 שעות ברוטו" - לא מדוייק! זה הרבה יותר. רמת השכר - לא כמו שמפורסם בעיתונות! זה פחות ממחצית. "ג´ובניקים" - בשרות קבע אין כאלו. והכי מוגחך! למרות הסכם הפרישה המוקדם (תופעה מופלאה), מתקשה צה"ל להשיג אנשים טובים בעלי נכונות לשרת בתנאים הללו!!!!! בקיצור: "בטלה עם או בלי רשיון" אין בצה"ל! 8. ה"חריש העמוק" אותו אתה מציע, כבר נעשה! ההגדרות פשוטות, ותק לא קובע (לפעמים אפילו חסרון!), יש עידוד למצויינות וגם תגמול, ישנו תהליך של העסקת קבלנים כאשר אין כדאיות שהדברים יעשו בידי חוליות צה"ליות. כותב דברים אלו הינו אחד שאישתו משרתת כקצינה בחיל האוויר. עד לפני שנה, נאלצתי להתגורר במשך 4 שנים בבסיס מבצעי. אני גם משרת במילואים. - לא ניתן לבצע מניפולציה כלפי בעניין תנאי השכר/פרישה של משרתי הקבע. - לא ניתן לספר לי כמה שעות עובדים ביום משרתי הקבע. - לא ניתן להגיד לי שהצבא איננו יעיל! הצבא יעיל ומסודר! עדיין ישנו מצב בו משרתי הקבע החדשים מצטרפים יותר בגלל ציונות, מאשר בגלל תנאי שכר/עבודה. ממקור ראשון אוכל לומר לך: אני יודע כמה שעות עובדים משרתי הקבע אני יודע כמה משתכרים אנשי הקבע אני יודע מה זה להעתיק משפחה שלמה מבסיס לבסיס... אני יודע מה שעברו קצינים במטה לפני שהגיעו לתפקידי מטה... הרבה, הרבה מדבריך אתה צריך להחזיר בחזרה ולהתנצל. לליצן השני אין בכלל להתייחס.

אלי.

New member
קודם כל אני מתנצל בפני אשתך ...

תמיד טוב לדעת מי הם האנשים בצה"ל שאכן מבצעים את עבודתם. לעניין - 1. גם אני התכוונתי למשרתי הקבע. משרתי הסדיר שאינם מתאימים םה מבחינתי פרויקט מקא"מ מורחב, שמופעל עד 3 שנים גג (או כמה שזה היום). 2. סידורי אבטחה הם משהו אחד, וכיסויי פשלות הן דבר אחד, ואין קשר ביניהם. "סידורי אבטחה" שבאים לכסות חוסר מקצועיות - אותם אין לקבל בשום מקרה. 3. את המשאיות שאתה מדבר עליהן אני מכיר, ואני מכיר גם את הנהלים לאחזקתן השוטפת. אם ציוד בימ"ח לא עובד באופן תקין - צריך להעיף לכל הרוחות את מפקד הימ"ח, ולשפוט את כל השרשרת שמתחתיו, עד לטוראי שלא מילא מים מזוקקים במצבר. אני לא זוכר שטענתי שצריך להחליף משאיות, בודאי לא כאלה שעשו 50,000 ק"מ - צריך לתחזק אותן כראוי. 4,5,6,7. רוב האנשים בקבע הם ג´ובניקים - תבדוק את סד"כ הנגדים מול הקצינים בקבע, תבקר בבסיסים ארכאיים כצריפין/תה"ש למשל - ותבין כמה אני צודק. לרגע לא טענתי שהשכר טוב - השכר הוא שכר ממוצע במשק הישראלי - לא שכר מינימום, ולא שכר כשל עמירם סיוון. יש בעיה עם זה ? אנשים שיכולים להשיג יותר שכר או יותר תנאים - עפים משם. ואיפה לא ? זה מוזר שאדם רוצה לעבוד באופן משוחרר, שלא במסגרת צבאית-פיקודית ? והותק ? ברגע שתסכים שהצבא מלא נגדים, תסכים גם עם מתן הדרגה לפי הותק. 8. חיל האויר תמיד היה חלוץ בעניין המודרניזציה והיציאה ליצרנים וספקים חיצוניים (ורמי דותן גם נהנה מהעניין), אבל גם שם יש הרבה הרבה מקום לשיפור. ועוד בעניין חיל האויר - אתה (דרך אשתך) משתייך לחלק קטן מחיל אחד. עם כל הכבוד, הרי-לוקיישן שאתה עשית/עושה/תעשה לא מייצג אפילו אחוז אחד בצבא - מזה אתה עושה דוגמה ? קח את כל כספי הפנסיה שבין 45-65 (לגברים), תפריש מזה "דמי רי-לוקיישן" למי שצריך, קצת בונוסים למצטיינים כמו אשתך (נניח), העלה את הרף להשארות בקבע כך שיתאים לרמת משכל של משרה ממוצעת במשק, העלה במקצת את השכר הבסיסי (קצת !), סדר מנגנון שעות נוספות הוגן - וראה זה פלא - הטנקיסט שמוזמן לצאלים לאימון - יורה גם כמה פגזים באותו אימון ! לסיום - כמו שאתה מבין, אני לא מוצא מקום להתנצלות. העובדות זועקות, ואפשר לנסות לטאטא חלק אל מתחת לשטיח, אבל בצבר הנוכחי - זה כבר בלתי אפשרי, וחבל לצעוק על השליח.

