צדק!

שפוצה

New member
היסחפותתתתת../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

גם אני בעד אכיפת התופעה של דיסקים מזוייפים- אבל לאן הגענו לשלוח בנאדם מסכן ל3 חודשי מאסררררררררר אבסורדדד

SweetBerryGirl

New member
גנבים?! סליחה?!

אני אישית לא קונה דיסקים מזוייפים כי ראסמי זה באמת לא פסדר ויש לי תאמצעים לקנות דיסקים מקוריים אבל... מי שמוכר דיסק ב 80-100 שקל הוא בהחלט גנב בעצמו!!!! לא כל אחד יכול להרשות לעצמו דיסק במחירים כאלה! אז מה הוא כבר יכול לעשות?! להפסיק לשמוע מוזיקה?? אז האמנים יכולים או להתחשב ולמכור במחירים שמתאימים כמעט לכל כיס או לעשות קצת פחות כסף ולסבול מתופעת הצרובים. וחוצמזההה שגם להוריד מהאינטרנט זה לא חוקי!! אז מה? לא להוריד? לא לשמוע מוזיקה בזמן שנמצאים על המחשב? אני בטוחה שלכולכם יש קאזהה/מיול או כל דבר אחר ושכולכם מורידים כמו גדולים מהאינטרנט. הא!

כן, גנבים!

אם אין לך כסף לקנות מכונית וולבו אז תלכי לגנוב אחת?! גניבה, אין שום דרך אחרת לקרוא לזה. ויש אנשים שאין להם קאזהוכו'. אני אחת כזאת ואני מכירה עוד כמה. דרך ההתגוננות הילדותית הזו של המחיר הגבוהה של דיסקים מקוריים כדי להצדיק גניבה לא משפיעה עלי. המחיר לא רלוונטי, אין לך כסף אל תקני. ובהמשך למחיר, היום דיסקים חדשים! עולים 50-60 ש"ח שזה סביר לחלוטין. ואחרי חודשיים שלושה המחיר יורד. מי שאין לו יכול לחכות ולקנות את הדיסק אחרי שהוא יצא ולא מיד. מה גם שזה תלוי איפה קונים, בטאוור גם דיסקים ישנים עולים 80 ש"ח, בדיסק סנטר יש חדשים ב 40 ש"ח. אין לכם מושג מהן עלויות הפקת דיסק, מהן עלויות הייצור. פשוט אי אפשר לרדת יותר נמוך מ 40 ש"ח לדיסק חדש. כמובן שגם את המוכרים היו צריכים לעצור. 3 חודשים זה עוד מקרה טוב (תלוי כמובן מאיפה מסתכלים על זה), רק שתדעו שלפני כמה חודשים אדם קיבל שנה מאסר בפועל על הורדת מוזיקה מהאינטרנט.

SweetBerryGirl

New member
פחח

טוב אז אני מורידה מקאזהה, אני אוהבת להוריד שירים ואני גאה בזה. אנלא ארוץ לקנות כל דיסק של כל זמר שאני שומעת ברדיו אם אני יכולה להוריד תשיר הספציפי מהאינטרנט. וסליחה? אין כסף אז לא שומעים מוזיקה? בחיים שלי לא שמעתי על מושג כזה. אין כסף מורידים מהאינטרנט ויש כאלה שבוחרים במזויפים. בעיות שלהם. ובעיות של האמנים שמוכרים בכ"כ הרבה כסף כי עובדה שלהקות קטנות מוכרות תדיסקים שלהם במחירים כמו 20 ש"ח (לדוגמת הפרברים) והן לא עושות את זה בשביל הכסף או המסחור אלא בשביל להפיץ תמוזיקה שלהן!! אז זין על המסחור וזין על כל הכסף שהם מרשים לעצמם לעשות במחירים המופקעים שהם מוכרים בהם דיסקים.

bimbush

New member
ואני כן ארחיב...

