צדק!

bimbush

New member
למה אנשים מסרבים לחשוב?!

מישהו (שלצערי אני לא זוכרת את שמו כרגע) אמר פעם שמדינה שיש בה יותר מדי חוקים כנראה נכשלה בחינוך האזרחים שלה.. למה אנשים צריכים חוק מפורש ועונשים בשביל להמנע מלעשות משהו שהוא פשוט לא מוסרי? הסיבה שאין חוק במידנת ישראל האוסר צריבה פרטית היא פשוט שחוק כזה יהיה בלתי אפשרי לאכיפה. אפילו אי מכירה של דיסקים צרובים קשה לאכוף, אז לא כל שכן צריבה ביתית. זה פשוט בלתי אפשרי. אבל לעשות את זה זו פגיעה בזכויות יוצרים, זו פגיעה בפרנסה של אנשים, זו פגיעה באמנות, ושאף אחד לא יעז להגיד שאם האמנות היתה חשובה להם הם היו עושים הכל כדי להפיץ מוסיקה ומורידים מחירים במקום להרוויח כסף, כי אנשים צריכים להרוויח כסף, אנשים צריכים את הפרנסה שלהם, ואם כל הכבוד לאמנות ולבועה הורודה שנחמד לכמה מכם לחיות בה, הפרנסה הזו נגזלת מהם כשאתם צורבים את הדיסקים שלהם. וכשסוויטבריגירל היקרה יכולה להגיד שהיא לא הרהרה בנושא אפילו לשניה אחרי כל מה שאמרו פה, זה פשוט חבל לי.. זה חבל שאנשים לא מוכנים לפתוח את הענייניים שלהם, לא לשחק אותה ראש קטן, ולהסתכל גם על דברים שלא נמצאים ברדיוס של שני מטר מהם. אבל מה אני אגיד לכם, כנראה שיש אנשים שעדיף שלא יחשבו, וככה טוב להם.. מי אני שאטיף לכם, שאומר לכם מה לעשות. כל מה שציפיתי זה שאנשים יחשבו קצת, ויסיקו את המסקנות שלהם בעצמם. והתבטאויות כמו "בולשיט בפיתה" ושאר התנסחויות של ילד בכיתה א פשוט מראה לי על אנשים שמסרבים לפקוח את העיניים.. אז פשוט חבל לי קצת על אנשים כאלה אבל מה אני אגיד לכם, מקווה שנעים לכם בבועה הורודה שלכם, מקווה שלא יכאב יותר מדי כשהיא תתנפץ...

Ohad18

New member
צריבה ביתית זה חוקי ומוסרי...

עם זאת - צריבה של דברים מוגני זכויות יוצרים אסורה בהחלט
עפ"י חוק
מה שאי אפשר לאכוף זה לא אומר שאין חוקים כאלו (יש חוק שאומר שחייב בזמן נסיעה למעט העברת הילוכים (או במצב עמידה), לא נראה לי שאפשר לאכוף דבר כזה אבל עדיין יש חוק כזה).

למעלה