resh0

New member
אתה ממשיך לטעות.

1. משרתי הקבע היום (הנגדים והקצינים) הם מקצועיים אחד אחד ועובדים מאוד קשה! בוא נעשה נסיון קטן: תן לי תפקיד אחד של נגד שאותו אתה מכיר, שבו הוא לא עובד קשה, או שיכולת להחליף אותו במישהו/משהו אחר. התפקיד היחיד העולה על דעתי, הוא נגדים עובדי מטבח ובתחום זה ממש התפרצת לדלת פתוחה! התזונה בצבא הולכת ומופרטת. 2. אף אחד לא מעוניין שתתרחשנה פאשלות. אם לדעתך פאשלה נובעת מחוסר מקצועיות, אז זאת דעתך בלבד! בוא נגיד שרוב הפאשלות נובעות מטעויות אנוש ולפעמים מדובר בטעויות של האנשים הכי מקצועיים בתחומם!!! גנרלים לפעמים טועים, כך גם ראשי ממשלות, כך גם עמירם סיוון... 3. את המכונית שלי אני מתחזק כהלכה! אבל קרה לי שפתאום המזגן הפסיק לעבוד... ומתי זה קרה? בדיוק ביום הכי חם בקיץ הקודם... לזה בדיוק התכוונתי! בתור אחד שלמד לא מעט על מכונות וגם עובד איתן ביום-יום, אוכל לומר לך באופן מפורש כי כל תחזוקה שהיא אינה מהווה תעודת ביטוח מפני כשל ברגע נתון!!! כאשר מדובר במערכת לשעת חרום, טוב יעשה המתכנן עם ידאג גם למערכת גיבוי. 4. לא נכון! אין יותר משרתי קבע ג´ובניקים! נכון שישנם לא מעט נגדים שעוסקים בענייני מנהלה עורפיים, אבל אין לאנשים מסוג זה תחליף! צריך גם אותם. אבל הם לא "סתם נגדים"! היית מצפה כי מי שינהל נושאי מטה יהיו כאלו שאינם מכירים את האילוצים בשטח?? הצבא הנוי כך שכדי לשמש בתפקיד מסויים, עליך לעבור תפקידים מסויימים קודם! וטוב שכך. "מניין לך סד"כ הנגדים מול הקצינים? אהה... עיתונים! תאמין לי שאין לעיתונים מושג וטוב שכך! 5. השכר נמוך מהממוצע הארצי ו/או מתפקיד מקביל באזרחות! די אם אומר לך שתפקיד מקביל באזרחות לזה האחרון בו שמשה אישתי, היה מזכה אותה בשכר הגבוה ב 500% משכרה בצבא לפחות. 6. אין הרבה נגדים בצבא וגם דרגת רס"ל ורס"ר לא מקבלים לפי וותק! הוותק הוא רק הרשאה המאפשרת לעשות מבחני שלב. מי שעובר מבחני שלב, זכאי להתמודד על תקן של רס"ל וההתמודדות איננה קלה. 7. למרות שאינני מזלזל בבינתך, אני פוסל את הרעיון שמקצועיותו של הטנקיסט תלויה בגובה השכר אותו הוא מקבל! צה"ל עדיין מגייס משרתי קבע מתוך ציונות!!! לא בגלל משכורת. 