הבעיה היא שהרבה אנשים לא תופסים מה התופעה של דיסקים צרובים עושה לאמנים. בין כה וכה קשה להרוויח כסף ממוסיקה. העלויות של יצירת דיסק גדולות מאוד, ולפעמים המחירים לא רק תלויים באמנים, כהוכחה לכך את יכולה לראות את אותו דיסק בהפרשים של אפילו 30 שקלים בחנויות שונות. ההסתתרות מאחורי המחירים של הדיסקים מגוכחת ואפילו מעצבנת, והיא רק מראה את האדישות וחוסרת התפיסה של מה זה באמת אומר לקנות דיסקים צרובים, או לצרוב בעצמך. שום אדם שפוי בדעתו לא יגיד "אין לי כסף לקנות טלויזיה, זה יקר מדי, זין על כל החברות שמרוויחות כסף על הגב שלנו, אני גונב טלויזיה".. אז למה בדיסקים זה שונה? למה אנשים לא מסוגלים לתפוס שגניבת טלויזיה וצריבת דיסק הם הינו הך?!?!? הורדה של מחירי הדיסקים לא בהכרח תעזור כשהתופעה כל כך מושרשת, כי אם אדם מוכן לצרוב דיסק כדי לא לשלם 50 שקל (ובמקרים רבים הרבה פחות) למה כשהדיסק יעלה 30 ש"ח פתאום הוא ירוץ לקנות אותו במקום לצרוב אותו במחיר הזעום של 2 שקלים?! את התופעה של דיסקים צרוביםצריך למגר והורדה של מחירים לא בהכרח תעזור, מה שיעזור הוא הסברה, וכן, נקיטת צעדים בסגנון שקראנו עליו.. קיצוני ככל שיהיה, ואני מסכימה שהוא קיצוני, אם הוא הצליח להרתיע כמה אנשים, הוא השיג את מטרתו.. העונש של האדם הזה לא היה רק כדי להעניש אותו על קניית שני דיסקים צרובים, אלא יותר למען יראו ויראו.. אז שכל אחד יעשה מה שהוא מוצא לנכון לעשות, ואת, בחורה יקרה, שכבר זכתה לכמה נקודות זכות אצלי בגלל האהבה לברי, חשבי אם המוסיקה חשובה לך, חשבי איך היה נראה העולם הזה בלי מוסיקה, חשבי על הטלויזיה, חשבי כיצד היית את מרגישה במקום האמנים.. כשתחשבי על כל זה ועדיין תחליטי שאת צורבת, אז זכותך, אבל העיקר שתחשבי לפני זה, כי אדם שחשב על הדברים לפני לא היה מנסח הודעה בסגנון "זין על המסחור וזין על כל הכסף שהם מרשים לעצמם לעשות".... יום טוב

SweetBerryGirl

New member
?!

סליחה?! גם לצרוב דיסק אנלא יכולה??! באנה אנשים אתם דפוקים לגמרי

bimbush

New member
...

את יכולה, אמרתי שתעשי מה שאת מוצאת לנכון, אני לא המצפון של אף אחד ולא מתיימרת להיות. כל מה שאמרתי זה שתחשבי קצת על הדברים לפני שאת מחליטה, ואז עם ההחלטות שלך תחיי, ואני האחרונה שתגיד לך מה לעשות.. אין שום צורך לתקוף, אולי תרחיבי מעט את האופקים שלך, תגרמי לכך שהמשפט הידוע של רחל לא יתאים לך, ותחשבי קצת מעבר לפופיק שלך.. כשתעשי את זה, תגיעי להחלטות, ועם זה אין לי שום בעיה, העיקר שלא תסתגרי בתוך הבועה שלך ותתקפי כל מי שיש לו דעה מנוגדת לשלך.

SweetBerryGirl

New member
אוקיי אז ככה

פעם הייתי קונה כל הזמן דיסקים! יש לי פול...קרוב ל-200. אבל פשוט חשבתי לעצמי שזה כ"כ לא משתלם לי לקנות בכ"כ הרבה כסף דיסקים ושיש כ"כ הרבה דברים אחרים שאני יכולה לעשות עם הכסף הזה! וכמו שידעו לכם, המצב הכלכלי בארץ לא הכי טוב שבעולם ולכן אני חושבת שאם יש לי אינטרנט מהיר אז אני יכולה להוריד לי שירים וגם ככה אני רוב הזמן על המחשב ולא בחדר. אז אני מורידה, צורבת מחברים וטוב לי ככה. וזה גם חסכוני יותר. תחשבי שבכסף שקונים דיסק אחד אפשר לצאת לת"א או לקנות חולצה יפה או משו. אני חושבת שזה בהרבה בהרבה יותר משתלם.

bimbush

New member
:)

אמממ הכינוי שלך קצת הסגיר אותך.. מתנצלת אם טעיתי, או אם סתם יצא לי נכון במקרה ואין שום קשר בין זה לבין הכינוי.... ובקשר להודעה האחרונה שלך- סבבה, אין לי שום יומרה להטיף לאנשים או להגיד להם מה לעשות, שכל אחד יעשה מה שהוא מוצא לנכון ואם זה מה שאת מוצאת לנכון, אז בסדר גמור.. כל עוד את מנסחת את עצמך ומסבירה את עצמך כמו אדם בוגר, כמו שעשית בהודעה האחרונה, אין לי הזכות או הרצון להגיד לך מה לעשות. יום נפלא!

Mשינה

New member
אז עכשיו

היא גם נגד הדיעה שלך, וגם לא מסמפטת אותך אפילו טיפה.

Mשינה

New member
לגנבת

הכוונה היא שקודם היא סומפטה ע"י המשקיענית בהסברים, עקב חיבתה לברי. אך לא כך הדבר.

למעלה