אתה ממשיך לטעות.
1. משרתי הקבע היום (הנגדים והקצינים) הם מקצועיים אחד אחד ועובדים מאוד קשה! בוא נעשה נסיון קטן: תן לי תפקיד אחד של נגד שאותו אתה מכיר, שבו הוא לא עובד קשה, או שיכולת להחליף אותו במישהו/משהו אחר. התפקיד היחיד העולה על דעתי, הוא נגדים עובדי מטבח ובתחום זה ממש התפרצת לדלת פתוחה! התזונה בצבא הולכת ומופרטת. 2. אף אחד לא מעוניין שתתרחשנה פאשלות. אם לדעתך פאשלה נובעת מחוסר מקצועיות, אז זאת דעתך בלבד! בוא נגיד שרוב הפאשלות נובעות מטעויות אנוש ולפעמים מדובר בטעויות של האנשים הכי מקצועיים בתחומם!!! גנרלים לפעמים טועים, כך גם ראשי ממשלות, כך גם עמירם סיוון... 3. את המכונית שלי אני מתחזק כהלכה! אבל קרה לי שפתאום המזגן הפסיק לעבוד... ומתי זה קרה? בדיוק ביום הכי חם בקיץ הקודם... לזה בדיוק התכוונתי! בתור אחד שלמד לא מעט על מכונות וגם עובד איתן ביום-יום, אוכל לומר לך באופן מפורש כי כל תחזוקה שהיא אינה מהווה תעודת ביטוח מפני כשל ברגע נתון!!! כאשר מדובר במערכת לשעת חרום, טוב יעשה המתכנן עם ידאג גם למערכת גיבוי. 4. לא נכון! אין יותר משרתי קבע ג´ובניקים! נכון שישנם לא מעט נגדים שעוסקים בענייני מנהלה עורפיים, אבל אין לאנשים מסוג זה תחליף! צריך גם אותם. אבל הם לא "סתם נגדים"! היית מצפה כי מי שינהל נושאי מטה יהיו כאלו שאינם מכירים את האילוצים בשטח?? הצבא הנוי כך שכדי לשמש בתפקיד מסויים, עליך לעבור תפקידים מסויימים קודם! וטוב שכך. "מניין לך סד"כ הנגדים מול הקצינים? אהה... עיתונים! תאמין לי שאין לעיתונים מושג וטוב שכך! 5. השכר נמוך מהממוצע הארצי ו/או מתפקיד מקביל באזרחות! די אם אומר לך שתפקיד מקביל באזרחות לזה האחרון בו שמשה אישתי, היה מזכה אותה בשכר הגבוה ב 500% משכרה בצבא לפחות. 6. אין הרבה נגדים בצבא וגם דרגת רס"ל ורס"ר לא מקבלים לפי וותק! הוותק הוא רק הרשאה המאפשרת לעשות מבחני שלב. מי שעובר מבחני שלב, זכאי להתמודד על תקן של רס"ל וההתמודדות איננה קלה. 7. למרות שאינני מזלזל בבינתך, אני פוסל את הרעיון שמקצועיותו של הטנקיסט תלויה בגובה השכר אותו הוא מקבל! צה"ל עדיין מגייס משרתי קבע מתוך ציונות!!! לא בגלל משכורת. 8. בהודעתי הקודמת ציינתי כי יש לראות את היציאה לפנסיה מוקדמת כ"הסכם שכר" כלומר: כל אחד שמצטרף לצבא קבע יודע שאלו הם התנאים וזכותו לקבל תנאים אלו או לדחות אותם. יש להסתכל על העניין באופן הרחב וכך עושה כל אחד: שכר חודשי, תנאים נלווים, תנאי עבודה, סיכון, אפשרויות קידום, השכלה, אתגר, ציונות וגם פנסיה. אילו הקומפלקס הזה היה כל-כך מושך, אז כפי שציינתי בהודעתי הקודמת, היו מדי-יום מתדפקים על שערי צה"ל אלפי דורשי עבודה מוכשרים! אם זה לא כך, משמע שהקומפלקס הזה איננו כה מושך, כלומר האינפורמציה ממנה אתה ניזון דרך העיתונות פשוט איננה נכונה! ואז מתחילים ה"פנינים" לצאת: - "נגדים ג´ובניקים" - משכורות עתק - תנאי פנסיה מופלגים - צבא לא מקצועי דיו - השכלה מתחת לממוצע - תקשור טוראי לעץ, הסוף יצא רס"ר... אח"כ, כאשר כל הרפש הזה פרי מאמצה של תקשורת רודפת רייטינג משתרש, אז באים אנשים כמוך ואומרים: " העובדות זועקות!! אין מקום להתנצלות ! מטאטים מתחת לשטיח"... ואז באים אנשים כמוני שמכירים את המערכת (אשתי היתה קצינה גם בירוקים) ושואלים אותך: מניין לך מהן העובדות???? איך אתה מעז להסיק מסקנות על גבי אותן העובדות שספק מאוד אם הן העובדות הנכונות? איך אתה מעז שלא לנהוג בזהירות ראויה לנוכח העובדה כי אלו האנשים הטובים ביותר שעושים את מירב המאמצים כדי להגן על אזרחי המדינה? אלו האנשים שמשלמים גם בדמם!!! ומסכנים את עצמם מדי-יום... עוד עניין: היה פעם איזה אחד שהחליט על "צבא קטן וחכם"... הוא הקטין את הצבא כך שכל קצין נאלץ לעשות עבודה של 2. אבל... כאשר הגיע להיות ראש ממשלה, הוא הבין עד כמה שטעה! לכן עשה ממשלה רחבה ולא חכמה במיוחד... על הממשלה באמת אפשר להגיד שישנם משרות מיותרות, אבל על צה"ל??? פחות כסף = פחות תחמושת ונשק = פחות בטחון. פחות כח-אדם = פחות בטחון ושחיקתם של חיילים. הכל פחות!!! פחות סיורים, פחות חיילים, פחות רכבים, פחות מטוסים, פחות חלקי חילוף, פחות בטחון... והתוצאה? פחות חיים ופחות מוכנות ליום הזה שאף אחד מאיתנו לא רוצה שנגיע אליו וכפי השברים נראים קורבים אנו להגיע אליו. אכן יש לך הרבה מה להתנצל.