8. בהודעתי הקודמת ציינתי כי יש לראות את היציאה לפנסיה מוקדמת כ"הסכם שכר" כלומר: כל אחד שמצטרף לצבא קבע יודע שאלו הם התנאים וזכותו לקבל תנאים אלו או לדחות אותם. יש להסתכל על העניין באופן הרחב וכך עושה כל אחד: שכר חודשי, תנאים נלווים, תנאי עבודה, סיכון, אפשרויות קידום, השכלה, אתגר, ציונות וגם פנסיה. אילו הקומפלקס הזה היה כל-כך מושך, אז כפי שציינתי בהודעתי הקודמת, היו מדי-יום מתדפקים על שערי צה"ל אלפי דורשי עבודה מוכשרים! אם זה לא כך, משמע שהקומפלקס הזה איננו כה מושך, כלומר האינפורמציה ממנה אתה ניזון דרך העיתונות פשוט איננה נכונה! ואז מתחילים ה"פנינים" לצאת: - "נגדים ג´ובניקים" - משכורות עתק - תנאי פנסיה מופלגים - צבא לא מקצועי דיו - השכלה מתחת לממוצע - תקשור טוראי לעץ, הסוף יצא רס"ר... אח"כ, כאשר כל הרפש הזה פרי מאמצה של תקשורת רודפת רייטינג משתרש, אז באים אנשים כמוך ואומרים: " העובדות זועקות!! אין מקום להתנצלות ! מטאטים מתחת לשטיח"... ואז באים אנשים כמוני שמכירים את המערכת (אשתי היתה קצינה גם בירוקים) ושואלים אותך: מניין לך מהן העובדות???? איך אתה מעז להסיק מסקנות על גבי אותן העובדות שספק מאוד אם הן העובדות הנכונות? איך אתה מעז שלא לנהוג בזהירות ראויה לנוכח העובדה כי אלו האנשים הטובים ביותר שעושים את מירב המאמצים כדי להגן על אזרחי המדינה? אלו האנשים שמשלמים גם בדמם!!! ומסכנים את עצמם מדי-יום... עוד עניין: היה פעם איזה אחד שהחליט על "צבא קטן וחכם"... הוא הקטין את הצבא כך שכל קצין נאלץ לעשות עבודה של 2. אבל... כאשר הגיע להיות ראש ממשלה, הוא הבין עד כמה שטעה! לכן עשה ממשלה רחבה ולא חכמה במיוחד... על הממשלה באמת אפשר להגיד שישנם משרות מיותרות, אבל על צה"ל??? פחות כסף = פחות תחמושת ונשק = פחות בטחון. פחות כח-אדם = פחות בטחון ושחיקתם של חיילים. הכל פחות!!! פחות סיורים, פחות חיילים, פחות רכבים, פחות מטוסים, פחות חלקי חילוף, פחות בטחון... והתוצאה? פחות חיים ופחות מוכנות ליום הזה שאף אחד מאיתנו לא רוצה שנגיע אליו וכפי השברים נראים קורבים אנו להגיע אליו. אכן יש לך הרבה מה להתנצל.

אלי.

New member
מקור האינפורמציה ...

האינפורמציה שלי לא באה מעיתונים, אלא מהיכרות עם המאטריה. כפי שאמרתי, צה"ל הוא צבא העם, ואין לי שום בעיה לפגוש אנשים ש"עובדים שם" כחודש בשנה, ולשוחח אתם על מה שעשו (ובעיקר מה לא עשו) באימון/בט"ש/תע"מ האחרונים. גם לובשי מדי קבע יש בסביבתי לא מעט, וגם הם טובים מעיתונים. בקשר לסעיפים - כתבתי תשובות מפורטות עד לסעיף 6, ואז הבנתי שאני חוזר שוב ושוב על עצמי - ומחקתי. אסתפק בכך שאומר שלחלוטין איני מסכים אתך (שוב, בלי קשר לעיתונות), ואפילו אוסיף - גם צה"ל חושב כך, אבל בכדי לנער גוף כ"כ גדול צריך תוכנית חומש לפחות (ולדעתי יותר), ואת זה אין לאף רמטכ"ל. לגבי האיש שהחליט שהצבא גדול וטיפש - האיש ידע בדיוק מה הוא רוצה, אבל כמו שאמרתי - בלתי אפשרי ליישם את זה בקדנציה אחת של רמטכ"ל. כשהגיע האיש לפוליטיקה, הוא נתן את האתנן הרגיל, כפוליטיקאי לכל דבר, אם כי קצת (?) פחות מזה שבא אחריו. ואחרון - לגבי התוצאות שאתה רואה אם יבוצע הקיצוץ: "פחות כסף = פחות תחמושת ונשק = פחות בטחון. פחות כח-אדם = פחות בטחון ושחיקתם של חיילים. הכל פחות!!! פחות סיורים, פחות חיילים, פחות רכבים, פחות מטוסים, פחות חלקי חילוף, פחות בטחון ...". את זה אתה כתבת, כפועל יוצא של הקיצוץ שאני תומך בו. ועכשיו תקרא שוב את המשפט הזה שלך כולו, ותגיד לי - במה שונה מה שכתבת מהמצב הנוכחי ???

resh0

New member
החברים שלך...

הם מאוד מוכשרים! הם באים למילואים כחודש בשנה ןמכך מסיקים הם מהו היחס קצינים/נגדים בצה"ל. אנשי הקבע שבסביבתך אמרו לך שהם לא עובדים קשה? שהשכלתם נמוכה? שהקידום מתבצע עפ"י וותק? שהקיצוצים מאפשרים בטחון טוב יותר לאזרחי ישראל??? אם זאת המטריה שאתה מכיר, אני נאלץ להסיק מסקנות ואלו הן: 1. אתה לא עושה מילואים בכלל. 2. חבריך משרתי הקבע הם שקרנים וטיפשים. לא זה ולא זה עומדים לזכותך ובטח שלא ראוי ולא חכם לקבל מסקנות על-סמך "מקורות" אלו. עוד בימי רבין בוצע קיצוץ גדול בצבא. אז, כשאופוריית השלום היתה באויר... את התוצאות העגומות רואים כעת!!! אין היום אטרקטיביות לשרות בצה"ל ואם מגיעים לשרות קבע מוחות טובים, הסיבה נעוצה בציונות בלבד. אתן לך רק דוגמה להיכן הגיע הקיצוץ בכח האדם: אני עובד משמרות ולאחר משמרת ערב הגעתי לבסיס בשעה 0100 . לא פעם יצא לי ששכן שלי בדרגת רב-סרן, פתח לי את הש.ג!!! השכן שלי אז היה כו-לה טייס מסוקים... כך זה כאשר אין חיילים. ואולי גם את ההבטחה בבסיסים צריך להפריט??? המצב לא טוב אך רחוק מאוד מלהיות מצב בו מושמץ הצבא! ההשגים עדיין נחשבים לטובים מאוד ואילו לא סורס הצבא בידי הדרג המדיני, היה טוב בהרבה. אתה רוצה בטחון? אתה רוצה צבא חזק? תמוך בצבא!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אל תלכלך! במיוחד עם לא וודאית הסיבה שבגללה אתה מלכלך.

אלי.

New member
האנשים שאותם אני מכיר ורואה ...

אינם בהכרח החברים שלי (מי יודע ? אולי הם אפילו חבריך ...), אבל אני רואה כמה הם נמצאים בבית וכמה לא. חברי יכולים להיות גם לוחמים, ועדיין לספר לי מה הם רואים ביחידותיהם, ברמת חטיבה ויותר. גם הסד"כ כבר מזמן לא סודי - עבר הרבה זמן מאז נכנסנו להלכה למשפחת העמים הנאורים, ועכשיו מתפרסמים בגלוי כמה חיילי מילואים וסדיר יש (ומכל סוג, פחות או יותר), כמה אחוזים עושים ואינם עושים מילואים - וה-כל בחסות ובאדיבות אכ"א. מה אתה יודע - אפילו שם ראש השב"כ כבר לא חסוי ! לגבי הפרטת השמירה - מתגובתך אני מניח שיש לך בעיה גדולה עם זה, וחבל. אם השמירה בבסיסים, למשל, היתה נתונה בידי חברות שמירה פרטיות, אזי הלוחמים שנקראים היום לשירותי שמירה בבסיסים ולאבט"שים היו מתפנים למשימותיהם האמיתיות, ואז אולי חלק מטרוניותיך, בעיקר אלה המופנות ליצחק רבין - היו מיותרות.אגב - מעניין שאין לך שום טרוניות לשלטן שנתן לאינתיפאדה לגלוש ולהיות מה שהיא במשך השנים 87 עד 92. יש לזה קשר לשיוך המפלגתי של אותו שלטון ? ועוד משהו: הצבא לא מושמץ - מושמצים אלה שנתנו למצב הנוכחי להגיע לידי כך. מושמצים כל הרמטכ"לים לדורותיהם (מאז 87), שלא הזיזו שום דבר שלא היה יכול להגמר בתקופת כהונתם. מושמצים כל שרי הבטחון שמאז ועד היום לא נתנו שום הוראת התייעלות אופרטיבית לצבא (פרט לקיצוץ בתקציב). ומושמצים כל ראשי הממשלה שלא דחפו להתייעלות הזו. הצבא הוא רק התוצאה, ותוצאה לא משמיצים. ורק תזכורת, בכדי שלא נסטה מהעיקר - הצבא מקצועי ויעיל יחסית: עד 50% ממצבת המשאיות יכולה להיות תקולה, וזה עומד בסטיית התקן המקובלת.

המגיב

New member
אתה משתלח בגוף הלא נכון............

תפסיקו להיתפל רק לצה"ל יש גופים קטנים יותר בהיקפם, אך מושחתים בהרבה הרבה יותר. דוגמאות: 14,000 - עובדי חברת חשמל 2,000 - עובדי מקורות 2,000 - עובדי רשות הנמלים והרכבות רבותי עזבו את הנגדים - אם לא צה"ל היה צריך לשלם להם אבטלה וגם שימו לב היכן גרים אותם נגדים: ק. שמונה, מצפה רמון, אילת ועוד מקומות נדחים שרגל אדם העובד בתאגידים המושחתים של המדינה לא דרך בהם, אלא באיזה נופש או משהו דומה. לכן שימו לב בפרט אני מדבר על העובדים שציינתי למעלה ששכרם יכול להגיע ומגיע לעשרות רבות של אלפי ש"ח, רוצים דוגמא: באתר משרד האוצר יש פירוט של חריגות שכר בחברות ממשלתיות גדולות, שימו לב לבעל התפקיד ולמשכורתו: חברת החשמל - אחראי דלקים ארצי (נשמע איזה רס"ב לא?) - שכר: 44,000 ש"ח/חודש. חברת החשמל - אחראי משמרת - 38.000 ש"ח/חודש. אבל את השיא השחיתות תופס גוף ששמו בישראל רשות הנמלים והרכבות לי אישית אין מושג מה הוא עושה, אך באותו דו"ח שכר מופיעים מעל 100 מנהלים בגוף זה ששכרם עולה על 14,000 ש"ח בחודש - למה? למה שלא נפגע באמת בשומן? לפני שנגיע לצה"ל שגם בו יש מקום רב מאוד לשיפור.. ותחשבו על זה.

למעלה